Şimdi Ara

Evlenmeyi düşünüyor musunuz? Artık düşünmeyin (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
2
Favori
9.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Emre D kullanıcısına yanıt
    amcamın oğlunu evlendirdik geçenlerde;

kına gecesi (misafiriydi, yemeğiydi) : 5.000,
    nişan merasimi (yine kız tarafına takı dahil değilse, sadece yemek ve ağırlama masrafı) : 5.000,
    gelin tarafına takı(5'i bi yerde, yok bilezik takı cartı curtu) : 25.000,
    düğün salonu(yemeğiyle servisiyle, dahil değilse 25.000-30.000) : 45.000,
    evi dayatma döşeme(beyaz eşya dahil) : 40.000 (tabi yine fiyatlar artmadıysa ),

biz ucuza yaptık yine.. gelinlikdi, yok başıydı cartısını curtusunu saymadığım aklımda kalan masraflar :D yani o kadarı abartı olsa bile en az 150.000 tutuyor masraflar evlenmek için.
  • O bile fazla degil mi :)

• kadir basarmak kullanıcısına yanıt
    yok hacım cidden masraflar o kadarı buldu, ki yine şanslıydı yine ucuza kapattılar, kaç yere sorduk adamlar sadece yatak odası takımına 10.000 tl diyor o da çok dandik..
  • konu gerçek olsa ve ben o durumda olsam diye düşünerekten yazıyorum. gelinin annesinden başlar, kız kardeşlerinden devam eder ve teyzesini bile öperim hemde periyodik olarak.

böyle saçmalık mı olur lae. sırf bu yüzden evlilik öncesi anlaşma şart olmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadir basarmak kullanıcısına yanıt
    Ben 31 eşim 27 fark ediyor mu ? 4 sene önce evlenecektik aslında o zaman kariyer peşinde koşuyordum erteledik.

• quote:

Orijinalden alıntı: syrialin

Evlenicem ama 1 kuruş harcamadan gelecek bı bayanla...
    Var mıdır bole bayanlar
    önce tanışıp anlaştığın birisi olursa ,kaçalım dediğinde büyük ihtimal kabul eder ,böylece hiç para harcamadan evlenmiş olursun
    lakin hazırda düzülü evin yoksa samanlıkta kalmaya ne kadar katlanır bilemeyiz :)
    gerçi senin eczane var oraya bir yatak atar ve orada gül gibi yaşarsınız ,hemde işe gitme gibi bir derdin olmaz

sıcak fırsatlarda dahi senin kadar ölücü görmedim ,sen başkasın :)
  • Bu ne kardeşim sevgilini rehin almışlar da fidye veriyosun sanki gelinin kardeşine 6000₺ yazmış

Neyse ki düğün yapmayacağım, evim var birikmiş param da, evlenmeye karar verdiğim zaman kız arkadaşımla evin içini döşerim. İlla ki gelinlik giymek ister tabi her kızın hayalidir diye düşünüyorum, onun için kiralarız birer takım, yakın arkadaşlar eş dost falan çağırır nikah dairesine gider imzaları atarız, güzel mekanlarda günün anlam ve önemi için fotoğrafları çekildikten sonra :D bu listedeki altınlara ve gelinin sülalesine ayrılan parayla yurtdışına doya doya tatile gideriz. Haftalarca yurtdışında gezmiş olmanın yorgunluğu ile evlenmeden hemen önce döşediğimiz evimize gelir 3 gün aralıksız uyuruz. Kendimize geldiğimizde işimize gücümüze bakarız.

Bu hayali gerçekleştirecek maddi alt yapıyı oluşturdum, gerçekleştirmek kaldı

• İşim olmaz... Bu tarz konuları açanlarda bitmiyor hani... Günahkarlar...
    https://forum.donanimhaber.com/evlenmeyi-dusunmeyen-genc-kardeslerime-hak-veriyorum--130485964
  • Altınlar sığmamış, ayrıca altın listesi yapmışlar

Bu listeyi gerçekleştiren net kerizdir, çiftlik bank tosununa para kaptırmıştır

• Mal alır gibi başlık parası mevzusu galiba. (konuyu okumadım)

Para verdikten sonra tezgahta satsınlar madem.

Düğün işleride tam fakirlere göre... Millete eğlence düzenleriz her daim fakat düğün nedir yahu, yemek dağıtımı nedir yahu, aş yeri mi burası... Halaydır, yok ankara bağları, yok sünnet, yok doğum günü, yok sevgililer günü, yok günah çıkartma günü, yok şeytan ile buluşma, taşı attım denize sekti mi la ? günü gibi karavana etkinliklere para kaptıracak kadar zengin değilim aaaaa ucuz mal alacak kadar zengin değilim... En iyisinin ... ? ... = kısmeti başkasına nasip olsun inşallah... Amen. Bu günde evlenmeyip donu gömleği, cüzdanı kumar kurumunda bırakmadık inşallah maşallah... Ameninde ameni yahu...
  • iyi ki eşcinselim, böyle evlilik masrafları ile uğraşmıyorum. erkek olan eşimi (eşcinselim dedim, kadınsıyım demedim) düğün masrafı olmadan aldım

10 yıldır birlikte yaşıyoruz, çok mutluyuz, inşallah bu ülkede bir gün eşcinseller de evlenebilecekler!

• Keşke başlık parası olaydı da bunlar olmasaydı.
  • Konuyu açan üye sanane sanane sanane sana bir şey oluyor mu şimdi yazacağım şikayet edileceğim sonra. Sanane yaaa sanane. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: enverrss

Ben evlenirken, eşim karşılıklı bohça yapmayalım gereksiz masraf dedi. Kendisine takı almak istediğimde beşi bir yerde alırsın ilerde ev almak istersek bozdurunca daha faydası olur dedi. Eşimin ailesi siz kendi ihtiyaçlarınızı halledin yeter, biz birşey istemiyoruz dedi. Gene eşimin ailesi bana saat falan almadı onun yerine cumhuriyet altını aldı. İlerde birşey alırsanız birikiminiz olur dedi. Yanı kısacası evleneceğiz diye, hiç kimse bizi sömürmeye çalışmadı aksine iki tarafın aileside yardımcı oldu. Eğer evleneceğiniz kız sizden anasına altın, kardeşine altın, yok süt parası, yok başlık parası diyorsa, hemen tekmeyi basın uzak durun, 12 milyar nüfüsu olan bir dünyada kendisini evlenmek için bu kadar değerli bulan kızın..... Der yoluma devam ederim.
    Ne ara 12 milyar olduk laaa yoksa ben öldüm mü. Alooo uyandırın beni. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-65F711D5E

amcamın oğlunu evlendirdik geçenlerde;

kına gecesi (misafiriydi, yemeğiydi) : 5.000,
    nişan merasimi (yine kız tarafına takı dahil değilse, sadece yemek ve ağırlama masrafı) : 5.000,
    gelin tarafına takı(5'i bi yerde, yok bilezik takı cartı curtu) : 25.000,
    düğün salonu(yemeğiyle servisiyle, dahil değilse 25.000-30.000) : 45.000,
    evi dayatma döşeme(beyaz eşya dahil) : 40.000 (tabi yine fiyatlar artmadıysa ),

biz ucuza yaptık yine.. gelinlikdi, yok başıydı cartısını curtusunu saymadığım aklımda kalan masraflar :D yani o kadarı abartı olsa bile en az 150.000 tutuyor masraflar evlenmek için.
    Bunlar evlenmek için değil, sırf gelenekleri yerine getirmek veya birilerini tatmin etmek için yapılan harcamalar.

• Emre D kullanıcısına yanıt
    aynen, millette kafa kalmamış hacım. anca ona buna show yapma derdine düşmüşler.
  • Evlenmeyi düşünüyor musunuz? Artık düşünmeyin
  • Sallama bir liste. Ev eşyalarını falan da hesaba katmamak lazım. Sonuçta sen kullanacaksın. Ben orta halli bir insan için düğün listesi hazırlayayım;
    Düğün salonu 15.000
    Yemek (her yerde böyle bir adet yok) 15.000
    Gelinlik 3.000-4.000
    Altın 20.000
    Nişan-kına masrafı 15.000
    Balayı yapmak istersen 3.000
    Ne olur ne olmaz parası 10.000
    Toplam 81.000
    Ev eşyası da her şey sıfırdan alınacak diye düşünürsen 40.000 gibi bir rakama halledebilirsin.

Ben 2013 yılında evlenirken 50.000 gibi bir para harcamıştım. Ancak kız tarafı çok yardımcı olmuştu. Şuan şu paranın altına girmek istemem şahsen. Verdiğim 81.000 lira resmen havaya saçılan para. Hadi altını satarsınız diyelim (kadın isterse) ancak diğerleri fuzuli masraf. Bu saçma adetler devam ettiği müddetçe evlenmeyin beyler. Birileri memnun olacak diye yıllarca borç ödemenin anlamı yok.

• Yok anasının nikahı ne la bu dötünden sallama buna denir 😂

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.