Şimdi Ara

EVLİ OLUP DA BEN MUTLUYUM DİYEN ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
3.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2006 da tanıstık 2013 te evlendik maddi durumum cok iyi değil ama kira odemiyorum ve tekrar evlensen aynı esınle sorusuna evet dıyorum cok sukur dogru esı sectıgıme ınanıyorum. 33 yasındayım. Biraz aile yapısı biraz maddi durum biraz birbirini tamamlama bunlardan eksık olan olursa zora giriyor evlilik
  • 1.5 yıllık evliyim ama öncesinde de 8 yıllık tanışıklığımız var. Yaş 27

Evlenirken maddi durumum çok iyiydi aile işimizden dolayı(ben işlere dahil olalı çok olmamıştı zaten), evlendikten 6 ay sonra iflas ettik. Ev araba her şey gitti, şehir değiştirip bir ev kiraladık tekrar ayaklarımız üstünde durmaya çalışıyoruz. Böyle bir durumda eşim olmasaydı ne yapardım bilemiyorum, bir gün öf demedi, bir gün surat asmadı, hep umut ve motivasyon verdi bana.

Evlilikle alakalı önyargıların sebebi genelde aileler, gelenekler, yapılması gerek(!) diye dayatılanlardır bence. Şu kadar takı, bu kadar kişilik düğün, kız tarafı erkek tarafı vs vs vs bitmez

Kısacası evlilikle alakalı neredeyse bütün olumsuz şeyler karı-koca'dan değil çevredekilerin gelenek adı altında maddi manevi kendini tatmin etme isteği yüzünden ortaya çıkıyor.

Onun dışında evlilikte mutluluk kiminle evlendiğinize bağlı tamamen. Sırf evli olduğun için mutlu da olmazsın mutsuz da. Öyle birisi olur ki hayatını cennete çevirir, yeniden doğarsın. Kimisi de vardır ömür boyu kurtulamazsın. Ben eşimle çok mutluyum, hayatımın en büyük şansı benim için...

Kısacası evliliği çok büyütmeyin gözünüzde, ömür boyu konuşup anlaşabileceğiniz biriyle eve çıkıyorsunuz o kadar. Karşınızdaki iyi bir insan mı önemli olan odur...

• quote:

Orijinalden alıntı: Just Smile

1.5 yıllık evliyim ama öncesinde de 8 yıllık tanışıklığımız var. Yaş 27

Evlenirken maddi durumum çok iyiydi aile işimizden dolayı(ben işlere dahil olalı çok olmamıştı zaten), evlendikten 6 ay sonra iflas ettik. Ev araba her şey gitti, şehir değiştirip bir ev kiraladık tekrar ayaklarımız üstünde durmaya çalışıyoruz. Böyle bir durumda eşim olmasaydı ne yapardım bilemiyorum, bir gün öf demedi, bir gün surat asmadı, hep umut ve motivasyon verdi bana.

Evlilikle alakalı önyargıların sebebi genelde aileler, gelenekler, yapılması gerek(!) diye dayatılanlardır bence. Şu kadar takı, bu kadar kişilik düğün, kız tarafı erkek tarafı vs vs vs bitmez

Kısacası evlilikle alakalı neredeyse bütün olumsuz şeyler karı-koca'dan değil çevredekilerin gelenek adı altında maddi manevi kendini tatmin etme isteği yüzünden ortaya çıkıyor.

Onun dışında evlilikte mutluluk kiminle evlendiğinize bağlı tamamen. Sırf evli olduğun için mutlu da olmazsın mutsuz da. Öyle birisi olur ki hayatını cennete çevirir, yeniden doğarsın. Kimisi de vardır ömür boyu kurtulamazsın. Ben eşimle çok mutluyum, hayatımın en büyük şansı benim için...

Kısacası evliliği çok büyütmeyin gözünüzde, ömür boyu konuşup anlaşabileceğiniz biriyle eve çıkıyorsunuz o kadar. Karşınızdaki iyi bir insan mı önemli olan odur...
    Hocam emin olun sizin gibi çiftler azınlık çoğunluk değil bu sebeple insanlar korkuyor,
    kızlar resmen kendini pazarlıyor evlenirken başka birşey değil
    cicim ayları bitince kızların gerçek yüzleri ortaya çıkıyor,

• Bende 29 yaşındayım 4 yıldır evliyim birde kızım var. Arada ufak tefek tartışmalar olsa da mutluyum. Fakat çevremde mutlu olmayan her gün kavga eden çiftlerde var, evlilikte biraz şans işi bence. Karşı tarafın anlayışlı ve görgülü olması çok önemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

Allah razı olsun kardeşim. Büyüğümüz doğru söylemiş. Yaş ilerledikçe tahammül seviyeside azalıyor. Bakalım biz 2 taneyle nasıl baş edecez :) iyi dileklerin için teşekkür ederim. Saygılar
    Hocam Allah daha mutlu etsin inş. Ancak bir konuyu merak ettim: Eşiniz çalışmıyor mu? Çünkü kadının çalışması demek daha fazla söz hakkına sahip olması demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgwxx/7 -- 13 Nisan 2019; 22:14:56 >
  • 22 Yıllık Evliyim. Herşey İlk Günki Gibi Toz Pembe ve Mutluyum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    Amin cümlemizin. Evlenmeden önce çalışıyordu. Doğrudur ama evlenmeden önce de kendi parasını kazandığı halde bir şey almadan önce sorardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Yaşı benden illa ki büyük olanlar vardır ama 32 yaşındaki bir abiniz veya bi kardeşiniz olarak kendi arkadaş çevremden ve kendi hayat tecrübemden düşüncemi aktarıyorum..

Ulan hayata bi kere geliyorsunuz onuda dünyayı geze geze dünyayı göre göre yaşayıp ölmek varken mal gibi bi tane kendini Zerre kadar geliştirmemiş, Tek derdi paralı bi enayi bulup ona yük olmak olan, kendini Prenses zanneden Kezbanin egosunu yükseltmek için hayatınızı harcıyosunuz, yüzlerce bin TL parayı hiç ediyosunuz.. Sevgi Aşk geçici şeyler Kalıcı huzurunuz olsun yeter.. Saçma sapan takıntıları Olmayan insanlarla zaman geçirin, evlilik için harcadığınız parayi, evlilik sürerken harcadığınız parayi bi hesap edin evliliğinin ne kadar anlamsız ne kadar mantıksız bişey olduğunu daha iyi anlarsınız.. Evliliğin süresi cicim ayları bitene kadar, sonrası katlanmak zorunda kaldığını hissettigin bi insana sabrın bitene kadar sabretmekle alakalı.. Ya boşanma kararı aliyosun ve hayatının sonuna kadar nafaka ödüyorsun yada boşanmayip hayatını çekilmez bi insanla zindana çeviriyorsun..

Çıkın gidin hayatınızı yaşayın biraz gezin tozun görün hayatınızı yaşayın.. Böyle taze Kezban gibi evlencem evlencem evlencem diyip durmayın.. Evlenen 10 arkadaşımdan inanın 7si pişman, geri kalanlarinda aileden maddi durumları çok iyi, evi babasi verdi arabasi zaten vardı, işi hazırdı v.b.v.b.. Ve bunların içinde kadında var erkekte yani tek bir cinsiyet olarak düşünmeyin.. Ama Hepsinin ortak şikayeti ilk şu oluyor, mal gibi acele ettiğini hayatını düzgün yasayamayip hızlıca evliliğin içine atladığıni ve keşke evlenmeseydim diyen veya keşke evlenmeyi 5 6 sene sonraya bıraksaydım diyenlerde var, ne kadar aptalmişim evlenmişim diyende var.. İlk zamanlar bende bu evleneyim ya olmaz böyle diyenlerdendim ama yaş ilerleyince bazı şeyleri daha iyi görünce fikirleri daha sağlam bi temele oturuyor insanın.. Evlilik aceleye getirilecek birşey değil, her yönüyle düşünün öyle karar verin.. Hayat sizin hayatınız, güzel bişeye dönüşecekse de, koca bi Çöpe dönüşecekse de sizin hayatınız..
    Babamın sözü; Türkle evlenme hayatın kayar. İlla evleneceksen de yabancı kız bul, git yurtdışında yaşa.

Babam bunu çok uzun zamandır söylüyor. Zamanında "ne diyon bea" modunda takılsamda özellikle son birkaç yıldır bakıyorum, adam haklı. Hele türk kızları konusunda daha da haklı. Neyseki memlekette ithalata dayalı bir ekonomimiz var.

• Sizi uzecegim ama mutluyum.
    Ben yeni evliyim ama bunun yenisi eskisi yok bence. Bizim evlenmemiz düğün yada kakara kiriri olmadı. Beraberdik, sadece evli gorunumlu bekarlıği bitirdik.
    Bir insan bugün nasılsa yarın da oyledir. İnsan değişmez, sadece siz nasıl tanımak istiyorsanız, öyle tanıyorsunuz. O anda ya güzelliğine ya da baska birseyi hoşunuza gidiyor ve sanıyorsunuz ki bu böyle olacak. Ya da telore edebilirim diyorsunuz. Neyse bla bla bla.
    Mutlu olmakta sizin eliniz de, mutsuz olmakta.
    Ama şunu söyleyebilirim, ailelerden ne kadar uzak olursaniz, iç islerinize karışmasına izin vermezseniz o kadar mutlu olursunuz.
    Bir evliliğin mutsuz olmasının en büyük sebebi kaynanadir. Evlendigimizden beri iki kez bize geldiler. Aramizda 12 dk olmasına rağmen. 1 kez biz gittik, laf, söz olmasın diye.
    Bir digeri, bir birbirinizi iyi anlamanız da önemli. Kavga ederken bile mutlaka seviyeyi korumak çok önemli. Mesela haninim sevdiğim bir özelliği var, kavga da etsek, küslük yatana kadar sursun ve beraber yatalım demişti. Bana söz ver demisti.
    Bir kaç kez kavga ettik, ben de çok sinirlendim, geçtim açtım discovery uyuklama moduna geçtim, baktım geldi, burada mı yatacaksin dedi, söz vermiştik, ilk defa sözünu tutmadığini mı görüyorum dedi, gelmezsen bir daha gelme dedi.
    İyi bir arkadaş olmanız da önemli.
    Saçma sapan kıskançlık yapmasi ve yapmamaniz da lazım. Ona sebebiyet doğuracak hareketler yapmaması ve yapmamaniz lazım.
    Arkadaş çevresi ve çevrenizde onemli. Benim samimi olduğum arkadaslarim ve eşleri bu konuda gerçekten çok iyiler. Eşleri yarış halinde değiller.
    Ben çok farklı kültürleri görmüş, yaşamış biri olarak imzayı attığım gün acaba evlenmesemiydim dedim. :)
    Beraber yaşarken evlendik, evlenmek başka bir atmosfere, başka bir boyuta sokuyor sizi. Ya da beni soktu. İlk gün imzayı atip, cüzdanı aldığımızda hissettim. Bir kaç ay gecmesine falan gerek yok yani. Sorumlulugum artığını hissettim. Gerçi biz herşeyi yapmışız, nikah tarihini almisiz, ailelere nikah günü su evleniyoruz demişsiz. Bunun da vermiş olduğu bir sorumlulukta var. Maddi hem manevi olarak üstümde bir ağırlık var yani. Maddi olarak sikintimiz yok ama gene de bir şey yaparken düşünüyorum yani. Maddi olarak bakmayın soyut olarak da bakın.
    En mutlu olduğum ne oldu derseniz, tek bişey yok ama geçen hafta sporda telefonda konuşayım diye terli terli Teresa çıktım rüzgar yedim, ama yediğim de kesin hasta olacağım dedim. hastalandım. Öğlen saatinde bir anda halsizlik çöktü, Direksiyonu çevirecek gücüm yoktu. Arabayı şuraya bırakayım taksiyle eve geçeyim mı diye düşündüm. Eve kendimi attım. Hanımı aradım yolda ben çok hastayım dedim. Eve geçtim. Kendimi koltuğa attım pantolonu çıkardım, kolumu kaldiramadim. Sadece indiriyorum. öyle kalmışım sonra baktım hanım gelmiş. Corabima kadar giydirdi. :)

Birde en onemlisi ne biliyormusunuz, kimseye vazgeçilmez olduğunu hissetermiyin. Her şey biter o yüzden dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birgarip2019 -- 14 Nisan 2019; 0:32:2 >

• 2 sene oldu mutluyum, tavsiye ederim fakat doğru insan olduğuna emin olun. Düğün zamanı onu istiyorum, bu olmazsa olmaz diyen kız ve ailesi varsa arkanıza bakmadan kaçın ama öz eleştiri yapmayı da unutmayın.
  • birgarip2019 kullanıcısına yanıt
    Sizi derken genel olarak mı konuşuyorsunuz yoksa konuyu açan kişiye mi diyorsunuz
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Evli olanlar bekar olanları kıskanıyor, bekar olanlar evlileri değil. Doğru kişiyi bulsan bile dünyadaki en güzel şey evlilik olamaz.

• gren kullanıcısına yanıt
    3 cü satıra tecrübe etmiş biri olarak katılıyorum

• Bekarlık çok iyi sanki gören de hepiniz acun gibi gezip köpük dansı yapiyor zanneder .Ulan evlenin de ev bir çamaşır suyu koksun ,ev yapımı bir çorba kaynasin evinizde sapliklar

• riaz kullanıcısına yanıt
    Malesef ki çok haklısınız, kızların bir çoğuna özellikle maddi konularda kötü düşünceler aşılanmış ve normal kabul ediliyor artık. Dediğim gibi gelenek adı altında kilo kilo altın istiyor evlenme karşılığı çoğu kız. Kendini satmaktan farksız. O yüzden diyorum, mesele evlilik değil, eşinizin kim olacağı
  • yoktur. varsa da yalan söylüyordur. evlilik köleliktir.
  • patronizm kullanıcısına yanıt
    Ben nasıl görmemişim mesajınızı kusura bakmayın. Amin hocam sizlerde :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.