|
Bildirim
|
Keşke imkan olsaydı daha önce evlenseydim diyen biriyim. Ama gerek okul, iş yüzünden (şehir dışı ağırlıklı) evlilik işi uzadı. Daha önce evlilik olsaydı deme sebebim ise kendine ait olan bir hayatın ve daha erken çocuk sahibi olma. 35 yaşındayım ve eşim 5 aylık ikizlere hamile. Çocuklarımla aramda maksimum 25 yaş olmasını isterdim açıkcası. Evlilik işini hayatını tamamen değiştirmek gibi görüp ona göre yaşayanlar veya o kafada biriyle evlenenler bence eziyet çekebilir. Nerdeyse 3 yıllık evliyim ve hemen hemen her hafta sonu evlisi bekarı bizim evde toplanırız. Maç varsa maç izlenir, pes atılır, gır gır şamata, çay kahve. Gelenler çocukluk arkadaşlarım. Zaman zaman mutfağın içine ettiğimizde olmuştur ama eşim bir kez olsun laf etmedi. Arkadaşlar gelince ya bizimkilere yada kendi ailesine bırakırım ( evler yakın) bu konuda kendimi çok şanslı hissederim ve 1 dediğini 2 etmem ( gerçi ağzı var dili yok) yok annemlere gitmiyoruz, yok beni yemeğe götürmüosun gibi tripleri hiç olmadı. İlk evlilik yıl dönümünde 1 çiçek alıp gelmiştim o kadar. Yani biraz şans biraz nasip gibi bu evlilik olayı. Ama bazı arkadaşların dediği gibi işkenceye dönen evlilikleride biliyorum. Yok kuzenin doğum günü yok öbürünün bilmem hangi şehirde düğünü vs. Evlenmeden öncede şimdide eşimin daha "ben şuraya gidiyorum" dediğini işitmedim. Hep gidebilir miyim diye sordu. Hayır dediğimde de neden demedi. Akrabalarını bayramdan bayrama görürüm 1-2 saat oda. Hepsi aynı evde toplanır. Ayda yılda 1 ailesini ziyaret ederim o kadar. Evlenince ailelerde evleniyor cümlesinide hiç sevmem. Uzun oldu biraz kusura bakmayın. İnşaalah gönlünüze göre birini bulur ve istediğiniz hayatı yaşarsınız. Lütfen aile baskısı ile ev len me yin!
|
Evli olup mutlu olanda mı varmış vallaha ilk defa senden duyuyorum
3 senelik evliyim mutsuzum, eşimi gayet seviyorum ama evlilik genel olarak mutsuz ediyor insanı 😂 |
Yaşı benden illa ki büyük olanlar vardır ama 32 yaşındaki bir abiniz veya bi kardeşiniz olarak kendi arkadaş çevremden ve kendi hayat tecrübemden düşüncemi aktarıyorum..
Ulan hayata bi kere geliyorsunuz onuda dünyayı geze geze dünyayı göre göre yaşayıp ölmek varken mal gibi bi tane kendini Zerre kadar geliştirmemiş, Tek derdi paralı bi enayi bulup ona yük olmak olan, kendini Prenses zanneden Kezbanin egosunu yükseltmek için hayatınızı harcıyosunuz, yüzlerce bin TL parayı hiç ediyosunuz.. Sevgi Aşk geçici şeyler Kalıcı huzurunuz olsun yeter.. Saçma sapan takıntıları Olmayan insanlarla zaman geçirin, evlilik için harcadığınız parayi, evlilik sürerken harcadığınız parayi bi hesap edin evliliğinin ne kadar anlamsız ne kadar mantıksız bişey olduğunu daha iyi anlarsınız.. Evliliğin süresi cicim ayları bitene kadar, sonrası katlanmak zorunda kaldığını hissettigin bi insana sabrın bitene kadar sabretmekle alakalı.. Ya boşanma kararı aliyosun ve hayatının sonuna kadar nafaka ödüyorsun yada boşanmayip hayatını çekilmez bi insanla zindana çeviriyorsun.. Çıkın gidin hayatınızı yaşayın biraz gezin tozun görün hayatınızı yaşayın.. Böyle taze Kezban gibi evlencem evlencem evlencem diyip durmayın.. Evlenen 10 arkadaşımdan inanın 7si pişman, geri kalanlarinda aileden maddi durumları çok iyi, evi babasi verdi arabasi zaten vardı, işi hazırdı v.b.v.b.. Ve bunların içinde kadında var erkekte yani tek bir cinsiyet olarak düşünmeyin.. Ama Hepsinin ortak şikayeti ilk şu oluyor, mal gibi acele ettiğini hayatını düzgün yasayamayip hızlıca evliliğin içine atladığıni ve keşke evlenmeseydim diyen veya keşke evlenmeyi 5 6 sene sonraya bıraksaydım diyenlerde var, ne kadar aptalmişim evlenmişim diyende var.. İlk zamanlar bende bu evleneyim ya olmaz böyle diyenlerdendim ama yaş ilerleyince bazı şeyleri daha iyi görünce fikirleri daha sağlam bi temele oturuyor insanın.. Evlilik aceleye getirilecek birşey değil, her yönüyle düşünün öyle karar verin.. Hayat sizin hayatınız, güzel bişeye dönüşecekse de, koca bi Çöpe dönüşecekse de sizin hayatınız.. |
Evliyim mutluyum çocukluyum
![]() Doğru insanı bulursanız hayat cennet olur yanlış insan sizi ipe götürür. |
Arkadaş konuda yazılanların aksine 21 yaşındayım bugün bulsam hayatımın aşkını direk evlenirim
![]() |
Evlilikte insanlar birbirlerini değiştirmeye çalıştıkça devamında mutsuzluk kaçınılmazdır. Beklentilerinizi düşük tutup karşınızdakini olduğu gibi kabuk ederseniz evlilik güzel olur. Yorum evli bir arkadaşımın. Ben bekarım.
|
Özellikle sabah uyanınca birbirinizin leş ağız kokusunu koklamak paha biçilemez
![]() |
Abi baldız varsa bacanak olabiliriz ya. Kardeşi de yengenin huyuna benzer az çok kan çeker zaten
![]() ![]() |
15 sene evli kaldım 4 senedir ayrıyım, ohh hayat bana güzel,4 senedir yanlız yaşıyorum benden kralı yok, bir dahamı tövbee :)
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 11 Nisan 2019; 12:24:24 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 11 Nisan 2019; 15:37:0 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|