Şimdi Ara

Evlilik bu mudur? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
199
Cevap
0
Favori
6.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeşim kız zaten seni aldatmış bunu bi kere yapanın bi daha yapmayacağına kimse garanti veremez....Sen yuvanı bozduğunda emin ol sonradan çok pişman olacaksın...

benden sana tavsiye eğer ileride çok büyük acılar çekmek istemiyorsan ve yalnız kalmak istemiyorsan asla boşanma.ve diğer kişiyi bırak...beni aldattı diyorsun..bu onun nasıl biri olduğunu gösterir...

YAPMAN GEREKEN O KIZI BU ANDAN SONRA GÖRMEMEK OLACAK...

İnanki en iyi yol bu...
  • Drazy ve Deep İmpact sizi tebrik ediyorum bu kadar medeni ve seviyeli bir şekilde görüşlerinizi bildirdiğiniz için
  • Bence bu mesajı attıktan sonra b*s a format attı ve bu siteyi bi daha bulamadı ,veya şifresini unuttu.Herkes sizin gibi 24 b/s başında mı.
  • herkes layıkını bulur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memmory -- 10 Mart 2004, 11:14:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Drazy

ok

sana pm attım, orada sorduğun sorulara cevap vermeye çalıştım, faydalı olması ümidiyle..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

quote:

Orjinalden alıntı: Drazy

ok

sana pm attım, orada sorduğun sorulara cevap vermeye çalıştım, faydalı olması ümidiyle..

Gelmedi
  • bence sen ilk is karınabosanma davası ac (henuz cocugunuz yokken)
  • Ama inanamayışımdaki sebeplerim:
    1. İslam dini için imam gazali nin kitaplarıda dahil kuran dışındakilerde tasvir edilen ahiret cennet cehennem tamamen bir insan bakışı.

cennet ve cehennem insanlar için yaratıldığından dolayı ;
    cennette sütten ırmaklar, köşkler vs. den bahsedilir.
    cehennemde de azaptan bahsedilir.

2. Kuranda ise daha çok inanç ve ibret hikayeleri var. burada insan aklıyla kurulu eklentilerle çoğalmış birfelsefe düzeni geliyor aklıma.

evet Kur an da ibret hikayeleri var ama başka konularda var.
    mesela hukuk, yardımlaşma, anne babaya itaat, örtünme, evlenme, namaz, cennet cehennem, geçmiş olaylar ve gelecek olaylar, kıyamet vs. vs.

3. İncilin geneli yalın ve insanı iiliğe iten ama içinde çok daha insanın yazabileceği şeyler gözüküyor. diğer dinlerde aşağı yukarı aynı ama yaygın olan bu iki din.
    Bide şöyle bişey var :
    Bizi yaratan şeytanla inatlaşma için bize sınav koymuşsa :

1. şeytanla inatlaşmadan önce biz neden yaratılmıştık.

biz zaten dünyaya gönderilmek için yaratılmıştık ve o yasak meyve olayı da sebep oldu.

2. Adem yaratılmadan önce ruhlar yaratılmıştı ve şeytan o anda inatlaşmamıştı o zaman görevimiz kime karşıydı şeytan faktörü yoktu tabi.

zaten ruh bedene girmeden sorumlu tutulamaz , mesela doğmamış çocukların hiç bir mesuliyeti olmadığı gibi.
    yani o zaman sorumluluğumuz yok.

3.Tanrı geleceği bildiği için bizi şeytanla muhatap kılarak bize haksızlık etmedimi ? Şeytanı yok edebilirdi.

güzel soru;
    insan melekler gibi değildir. en iyi de olabilir en kötü de
    Allah insanı o fıtratta yaratmıştır. mesela peygamberimiz en üstün insan (meleklerden daha üstün)
    Ebu cehil de hayvanlardan daha aşağıdadır.

Allah şeytana kıyamete kadar süre vermiştir. şeytanı yok etseydi o zaman bu dünyanın imtihan dünyası olmaması gerekirdi.
    o zaman insanların dereceleri sabit olurdu ve sen yaptıklarınla cenneti kazanamazdın.

4. Biz bunların nedenini bilemiyorsak ve de sadece görevimizi yapmamız gerekiyorsa bize neden 1 satırdan ibaret emir vermeyipte koca bir kitap ile bir sürü peygamberle bir sürü kitap verdi.Ve bize düşünmemizi emretti.?
    Kur an da tek emir olarak ne emredilseydi?
    Kur an da ayrıntılı bir şekilde Allah a nasıl kulluk yapacağımız anlatılıyor. Peygamberimiz de uygulamasını bize gösteriyor. Kur an da değişik konulardan ayetler vardır. tek bir emirle Allah insanlara bana kulluk yapın deseydi mesela
    biz neyi nasıl yapacağımızı bilemezdik..
    Allah ayrıntılı bir şekilde Kur an da anlatmış ve uygulamasını da peygamberi vasıtası ile göstermiştir.

5. tanrı herşeyden münezzehse bütün bunların sebebi ne.

evet Allah herşeyden münezzehtir. O nun hiçbir şeye ihtiyacı yoktur bizim O na ihtiyacımız vardır.

Bide şey aklıma takılmıştı sonsuzluk kavramı:
    Sonsuz bir cehennemde kaç süre ceza görüp cennete gdilecek. Sonsuz ceza görülmeli.ki sonsuz kere sonsuz ödül olmalı . Bir çıkmaz bu. Günahlarım kadar ceza derken bunun karşılığı sonsuz olabilir.vs vs....

sonsuzluk kavramı şu anki fiziksel özelliklerimizle algılayabileceğimiz bir durum değildir.
    ama şöyle cevap verilebilir.

bizde zaman dünyanın güneş etrafında dönmesi ile ölçülür. dünyanın durduğunu farzet o zaman zamanda durmuştur. biraz basit bir yaklaşım oldu ama gerekirse ayrıntılı açıklamaya çalışırım..

hürmetler...

faydalı olması dileğiyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deep Impact -- 6 Ekim 2004, 10:09:38 >

• sildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biri -- 27 Mayıs 2006; 19:27:31 >
  • Ben 20 yaşında bir genç kızım ben bu yaşta olmama rağmen
    aynen şunları düşünüyorum:güney doğuda ilkokula giden çocukların hayattaki en mutlu
    oldukları zaman dilimi sabahları poğaca yemek olduğunu ddüşünürken sizin dert ettiğiniz
    mevzu bana çok basit geliyor.mutlu olmak için lütfen çevrenize bakın şunuda unutmayın
    GİDEN GELENİ ARATIRMIŞ....

ŞUNUDA SÖYLEMEDEN GEÇEMİYECEĞİM TOPLUM VE BİREY OLARAK HEPİMİZ
    TÜRKİYENİN BU HALİNDEN SORUMLUYUZ......

• Dostum bir karara var artık bu iş oyun değil, korkuyorsan otur oturduğun yerde ve hiç böyle maceralara girme, yok kararlı isen kararının ve sevginin arkasında ol git boşan ve o kız ile bir gelecek kurmak için kolları sıva, fazla naz aşık usandırırmış derler, böyle ikilemde yaşanılmaz, seçimini yapacaksın ve mutlu yaşayayıp gideceksin.

Bu işin madddi yönlerini de düşün hem, hayata sıfırdan başlıyor gibi olacaksın, ama seviyorsan da bu bedeli göze alman gerek, yok bu altına gireceğim külfetleri göze alamam diyorsan o zaman sevmiyorsun demektir bu durumda karınla devam etmen en güzelidir.

Şunu unutma yaptığımız seçimlerin bir bedeli vardır ve kararını buna göre vermelisin, sonuçda ucunda çok şey kaybetmek bile olsa seviyorsan bunların hiç önemi yok, iyi düşün ve seçimini yap artık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cavit

sen hayatta birşeyleri kaybetmenin acısını tatmamışsın daha
  • Birileri (karın)senin için gözyaşı döküyorsa ve onu hiçe sayarak mutlu olmaya çalışırsan asla ve asla mutlu olamzsın ki bulmuş olduğun sevgilininde aynı şeyi sana yapabileceğini göz önünde bulundur ve evliliğini kurtarmaya bak.

Şunuda söylemeden geçemeyeceğim sevgilinin ailesi de nasıl bir aileki senin yuvanı yıkmana sebebiyet veriyor ve onaylıyorlar.

Ne ekersen onu biçersin....Sana yolun açık olsun bile diyemediğim için üzgünüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuZuN_CiCeGi -- 22 Nisan 2005, 17:37:05 >
  • Hayat ne garip, kim bilir belki eşinle evlen(ebil)meyi de ne kadar çok istemiştin.
    Lakin biraz körsün gibi geldi bana.
    Hani aşkın gözü körmüş derler.
    Bize düşen burda seni uyarmak olsa gerek.
    Sevgilin olacak kişi seni bir kez aldatmış (sen söylüyorsun).
    Ve sen bunu nasıl kabul edebiliyorsun anlamıyorum.
    Farzetki şimdiki eşinden boşandın ve onunla evlenmiştin ve o seni aldatmıştı.
    İçinde eziklik hissetmeyecek miydin, içine sindirebilecek miydin?
    Kusura bakma ama, eğer ilişkinde aşk, sevgi, saygı üçgeni olsaydı seni anlardım.
    Lakin ortada ne aşk var, ne sevgi ne de saygı. Bu bir tutku sadece.
    Eşine yazık ve haksızlık ediyorsun. İlerde bunun için pişman olacak ve şu an ki hislerinin altında ezileceksin.
    Bi kere sevgilin konumundaki kişi sana aşık olsa(!) aşk'ın sahiplenmek olmadığını bilir, ailene saygı duyar ve senin eşinden ayrılmanı beklemek yerine seni serbest bırakıp çekip gider.
    Ailesi hakkında yorum bile yapmayacağım.
    Kendi evliliğinin temelini baltalıyorsun ve bunun farkında değilsin.
    Tutkun için ailenden kendini soğutuyorsun. Bencillik yapıyorsun.
    Eğer gerçekten aşık olmuş olsan sen bile saniye dumazdın ki, gördüğüm kadarıyla senelerdir sürünüyorsun git-gel içinde.
    Buna dur demelesini ve bilmelisin ki, yaptığının bedelini ödeyeceksin.

• Çok zor bir durum.Bu gibi durumlarda insan mantıklı düşünemez

Sevgiline güvenemiyorsun ileride de güvenemezsin.Bu seni ömür boyu rahatsız edecektir.
    Karını ise sevmiyorsun.Zorla hiçbirşey olmaz.O da çok mutsuz şu anda.Birde bu durumu öğrenirse ne olacak?Yıkılır gider valla.Ve bu kadını hiçbir şekilde üzmeye hakkın yok.Hatayı en başta onunla evlenerek yapmışsın zaten

Gel gör ki hayat senin hayatın.Senin de mutlu olmak hakkındır.Ancak sevgilinle sonuna kadar gitmelisin.Gitmezsen bu da senin içinde bir ukde olarak kalacaktır.,

Çözüm 1 : Karını boşa,sevgilinle evlen ve yaşadığın şehri terket
    Çözüm 2 : Sevgilini terket,yaşadığın şehri terket.Kendini tamamen karına ada,onun güzel yönlerini düşün
    Çözüm 3 : Her ikisini de terket,yaşadığın şehri de.Git ve sıfır bir hayata adım at

Her durumda şu an yaşadığın yer seni daha çok çıkmaza sürükleyecek
    Bunlardan birini seçemiyorsan yada imkanların buna müsait değilse o zaman;

Allah yardımcın olsun inşallah.

• kesinlikle eşinden vazgeçme sonra çok pişman olursun o kızdan hemen uzaklaş bence yalan söylemiş seni aldatmış daha ne bekliyorsun şimdi sana iyi göründüğüğne bakıp hemen güvenme ve elidekilerin değerini bil umarım aklın başına gelir yanlış birşey yapmazsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: mewluth

Zaten kafanda boşanmışsın gibi görünüyor ama tekrar gideceğin kıza da güvenmiyorsun. Durumun çok vahim boşanır da o kızla evlendiktan sonra kız seni tekrar aldatırsa vicdan azabından yaşayamazsınve kafanı duvarlara vurabilirsin. Bence evliliği kurtarmaya bak ..

quote:

Orjinalden alıntı: fpotur

bence evlılıgını devam ettırıp sacma sapan ınsanları aklından sılmelısın senı bı kere aldatan 1000 kerede aldatır
    esıne barı sadakatlı ol ama paylasarak cınsellık bazen sorun olmaktan cıkıyor her zaman ıstek onemlı ıstedıkten sonra olmayacak hıc bır seyın olmadıgına ınanıyorum...

+1

Kız arkadaşın gibi insanlara (insan demek ne kadar doğru bilemiyorum ama) hayatının her döneminde rastlaman mümkün. Hele hele, ortadirek standartlarının biraz üzerinde bir hayat yaşıyorsan sık sık rastlaman mümkün. Bu tip insanlar, senin gibi insanları en savunmasız anında yakalar, kene gibi yapışır ve hissettirmeden zehirlerler. Seninle işleri bitince de tanımazlar. Eşini bırakıp onunla evlenmeni kesinlikle önermiyorum. Hatta bunun sözkonusu olması bile çok kötü. Madem eşine aşık değildin, 6 yıl neden bekledin? Şimdi mi aklına geldi?

Hayatının sınavındasın ve sana tek bir soru soruldu. İki şık var ve seçim yapmam gerekiyor.

1- Karşında senden on yaş genç ve oldukça güzel bir kız var. Sana verebileceği çok şey olduğunu düşünüyorsun (ama sana verebileceği hiç birşeyi yok). Bu kıza güvenemiyorsun, üstelik güvenmeme sebebin çok geçerli. Daha seninle evlenmeden seni aldatan birisinin evlendikten sonraki halini düşünmek bile istemiyorum. Sanma ki, o kızla evlenirsen herşey düzelecek. Sana garanti veriyorum bu kızla evlendikten sonra kafan şu an olduğundan daha karışık olacak. Sürekli içinde bir şüphe ile yaşayacak, kendi kendini yiyip duracaksın. Dolayısıyla psikolojin bozulacak.

2- Bu tarafta ise 6 yıldır evli olduğun eşin var ve sen eşinin herşeyini biliyorsun. Tabi en başta sana sadık olduğunu, seni aldatmayacağını.

Seçim senin arkadaşım. Eğer o kızla evlenirsen, ben buna "Bile bile kendini yakmak" derim. Bence olayı hiç uzatama, üzerine bir bidon benzin dök çak kibriti gitsin. En azından fazla acı çekmezsin.

EDIT: İnsanoğlunun çok garip bir huyu vardır. Ona sahipken, elindekinin değerini bilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YBAGCI -- 23 Nisan 2005, 19:05:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: im_mortal

Ben 20 yaşında bir genç kızım ben bu yaşta olmama rağmen
    aynen şunları düşünüyorum:güney doğuda ilkokula giden çocukların hayattaki en mutlu
    oldukları zaman dilimi sabahları poğaca yemek olduğunu ddüşünürken sizin dert ettiğiniz
    mevzu bana çok basit geliyor.mutlu olmak için lütfen çevrenize bakın şunuda unutmayın
    GİDEN GELENİ ARATIRMIŞ....

ŞUNUDA SÖYLEMEDEN GEÇEMİYECEĞİM TOPLUM VE BİREY OLARAK HEPİMİZ
    TÜRKİYENİN BU HALİNDEN SORUMLUYUZ......

Akıntıya uygun davranacağımıza
    Duygularımıza egemen olmayı denemeliyiz.

• Bence bu olay tamamen canı sıkılan BİRİnin kafasından uydurduğu asılsız bir hikaye

Bir deli kuyuya taş atmış muhabbetine döndü...
  • Saçmalıktan başka birşey değil.Karın sana sadık.Sen gidip elin o......... ile evlenirsen aklından şüphe etmek lazım.Bence sen akıl hastahanesi ile bi görüş.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.