Şimdi Ara

Evlilik bu mudur? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
0
Favori
6.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • insan onuru icin yasar.hayat sana verdiklerini bir gun alabillir.bu kız senle ne icin evlencecek?paran icin mi?kariyerin mi?ne isin?beklentisi ne?hem seni aldattı ise sonra tekrar yapabilir.cunku yırtık sey dikis tutmaz.
    karın sei seviyorsa onu bırakma cunkus even bir kalbi bulmak zordur.
  • bence bu saate kadar ayrılmadıysan bu saaaten sonra ayrılamassın işin çok zorrr çok
  • sildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biri -- 27 Mayıs 2006; 19:28:43 >
  • aşk (aşık olma hali) bir süreçtir. süreçlerin (anlardan farklı olarak) ortak özelliği, hayatın bir noktasında durup ileriye bakmakla, genel akışlarının sağlıklı bir şekilde öngörülebilir olmamasıdır. asıl sorunu yaratan da budur bence: öngörülemezlik. özünde seçimler silsilesi olan hayatta* yaptığımız tek şey, bir davranışta bulunurken, bu davranışın alternatifi olan diğer davranış(lar)ı yok saymak ise, düşünsenize, hayat sizden şu anda bir seçim yapmanızı, yaptığınız bu seçimin sonuçlarına ölene dek katlanmanızı ve her gün, her saat, hatta her an yeni bir seçim yapmanızı istiyor. bu, hiç bir insanın taşıyamayacağı, çok ağır bir sorumluluk..

dolayısıyla sürecin (öngörülemeyen) bir anında, seçimlerinizin sizi getirdiği noktada hayatın mavi ekran vermesi, ilahi bir karar verme yeteneğiniz yoksa kaçınılmaz oluyor. hele ki bir de seçimleriniz, iki kişinin en saf, en kırılgan, aynı zamanda en öngürelemez duygularının kesiştiği "aşk"ı konu alıyorsa, yolun bir noktasında sıkıntıların baş gösterebileceğini, aşka yüklenen anlamlar derinleştikçe işin içinden daha da çıkılmaz bir hal alabileceğini, her biri zaten yeterince zor olan seçimlerinizi daha zor şartlar altında, objektifliğinizi kaybederek yapabileceğinizi ve tüm bu zorlukları parnterinizin de aynen yaşadığını düşünün..

aşk (aşık olma hali) bir süreçtir, tanım gereği acı çekmeyi gerektirir.

• Sadakati, fedakarlığı, doğruluğu kimde görüyorsan onunla git. Herşey cinsellik, para, güzellik değildir. O kız ve ailesinin durumu ortada, duygularınla değil aklınla hareket et. Güzel yuvanı güvenilmez, belki hanımının tırnağı bile olamayacak insanlara değişme. İnşallah hatandan döner ve hanıma layık bir insan olursun. Sadece ben odaklı düşünme, senin sorumlu olduğun, senden umut bekleyen insanlar var çevrende. Eşine bunları anlat, düştüğün psikolojik sıkıntıları anlat, ondan saklama ama anlattığın zaman diğer insanla ilişkin bitmiş olsun. Kaybedersen birçok şeyi ama kazanırsan hayat boyu doğruluğu kazanırsın bundan emin ol. (hatalısın kusura bakma, hemde çok)
  • Gerçekten ilginç bir durum, hepimizi Güzin Abla yapın, hadi hayırlısı.

'Biri' kardeşim, senin halin içler acısı oldu artık. Henüz evlenmesemde bu aşk meşk olaylarına yıllarımı tükettim diyebilirim. Dağlar gibi, tutkulu, hiç bitmez sandığım sevdam bile bitti. Demem o ki, sen hala muallaktasın, tarihlere bakıldığında baya bir süre olduğu görülüyor, bence artık silkelen ve kendine gel.

Yanlış anlama ama ben çok sevgilin gibi kızlarla zaman geçirdim. Hepsinin zengin, öyle böyle arkadaşları vardı, ama her canları sıkıldığında benim yanıma gelirlerdi, herşeylerini feda ederek. Bence olmaz inşallah ama sevgilininde sana olan sevgisi biraz azalırsa gör sen durumları. Bence çok çok tehlikeli. İlk anında seni hayatının arka sayfalarında bırakabilir. Tıpkı senin eşine yapmayı düşündüğün gibi.

Vallaha eşini takdir ediyorum, melek gibi kadın, peygamber sabrı var demek ki. Bunca süredir, seni idare ediyor ve bir ihtimal, belki düzelirsin diye seni bekliyor. Eşin seni kazanmak için herşeyi yapıyor peki sen ne yapıyorsun onu elinde tutmak için?

Kusura bakma ama bence sen eşine layık olamıyorsun.

Bir de boşandığını ve sevgilinle evlendiğini düşün. Temelinden yıkılmaya mahkum bir evlilik. Malesef sadece sevgi, aşk bir evliliği ayakta tutamıyor. Çok büyük bir sosyal kayıp yaşayacaksın, işinde başarısız olacaksın, falan filan. Kısacası kaybetmeye mahkum olacaksın.

Bence herşeyden önce eşinin değerini bil. Tamam belki bir hata yaptın, aklını o kız çeldi ama bu illede onunla evlenmen anlamına gelmiyorki. Biraz gönlünü eğlendir, sonra bırak gitsin. Neden uzatıyorsun bu kadar.

Şahsen ben, artık deli gibi seveceğim bir kadın değil, beni deli gibi sevecek birisini bulmak istiyorum ve öyle birini bulursam da gözümü kırpmadan evlenebilirim.

Son sözüm eşinin değerini bil!!! Sonra çok üzülürsün!

• Dostum çok yanlış yoldasın bence derhal eşine dön o sevgiliden hayır gelmez sana...Hayatının en önemli kararı bu vee sevgiiline gidersen hayatın kayar
  • ne bu yaa töbe töbe dallası geçmiş bu olaylar yaaaa
  • maddi durumunun iyi olduğunu yazmışsın.bence sevgilinin ailesinin seni kabul etmesinin tek nedeni maddi durumundur.bu benim fikrim tabi.

sevgiline gelince bi çok erkek kız arkadaşının geçmişini kolay kolay kabul edemez.şimdi kabullensen ileride rahatsız olabilirsin.ve bence seni aldattıysa ve yalanlar söylediyse güvenmemelisin.bence onu unutmaya bak.mümkün olduğunca uzaklaş ondan.

eşine gelincedegerçekten sevmiyosun sadece üzülmesini istemiyosun.bence ona bütün olan biteni uygun bi dille anlat.onun hakkındaki problemlerinide anlat.belki seni kendine aşık etmeye çalışır.yada ayrılmayı tercih eder.
  • sildim

Ben kendimi yeterince yargıladım zaten sizin böyle içinde bulunduğum durumu tam olarak bilmeden acımasızca ve terbiyesizce yargılamanıza gerek yok.
    Her ilişkide inişler-çıkışlar yaşanır,
    ben hiç olmazsa kendimle yüzleşmemi huzurlarınızda yapmıştım, içtendim, dürüsttüm, yanlışlarımı da anlatmıştım.
    Ama bu size hakaret etme fırsatı vermez!
    Kendi kocalarınza bakın, okadar çok erkek benim yaşadıklarımı ve hatta çok daha kötüsünü berbatını yaşıyor ki
    ama hiç buralara yazmıyorlar bile.

Tam olarak okumadan, bilmeden yorumlar yazmışsınız, canımı acıttınız, değmezmişsiniz.

Ben kendi acılarımla yaşayıp gidiyorum zaten, sizin canımı acıtmanıza gereği yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biri -- 27 Mayıs 2006; 19:34:57 >
  • bir de evlilik bu mudur demişsin.... sen bilmiyorsun hiç de öğrenme.....
  • halada yazmış sonuna galiba bitti diye..

kadın gel dese gelecek dünyanın öbür ucuna..ve yeniden işlenen günahlara bir yenisi eklenecek..

hiç akıllanmazsın sen ömür boyuda hıçkırarak ağlamayada acı çekerek ölmeye de mecbursun..

herkes hakettiğini yaşar..

ben böyle bir haysiyetsizlik duymadım görmedim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: beyazorkide

yazıklar olsun senin gibi erkeğe..inşallah benim eşim böyle bir çukura düşmezsen şerefsizin tekisin..

iki kadın tatlı geldi tabi hem ona hem buna oh ne ala..

erkeklerin yüz karasısın..

dünyadan senin gibi bir pislik kurtulsa ne kadar güzel olurdu..

allah akıl vermiş nefsinize hakim olacaksıznı demiş..sen birde 2 tane meleğe kıymışsın..

senin yerin cehennemlik..inşallah hiç mutlu olmazsın.

ateşler içinde yandıkça kıydığın bebeklerin senden hesap soracak..

günahlarını aldığın seni bütün kalbiyle seven bir kadını mahvettin eşini..

çocuk yapmayım ondan isteyeceğine gittin bir yosmayı tercih ettin..

daha 17 yaşındaydı diyorsun..

o daha çocuk ne anlar ki aşktan..evlilkten cinsellikten..

sen sadece kendini düşünen şerefsiz haysiyetsiz onuru olmayan karaktersiz bir insansın..

şu an o kadar sinirliyimki..

Sakin ol beyazorkide,

arkadaşın yaşadıklarını( daha doğrusu buraya anlattığı biçimde yaşadıklarını) okudum baştan sona kadar... Biriyle beraberken bir başkasına ilgi duymak, bir başkasını sevmek normal bir durum. Olmayacak yada olması durumunda utanç duyulacak bir durum değil ancak evli birinin bunu yapması çok can sıkıcı bir durum!

Hele hele 2 kez çocuk aldırılmasını okuyunca deliye döndüm, Allah hepimize akıl fikir versin, bizden uzak olsun böyle durumlar...

Hiç tasvip etmediğim bu durumun üzerine senin yazdıklarında hiç ama hiç hoş bir şey değil!!! Allah herkese bir kader yazar (kaderi belirleyende insanın ta kendisidir) ve herkes bu kaderi istediği gibi yaşar... Şüphesiz hüküm ve karar sadece Allah'ındır... Kimseyi hor görüp büyük konuşmamak gerekli, umarım yazdıklarınızı geri alır ve daha yumuşak bir tepkide bulunursunuz...

Allah ıslah etsin o arkadaşıda...

• evet kader var ama insan yaptıklarından ve kararlarından kendisi sorumludur.... bile bile yıllarca süren bu iğrenç olaya tepkisiz kalmak akıl karı değil... Allah ıslah etsin..... ama hakettiklerini de yaşatsın ona....
  • ne ballı ve akıllı adammışsın ya bravo!bir kadının parasını kullanıyorsun diğer kadınla da cinselliğini yaşıyorsun!iki kadını birden idare ediyorsun! vay be diyorum sadece ama evli olduğun kadına yaptığın büyük bir ayıp ve terbiyesizlikten başka bir şey değil!orası öyle

bir ilginç durum da bu kadar karmaşık durumda olmana rağmen küçük kızla girdiğin ilişkide prezervatif bile kullanma gereği duymaman.yani zevkinden ödün vermiyorsun..ilginç tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofrost -- 27 Mayıs 2006; 15:05:23 >
  • Seni sevenleri üzme . Aldatma , aldatıyorsan yapma . Aldatıldıysan dönüp bakma . Seni sevenleri sev , onların kıymetini bil.
  • bu 2yıldır boşanmadı mı
  • vay be 3 senedir süregelen hikaye!!
  • Haksızlık etmişsiniz. Ben bu kişiyi tanıyorum, gerçek hayatta, dostumdur kendisi, yaşadığı ilişkiyi de yakından biliyorum. Bir kere karısının parasıyla çapkınlık falan değil, büyük bir firmada üst düzey görevi vardır ve kendisinin iyi bir geliri var. Evliydi, mutlu değildi, yanlıştı ama bibaşkasını sevdi hemde çok sevdi. Boşanmak istedi, uzun bir çalkantılı dönemi oldu. Sonunda boşanmaya karar verdi, fakat eşi okadar üzüldü kü bu duruma tüberküloz oldu. Şaka değil, bu devirde, böyle bir ailede sanki türk filmi gibi verem oldu. Arkadaşım ise bir türlü boşanamadı bu nedenle sevmese bile eşinin gözünün önünde eriyip bitmesine dayanamıyordu. Kalbinde o kızın sevgisi varken bütünüyle onu seviyorken çaresiz devam etti evliliğine. Siz olsaydınız ne yapardınız? Onun için çok daha zordu çünkü öyle çok seviyordu ki, o kızın geleceğini karartmasın, önünde engel olmasın diye defalarca ayrılmaya kalktı. Evet kız hamile kaldı, ama aldırmaları gözyaşları içinde alınan ortak karardı, hele arkadaşım defalarca ölüp bitti ama bir doğum yapması herkes için çok daha zor günleri getirecekti, hiç olmazsa geleceğini kapatmak istemiyordu. Ve doğru yapmış, şimdi sevgilisi başarılı bir işkadını olarak THY'na gitti, o ise 2 kadın arasına sıkışmış, yine de dengeleri korumaya çalışmış ve kalbi tamamen acılarla dolmuş bir adam olarak yaşamaya devam ediyor.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.