Şimdi Ara

Evlilik bu mudur? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
0
Favori
6.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uzulecek bir durum yok. cocuk da olsa, bir evliligin boyle yurumesi zaruriyet olamaz. bosan gitsin. alt tarafi, nafaka veya ne bileyim uzlasirsiniz, olu biter. dun dundur, bugun bugun.
  • bence o kızla evlenme.GERÇEKTEN EVLENME.EĞER EVLENNİRSEN BİRGÜN ELİME ELİME DÜŞERSİN.KEŞKE SENİN LAFI DİNLESEYDİM DERSİN.

ama se bilirsin.
  • bir dakka simdi hocam kiminle evleniyorsun bende akil kalmadi (ben de istek kalmadi > mfo, ne guzel de soyluyorlar bu sarkiyi du sun caliyim, bu saatte de iyi gider.)

iletilen bilgiler dogrultusunda, topic sahibi forum uyelerini kizdiracak tarzda gorus ve dusuncelere sahipmis.

hocam sen hicbirsey yapma, onlar seni terkeder merak etme

ne istedigini de bilmemek anca boyle oluyor demek ki..

• Ne yaparsan yap be
  • 2 kisiyle olmak zordur, kalp bu aciya dayanamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sunbred -- 30 Eylül 2004, 20:26:26 >
  • sildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biri -- 27 Mayıs 2006; 19:27:04 >
  • Vay be Donanımhaber'in en uzun soluklu gereçek hikayesi bu olacak.

Dostum evlenirsen inşalllah mutlu olursun. O zaman da gel topiği canlandır ve durumlardan haberdar et bizi.
  • hayatın acı gerçekleri

temele idam olurken sormuşlar
    nedir son sözün diye

cevabı enteresan;

ha bu da bana ders olsun...

evet temel bu acı tecrübe ile gitmiş öbür tarafa..

siz siz olun iş işten geçmeden ders almaya bakın...
  • Allah mesut etsin.. Ama şunu aklından çıkarma, eşininde gözyaşları, gururu, onuru var.. O da seni seviyor, onun da kafasında canlandırdığı ileriye dönük senli hayalleri ümitleri vardı..
    quote:

Orjinalden alıntı: Biri

Az kaldi, siz ne derseniz deyin, ben BOSANIYORUM!
    Risk olmadan kar olur mu? Seviyorum iste, begeniyorum diyorum, kalbim onunla diyorum.
    Gecmisi ne olursa olsun, 2 yildir kiz beni seviyor, tapiyor bana...
    O kadar adi olsaydi 2 yil surdurur muydu? Onunda kalbi var, onun da gozyaslari var..
    Tum safligi ile beni bekleyip duruyor, bosanmiycam desem bile yine beni seviyor, herseye ragmen seviyor.
    Ben de seviyorum ve hayatimi onunla yasamak istiyorum.
    Yakinda da bosaniyorum iste, gidip isteyecegim onu ailesinden, Allahin emri ile, o gelinligi giydirim ESIM yapacagim, 3 tane de cocuk istiyorum, Allah izin verirse 3 tane dünyalar güzeli cocugum olacak ondan.
    Herkes yanlis yapabilir, sizler gecmisinizde hicmi yanlislar yapmadiniz, bu sizi omurboyu kotu bi insan mi yapiyor, omurboyu gecmisin acisiyla mi yasamalisiniz?
    Ona inaniyorum, ona guvenecegim ve onunla yuva kuracagim, gecmisi unutarak.
    Yasadigim her an mutluluk onunla, yasadigim kadar yasarim, bi gun bitecegi varsa da mutlu yasadim derim oyle olurum.

• Dostum önce ikisinide bırak bi süre yanlız takıll.
    Artık kafanda bitirdiğin bi evliliği sürdürmenin pek bi mantığı yok hatta 3. bir hatun bulbi süre ikisindende uzak kalmaya bak.Bu durumda dışardan diğer hatunlana karşı olan zaaflarını dahaiyi görebilirsin.Eşinden ayrılıpda hemen diğer hatunla evlenme çevreniz musaitse 1-2 yıl beraber yaşamayı dene bu süre içinde çocuk mocuk istiyorum yada sana ben hamileyim gibi bişeyle gelise direk hatunu roketle.
  • Bak şimdi sinirlendim işte:

yaw seninki tamamen şehvete bağlı bi tutku. Niye eşini boşuyorsun Yazık değilmi eşine ve çocuğuna.
    Bu olayı kafanda sen yarattın ve onlara farkettirmeden atmalısın.
    Ben çok yaşamadım ama emin ol çok tecrübem oldu.
    Onur ve gurur
    Bu ikisinden biri veya ikiside sende varsa dediğimi yap.
    Yada şöyle yap :
    Eğer eşin senin gibi bir durumda senin hakkında böyle düşünseydi ne hissederdin ona göre cevapla ve davran.
    Bi de arkadaşlar bişey söyleyecem :

Hiçbir şart altında (kesinlikle) boşanmanın dışında ikinci bir resmi veya gayri resmi evliliği onaylamam.
    İslam dini buna zor şartlarda vermişse de izin verebildiğinden dinsizim şu anda.

Ve son olarak şunu söylemekteyim.
    Sizi hakeden biriyle evlenin ve ona layık olmaya çalışın.
    Elleriniz ölüm döşeğinde bile ayrılmasın.
    İşte size hayatınızın anlamı.

• quote:

Orjinalden alıntı: Drazy

Bi de arkadaşlar bişey söyleyecem :

Hiçbir şart altında (kesinlikle) boşanmanın dışında ikinci bir resmi veya gayri resmi evliliği onaylamam.
    İslam dini buna zor şartlarda vermişse de izin verebildiğinden dinsizim şu anda.

dinsizmisin? ama neden?
    sadece o sebepten dolayı mı?
  • yani tamamen o neden değil ama an kopma noktam oldu
    Not : babam ve dedem imamdı
  • yaş kaç ben 26 / m
  • 28m
  • baban ve deden imam olduğu için dini bilgilerin muhtemelen vardır..

ama ben yine de merak ediyorum

sence mahzuru yoksa

açıklayabilir misin neden dinsiz olduğunu?
  • Ben din karşıtı değilim şöyleki :

Tüm dinler insanın iyi olmasını beklemiştir herzaman. Bu açıdan dinlerin yazısız kanunlar gibi insanlara yön verdiğini düşünürüm.
    Tabi dinlerin suistimali yüzünden çıkan savaşlar vs. olsada toplamda olumlu yönü ağır bastığı söylenebilir.
    Ama bazen :

Tanrı yı sorguluyor insan derine inip hele benim gibi yalnızsa.
    Bi de insan çaresizliğe düşmmüşse sığınacak dal arıyor kendine .
    ve de toplum olmak için ortak öğeler arasında sayılmış eskiden din.

Ama inanamayışımdaki sebeplerim:
    1. İslam dini için imam gazali nin kitaplarıda dahil kuran dışındakilerde tasvir edilen ahiret cwnnet cehennem tamamen bir insan bakışı.
    2. Kuranda ise daha çok inanç ve ibret hikayeleri var. burada insan aklıyla kurulu eklentilerle çoğalmış birfelsefe düzeni geliyor aklıma.
    3. İncilin geneli yalın ve insanı iiliğe iten ama içinde çok daha insanın yazabileceği şeyler gözüküyor. diğer dinlerde aşağı yukarı aynı ama yaygın olan bu iki din.
    Bide şöyle bişey var :
    Bizi yaratan şeytanla inatlaşma için bize sınav koymuşsa :
    1. şeytanla inatlaşmadan önce biz neden yaratılmıştık.
    2. Adem yaratılmadan önce ruhlar yaratılmıştı ve şeytan o anda inatlaşmamıştı o zaman görevimiz kime karşıydı şeytan faktörü yoktu tabi.
    3.Tanrı geleceği bildiği için bizi şeytanla muhatap kılarak bize haksızlık etmedimi ? Şeytanı yok edebilirdi.
    4. Biz bunların nedenini bilemiyorsak ve de sadece görevimizi yapmamız gerekiyorsa bize neden 1 satırdan ibaret emir vermeyipte koca bir kitap ile bir sürü peygamberle bir sürü kitap verdi.Ve bize düşünmemizi emretti.?
    5. tanrı herşeyden münezzehse bütün bunların sebebi ne.
    Bide şey aklıma takılmıştı sonsuzluk kavramı:
    Sonsuz bir cehennemde kaç süre ceza görüp cennete gdilecek. Sonsuz ceza görülmeli.ki sonsuz kere sonsuz ödül olmalı . Bir çıkmaz bu. Günahlarım kadar ceza derken bunun karşılığı sonsuz olabilir.vs vs....

Bu dünyadaki hiçbir şeyde ADALET yok.

• insanların aklında tereddütlerin olması gayet doğaldır.

Allah zaten bize demiyor ki

suyun veya taşın varlığına inanın diye..
    bize görmediğimiz bilmediğimiz bir şeye ahirete, cennete , cehenneme.. vs.

imtihan olmasını sırrı işte o..

bak arkadaşım...
    şu anda toplantıya gitmem gerekiyor ama sana pazartesi günü geri döneceğim..

bir hadiste " bir kişinin imanının kurtulması üzerinde güneş doğup batan herşeyden hayırlıdır" diyor.

ben buna vesile olabilirsem ne mutlu bana...

pazartesi görüşmek ümidi ile
    not : gerekirse özel mesaj atarım..
  • ok
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.