Şimdi Ara

Evlilik bu mudur? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
0
Favori
6.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya bence bunun esi olayi cakmistir ilerde de bu herifi altadip intikam almaya calisir.gerekce olarak da sen aldattin,bende aldattim intikamimi aldim der.
    evet iste boyle derse naparsin arkadasim.
    sen valla cok kotu durumdasin.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by shener</i>
    <br />ya bence bunun esi olayi cakmistir ilerde de bu herifi altadip intikam almaya calisir.gerekce olarak da sen aldattin,bende aldattim intikamimi aldim der.
    evet iste boyle derse naparsin arkadasim.
    sen valla cok kotu durumdasin.

<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

shener, ağır ol yavaş biraz be kardeşim!!!
  • elindekinin degerini kaybetmeden anlayamazsın; hevesler pesinde kosmak maceraperestlere gore bir istir onlarda romanlarda yasar elindekinin degerini bil ve konumunu koru derim gec olsada :) yeni okudum
  • Merak ediyorumda acaba bu bölüme mesaj yazanlardan kac tenesi evli ve bu adamın durumunu daha iyi analiz edebilir ?
  • yani bence karın seni boşasın ...
    Ve daha sonra git o yeni hatunla evlen biraz tadını cıkar onun , sonra o hatunda senin şimdi karına cektirfigin acilari cektirdigin gibi karının intikamına ilerde alsın. Boylece hak yerini bulsun...
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by cezve</i>
    <br />Sevgilinin ailesi de ilginc. gercekten yuksek ahlaki degerlere sahip bir aile. arkana bakmadan uzaklas derim!
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

Yani aynen katılıyorum... Bu tip bir aile'nin kızından da uzak dur derim.
  • sildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biri -- 27 Mayıs 2006; 19:26:16 >
  • Dikkat bu bir fıkradır, hikaye değil. yani gerçeklik payı yok.:

adamın birisi devamlı harama uçkur çözüyormuş, her seferinde pişman olup "Allahım şeytana uydum affet beni" diye yalvarıyormuş. gel zaman git zaman adamın bu hali toplumda problem olmaya başlamış. adam da bakmış toplumdan dışlanıyor en iyisi kendimi çöllere vurayım orada ne kadın görürüm ne de günah işlerim diye düşünmüş. vurmuş kendini çöllere. çöllerde gezerken bir gün bir vaha da dişi bir deve görmüş. zaten uzun müddetdir kadınsız. dayanamamış ulan ben nasıl bu işi beceririm diye düşünmeye başlamış. malum devenin boyu uzun. zıplamış olamamış. hoplamış olmamış. ağaca çıkmış olmamaış. en sonunda aklına bir fikir gelmiş. önce deveyi bağlamış. belindeki kuşağın bir ucunu ağaçtan geçirmiş, diğer ucuyla kendini yukarı kaldırmış, tam devenin hizasına gelince de işini görmüş.
    görmüş görmesine de kendisini almış bir pişmanlık. başlamış yine Allah'a tevbe etmeye: "Allahım şeytana uydum, affet beni, Allahım şeytana uydum, affet beni"
    o sırada gaibten bir ses gelmiş:
    "hassiktr lan o fikir benim bile aklıma gelmemişti. beni Allah'la arana karıştırma"

nedense sen böyle yazınca aklıma geldi.
    belki de alakası yok ama ne yapayım işte geldi...

• yazılanların yüzde 80 ini okudum ve dedimki iyi be adam çözümü bulup mutlu olmuş ama son mesajını görüncede üzülmedim değil hani.Ben bu durumda olsaydım kesinlikle evliliğimi sürdürmeye çalışırdım.Çünkü arkadaşların dediği birşeye yüzde 1 milyon katılıyorum seni 1 kere aldatan 1000 kere daha aldatabilir.
  • Malcolm, çok iyiydi:)))))

Biri nickli arkadaşım 6 yıllık bir evliliğin ve konunun üzerinden hemen hemen 1 sene geçmiş eder 7 yıllık bir evlilik. Çevremden gözlemlediğim kadarıyla evliliğin bu dönemleri monotonluk dönemleri ilk 2 sene canım cicim olur sonra zamanla birbirine alışmaya ve tanımaya başlarsın ondan sonra herşey standarta biner ve gözler dışarı kayıp, arayışlara başlanır. Sormuşsun "Mantık mı, aşk mı? Evlilik bu mudur, hayat böyle mi geçmeli? Ne olur bir destek..?" diye. Mantık mı, aşk mı'dan ziyade, "gelecek mi yani yaşlılık ve bir ömür mü yoksa heves mi?" demen daha doğru olur. Ötesinde gönül işleri 3. kişilere pek düşmez o yüzden çözümü kendin bulman lazım. Arayışlarını burada değil, içinde yap.
  • Allah herkese gerekli hikmeti kazandıracak akıl ve fikir vermiştir..
    evliyken bile bir insanın gözünün dışarda olması veya başkalarıyla birlikte olması hoş bir durum değil ve zinadır.
    umarım arkadaş zina gibi büyük bir günaha daha fazla ortak olmaz...
  • Abi uzman değilim, bişey değilim; amacım ukalalık yapmak değil ama şunları söylemeden geçemeyeceğim: Abi sence bu 20'lik kız seni gerçekten seviyor mu? Yoksa yaşadıklarından dolayı zaten senden iyi birini bulamayacağını düşünüp senin aklını mı çeliyor? Eğer çok seviyorsa seni neden aldatmış?

İkisi devam ediyor demişsin bu uzun sürmez ya sevgilin artık yeter benimle evleneceksen evlen der ya da eşin olayı öğrenir-hala öğrenmediyse. Bizim komşunun da böyle bir olayı vardı neticede eşi öğrenince ayrıldılar, ama belki hala yasal olarak evliler çünkü 3 sene bekleme falan bazı olaylar oluyor karşı taraf boşanmak istemezse. Tabii kadın elinden gelen zorluğu çıkartıyor.

Bence eşini seç ama illa diğeri diyorsan da eşine olanları dürüstçe anlat, daha fazla oyalama. Çünkü belki sadece kendinin değil onun mutluluğunu da baltalamaya hakkın yok.
  • Bak sevgili kardesim. Ben de 29 yasindayim ve 4 senedir de evliyim. Soyleyeceklerimi bir dost tavsiyesi olarak dinle. Sen belli ki o yirmilik kevaseyi kafana takmissin. Ona ulasamadigin icin kafanda buyutuyorsun o sanki dunyanin en onemli seyiymis gibi hissediyorsun. O kizla bir kere beraber oldugun anda onun aslinda kafanda buyuttugun kadar ahim sahim birsey olmadigini anlayacaksin. Bir iki gun bulutlarin ustunde dolasacak sonra dongurt diye burun ustu cakilacaksin. "Ahh ulan ahh deger miydi gul gibi evliligimi yikmaya" diye kafayi yiyeceksin. Ayni sey onun icin de gecerli olacak. Bir kere seni elde edince artik ona yetmeyeceksin. Kendine baska eglenceler aramaya baslayacak, seni ortada kabak gibi birakacak. O seni degil evli bir insani bastan cikarmanin heyecanini seviyor. Bunu elde ettigi anda sana tekmeyi basacak. Aklini basina topla. Senin bir es olarak, evlilik kurumuna girmis biri olarak artik hafif kizlarla gonul eglendirme gibi bir luksun yok. Eger boyle hissedeceksen hic evlenmemeliydin. Hem o zavalli esine bunu yapmaya hakkin yok. Dusun bir kere senin bu yaptiklarinin aynisini esin yapsaydi. Forumlarda "valla ben evliyim ama kocami sevmiyorum, aklim fikrim firlamanin, picin birinde" diye dert yansaydi ne hissederdin?!? Hosuna gider miydi?
    Burada diger arkadaslarin soylediklerine katiliyorum. Durust ol, mert ol esine durumu anlat hazir cocugunuz da yokken bosanin herkes kendi yoluna gitsin. Bak bakalim obur kiz senin yuzune bi saniye bakacak mi o zaman.

Sam

• Bu uzucu hikaye, aslinda internetin hayatimiza girmesiyle birlikte neleri goturebildigini; ters tarafindan tutuldugunda kisiye ve ailesine ne gibi zararlar verebildigini gosteren somut bir delil! Ya da, durumun vehametini gozler onune sermek icin "Biri" tarafindan kurgulanmis guzel bir senaryo[evlol] Her iki durumda da, kucuk-buyuk demeden butun internet kullanicilarinin dikkatli olmasini gerektiren toplumsal boyutlu bir uyari yazisi. interneti cinsel hazlari icin, sehevi arzulari icin istismar eden, chat odalarinda sevgili arayan yuzbinlerce insan var ortalikta. internet-cafe'leri dolduran coluk-cocugun cogunlugu da ayni isi yaparak sozumona egleniyor. Anne-babalarin cogu, cocuklarinin internete baglilik nedenini anlamaktan aciz. Alabildigine kontrolsuz bir ozgurluk sunuyorlar cocuklarina... Ve iste karsinizda, 30'larinda "biri"nin, bir yaramaz cocugun hazin sonu...
  • bnce bunun internetle alakası yok internte bir araç bunu nasıl kullnadğına bağlı niyetle ilgili bişey.Yani trafik kazaları olur binlerce insan ölüyo diye otomobili mi çıkaralım hayatımızdan bana bu pireye kızıp yorganı yakmak gibi geliyo
  • "ters tarafindan tutuldugunda" diye kayit koyduk ya bizde kardesim. Bicaga benzetme yaptik yani... Ama ben her durumda, belli bir yasin altindakiler icin interneti, iyiden fazla "kotu"yu ogreten, hayal dunyasini olumsuz yonde etkileyen, biyolojik gelisimine paralel olmayan bir psikolojik gelisime yol acan zararli bir iletisim aleti olarak goruyorum. Evlerine bilgisayar alan akrabalarima da cocuklari icin "internetin henuz erken" oldugunu ogutluyorum. Dusunsenize; ergenlik cagina bile gelmemis bir cocugun bir arama motoruna merak ettigi "bir kac kelimeyi" yazarak karsisina resim ve video formatinda akla-hayale bile gelmeyecek, cine-5 vb. kanallarin yaninda halt edecegi igrenc goruntuleri, sapik iliski cesitlerini temasa ettigini... Sonra gunun birinde bu da kesmez; chat yoluyla seyrettiklerini "pratige dokmek" icin partner arar olur. Ve bu bir uyusturucu gibidir. Evlendiginde bile pesini birakmaz insanin. iste bir ornegini hepbirlikte yukarida gorduk. iyi ihtimallerle kotu ihtimalleri yanyana koydugunuzda, internet icin (ya da internetin gercekten bir ihtiyac olup olmadigi hakkinda) soylenebilecek iyi seylerin sayisi azdir. 1993'de Turkiye'de internetin yayginlasmasindan bu yana kullanicisiyim bu meretin. Uluslararasi platformda bilimsel forumlara bile uyeyim. Ancak yine de; faydasini gordugum oranda zararini da gordum diyebilirim. Dozaji kactiginda kesinlikle zararli oldugunu tecrubeyle biliyorum. Oylesine buyuleyici bir sey ki, dozaj ayarlamak; elde kumandayla 2000 kanalli uydu alicili bir televizyonda sabit bir kanala bakip cikmak, digerlerine hic bakmamak gibi bir sey. Bir "meraklar" arenasi. Simdi basta soyledigimi duzelteyim; internet buyukleri bile bozar/bozabilir...

• Sevindim dogru kararı verdiğine...
  • Alin size konuyla ilgili taze taze bir haber:
    http://www.milliyet.com.tr/2004/06/06/pazar/paz07.html
    Haklimiymisim?
  • Diğer kızla kesinlikle evlenme!!!Başka kimle evlenirsen evlen...
  • "Yasak ve zararlı şeyler zevk verir"
    Buna katılıyorum
    Biri:Umarım elinde olanların kıymetini bilip tadını sonuna kadar çıkarırsın, bir hata yapmışsın ve sonuçlar zararlı olmadan geri dönmüşsün, herşeyi idrak etmeden evlenmiş olman seni bu şekilde sürükledi ama her insan hata yaptıysa en uzun süreçli sonuçlarına katlanmak durumundadır

Aşık olduğun kız hakkında sana birtek şey söyliyim, seni aldattığını sana söyleyebiliyor, dsaha önce ilişkileri olduğunu biliyorsun, bunu belirtme ihtiyacı hissediyorsan bu muhtemelen cinsel tabanlı ilişkilerin yansıması
    ben de 20 yaşındayım, şimdiye kadar 1 kızla flört ettim, ve cinsel yakınlaşmam hiç olmadı, sence toplumumuzun normlarına göre hangisi daha mantıklı?
    (Yanlış anlama, kimsenin sevgisine ve yücelttiği objelere dil uzatmak istemem, böyle anlamamanı beklerim)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.