Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.769
Cevap
402
Favori
969.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
403 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: uğur4105

quote:

Orijinalden alıntı: Player 1

quote:

Orijinalden alıntı: yatalak supermen

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

quote:

Orijinalden alıntı: rfssfr

Hayatında sana 1 değişiklik hakkı veriyoruz deseler kesinlikle nikah masasına oturduğum o günün iptalini isterdim.Az evvel biz de birbirimize girdik.Dük akşam memleketten misafirler geldi.Gecenin bir vakti insanları nereye bırakabilirim.Gece çalıştığı için sabah eve geldiğinde kıyameti kopardı.Neymiş efendim yorganları neden raflara kaldırmamışım bir odaya toparlamışım.Sabah işe geldiğimden haberin yok sanırım dedim.Ben çok acımasızmışım falandı filandı başladı yine.
    Yine söylüyorum hayatımda bir şans istiyorum.Nikas masasında hayır diyebileydim.

Evleneceklere tavsiyem.Aşkı meşki bırakın.Mantıklı olun.Evli adam ancak evli bir adamın sıkıntılarını anlar.Gerisi hikaye anlatır.

Evli adam ancak evli bir adamın sıkıntılarını anlar.Gerisi hikaye anlatır.

kesinlikle. aynı şehirlerde olup dertleşmeyi çok isterdim sizlerle

gelen misafirler sizden değil de onun ailesinden birileri olsaydı ne olurdu ?

ben söyleyeyim, hadi terminale git, al, marketten şunları al dırdırdır.

31 yaşımdayım ve evlilikten değil evlilik sonrası boşanmaktan korkuyorum. Hiç nişanlanmadım ve evlenmedim hali ile

Şuan düşündüğüm nişan için biri var. Ama tam anlamı ile uyumsuz kalıyoruz o aşırı sinirli ve mantık, para derdinde bense paraya önemden çok evliliğin ortaklık ve sevgi paylaşımı, saygı ve sadakat kavramları üzerine oturtmayı hayal eden biriyim.

Körü körüne gidiyorum ve burayı okudukça düşünüyorum. En ufak şeyde bu arada tartışıyoruz o sevmediğinden istediği gibi davranıyor yol verebiliyor yaptığı hiç bir şeyden pişman olmuyor, seni mahvederim ağzından burnundan getiririm kıçımın kenarı sözler havada uçuşuyor . ipler elinde

ne çalışma taraftarı ne de ev işi yapma taraftarı 5 000 TL maaş alırsam ev işlerini eksiksiz yaparmış

Sonum iyi değil.

@Player 1 hocam hiç kimse vazgeçilmez hiç bir yol dönülmez değil bence bir an önce arkana bakmadan kaç kaaaaççç gözünü sevim kıyma kendine

halen devam ediyor ama neler çektiğimi anlatsam kafayı yersiniz
    dün toplantım + şirket eğlencesi vardı 15-24 arası , her ara verildiğinde aradım geceleyinde aradım üstüne"sesin soluğun çıkmıyor bende birini buldun diye sevinmiştim" lafını yedim

bugün ise sende bir işler var ne işler çeviriyorsun diye laf yedim ayrıca evimi kiraya vereceğimden iski aboneliğimi kiracı adayına devretmek üzere iptal ettirdim. Gün içersinde konuştuk sabah aradım, öğleden sonra da o aradı, o beni aradığı için trip attı, akşamda kendisine sormadan danışmadan iptal ettirdiğim için laf yedim

o kadar denge sorunu var ki, kırılsa kırıldım demez, sevse seviyorum demez, kıskansa kıskanıyorum demez

çok seviyorum ama tükenmekten korkuyorum

ya ortada sevgi yok ben hayaller kuruyorum ya da onda bir sorun var

@pLAYER 1
    Hocam sana böyle davranıyorda niye hala bu ilişkiye devam ediyorsun anlamış değilim bir mecburiyetinmi var?Yaşını 31 demişsin sanırım başkasını bulamam diyemi korkuyorsun?Bende 31 yaşındayım 3 yıl gezdik tozduk yedik içtik 3 yılın sonunda evlendik ama 6 ay durmadı kaldıramadı evliliği bana sataştı anneme sataştı istediklerini elde edemedi çekti gitti.Pazartesi açıyorum davayı allahın izniyle.
    sana şimdiden bu şekilde davranıyor ve sen ses çıkarmıyorsan ipleri çoktan kaybetmişsin zaten evlenirsin birde çocuk verir kuçağına semerinide vurur ızdırap dolu günlerin başlar kardeşim, o zaman hiç kaçamazsın mezarda biter ızdırabın.Biraz ağır yazdım kusura bakma alınma sakın

ağırda olsa doğru yazmışsın, artık kimseyi bulamama korkusuda var ama böylede geçse hayat daha az dert ile ölürüm heralde
    şu devirde vezir eden kadın , zor rezil edenler tonla

muhtemelen sıkıntıların çoğu beni beğenmemesi ile alakalı, kriterlerinide uymuyorum sanırım, yakışıklı zengin olsam böyle olmazdı muhtemelen

hocam öyle kadınları tokatla gitsin kendine kendi gibi birisini bulsun boşverin hayatınızı rezil etmeyin yaşınız 50 değil ya şimdiki insanlar 35 inde evleniyorlar artık sizin içinde geç değil inanın daha karşınıza kimler çıkar bilemezsiniz.unutmayın ki yarının neler getireceğini kimse bilemez

bu gece açık açık konuştum, biz evli değil sevgiliyiz bu kadar çok hayatımıza müdahele etmeyelim dedim, o da öyleyse ben rahat olurum gerekirse seni aldatırım ruhun duymaz dedi, sonrasında da türlü türlü sebep gerekçe, ben ona olan sevgimden yana zordayım ama bu derin yaraladı dostlar. En sonda ise bırak iş ciddiye bindiğinde daha ciddi müdaheleler edelim dedim işte o zaman korkularımız düşüncelerimiz olacak dedim o da ben zaten korkularımı yenemiyorum o yüzden böyleyim dedi ve madem korkuların var düşüncelerin var diye onuda dert etti lafını etti kapadı

• quote:

bu gece açık açık konuştum, biz evli değil sevgiliyiz bu kadar çok hayatımıza müdahele etmeyelim dedim, o da öyleyse ben rahat olurum gerekirse seni aldatırım ruhun duymaz dedi...

yani şikayetçi olup burada bizimle paylaştığınız meseleleri tek tek konuşmadıysanız eğer, ozaman bu pek "açık açık" konuşmak olmamış bence, siz söylemek istediğinizi kısa bi şekilde özet gibi anlatmaya çalışmışsınız, o tamamen alakasız bişey anlamış.

yanlış çıkarım yapmıyosam;

sizin anlatmak istediğiniz: bana sürekli haksız ve gereksiz bahanelerle tepkiler verip durma vs vs... (asıl açık açık konuşmanın en alt seviyesi bu olmalı bence)
    sizin özetlediğiniz: bu kadar çok hayatımıza müdahele etmeyelim.

üstelik "biz evli değiliz henüz" diyerek yapmışsınız girişi ama, evli olmak sevgilinizin size verdiği bu anlamsız tepkileri anlamlı kılmayacak ilerde, hatta daha da anlamsız triplerle muhatap olacaksınız muhtemelen.

bence hakkaten açık açık konuşun, her fırsatta onu aradığınız halde hiç aramıyosun demesi gibi bize anlattığınız tüm meseleleri açık açık söyleyerek bunların nekadar saçma olduğunu söyleyin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayatında sana 1 değişiklik hakkı veriyoruz deseler kesinlikle nikah masasına oturduğum o günün iptalini isterdim.Az evvel biz de birbirimize girdik.Dük akşam memleketten misafirler geldi.Gecenin bir vakti insanları nereye bırakabilirim.Gece çalıştığı için sabah eve geldiğinde kıyameti kopardı.Neymiş efendim yorganları neden raflara kaldırmamışım bir odaya toparlamışım.Sabah işe geldiğimden haberin yok sanırım dedim.Ben çok acımasızmışım falandı filandı başladı yine.
    Yine söylüyorum hayatımda bir şans istiyorum.Nikas masasında hayır diyebileydim.

Evleneceklere tavsiyem.Aşkı meşki bırakın.Mantıklı olun.Evli adam ancak evli bir adamın sıkıntılarını anlar.Gerisi hikaye anlatır.

31 yaşımdayım ve evlilikten değil evlilik sonrası boşanmaktan korkuyorum. Hiç nişanlanmadım ve evlenmedim hali ile

Şuan düşündüğüm nişan için biri var. Ama tam anlamı ile uyumsuz kalıyoruz o aşırı sinirli ve mantık, para derdinde bense paraya önemden çok evliliğin ortaklık ve sevgi paylaşımı, saygı ve sadakat kavramları üzerine oturtmayı hayal eden biriyim.

Körü körüne gidiyorum ve burayı okudukça düşünüyorum. En ufak şeyde bu arada tartışıyoruz o sevmediğinden istediği gibi davranıyor yol verebiliyor yaptığı hiç bir şeyden pişman olmuyor, seni mahvederim ağzından burnundan getiririm kıçımın kenarı sözler havada uçuşuyor . ipler elinde

ne çalışma taraftarı ne de ev işi yapma taraftarı 5 000 TL maaş alırsam ev işlerini eksiksiz yaparmış

Sonum iyi değil.

@Player 1 hocam hiç kimse vazgeçilmez hiç bir yol dönülmez değil bence bir an önce arkana bakmadan kaç kaaaaççç gözünü sevim kıyma kendine

dün toplantım + şirket eğlencesi vardı 15-24 arası , her ara verildiğinde aradım geceleyinde aradım üstüne"sesin soluğun çıkmıyor bende birini buldun diye sevinmiştim" lafını yedim

bugün ise sende bir işler var ne işler çeviriyorsun diye laf yedim ayrıca evimi kiraya vereceğimden iski aboneliğimi kiracı adayına devretmek üzere iptal ettirdim. Gün içersinde konuştuk sabah aradım, öğleden sonra da o aradı, o beni aradığı için trip attı, akşamda kendisine sormadan danışmadan iptal ettirdiğim için laf yedim

o kadar denge sorunu var ki, kırılsa kırıldım demez, sevse seviyorum demez, kıskansa kıskanıyorum demez

@pLAYER 1
    Hocam sana böyle davranıyorda niye hala bu ilişkiye devam ediyorsun anlamış değilim bir mecburiyetinmi var?Yaşını 31 demişsin sanırım başkasını bulamam diyemi korkuyorsun?Bende 31 yaşındayım 3 yıl gezdik tozduk yedik içtik 3 yılın sonunda evlendik ama 6 ay durmadı kaldıramadı evliliği bana sataştı anneme sataştı istediklerini elde edemedi çekti gitti.Pazartesi açıyorum davayı allahın izniyle.
    sana şimdiden bu şekilde davranıyor ve sen ses çıkarmıyorsan ipleri çoktan kaybetmişsin zaten evlenirsin birde çocuk verir kuçağına semerinide vurur ızdırap dolu günlerin başlar kardeşim, o zaman hiç kaçamazsın mezarda biter ızdırabın.Biraz ağır yazdım kusura bakma alınma sakın

ağırda olsa doğru yazmışsın, artık kimseyi bulamama korkusuda var ama böylede geçse hayat daha az dert ile ölürüm heralde

muhtemelen sıkıntıların çoğu beni beğenmemesi ile alakalı, kriterlerinide uymuyorum sanırım, yakışıklı zengin olsam böyle olmazdı muhtemelen

hocam öyle kadınları tokatla gitsin kendine kendi gibi birisini bulsun boşverin hayatınızı rezil etmeyin yaşınız 50 değil ya şimdiki insanlar 35 inde evleniyorlar artık sizin içinde geç değil inanın daha karşınıza kimler çıkar bilemezsiniz.unutmayın ki yarının neler getireceğini kimse bilemez

bu gece açık açık konuştum, biz evli değil sevgiliyiz bu kadar çok hayatımıza müdahele etmeyelim dedim, o da öyleyse ben rahat olurum gerekirse seni aldatırım ruhun duymaz dedi, sonrasında da türlü türlü sebep gerekçe, ben ona olan sevgimden yana zordayım ama bu derin yaraladı dostlar. En sonda ise bırak iş ciddiye bindiğinde daha ciddi müdaheleler edelim dedim işte o zaman korkularımız düşüncelerimiz olacak dedim o da ben zaten korkularımı yenemiyorum o yüzden böyleyim dedi ve madem korkuların var düşüncelerin var diye onuda dert etti lafını etti kapadı

sen nasi bi guven verdin bu kadina dostum yaa...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sonum iyi değil.

@pLAYER 1

sen nasi bi guven verdin bu kadina dostum yaa...

@26-bbz-26

hocam "güven" dediğiniz şey herkesin kendi içindedir, karşındakine güven verilmez..

insan kendine güveniyorsa , kompleksi yoksa, korkusu yoksa = karşısındakine güvenir ..

güvenme duygusunun "bir diğerinin hal ve tavırları ile" alakası yoktur...

günümüzde insanlara, özellikle kadınlara güvensizlik - mutsuzluk aşılanıyor , bu sebeple misal o kız kimseye güvenemez, hayatı karşısındakine kabus eder.. çünkü kendi içinde güven yok..

---------------------

ben de 30 lu yaşlarda böyle birisiyle takıldım, ağzıma ediyordu hep , neredesin ne yaptın, .. sonunda olmaz dedim bıraktım... 35 yaşında başkasıyla evlendim.. haa şimdi başka problemler olmuyor mu ? oluyor ama karımla güven konusu ile alakalı hiç sorunumuz yok...

-----------------------
    @player1

bunlar bir tecrübe oldu sana ama artık kendini yıpratma hocam.. ne kadar sevsen de yolunu ayır, ağlasa zırlasa da geri dönme...

kimse değişmez.. huylu huyundan vaz geçmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sg888 -- 28 Ocak 2013; 0:12:05 >

• burda görmüş geçirmiş kişiler çoğunlukda bi soru sorayım sizce yüksek okul okumuş birisi ile fakülteye gitmiş birisi,bildiğiniz 2-4 yıllık, aşk sevgi evllik gibi şeyleri yapabilir mi?iş yeirnde iş veren zaten bunu yüzümüze sıvıyor artık ona alıştık da ilişkilerde de bu böyle mi?
  • erkek kadın ilişkisinde bir savunum daha var..

kadınlar özünde anaç yaratıklar, yani anne gibi birisini sahiplenme , ona bakma , ihtiyaç giderme gibi...

yani aslında "birilerinin onlara muhtaç olması" kadınların hoşuna gidiyor , oysa son yıllarda bizler kendi işimizi kendimiz yapmaya, ev işlerine yardımcı olmaya vs. alıştırıldık.. ve bunu iyi bir şeymiş gibi yaptık.. ama onların gözünde biz "büyüyüp kendi kendine yeten bir çocuk gibi" oluyoruz ve "artık onlara muhtaç olmamamız " kadınları derinde bir yerlerde üzüyor... başka yerlerden problem çıkıyor..

etrafıma bakıyorum : çay yapmayı bile beceremeyen adamlara karıları daha çok titizleniyor.. "aman bensiz birşey yapamaz, ortada kalır, mahvolur" mantığı ile daha çok ilgi gösteriyorlar kocalarına...

ben yıllarca yalnız yaşadım, elimden her iş gelir, ne aç kalırım ne pis, düzenliyimdir vs. vs. , hanım çok hamarat olmasına rağmen evde de işlere yardımcı olurum, bana batmaz -alışığım -hoşuma gider..

ama bazen karımdan ufak tartışmalar sırasında şu lafı duyuyorum "senin bana ihtiyacın yok ki - sen başının çaresine bakarsın"

aslında anlıyorum da, bu becerikli oluşum onu üzüyor, ona bağımlı olsaydım daha hoşuna gidecekti belki de , yürüyemeyen bebeğe annesinin gösterdiği şefkat misali...

bu saatten sonra biz değişemeyiz ama belki yeni arkadaşlara tavsiye olabilecek bir saptama yapayım dedim... ilişkide kadının yaptığı -anladığı işlerde biraz bizim salağa yatmamız gerekiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: montevo

burda görmüş geçirmiş kişiler çoğunlukda bi soru sorayım sizce yüksek okul okumuş birisi ile fakülteye gitmiş birisi,bildiğiniz 2-4 yıllık, aşk sevgi evllik gibi şeyleri yapabilir mi?iş yeirnde iş veren zaten bunu yüzümüze sıvıyor artık ona alıştık da ilişkilerde de bu böyle mi?

hocam en az dengi dengine olacaksın.. ama biryerlerde erkek üstün olacak... erkeğin 2 yıllık - kadının 4 yıllık olduğu ilişkide mutlaka bir yerde problem çıkar... (tersinde problem yok)

kadın daha çok kazanırsa problem çıkar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sg888

quote:

burda görmüş geçirmiş kişiler çoğunlukda bi soru sorayım sizce yüksek okul okumuş birisi ile fakülteye gitmiş birisi,bildiğiniz 2-4 yıllık, aşk sevgi evllik gibi şeyleri yapabilir mi?iş yeirnde iş veren zaten bunu yüzümüze sıvıyor artık ona alıştık da ilişkilerde de bu böyle mi?

hocam en az dengi dengine olacaksın.. ama biryerlerde erkek üstün olacak... erkeğin 2 yıllık - kadının 4 yıllık olduğu ilişkide mutlaka bir yerde problem çıkar... (tersinde problem yok)

kadın daha çok kazanırsa problem çıkar...

kadınların daha çok akzanmasını durduramıyorsun ki.çalıştığım şirkette bile tekniker oalrak bi tane bile kadın yok.en kötüsü 3000 tl alıyo.beni şoke eden bi olay oldu.benim amirim bi bayan ve mühendis.gittim dedim şurda bi kız var bana ayarla,şakasına takılıyorum.işte o 4 yıllık sen 2 yıllıksın olamz sevig mevgi bunlar tırt şeyler.peki dedim sen kocanı niye seçtin.o benden össde 4 puan yüksek aldı edi.bana bi kal geldi.sonra kafa çalışmaya başladı çocuk doktor adayı.şöyle normal bişey olsa suratına bile türkürmez.işin komik yanı kadının eleirnde benden daha çok kıl var,kıl olmayan paraklarım da dahil, ve ben kendimi kıllı diye bilrim.

işin aslı annem bi kız bulmuş 4 yıllık ibitmiş muhasebe bölümü galiba.tanış manış buluşlar araya.ben tüm sosyal fobikliğimi gçetim önümüze bi de bu çıkmasın.

• quote:

erkek kadın ilişkisinde bir savunum daha var..

kadınlar özünde anaç yaratıklar, yani anne gibi birisini sahiplenme , ona bakma , ihtiyaç giderme gibi...

yani aslında "birilerinin onlara muhtaç olması" kadınların hoşuna gidiyor , oysa son yıllarda bizler kendi işimizi kendimiz yapmaya, ev işlerine yardımcı olmaya vs. alıştırıldık.. ve bunu iyi bir şeymiş gibi yaptık.. ama onların gözünde biz "büyüyüp kendi kendine yeten bir çocuk gibi" oluyoruz ve "artık onlara muhtaç olmamamız " kadınları derinde bir yerlerde üzüyor... başka yerlerden problem çıkıyor..

etrafıma bakıyorum : çay yapmayı bile beceremeyen adamlara karıları daha çok titizleniyor.. "aman bensiz birşey yapamaz, ortada kalır, mahvolur" mantığı ile daha çok ilgi gösteriyorlar kocalarına...

ben yıllarca yalnız yaşadım, elimden her iş gelir, ne aç kalırım ne pis, düzenliyimdir vs. vs. , hanım çok hamarat olmasına rağmen evde de işlere yardımcı olurum, bana batmaz -alışığım -hoşuma gider..

ama bazen karımdan ufak tartışmalar sırasında şu lafı duyuyorum "senin bana ihtiyacın yok ki - sen başının çaresine bakarsın"

aslında anlıyorum da, bu becerikli oluşum onu üzüyor, ona bağımlı olsaydım daha hoşuna gidecekti belki de , yürüyemeyen bebeğe annesinin gösterdiği şefkat misali...

bu saatten sonra biz değişemeyiz ama belki yeni arkadaşlara tavsiye olabilecek bir saptama yapayım dedim... ilişkide kadının yaptığı -anladığı işlerde biraz bizim salağa yatmamız gerekiyor...

Çok güzel bir noktadan yakalamışsınız olayı hocam. Evli değilim ben ama hayatım boyunca kadın erkek ilişkileri üzerine konuşmayı sevmişimdir.

Bu bana ihtiyacın yok psikolojisi aslında korkuya dayanıyor. Evlilik sanki erkek için ihtiyaçlarının görülmesi olarak programlanıyor bize. Kadın da kendisine ihtiyacı olunsun istiyor bu noktada çünkü normlar öyle belirlenmiş. Erkek ihtiyacı olmadığını hissettirince de korku başlıyor. Bana ihtiyacı yok ki neden bana sadık kalsın neden benimle olsun gibi.

Buırada iki tane yol var bence. Bir manipülasyon yapacaksınız ve gerçekten ihtiyacınız varmış gibi yapıp oyununa katılacaksınız. Ya da kadınlarla konuşup onun bu evde yerinin iş güçten ibaret olmadığını, varlığının aradaki sevgi bağından kaynaklandığı anlatılmalı. Kabul ederler mi bilemem ama bunu farkeden kadın ve erkeklerin çok mutlu olduklarını görüyorum.

Diğer türlü sürekli işte güçte olan kadın seksapelliğini de kaybediyor. İhtiyaç dürtüsünden anne-çocuk durumuna bağlayabiliyor eşleri ile olan muhabbetleri. Ve cinsellik ölüyor. Cinselliğin öldüğü yerde gerçek bir ilişkiden kimse bahsedemez sanıyorum.

Gerçek dişilik ve erkekliğin farkında olanlar cenneti yaşıyor dünyada. Burada mahallemizde bir çift var ikisi de 70+ yaşında. Hala cinsel faaliyetlerinin devam ettiğini biliyorum bizzat kendileri aktarıyorlar ders niteliğinde. Görmeniz lazım o canlılığı diriliği.

Olay kadın ve erkeğin kendi özünü bulmasında bitiyor. Hepimiz ruhumuzda yalnızlık çekiyoruz ve bu yalnızlığı örtmek için roller biçiyoruz kendimize. Rollerden sıyrılıp özü bulan mutlu oluyor. Hepimiz bir gün buluruz inşallah.

• Kadınların paraya yaklaşımına bakarken biraz objektif olmak gerekir bence arkadaşlar. Olaya bizim tarafımızdan bakarsak, fiziksel olarak beğenmediğiniz bir kadınla tanışmaya çalışıyor musunuz? Karakterini merak ediyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: snowor

quote:

erkek kadın ilişkisinde bir savunum daha var..

Çok güzel bir noktadan yakalamışsınız olayı hocam. Evli değilim ben ama hayatım boyunca kadın erkek ilişkileri üzerine konuşmayı sevmişimdir.

Bu bana ihtiyacın yok psikolojisi aslında korkuya dayanıyor. Evlilik sanki erkek için ihtiyaçlarının görülmesi olarak programlanıyor bize. Kadın da kendisine ihtiyacı olunsun istiyor bu noktada çünkü normlar öyle belirlenmiş. Erkek ihtiyacı olmadığını hissettirince de korku başlıyor. Bana ihtiyacı yok ki neden bana sadık kalsın neden benimle olsun gibi.

Buırada iki tane yol var bence. Bir manipülasyon yapacaksınız ve gerçekten ihtiyacınız varmış gibi yapıp oyununa katılacaksınız. Ya da kadınlarla konuşup onun bu evde yerinin iş güçten ibaret olmadığını, varlığının aradaki sevgi bağından kaynaklandığı anlatılmalı. Kabul ederler mi bilemem ama bunu farkeden kadın ve erkeklerin çok mutlu olduklarını görüyorum.

Diğer türlü sürekli işte güçte olan kadın seksapelliğini de kaybediyor. İhtiyaç dürtüsünden anne-çocuk durumuna bağlayabiliyor eşleri ile olan muhabbetleri. Ve cinsellik ölüyor. Cinselliğin öldüğü yerde gerçek bir ilişkiden kimse bahsedemez sanıyorum.

Gerçek dişilik ve erkekliğin farkında olanlar cenneti yaşıyor dünyada. Burada mahallemizde bir çift var ikisi de 70+ yaşında. Hala cinsel faaliyetlerinin devam ettiğini biliyorum bizzat kendileri aktarıyorlar ders niteliğinde. Görmeniz lazım o canlılığı diriliği.

Olay kadın ve erkeğin kendi özünü bulmasında bitiyor. Hepimiz ruhumuzda yalnızlık çekiyoruz ve bu yalnızlığı örtmek için roller biçiyoruz kendimize. Rollerden sıyrılıp özü bulan mutlu oluyor. Hepimiz bir gün buluruz inşallah.

haklısın ama maalesef artık roller değişiyor, değiştiriliyor,

kadına erkek gibi olması, erkeğe kadın gibi olması öğretiliyor,

kadına kocasına güvenmemesi öğretiliyor - "her erkek aldatır" yayınları yapılıyor dergilerde gazetelerde, kadına sürekli "bağımsız olmalısın" deniyor, (çocuk da yaparım kariyer de ) .. dediğin gibi eskiler harika ama nasıl kendini bulacak bu yeni nesil bilemiyorum...

kadınlara işlenen gizli mesajlar hakkında bu konuya yazmıştım 2 - 3 hafta önce .. bilmem okudun mu ? sanırım katılırsın yazdıklarıma...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

maalesef kapitalizm gerçekten ayrılmamızı - mutsuz olmamızı istiyor, çünkü "mutsuz insan" daha çok alışveriş yapar, bekar insan daha çok gezer - para harcar, 2 kişinin tek evde aynı makineleri TV - buzdolabı kullanması yerine "2 ayrı ev, 2 şer ayrı TV vs". satın alınması kapitalist düzen için daha iyidir.

Kadınlar bütün gün medyada , gazetede ne izliyor ne okuyor bir düşünün ;

* aldatmayan erkek yoktur - kadınlar mutlu olma şansınız yok, kocanız mutlaka sizi aldatıyor!
    * kariyer de yap- bebek de (eve ve çocuğa bağlı kalma )
    * kadın erkek eşitliği = ( evlilikte ve beraberlikte kadın erkek rollerini unutturma yayınları)
    * kendini şımart - mutlu et ,sen buna layıksın, alışveriş yap , tarzını yarat, tarzını değiştir, " ihtiyaç için değil zevk için" alışveriş yap.. gibi gibi...

Bu ve benzeri alt mesajlar toplumumuzda kadınların beyinlerine yıllardır artan bir şekilde kodlanıyor, çevreleri tarafından ise bilinçsizce tekrarlanıyor. (aman kızım kendini ezdirme)

Kadınlarımızın da fazla suçu yok, bu dünya düzenini ve bu oyunu anlayabilmek ve karşı koymak kolay değil, özellikle kitap okumanın bile unutturulduğu , popüler kültür ile beyinlerimizi meşgul ederek cahilliğin pompalandığı bu dönemde...

bu sebeple sabahtan akşama "evi -karısı - çocuğu için" para kazanmak amacı ile kim bilir hangi iş yerinde kimlere kölelik yapan , "gerektiğinde patrona kendini ve gururunu ezdiren" kocaya eve gelince "çocuğu çişe götür" kavgası yapılabiliyor.

amacım ortalığı kızıştırmak değil, huzurlu bir ilişki arıyorsak (ki erkek olarak hepimizin amacı budur) bunun çözümü için sorunu tam anlamak adına yazıyorum.

erkek milletinin evi = kalesi gibidir, evlilikte de heyecandan çok bu sığınacak kalenin huzurlu olmasını ister, tüm gün dışarıda avlandıktan , para kazanmak için yorulduktan sonra kalesine sığınıp huzur içinde dinlenip ailesi ile vakit geçirmek , mutlu olmak ve ertesi güne hazırlanmaktır amacı...

maalesef günümüzde yukarıdaki sebeplerden dolayı, bu huzur kadınlarımıza yetmiyor, onlar sürekli "hala kendilerini sevip sevmediğimizden" emin olmak için veya "kendilerini değerli hissetmek" için arayış durumunda oluyorlar, çünkü huzur ve sakinlikte eksiklik hissediyorlar , ilgilenilmek istiyorlar, "emin değiller" ne sizden, ne ilişkinizden aslında ne de kendilerinden... aslında sözde ezilmemek için uğraşıyorlar ama bazen yavaş yavaş üste çıkıyorlar.. biz erkekler de huzursuzluğu sevmediğimizden dolayı alttan alıp bu ortamı hazırlayabiliyoruz.

burada "alttan almak" yanlış değil, sakın öyle anlaşılmasın, alttan alıp o anda sorunu büyütmemek ama daha sonra uygun zamanlarda konuyu konuşarak olması gerektiği halini (bazen çaktırmadan bilinç altına işleyebilmek) anlatabilmek gerekiyor. Kolay değil, karşımızda da bilinç altına bir yığın olumsuz mesajlar yüklenmiş bir kızcağız var.

zaman zaman düzenli olarak övgü ve sevgi gösterisi ile maalesef kaba tabirle "gazını almak " işin olmazsa olmazı... ama haftada bir bu gaz alma sonrasında her konuşmada o bilinç altı mesajları yıkmaya çalışmak önemli..

evlilik hazırlığında bunları sık sık konuşmak, evlilikte eşlerin görevlerinden bahsetmek önemli, hatta eş dost sohbetlerinde bile genel muhabbetler arasında bunları konuşabilmek önemli..

doğada değişmeyen kurallar var, kadının doğurganlığı, erkeğin çalışma ve avlanma yeteneği, bu varoluştan beri bu şekilde, günümüzde değişkenlikleri olsa da temelde aynı.. yuvayı dişi kuş yapar, adam da çalışır harcını koyar..

bugün modern ilişkilerin sorunlarının en büyük kaynağı budur. (modern olmayan ilişkilerde zaten tekme tokatlar konuşuyor- orası konumuz dışı)

evlilikler keşke bitirilmese, o çocuklar mutsuz büyümese, her "ayrılık mağduru çocuk" maalesef yine ilerde mutlu ilişkiler kuramayan birey adayı oluyor.

bu gidişatı değiştirebilecek bilinç, sabır ve sağlıcakla...

• quote:

Orijinalden alıntı: snowor

Kadınların paraya yaklaşımına bakarken biraz objektif olmak gerekir bence arkadaşlar. Olaya bizim tarafımızdan bakarsak, fiziksel olarak beğenmediğiniz bir kadınla tanışmaya çalışıyor musunuz? Karakterini merak ediyor musunuz?

popüler kültürün sonucu hereks mükemmel olmak zorunda.herkes manken herkes iş adamı,çok ağır işleri sadece masabaşında enter tuşuna basarak kazanmak vb...
  • quote:

ilişkinin ilk zamanlarında yani flört döneminde karşı tarafı az çok anlayabilir ve tanıyabilirsiniz.ilk izlenimizde bunu fark etmek zorolabilir ama insan az çok kendini belli eder.kişiden kişiye değişen bir konu.bazı ilişkilerde etkisi olmayabilir,benim çevremde bu tür evlilikler var fakat her insan bir olmaz.özellikle çalışan bir bayan olursa,geliride erkekten fazlaysa sorun çıkma ihtimali yüksek.evliyken en ufak bir tartışmada kazancını erkeğin yüzüne vurabilir.

• quote:

öncelikle allah kolaylık versin,hakkında hayırlısı olur inşallah.senin en büyük şansın daha evlenmeden karşı tarafın gerçek yüzünü anlayabilmen.evliliklaf olsun diye yapılmaz,karşılıklı saygı,sevgi ve fedakarlıklar olması gerekir.benim ailem dahil olmak üzere bir çok anne-baba çocuklarını evlendirmek için aceleci davranıyorlar.ebeveynlerde çocuklarının mutlu bir yuva kurmasını isterler ama bu aceleci zihniyet bazen çocuklarının yanlış kararlar vermesine neden oluyor.ben ailemin laflarını,imalarını hiç umursamamıştım.siz daha evlenmeden bu tür sorunlar yaşıyorsanız,evlenince bu sorunların kat be kat fazlasını yaşarsınız.aynı evde yaşamaya başlayınca insanları her yönüyle tanımaya başlıyorsunuz.eğer karşınızdaki bayanı seviyorsanız,diğer arkadaşların da belirttiği gibi bugüne kadar yaşadığınız sıkıntıların ana konusunu açık açık belirterek,rahatsız olduğunuzu söylersiniz.eğer umursamazsa,yol verirsiniz.eğer konuşmadan evlenirseniz,çok büyük hasar alırsınız.hem maddi hem manevi zarar görürsünüz.
    benim yaşadığımız tecrübeler ve çevremden edindiğim izlenimlerden aklımda kalan bu düşüncelerimi paylaştım.rabbim yar ve yardımcınız olsun

• arkadaslar burada akıllı mantıklı ınsanlar olmasından dolayı bende birsey paylaşmak istiyorum,
    yasım 30, iş güç vs çok şükür yolunda.. 2 senedir görüştüğüm kız arkadasımla 3 ay once ayrıldık

2 sene o kadar ıyı anlaştık ki en buyuk sorunumuz onun sigarayı, benım playstationı bırakamamamdı.. bir gun olsun ne aşırı kıskanclık, ne kufur ne hakaret oldu.. ve ayrılmadan 10 gun once de nısan yuzuklerımızı almıstık

lakin kızın ailesi çok kötü.. 3 tane abisi var, allah düşürmesin herkesin basına gelebilir ama adam yaralama dolandırıcılık vs içeri girip çıkmışlar.. tefecilerden inanılmaz borçlanmıslar ve evleri iş yerlerı herseyleri gitmiş.. 3 ü de evli ve kıza 3 tane kredi çektirmişler... kız 1200 tl maaş alıyor 900 tlsini abilerinin borcuna veriyor... elbet ailede ihtiyac varsa destek olacak lakin abilerinin karılarının kollarında bilezikler vs hatta biri çalışıyor ve 3000 tl maaş alıyor ama kocasına benımle evlendıysen sen bakacaksın bana diyip maaşından kurus vermıyormus evin geçimine... kız da babası basta olmak üzere ailesinden nefret ediyor ve evlenelım yuzlerını dahı görmek istemiyorum dıyordu-annesi hariç onu çok seviyor-

herneyse tefeciler bunları evden attıgında bunlar parasızlıktan çok kötü bir eve kiraya tasındılar tadilat vs lazım.. biz mart ayından beri kızı istemeye gelmek ıcın davet beklıyorduk ama eve abileri çekyat dahi almadıklarından gidip isteyemedık kızı 6 ay.. - ayrıldıktan 2 gun sonra abileri tadilat yaptırıp çekyat almıslar:) -o sure zarfında ben yaptırayım tadilatı dedim, dısarda yapalım sözü nişanı dedim ama anası ille evde olacak diye diretti.. en son abilerinin işinin battıgını söyleyınce sinirlendım ve nısan olacaksa olsun olmayacaksa olmasn diyip ayrıldık... o gun bugundur ayrıyız ama asıl olay su barısalım dıye aradıgımda vs kız tersledi ve annesi bana abuk subuk seyler anlattı.. annesinin anlattıklarından gaza gelip 2 sene kufur etmeyen adam inanılmaz agır kufurler ettım kıza... kızda haliyle dönmuyor ve tek ıstegım onune bak ve benı bır daha arama, tum hayallerım yıkıldı vs diyor... 3 ay çok aradım sordum olmayınca bende bıraktım işin ucunu ama napsam bilmıyorum... ortak arkadaslara soruyorum hiç iyi değil dyorlar, bugun gordum kız resmen erımıs bır derı bır kemık kalmıs....

artık senı sevmıyorum diyor ama derken bile ağlamaktan krize giriyor... buarada aynı mahalledeyız napıcamı sasırdım.. arayıp ısrarcı mı olsam-benı ıstemedıgını defalarca söylemesıne ragmen- yoksa köşeme mi çekilsem? siz ne diyorsunuz??

• quote:

Orijinalden alıntı: dennisrodman

arkadaslar burada akıllı mantıklı ınsanlar olmasından dolayı bende birsey paylaşmak istiyorum,
    yasım 30, iş güç vs çok şükür yolunda.. 2 senedir görüştüğüm kız arkadasımla 3 ay once ayrıldık

2 sene o kadar ıyı anlaştık ki en buyuk sorunumuz onun sigarayı, benım playstationı bırakamamamdı.. bir gun olsun ne aşırı kıskanclık, ne kufur ne hakaret oldu.. ve ayrılmadan 10 gun once de nısan yuzuklerımızı almıstık

lakin kızın ailesi çok kötü.. 3 tane abisi var, allah düşürmesin herkesin basına gelebilir ama adam yaralama dolandırıcılık vs içeri girip çıkmışlar.. tefecilerden inanılmaz borçlanmıslar ve evleri iş yerlerı herseyleri gitmiş.. 3 ü de evli ve kıza 3 tane kredi çektirmişler... kız 1200 tl maaş alıyor 900 tlsini abilerinin borcuna veriyor... elbet ailede ihtiyac varsa destek olacak lakin abilerinin karılarının kollarında bilezikler vs hatta biri çalışıyor ve 3000 tl maaş alıyor ama kocasına benımle evlendıysen sen bakacaksın bana diyip maaşından kurus vermıyormus evin geçimine... kız da babası basta olmak üzere ailesinden nefret ediyor ve evlenelım yuzlerını dahı görmek istemiyorum dıyordu-annesi hariç onu çok seviyor-

herneyse tefeciler bunları evden attıgında bunlar parasızlıktan çok kötü bir eve kiraya tasındılar tadilat vs lazım.. biz mart ayından beri kızı istemeye gelmek ıcın davet beklıyorduk ama eve abileri çekyat dahi almadıklarından gidip isteyemedık kızı 6 ay.. - ayrıldıktan 2 gun sonra abileri tadilat yaptırıp çekyat almıslar:) -o sure zarfında ben yaptırayım tadilatı dedim, dısarda yapalım sözü nişanı dedim ama anası ille evde olacak diye diretti.. en son abilerinin işinin battıgını söyleyınce sinirlendım ve nısan olacaksa olsun olmayacaksa olmasn diyip ayrıldık... o gun bugundur ayrıyız ama asıl olay su barısalım dıye aradıgımda vs kız tersledi ve annesi bana abuk subuk seyler anlattı.. annesinin anlattıklarından gaza gelip 2 sene kufur etmeyen adam inanılmaz agır kufurler ettım kıza... kızda haliyle dönmuyor ve tek ıstegım onune bak ve benı bır daha arama, tum hayallerım yıkıldı vs diyor... 3 ay çok aradım sordum olmayınca bende bıraktım işin ucunu ama napsam bilmıyorum... ortak arkadaslara soruyorum hiç iyi değil dyorlar, bugun gordum kız resmen erımıs bır derı bır kemık kalmıs....

artık senı sevmıyorum diyor ama derken bile ağlamaktan krize giriyor... buarada aynı mahalledeyız napıcamı sasırdım.. arayıp ısrarcı mı olsam-benı ıstemedıgını defalarca söylemesıne ragmen- yoksa köşeme mi çekilsem? siz ne diyorsunuz??

git kızı kaçır diyeceğim ama abileri belalı ,kızı geri almakdansa para isterler diye korktum şidmi.

• quote:

quote:

arkadaslar burada akıllı mantıklı ınsanlar olmasından dolayı bende birsey paylaşmak istiyorum,

git kızı kaçır diyeceğim ama abileri belalı ,kızı geri almakdansa para isterler diye korktum şidmi.

kız istemıyor suanda... muhtemelen abileri de gayet iyi dolduruyorlar kızı... kız he dese zaten abileri umrumda değil

• @dennisrodman

Playstation bende çok oynarım evimde mevcuttur cihazları, hayatım oyundur hatta ama sevdiğin için neden vazgeçmedin ki ? Ps illetinden
  • quote:

@dennisrodman

Playstation bende çok oynarım evimde mevcuttur cihazları, hayatım oyundur hatta ama sevdiğin için neden vazgeçmedin ki ? Ps illetinden

demeye çalıştıgım sey çok güzel anlaşıyorduk, ps falan ufak sorunlardı kı çok ta etki etmedı hayatımıza, zaten bende sürekli oynamıyordum.
  • quote:

quote:

quote:

kız istemıyor suanda... muhtemelen abileri de gayet iyi dolduruyorlar kızı... kız he dese zaten abileri umrumda değil

burdan şöyle yap böyle yap demek çok ozr.belki de kzı sana akrşı kin besler hale geldi.tavrı dediğim dedik ise kendini boşa zorlama.yeni kısmetlere bak.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.