Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (23. sayfa)

4 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16.794
Cevap
403
Favori
969.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
403 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
41. Sırada  bugün en iyi #17
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dennisrodman

quote:

Orijinalden alıntı: Player 1

@dennisrodman

Playstation bende çok oynarım evimde mevcuttur cihazları, hayatım oyundur hatta ama sevdiğin için neden vazgeçmedin ki ? Ps illetinden

demeye çalıştıgım sey çok güzel anlaşıyorduk, ps falan ufak sorunlardı kı çok ta etki etmedı hayatımıza, zaten bende sürekli oynamıyordum.

seni seviyorsa bundan eminsen elinden geleni yap kazanmak için
    seversen anlaşamıyorsanda anlaşırsın gönlündeki sızı sana yolu gösterir anlaşman için, ama sevmiyorsan anlaşsanda bir yerden sonra kabak tadı verir mantık birlikteliği olur adı
  • quote:

quote:

quote:

@dennisrodman

Playstation bende çok oynarım evimde mevcuttur cihazları, hayatım oyundur hatta ama sevdiğin için neden vazgeçmedin ki ? Ps illetinden

demeye çalıştıgım sey çok güzel anlaşıyorduk, ps falan ufak sorunlardı kı çok ta etki etmedı hayatımıza, zaten bende sürekli oynamıyordum.

seni seviyorsa bundan eminsen elinden geleni yap kazanmak için
    seversen anlaşamıyorsanda anlaşırsın gönlündeki sızı sana yolu gösterir anlaşman için, ama sevmiyorsan anlaşsanda bir yerden sonra kabak tadı verir mantık birlikteliği olur adı

ikimizde seviyoruz ona şüphe yok ama sorun kızın belki de arkadasın dediği gibi kin beslemeye başlaması..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dennisrodman -- 28 Ocak 2013; 11:57:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: snowor

Kadınların paraya yaklaşımına bakarken biraz objektif olmak gerekir bence arkadaşlar. Olaya bizim tarafımızdan bakarsak, fiziksel olarak beğenmediğiniz bir kadınla tanışmaya çalışıyor musunuz? Karakterini merak ediyor musunuz?

hayır.

bu büyük bi çelişkidir biz erkekler için, kadınları bizim paramıza göre tartmalarını eleştiririz ama bizde onları popo büyüklüğü-saç rengine göre tartarız.

bi konu daha; hep kızarız sevgilimiz çok ilgi istiyo, hep konuşmak istiyo diye. şimdi olaya şu yönden bakalım; kza nekadar ilgi gösterirsek onun bize sevgisi okadar artıyo, daha doğrusu çekiciliğimiz artıyo onun gözünde. peki kız arkadaşımızın çekiciliğinin bizim gözümüzde artması ihtimali olsa, yani güzelliğinin artmasının ihtimali olsaydı, bunu istemezmiydik? bunun gerçekleşmesi için mücadele etmezmiydik? ederdik. işte kız da bunun için bizim sürekli onunla konuşup herşeyiyle ilgilenmemizi istiyo.

• quote:

arkadaslar burada akıllı mantıklı ınsanlar olmasından dolayı bende birsey paylaşmak istiyorum,
    yasım 30, iş güç vs çok şükür yolunda.. 2 senedir görüştüğüm kız arkadasımla 3 ay once ayrıldık

2 sene o kadar ıyı anlaştık ki en buyuk sorunumuz onun sigarayı, benım playstationı bırakamamamdı.. bir gun olsun ne aşırı kıskanclık, ne kufur ne hakaret oldu.. ve ayrılmadan 10 gun once de nısan yuzuklerımızı almıstık

lakin kızın ailesi çok kötü.. 3 tane abisi var, allah düşürmesin herkesin basına gelebilir ama adam yaralama dolandırıcılık vs içeri girip çıkmışlar.. tefecilerden inanılmaz borçlanmıslar ve evleri iş yerlerı herseyleri gitmiş.. 3 ü de evli ve kıza 3 tane kredi çektirmişler... kız 1200 tl maaş alıyor 900 tlsini abilerinin borcuna veriyor... elbet ailede ihtiyac varsa destek olacak lakin abilerinin karılarının kollarında bilezikler vs hatta biri çalışıyor ve 3000 tl maaş alıyor ama kocasına benımle evlendıysen sen bakacaksın bana diyip maaşından kurus vermıyormus evin geçimine... kız da babası basta olmak üzere ailesinden nefret ediyor ve evlenelım yuzlerını dahı görmek istemiyorum dıyordu-annesi hariç onu çok seviyor-

herneyse tefeciler bunları evden attıgında bunlar parasızlıktan çok kötü bir eve kiraya tasındılar tadilat vs lazım.. biz mart ayından beri kızı istemeye gelmek ıcın davet beklıyorduk ama eve abileri çekyat dahi almadıklarından gidip isteyemedık kızı 6 ay.. - ayrıldıktan 2 gun sonra abileri tadilat yaptırıp çekyat almıslar:) -o sure zarfında ben yaptırayım tadilatı dedim, dısarda yapalım sözü nişanı dedim ama anası ille evde olacak diye diretti.. en son abilerinin işinin battıgını söyleyınce sinirlendım ve nısan olacaksa olsun olmayacaksa olmasn diyip ayrıldık... o gun bugundur ayrıyız ama asıl olay su barısalım dıye aradıgımda vs kız tersledi ve annesi bana abuk subuk seyler anlattı.. annesinin anlattıklarından gaza gelip 2 sene kufur etmeyen adam inanılmaz agır kufurler ettım kıza... kızda haliyle dönmuyor ve tek ıstegım onune bak ve benı bır daha arama, tum hayallerım yıkıldı vs diyor... 3 ay çok aradım sordum olmayınca bende bıraktım işin ucunu ama napsam bilmıyorum... ortak arkadaslara soruyorum hiç iyi değil dyorlar, bugun gordum kız resmen erımıs bır derı bır kemık kalmıs....

artık senı sevmıyorum diyor ama derken bile ağlamaktan krize giriyor... buarada aynı mahalledeyız napıcamı sasırdım.. arayıp ısrarcı mı olsam-benı ıstemedıgını defalarca söylemesıne ragmen- yoksa köşeme mi çekilsem? siz ne diyorsunuz??

hocam evlilik maalesef 1 kişiyle yapılmıyor, sizin aileniz onun - onunki de sizin aileniz oluyor .. bu durumlarda iyi düşünmek lazım, işin içine aşk girdiği zaman insanın gözü köreliyor ama aslında o gözü açık tutmak lazım ..

eskiden görücü usulü evliliklerin temeli buymuş.. ailesi ailesine , kişi kişiye uygununu çevre seçer yakıştırırmış , aslına bakarsanız ilişkiler de daha seviyeli ve uzun sürermiş...

bir de biz vicdanlı adamlar bazen aşk ile acıma duygusunu birleştirebiliyoruz, yani onun durumunun kötü olması , sana ihtiyacı olması , onun için üzülmen, ona daha fazla aşık gibi hissetmeni ve sahip çıkmanı doğurabiliyor , bu tehlikeli bir duygu.. bunları ayırabilmek lazım birbirinden..

bence sizin için hayırlısı olmuş .. üzerine düşmeyin, zor olsa da biraz kendinizi düşünün...

• quote:

Orijinalden alıntı: sg888

quote:

arkadaslar burada akıllı mantıklı ınsanlar olmasından dolayı bende birsey paylaşmak istiyorum,
    yasım 30, iş güç vs çok şükür yolunda.. 2 senedir görüştüğüm kız arkadasımla 3 ay once ayrıldık

2 sene o kadar ıyı anlaştık ki en buyuk sorunumuz onun sigarayı, benım playstationı bırakamamamdı.. bir gun olsun ne aşırı kıskanclık, ne kufur ne hakaret oldu.. ve ayrılmadan 10 gun once de nısan yuzuklerımızı almıstık

lakin kızın ailesi çok kötü.. 3 tane abisi var, allah düşürmesin herkesin basına gelebilir ama adam yaralama dolandırıcılık vs içeri girip çıkmışlar.. tefecilerden inanılmaz borçlanmıslar ve evleri iş yerlerı herseyleri gitmiş.. 3 ü de evli ve kıza 3 tane kredi çektirmişler... kız 1200 tl maaş alıyor 900 tlsini abilerinin borcuna veriyor... elbet ailede ihtiyac varsa destek olacak lakin abilerinin karılarının kollarında bilezikler vs hatta biri çalışıyor ve 3000 tl maaş alıyor ama kocasına benımle evlendıysen sen bakacaksın bana diyip maaşından kurus vermıyormus evin geçimine... kız da babası basta olmak üzere ailesinden nefret ediyor ve evlenelım yuzlerını dahı görmek istemiyorum dıyordu-annesi hariç onu çok seviyor-

herneyse tefeciler bunları evden attıgında bunlar parasızlıktan çok kötü bir eve kiraya tasındılar tadilat vs lazım.. biz mart ayından beri kızı istemeye gelmek ıcın davet beklıyorduk ama eve abileri çekyat dahi almadıklarından gidip isteyemedık kızı 6 ay.. - ayrıldıktan 2 gun sonra abileri tadilat yaptırıp çekyat almıslar:) -o sure zarfında ben yaptırayım tadilatı dedim, dısarda yapalım sözü nişanı dedim ama anası ille evde olacak diye diretti.. en son abilerinin işinin battıgını söyleyınce sinirlendım ve nısan olacaksa olsun olmayacaksa olmasn diyip ayrıldık... o gun bugundur ayrıyız ama asıl olay su barısalım dıye aradıgımda vs kız tersledi ve annesi bana abuk subuk seyler anlattı.. annesinin anlattıklarından gaza gelip 2 sene kufur etmeyen adam inanılmaz agır kufurler ettım kıza... kızda haliyle dönmuyor ve tek ıstegım onune bak ve benı bır daha arama, tum hayallerım yıkıldı vs diyor... 3 ay çok aradım sordum olmayınca bende bıraktım işin ucunu ama napsam bilmıyorum... ortak arkadaslara soruyorum hiç iyi değil dyorlar, bugun gordum kız resmen erımıs bır derı bır kemık kalmıs....

artık senı sevmıyorum diyor ama derken bile ağlamaktan krize giriyor... buarada aynı mahalledeyız napıcamı sasırdım.. arayıp ısrarcı mı olsam-benı ıstemedıgını defalarca söylemesıne ragmen- yoksa köşeme mi çekilsem? siz ne diyorsunuz??

hocam evlilik maalesef 1 kişiyle yapılmıyor, sizin aileniz onun - onunki de sizin aileniz oluyor .. bu durumlarda iyi düşünmek lazım, işin içine aşk girdiği zaman insanın gözü köreliyor ama aslında o gözü açık tutmak lazım ..

eskiden görücü usulü evliliklerin temeli buymuş.. ailesi ailesine , kişi kişiye uygununu çevre seçer yakıştırırmış , aslına bakarsanız ilişkiler de daha seviyeli ve uzun sürermiş...

bir de biz vicdanlı adamlar bazen aşk ile acıma duygusunu birleştirebiliyoruz, yani onun durumunun kötü olması , sana ihtiyacı olması , onun için üzülmen, ona daha fazla aşık gibi hissetmeni ve sahip çıkmanı doğurabiliyor , bu tehlikeli bir duygu.. bunları ayırabilmek lazım birbirinden..

bence sizin için hayırlısı olmuş .. üzerine düşmeyin, zor olsa da biraz kendinizi düşünün...

dediğiniz çok dogru cunku acıma ve sahiplenme duygusu suan çok agır basıyor.. bende birkaç haftadır aramıyorum ve sanırım aramamam da en mantıklısı

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

Kadınların paraya yaklaşımına bakarken biraz objektif olmak gerekir bence arkadaşlar. Olaya bizim tarafımızdan bakarsak, fiziksel olarak beğenmediğiniz bir kadınla tanışmaya çalışıyor musunuz? Karakterini merak ediyor musunuz?

hayır.

bu büyük bi çelişkidir biz erkekler için, kadınları bizim paramıza göre tartmalarını eleştiririz ama bizde onları popo büyüklüğü-saç rengine göre tartarız.

bi konu daha; hep kızarız sevgilimiz çok ilgi istiyo, hep konuşmak istiyo diye. şimdi olaya şu yönden bakalım; kza nekadar ilgi gösterirsek onun bize sevgisi okadar artıyo, daha doğrusu çekiciliğimiz artıyo onun gözünde. peki kız arkadaşımızın çekiciliğinin bizim gözümüzde artması ihtimali olsa, yani güzelliğinin artmasının ihtimali olsaydı, bunu istemezmiydik? bunun gerçekleşmesi için mücadele etmezmiydik? ederdik. işte kız da bunun için bizim sürekli onunla konuşup herşeyiyle ilgilenmemizi istiyo.

bu dedikleirniz hangi yaş grubu için geçerli?

• Orijinalden alıntı: dennisrodman

arkadaşlar durum hakkında çok mantıklı yorumlar yazmışlar,bende onlara katılıyorum.çok seviyor olabilirsiniz ama ilerdeo sevginiz sizi çok yıpratabilir.şayetikna edip evlenseniz,kızın ailesi yüzünde sizin ilişkiniz ağır hasarlar alır.anllattıklarınıza göre abileri kızı sömürüyor,evlendiği zamanda yakasından düşmezler,üstüne sizinde başınıza dert olurlar.şu dünyada dertleri en iyi yaşayanlar bilir,dışardan yapılan bütün yorumlar etkisiz kalır.biz buradan ne desek,senin yüreğindeki sızı dinmez.allah kolaylık versin.olayın pozitif taraflarını düşünerek,kafanızı başka şeylere yoğunlaştırmaya çalışın.size o kızı unutturacak yeni bireş adayı bulabilirseniz bu durumu çabuk atlatırsınız.hakkınız hayırlısı olur,inşaallah
  • quote:

quote:

quote:

dediğiniz çok dogru cunku acıma ve sahiplenme duygusu suan çok agır basıyor.. bende birkaç haftadır aramıyorum ve sanırım aramamam da en mantıklısı

ama kararlı ol dostum, senin için neyin iyi olduğuna karar ver.. açık kapı bırakma..

"aramıyorum" demişsiniz güzel ama o ararsa ne olacak ? arayıp ağlarsa ne olacak ? .. kararını tam ver , hazırlıklı ol, istemediğin duruma anlık acıma duygusu ile sakın bir daha geri dönme.. (çok sık yaptığımız hata da bu ) sakin kafayla karar veriyoruz ama iki gözyaşı ve kabaran duygulara yenilmemeyi bilmek lazım.. biraz mantığı öne almak lazım ilişkilerde...

• quote:

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

quote:

hayır.

bi konu daha; hep kızarız sevgilimiz çok ilgi istiyo, hep konuşmak istiyo diye. şimdi olaya şu yönden bakalım; kıza nekadar ilgi gösterirsek onun bize sevgisi okadar artıyo, daha doğrusu çekiciliğimiz artıyo onun gözünde. peki kız arkadaşımızın çekiciliğinin bizim gözümüzde artması ihtimali olsa, yani güzelliğinin artmasının ihtimali olsaydı, bunu istemezmiydik? bunun gerçekleşmesi için mücadele etmezmiydik? ederdik. işte kız da bunun için bizim sürekli onunla konuşup herşeyiyle ilgilenmemizi istiyo.

ikisi de her yaş grubu için. insan yapısının gerçekleri bunlar bana göre. erkek gördüğüne, kız duyduğuna kanar. yapımız bu şekildedir.

deneyimler fikirleri değiştirebilir ama yapı gereği oluşan istekleri değiştiremez, insanlar zamanla fiziksel olarak çok ilgi duymasa bile anlaşabileceği kişileri tercih etmeyi seçebilir, ama bu yukarıda yazdıklarımın hiçbiri ile çelişen bi durum değil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uğur4105

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yatalak supermen

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yatalak supermen

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

quote:

Orijinalden alıntı: rfssfr

Hayatında sana 1 değişiklik hakkı veriyoruz deseler kesinlikle nikah masasına oturduğum o günün iptalini isterdim.Az evvel biz de birbirimize girdik.Dük akşam memleketten misafirler geldi.Gecenin bir vakti insanları nereye bırakabilirim.Gece çalıştığı için sabah eve geldiğinde kıyameti kopardı.Neymiş efendim yorganları neden raflara kaldırmamışım bir odaya toparlamışım.Sabah işe geldiğimden haberin yok sanırım dedim.Ben çok acımasızmışım falandı filandı başladı yine.
    Yine söylüyorum hayatımda bir şans istiyorum.Nikas masasında hayır diyebileydim.

Evleneceklere tavsiyem.Aşkı meşki bırakın.Mantıklı olun.Evli adam ancak evli bir adamın sıkıntılarını anlar.Gerisi hikaye anlatır.

Evli adam ancak evli bir adamın sıkıntılarını anlar.Gerisi hikaye anlatır.

kesinlikle. aynı şehirlerde olup dertleşmeyi çok isterdim sizlerle

gelen misafirler sizden değil de onun ailesinden birileri olsaydı ne olurdu ?

ben söyleyeyim, hadi terminale git, al, marketten şunları al dırdırdır.

31 yaşımdayım ve evlilikten değil evlilik sonrası boşanmaktan korkuyorum. Hiç nişanlanmadım ve evlenmedim hali ile

Şuan düşündüğüm nişan için biri var. Ama tam anlamı ile uyumsuz kalıyoruz o aşırı sinirli ve mantık, para derdinde bense paraya önemden çok evliliğin ortaklık ve sevgi paylaşımı, saygı ve sadakat kavramları üzerine oturtmayı hayal eden biriyim.

Körü körüne gidiyorum ve burayı okudukça düşünüyorum. En ufak şeyde bu arada tartışıyoruz o sevmediğinden istediği gibi davranıyor yol verebiliyor yaptığı hiç bir şeyden pişman olmuyor, seni mahvederim ağzından burnundan getiririm kıçımın kenarı sözler havada uçuşuyor . ipler elinde

ne çalışma taraftarı ne de ev işi yapma taraftarı 5 000 TL maaş alırsam ev işlerini eksiksiz yaparmış

Sonum iyi değil.

@Player 1 hocam hiç kimse vazgeçilmez hiç bir yol dönülmez değil bence bir an önce arkana bakmadan kaç kaaaaççç gözünü sevim kıyma kendine

halen devam ediyor ama neler çektiğimi anlatsam kafayı yersiniz
    dün toplantım + şirket eğlencesi vardı 15-24 arası , her ara verildiğinde aradım geceleyinde aradım üstüne"sesin soluğun çıkmıyor bende birini buldun diye sevinmiştim" lafını yedim

bugün ise sende bir işler var ne işler çeviriyorsun diye laf yedim ayrıca evimi kiraya vereceğimden iski aboneliğimi kiracı adayına devretmek üzere iptal ettirdim. Gün içersinde konuştuk sabah aradım, öğleden sonra da o aradı, o beni aradığı için trip attı, akşamda kendisine sormadan danışmadan iptal ettirdiğim için laf yedim

o kadar denge sorunu var ki, kırılsa kırıldım demez, sevse seviyorum demez, kıskansa kıskanıyorum demez

çok seviyorum ama tükenmekten korkuyorum

ya ortada sevgi yok ben hayaller kuruyorum ya da onda bir sorun var

@pLAYER 1
    Hocam sana böyle davranıyorda niye hala bu ilişkiye devam ediyorsun anlamış değilim bir mecburiyetinmi var?Yaşını 31 demişsin sanırım başkasını bulamam diyemi korkuyorsun?Bende 31 yaşındayım 3 yıl gezdik tozduk yedik içtik 3 yılın sonunda evlendik ama 6 ay durmadı kaldıramadı evliliği bana sataştı anneme sataştı istediklerini elde edemedi çekti gitti.Pazartesi açıyorum davayı allahın izniyle.
    sana şimdiden bu şekilde davranıyor ve sen ses çıkarmıyorsan ipleri çoktan kaybetmişsin zaten evlenirsin birde çocuk verir kuçağına semerinide vurur ızdırap dolu günlerin başlar kardeşim, o zaman hiç kaçamazsın mezarda biter ızdırabın.Biraz ağır yazdım kusura bakma alınma sakın

ağırda olsa doğru yazmışsın, artık kimseyi bulamama korkusuda var ama böylede geçse hayat daha az dert ile ölürüm heralde
    şu devirde vezir eden kadın , zor rezil edenler tonla

muhtemelen sıkıntıların çoğu beni beğenmemesi ile alakalı, kriterlerinide uymuyorum sanırım, yakışıklı zengin olsam böyle olmazdı muhtemelen

hocam öyle kadınları tokatla gitsin kendine kendi gibi birisini bulsun boşverin hayatınızı rezil etmeyin yaşınız 50 değil ya şimdiki insanlar 35 inde evleniyorlar artık sizin içinde geç değil inanın daha karşınıza kimler çıkar bilemezsiniz.unutmayın ki yarının neler getireceğini kimse bilemez

bu gece açık açık konuştum, biz evli değil sevgiliyiz bu kadar çok hayatımıza müdahele etmeyelim dedim, o da öyleyse ben rahat olurum gerekirse seni aldatırım ruhun duymaz dedi, sonrasında da türlü türlü sebep gerekçe, ben ona olan sevgimden yana zordayım ama bu derin yaraladı dostlar. En sonda ise bırak iş ciddiye bindiğinde daha ciddi müdaheleler edelim dedim işte o zaman korkularımız düşüncelerimiz olacak dedim o da ben zaten korkularımı yenemiyorum o yüzden böyleyim dedi ve madem korkuların var düşüncelerin var diye onuda dert etti lafını etti kapadı

Hocam Allahını seversen ya ayrıl yada anlatma
    Sen anlattıkça ben kafayı yiyorum bu nasıl kız böyle
    Yol yakınken kendine iyi birini bul sonra çok ağlarsın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ama kararlı ol dostum, senin için neyin iyi olduğuna karar ver.. açık kapı bırakma..

"aramıyorum" demişsiniz güzel ama o ararsa ne olacak ? arayıp ağlarsa ne olacak ? .. kararını tam ver , hazırlıklı ol, istemediğin duruma anlık acıma duygusu ile sakın bir daha geri dönme.. (çok sık yaptığımız hata da bu ) sakin kafayla karar veriyoruz ama iki gözyaşı ve kabaran duygulara yenilmemeyi bilmek lazım.. biraz mantığı öne almak lazım ilişkilerde...

eyvallah hocam, ailesi yuzunden kıza arka donmeyı de yediremıyorum kendıme ama o bunu göze alıp 3 ay ayrı kalabiliyorsa benım de aynısını yapmam gerekir, çok sağol gerçekten

• Orijinalden alıntı: ravelli76

arkadaşlar durum hakkında çok mantıklı yorumlar yazmışlar,bende onlara katılıyorum.çok seviyor olabilirsiniz ama ilerdeo sevginiz sizi çok yıpratabilir.şayetikna edip evlenseniz,kızın ailesi yüzünde sizin ilişkiniz ağır hasarlar alır.anllattıklarınıza göre abileri kızı sömürüyor,evlendiği zamanda yakasından düşmezler,üstüne sizinde başınıza dert olurlar.şu dünyada dertleri en iyi yaşayanlar bilir,dışardan yapılan bütün yorumlar etkisiz kalır.biz buradan ne desek,senin yüreğindeki sızı dinmez.allah kolaylık versin.olayın pozitif taraflarını düşünerek,kafanızı başka şeylere yoğunlaştırmaya çalışın.size o kızı unutturacak yeni bireş adayı bulabilirseniz bu durumu çabuk atlatırsınız.hakkınız hayırlısı olur,inşaallah

çok teşekkürler, hepimizin hakkında hayırlısı
  • quote:

quote:

quote:

quote:

hayır.

bi konu daha; hep kızarız sevgilimiz çok ilgi istiyo, hep konuşmak istiyo diye. şimdi olaya şu yönden bakalım; kıza nekadar ilgi gösterirsek onun bize sevgisi okadar artıyo, daha doğrusu çekiciliğimiz artıyo onun gözünde. peki kız arkadaşımızın çekiciliğinin bizim gözümüzde artması ihtimali olsa, yani güzelliğinin artmasının ihtimali olsaydı, bunu istemezmiydik? bunun gerçekleşmesi için mücadele etmezmiydik? ederdik. işte kız da bunun için bizim sürekli onunla konuşup herşeyiyle ilgilenmemizi istiyo.

ikisi de her yaş grubu için. insan yapısının gerçekleri bunlar bana göre. erkek gördüğüne, kız duyduğuna kanar. yapımız bu şekildedir.

deneyimler fikirleri değiştirebilir ama yapı gereği oluşan istekleri değiştiremez, insanlar zamanla fiziksel olarak çok ilgi duymasa bile anlaşabileceği kişileri tercih etmeyi seçebilir, ama bu yukarıda yazdıklarımın hiçbiri ile çelişen bi durum değil.

yaşım itibarı ile en çok ergenlerin ilişkilerini görüdm ve tipden yoksun kişileirn manken kadar güzel kızlarla beraber olduğunu görüdm.ergenikden sonra bu incelemem azaldı bir akç taneye resatladım onalrda aynı şekilde.kıza baksanız dünya güzeli ama adam sanki 7/24 ahırda çalışmışda hayattan bezmiş gibi.karşıdan baksanız kzıalr için zararsız erkeler içine tkisiz birisid ersiniz benim için ama hiç tanışmadığım kişiler bile bende nefret ediyor.onu anlamış değilim

• quote:

quote:

yaşım itibarı ile en çok ergenlerin ilişkilerini görüdm ve tipden yoksun kişileirn manken kadar güzel kızlarla beraber olduğunu görüdm.ergenikden sonra bu incelemem azaldı bir akç taneye resatladım onalrda aynı şekilde.kıza baksanız dünya güzeli ama adam sanki 7/24 ahırda çalışmışda hayattan bezmiş gibi.karşıdan baksanız kzıalr için zararsız erkeler içine tkisiz birisid ersiniz benim için ama hiç tanışmadığım kişiler bile bende nefret ediyor.onu anlamış değilim

ah be hocam sakın böyle düşünme , niye senden nefret etsinler , bu duygu ile uzak duruyorsundur herkesten, olsa olsa bu sebeple sana yaklaşmıyorlardır.. sen uzak durmaya devam edersen bu böyle gider.. herkesin seni sevdiğini düşün ve ona göre davran...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sg888 -- 28 Ocak 2013; 14:41:51 >

• Herkese merhabalar, 26 yaşında ve 3 yıllık evli birisi olarak, nacizane forumdaşlarıma bilgi vermek isterim kendi deneyimlerimden. (biliyorum zilyon kere işlendi bu konu ama)

-Öncelikli olarak kişinin kendi prensiplerini belirlemesidir,sırf macera veya adı evlendi olsun diye evlenilmez, hayat planınızı çıkarmalısınz.

-Bu ilke ve planlar doğrultusunda evleneceğiniz kişiyi belirleyin.

-Nişanlılık veya flört (evlilikten önceki gezme tozma dönemi diyelim) döneminde kesinlikle ama kesinlikle MASKE takmayın, karşı tarafa da taktırmayın. Diğer bir deyişle yukarıda açıkladığım durumu uygulayın, baştan re istediğinizi açık açık konuşun.

-Bir diğer husus; karşı tarafın aile bilgilerini edinin. (bizzat kendisinden de olur fakat objektif olamama ihtimali var) eskiler küfüvvat der, yani iki aile arasında DENKLİK esastır (Anadoluda hâlâ dandik iki parça mal için nikahı/nişanı bozanlar gırla)

-Eğer saydığım bu aşamaları samimi olarak atlatıp aynı yastığa baş koydusanız geriye bence bir seçenek kalıyor: Karşılıklı idare ve hoşgörü. Çünkü ne olursa olsun iki faklı kültürden geliyoruz ve adapte olmak bazen zaman alabilir. Mevlana'nın dediği gibi kusurları örtmekte gece gibi olmamız lazım.

Ben acizane yukarıda saydığım bu hususlarda bazen hatalar yaptım ( yaşımın da çok genç olması ve biraz mülayim olmamdan dolayı olayları iyi okuyamadım) ha evliliğimden yana şikayetim yok çok şükür. tartışmalar her evlilikte oluyor ama yeter ki derin uçurumlar ve kin olmasın ardında.

Umarım bir fikir sahibi olmuşsunuzdur.sayglar.

• quote:

quote:

quote:

ah be hocam sakın böyle düşünme , niye senden nefret etsinler , bu duygu ile uzak duruyorsundur herkesten, olsa olsa bu sebeple sana yaklaşmıyorlardır.. sen uzak durmaya devam edersen bu böyle gider.. herkesin seni sevdiğini düşün ve ona göre davran...

bunu biraz hayat tecrübesi, olduğu kadarı ile öyle alim malim değilim, birazda sosyal fobiden kaynaklı ön yargıalra bağlıyorum.dizilerde filmelrde gördüğümüz hareketler zilyonkez gördüm sağda solda.hele üniye gidince ipler koptu.arkadşa hereks mi ismail yk olur.bu nedir böyle allah aşkına.kezbanlığı saymıyorum bile.öküzümsü gençlerin popüler olamsı vb vb ben işin içnden çıkamadım

• quote:

quote:

quote:

quote:

bunu biraz hayat tecrübesi, olduğu kadarı ile öyle alim malim değilim, birazda sosyal fobiden kaynaklı ön yargıalra bağlıyorum.dizilerde filmelrde gördüğümüz hareketler zilyonkez gördüm sağda solda.hele üniye gidince ipler koptu.arkadşa hereks mi ismail yk olur.bu nedir böyle allah aşkına.kezbanlığı saymıyorum bile.öküzümsü gençlerin popüler olamsı vb vb ben işin içnden çıkamadım

yahu seni anlamaya çalışıyorum ama etrafınla konuşurken de yazdığın gibi konuşuyorsan haklı da olabilirsin ,

anlayamıyorum ki yazdıklarını .. klavyen mi bozuk.. cepten mi yazıyorsun.. ??

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yahu seni anlamaya çalışıyorum ama etrafınla konuşurken de yazdığın gibi konuşuyorsan haklı da olabilirsin ,

anlayamıyorum ki yazdıklarını .. klavyen mi bozuk.. cepten mi yazıyorsun.. ??

sabırsızlıkdan.önceden hatasız yazıyordum artık sabredemiyorum.

• gene efkarlandım,uykusuz bir gece geçirdim.bu kadınları anlamak ne kadar zormuş.her şeyi konuşmamıza rağmen değişen çok bir şey yok gibi.burası benim içimi dökerek rahatladığım tek mekan oldu.gerçi ben gene ümitsi değilim,kısmet olursa akşam eve gidip tekrar bir konuşma ypacağım.sorunun kaynağını bulmaya çalışacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ravelli76

gene efkarlandım,uykusuz bir gece geçirdim.bu kadınları anlamak ne kadar zormuş.her şeyi konuşmamıza rağmen değişen çok bir şey yok gibi.burası benim içimi dökerek rahatladığım tek mekan oldu.gerçi ben gene ümitsi değilim,kısmet olursa akşam eve gidip tekrar bir konuşma ypacağım.sorunun kaynağını bulmaya çalışacağım.

Konu neydi hocam bu sefer
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.