Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (812. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.791
Cevap
403
Favori
969.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
403 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 810811812813814
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Anlaşmalı boşanalım diyor

Tamam nedir teklifin deyince

Çocuklar sende kalacak tüm malın yarısı ve nafaka istiyorum

Bu nasıl bir mantık ya kendini çok akıllı sanıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uninvited75 U kullanıcısına yanıt
    Çocuklarının velayetini bile istemeyip, üzerine sizin mal varlığınızı ve paranızı talep edecek durumdaki birisiyle nasıl evlendiniz hocam bilmiyorum ama Allah yardımcınız olsun dilerim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam narsistleri evlendikten sonra tanıyorsun

Yoksa böyle biriyle evli olmak inanamıyor insan çoğu zaman ama acı gerçek bu malesef

Teşekkürler iyi dilekleriniz için.

Dava yolu daha mantıklı.bu bildiğin sevr antlaşması

• Bende bu dönem biraz sıkıldım,yaş 40 artık arayışta olmaktanda sıkıldım evleneyim moduna girdim ,tekrar bu durumları gördüm heralde böyle yalnızlık benim için daha iyi .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • labidu kullanıcısına yanıt

Çok güzel benzetme

Aynen tüm isteklerimi beni uğraştırmadan kabul et önerisi zeka fışkırıyor kadından.

quote:

Hocam narsistleri evlendikten sonra tanıyorsun

+1

ortak yaşam alanı olmadan tanımak zor.

çok basit örnek vereyim mesela biz arkadaşlarla cafede oturup laklak yapınca sorun yok ama aynı kişiler gidip kamplı etkinliğe girince, daha ikinci kampta küsme bölünme başlıyo bazı kişiler arasında.

üniversite öğrencileri mesela birinci sınıfın ilk dönemi sınıfta arkadaş grupları yaparlar herşey çok güzeldir, ilk dönem sonunda birlikte eve çıkarlar, ikinci dönem sonunda kavga etmiş olarak ayrılırlar.

sorunlu kadın da böyle. aynı çatı altında yaşamadan anlamak zor.

kimse bir deliyle bilerek ve göre göre evlenmiyor. sonradan değişiyorlar.

• Catcheee C kullanıcısına yanıt
    Evlenmek istediğini bütün forum biliyor. Oynamana gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Leon FR

Evlenmek istediğini bütün forum biliyor. Oynamana gerek yok.
    Görüyorum evli insanları gerçektede burdada

• Tecrübe sahibinden evlilik düşünen gençlere nokta atışı tavsiyeler:

+Türk medeni kanunu erkeklere göre oldukça ağır sonuçları olan evlilik, boşanma, velayet, mal paylaşımı vs. düzenlemeleri getiriyor, bunu asla unutma.

+Olabiliyorsa Türkiye dışında nikahlanın. Boşanmak zorunda kaldığınızda ne dediğimi anlarsınız.

+Evlenmek çok ciddi sonuçları olan, hayatınızın en önemli hadisesidir. Sadece iki insan evlenmez, o insanların aileleri, kültürleri, sorunları, sıkıntıları herşey evlenir ve adeta başınıza sarar üzerine de kilit vurursunuz.

+Eş adayları özellikle erkekler, evlenmeden önce tüm çapkınlık aktivitelerini olabildiğince yapın, her şeyi yapın tecrübe etmediğiniz, ileride merak salacağınız birşey kalmasın yani gözünüz dışarıya kaymayacak kıvama gelince evlenmeyi düşünün.

+Artık ilişki profiliniz "avcı" değil olgun insan kıvamına geldiğinde Eş adayınızı belirlerken ilk kriteriniz "iyi anne ya da baba olabilir insan" olmalı. Asla çok güzel ya da çok yakışıklı, dikkat çekici bir tip aramayın, ortalama ama bakımlı olsun. Evlilik ilişkisinde önemli olan ruh güzelliğidir, olgunluktur. Fiziki çekicilik gelip geçicidir, hatta başınıza bela bile olur. Örneğin, çok güzel, dikkat çekici bir kadınla evlenip, sokakta it takımın eşinize laf attığını düşünün, sineye çeksen eşine mahçup olabilir, serserilerin haddini bildirmeye kalksan bıçaklanabilirsin, 2 ucu bo.lu değnek.

+Çocukluğu ve gençliginde acılar içinde yoğrulmuş insanlardan uzak durun. İleride, evlilik öncesi yaşadığı travmaların etkileri, evliliğinizi alt üst edebilir. Ailesini iyi araştırın.

+Olabiliyorsa ailesini sizin ailenizin tanıdığı bir insanla evlenmek ileride yaşanacak bir çok sorunun sigortası olabilir. Çünkü aileleri yakın olan insanlar birbirlerine daha saygılı oluyor, aile çevresinde alacakları tepkileri göz önünde tutuyorlar.

+Sosyal medya, özellikle instagram, Türk kızlarını es.ort, erkeklerini de pe..venk yaptı/yapıyor diyebiliriz, instagramı olmazsa olmazı olan tiplerden uzak durun. Hele hele profili açık olan, "gizli profil" yapmayı reddeden tiplerin ne hedeflediği zaten aşikar değil mi? Özel hayat özeldir, tüm dünya ile paylaşarak ruhunu besleyen insandan size hayır gelmez.

+Doğulu doguluyla, Trakyalı trakyaliyla, egeli egeliyle evlensin kardeşim. Farklı coğrafyaların insanı ile evlenince birşeyler eksik kalabiliyor. Mesela sevdiğiniz yemeklerden mahrum kalmak, bayramlarda iki farklı şehire aile ziyaretine gitmek zorunda olmanız aklıma ilk gelenler .

+Evleneceğiniz kişinin narsist, bencil, megaloman vs olmadığına emin olun. Narsistse hemen kaçarak uzaklaşın, çok önemli! kaçın ve her yerden engelleyin, sakın, sakın, sakın şakası olmaz, çok ciddiyim.

+Maddiyat çok önemli, erkekseniz eşinizden az para kazanmadığınıza emin olun, gelir seviyeniz daha yüksek olsun. Kadının güzelliği erkeğin parası kişisel sermayesidir, özgüven kaynağıdır. Bunlar eksikse maça geride başlarsınız, hayat boyu stress yaşatır.

+Oturduğunuz yer, mahalle, eğitim seviyesi sizinle eşit yada yüksek ailelerin olduğu bir bölgede olsun. Çocukların yetişmesi esnasında çok önemli bir detaydır.

+Sizi aşağı çeken, size yük olan bir eş degil size birşeyler katan, sizi yukarı çeken bir eş hedefleyin.

+Delikanlılık, gençlik heyecanı, tutku, arzularınız, gibi duygularla alel acele kararlar almayın, her zaman büyüklerinizin nasihatlerine kulak verin, unutmayın onlar sizden daha tecrübeli.

+Doğduğu mahallede büyüyen, komşuların çocukları ile oynayıp yetişen, o mahallede-ilcede meslek sahibi olup o mahalleden tanıdık bir ailenin çocuğu ile evlenen, yine o bölgede oturup sosyal çevresinden kopmadan bir hayat yaşayan insanlar bence daha mutlu bir hayat sürüyorlar. Sosyal çevre, aile çevresinin desteği insan hayatındaki bir çok boşluğu öyle güzel dolduruyor, öyle güzel besliyor ki, bir çok sorunla kolayca baş edebiliyorsunuz. Unutmayın sosyal çevreniz ne kadar kalabalık insan gruplarından oluşuyorsa, psikolojiniz o kadar iyi oluyor.

+Evlilik ilişkisi içinde eşlerin cinsiyeti ne ise karakteri de o olmalı. Erkek erkek gibi, kadın kadın gibi karakter sergilemeli. Eğer eşinizin suyuna gitmek, sorun çıkmaması, olayların büyümemesi uğruna yumuşamaya meyilliyseniz bu ilk başta kadın tarafında olumlu algılansa da sürekliye bağlandığında kadının gözünde erkekliğiniz gizliden gizliye sorgulanmaya başlıyor. Aynı şey kadın için de geçerli, kadın yumuşak huylu değilse erkek bir süre sonra "ben bir erkekle mi evlendim" şeklinde sorgulamaya başlıyor. İlişkinin her aşamasını maalesef dinamitliyor bu karakter geçişkenlikleri. Maço erkek imajı aslında kadınlar tarafından olumsuz algılansa da kadın bilinçaltı onu istiyor, arzuluyor. Buna emin olun. Olabildiğince "geleneksel, prensipleri olan, maço" erkek olmanız uzun vadede aile hayatınızı olumlu etkileyebilir, kişisel görüşüm bu yönde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikrad -- 16 Temmuz 2024; 8:57:40 >

• Catcheee C kullanıcısına yanıt

40 yaşından sonra evlenilmez bende 40 yaşındayım artık evlilik çocuk sahibi olmak gibi fikirleri kafamdan çıkardım... Bu saatten sonra evlensen ne evlenmesen ne benim arkadaşımın bizimle yaşıt liseyi bitiren çocukları var... Valla ben çalışıp emekli olup köy hayatı yaşamayı düşünüyorum... Bahçeli güzel bir ev eker biçerim bir şekilde hayatımı devam ettiririm... Bekarlığın en güzel tarafı sadist kadınlar ile uğraşmak zorunda olmamanızdır...

• Mikrad M kullanıcısına yanıt

Çok güzel tavsiyeler

Keşke evlenmeden önce bunları birileri söyleseydi bizlere

Evet bilmediğin yerden evlenmek sorun benimki gibi

Ama narsistten kaçma konusu çok doğru ama çocuklar için bir yere kadar katlanıp kendimi çok yıprattım

Ama öyle mahlukatlar ki kendinden başka kimseye düşünmüyorlar çocuklarına bakmak istemeye anne olur mu oluyormuş işte.

Çok geçmiş olsun, çok zorlu bir süreç sizi bekliyor gibi. Sorması ayıp olmaz umarım. Evlenmeden önce maddi konulardaki tutumu nasıldı? Ben biriyle konuştuğumda ya da bir yerde yazdıklarını okuduğumda "boşanırsak nafaka istemem" dediğinde bile uzaklaşasım geliyor. Başlamayan bir olaya direkt maddiyat odaklı baktığını hissettiriyor. Evlenmeden önce maddi konulardaki tutumu bu yüzden merak ettim.

• steven_stiffler kullanıcısına yanıt

Sağolun

Evlilik öncesi konusu olmadı

Zaten o zamanlar pozitifti her konuda

Ama birden negatife döndü

Sonradan narsistlerin özelliklerini anlatan bir psikoloğu dinleyince sanki hatunu tanıyormuşda yaptıklarını anlatıyor gibi gelmişti bana biraz geç oldu gerçi

çocuklar için ve boşa giden yıllar için üzgünüm

Dediğiniz gibi zor bir süreç bekliyor beni.

• Çekişmeli boşanma ve mal rejiminin tasfiyesi davalarıyla profesyonel ilgilenen biri olarak, eşinizin gerçek karakterini boşanırken anlarsınız demek istiyorum. Allah herkese hayırlı bir evlilik ve hayırlı evlatlar nasip etsin. Evliliğini kafasında bitirmiş herkese de kolaylıkla boşanmayı nasip etsin diyorum...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

merhaba gecmiş olsun,

istediklerini ver gitsin kurtul, cekişmeli boşanma olsada aynını alacak zaten malların yarısı, nafaka ekstra cocukların velayeti ve onların nafakası.

sen nafaka vermemeye çalış. her sene artan nafaka ve davalarla uğraşmak zordur. sürekli ekonomik durumun sorgulanır.

• Her insan yalnız yaşayamaz tamam ,zorlukları var ama evlenmekte çok saçma zaten bu Araplar ile bizdeki evlenme sevdasını çözemedim ben yalnız yaşıyorum,ev kira değil vallahi korkuyorum bi sıkıntı olursa ne yaparım,borcum var ona canım sıkkın 100 bin civarı.

Abi dünyanın neredeyse en pahalı ülkesindesin ve herkes evlenme derdinde bu insanlar nasıl yaşıyo,geçiniyo ben çözemedim kadında çalışır iki maaş ama kadın aniden işten çıksa nolacak .

Abi bi ton sorumluluk ya erkek için özellikle hep ilgilenecen,hep sevecen bunlarda insanı yorar kafa dinlemek istersin

• ercan_elo_bil kullanıcısına yanıt

Sonuçta fazlasını bile alsa şimdi alacağına 3 4 sene sonra alacak ayrıca çocuklarına bakmayı düşünmeyen birine al herşeyi git diyemem

Ayrıca ev satılırsa çocuklarım nerde kalacak kadının umurunda değil

O yüzden onlarla kalabildigimiz kadar evimizde kalmalıyız ondan sonrada Allah büyüktür ne yapalım.

Benim 5 sene sürdü boşanma davam.

Hakimler ve avukatlar kadından yana.

çekişmeli boşanmada olacakları söyleyeyim mi?

1. Kadın sana evden uzaklaştırma aldırır (ben 2.5 sene boyunca uzaklaştırmaya maruz kaldım(6 ay+ 6ay...))
    2. o evde sen duramazsın çocukları bakmak istiyorum de her biri içim 5-7K nafaka + kendi için 15K nafaka ister hakim çocukların her birine 3k, kadına 5k nafaka bağlar(tedbir nafakası dava bitene kadar).
    3. sana cocukları göstermez koz olarak kullanabilir, eğer çocuklara bakmıyorsa da sana verir çocukları ama yinede hem çocukların hem kendinin nafakalarını kadın alır.
    4. 5-7 sene böyle sürüp gider sonunda boşanırsan da en az 100-200k maddi manevi tazminat çıkar ve evin yarısını alır. çocukların ve kadının nafakası da devam eder.

Ömür boyu kadına nafaka ödemek zorunda kalırsın ta ki kadın evlenene kadar yada taraflardan biri ölene kadar.

Ben boşandım şuan velayet savaşları olarak devam ediyor çocuğumu hem okula göndermiyor hem de bana göstermiyor ve hakim hala kadından yana 1.5-2 senedir devam ediyor şuan velayet davası.

• ercan_elo_bil kullanıcısına yanıt

Ne kadar nafaka ödüyorsunuz

Çocuklara bakmayıp nasıl nafaka alacak ayrı şehirlerde olacağız

Zaten nafaka istiyor öyle yada böyle bir şekilde alacak

Ama şu anki durumum gereği çok büyük bir rakam olacağını düşünmüyorum

Uzaklaştırma durduk yere aldıramaz dedi avukat arkadaşım

Size hangi gerekçeyle aldırdı mesala.

• 
Sayfa: önceki 810811812813814
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.