< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ice Platypus -- 30 Ocak 2025; 16:26:54 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (837. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: U&SŞimdiye kadar onlarca kız tanıdım hiç biri alçak gönüllü olup o 5 bin TL lik yüzükten istemedi nerede pahalı abartılı yüzük var onları istediler... Hocam bu zamanda öyle mutavazi herşeyin ucuzu olsun zorlamayalım diyen kız bulmak imkansıza yakın hatta imkansız... O dedikleriniz eskidendi. Şimdiki kızlar diğer kızlara hava atmak için sana 100 bin lik yüzükte aldırır 1 milyonluk düğün salonu da tutturur...
Bu durumun sebebini 2 ana başlıkta yorumluyorum.
1 . Gösteriş ihtiyacı
evet "merakı" değil "ihtiyacı" ...
gösterişi bir ihtiyaç gibi görüyorlar, sade olunmamalı, çünkü o süreçte bunu bir düşük profil göstergesi yada zevksizlik göstergesidir olarak yorumluyorlar ve öyle hissediyorlar . Ancak eğer ciddi bir psikolojik problemleri yoksa evlilik içerisinde bir süre sonra bu huy yavaş yavaş daha hafif bir hale bürünüyor . Çünkü ihtiyaç denen bu his tatmin oldukça eski agresifliğini yitiriyor . Su içmek gibi düşünülebilir, ikinci bardağıda içtikten sonra 3. bardağa duyulan istek iyice azalıyor. Bu açıdan bakarsak biraz sabredilirse bu konu dert edilmeyecek seviyelere iniyor diyebiliriz.
2. Dünyada var olan acımasız kanunlar.
Kadınlar "evlilik" denen müessesede geçmişe baktıklarında maddiyat anlamında yada karakter anlamında "zor" kategorisine girecek kadınların, eşlerinin ailesi tarafında el üstünde tutulduğunu görüyorlar. Sözlerine hiç dikkat etmeyen , kafası her attığında çatır çatır konuşan "dil pabuç" denen gelinlere karşı eşi ve ailesi her konuda daha dikkatli davranıyor. . En küçük meselede bile "acaba bir şey der mi ? huzursuzluk çıkar mı?" şeklinde korkarak hareket ediyorlar.
Kayınpeder ve kayınvalide naif ve uyumlu geline ilk fırsatta uyarıcı engelleyici sözlerde bulunabilirken , Çatır çatır para harcayan, tatillere çıkan, çirkef diğer geline ise aynı tarifeyi uygulayamıyorlar .
Aman huzursuzluk çıkmasın , aman ağzımızın tadı bozulmasın vs. derken dışarıdan bakıldığında naif gelin "enayi" , diğer gelin ise el üstünde gibi bir görüntü ortaya çıkıyor .
Ayrıca toplumun ekonomik ve kültürel olarak farklı tabakalarında yer alsanız bile aynı aynı durum yine ortaya çıktığını görüyorsunuz.
her iki maddeyi de umursamayan , bunun dezavantajlarını yaşayacağını bilen ve yaşayan, aynı zamanda zihnen yeterli olgunluğa erişmiş kadınlarda mevcut .
Ve malesef o kadınlarda çoğu kez kendilerini hak etmeyen erkeklere denk geliyorlar.
Sözün özü bu hayatta mükemmeli asla bulamayız . Ona yakınını ararız ama mutlaka bir yer hep eksik kalır .
iyi forumlar .
-
Kendi işini kendi göremeyen 18 üstü erkeklerin çoğu ana kuzusudur hocam. Her işini anasına yaptıran yatağını bile toplamaya aciz ana kuzuları..
Kuzenim var böyle. Kendi başına hiçbir kararı veremez. İlla anasını arayıp ona söyleyecek ondan izin isteyecek. Mesela 2022 de tatile gidelim dedik grupça herkes okey dedi bu gitti arka tarafa anasından izin istedi :D Yaşı 30 ve makine mühendisi :)
Haliyle bizimle gelmedi anası olacak kadın 'onlar seni yoldan çıkarır' falan demiş
E bu çocuk evlense ne olacak? Nasıl olacak?
Bazı analar da özgüvensiz çocuklar yetiştiriyor.
-
Aslında cinayetlerin temelide bu zamanında adam herseyi yapıyor kadın söylene söylene zamanla artık erkek cinnet geçiriyor ,malesef bizim kadınların dilinin ayarı yokquote:
Orijinalden alıntı: The AlimKendi işini kendi göremeyen 18 üstü erkeklerin çoğu ana kuzusudur hocam. Her işini anasına yaptıran yatağını bile toplamaya aciz ana kuzuları..
Kuzenim var böyle. Kendi başına hiçbir kararı veremez. İlla anasını arayıp ona söyleyecek ondan izin isteyecek. Mesela 2022 de tatile gidelim dedik grupça herkes okey dedi bu gitti arka tarafa anasından izin istedi :D Yaşı 30 ve makine mühendisi :)
Haliyle bizimle gelmedi anası olacak kadın 'onlar seni yoldan çıkarır' falan demiş
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Onların doğasında var. Erkek işten eve geliyor saat akşam 7. Kadın diyor ki hadi AVM ye gidelim orada yemek yiyelim biraz da gezeriz. Adam da aklından matematik yapıyor. Yemek, alışveriş, yol falan derken en az 3 bin gidecek. Yorgunum da zaten deyip başka zaman gideriz diyor.
İşte bu lafı dedin ya sen o kadının en büyük düşmanı oldun. Aman aman günlerce bunun lafını edecek, sürekli başına kakacak hayatını zindan edecek. Kabul etmeme gibi lüksün yok mecburen tıpış tıpış gideceksin ve kadını memnun edeceksin.
Tamam gittin ve saat 11 de eve geldin. Duşa girdin ve yattınız. Memnun edilme sırası şimdi adamda. Eee kadın da diyor ki 'öff yorgunum' deyip kıçını dönüyor. Sende elinde kazıkla uyuyakalıyorsun.
Evlilik bu işte :D
-
Kesinlikle öyle ya ağa cinselliktende sıkılıyon öyle daraltıyorlarki çoğu adam gelip yatıyordur :))quote:
Orijinalden alıntı: The AlimOnların doğasında var. Erkek işten eve geliyor saat akşam 7. Kadın diyor ki hadi AVM ye gidelim orada yemek yiyelim biraz da gezeriz. Adam da aklından matematik yapıyor. Yemek, alışveriş, yol falan derken en az 3 bin gidecek. Yorgunum da zaten deyip başka zaman gideriz diyor.
İşte bu lafı dedin ya sen o kadının en büyük düşmanı oldun. Aman aman günlerce bunun lafını edecek, sürekli başına kakacak hayatını zindan edecek. Kabul etmeme gibi lüksün yok mecburen tıpış tıpış gideceksin ve kadını memnun edeceksin.
Tamam gittin ve saat 11 de eve geldin. Duşa girdin ve yattınız. Memnun edilme sırası şimdi adamda. Eee kadın da diyor ki 'öff yorgunum' deyip kıçını dönüyor. Sende elinde kazıkla uyuyakalıyorsun.
Evlilik bu işte :D
Sevgili olmak güzel erkek için evlenmek amaçsız gibi saçma ya
-
Aileler erkek çocuklarını o kadar korkak, pısırık ve feminen yetiştiriyorlar ki en ufak zorlukta çoğu ne yapacağını bilemiyor. Erkeksen kimse sana dikensiz gül bahçesiyle dolu bir hayatla gelmiyor, sen kendin kazanmak zorundasın.quote:
Orijinalden alıntı: The AlimKendi işini kendi göremeyen 18 üstü erkeklerin çoğu ana kuzusudur hocam. Her işini anasına yaptıran yatağını bile toplamaya aciz ana kuzuları..
Kendi hayatımdan örnek vereyim mesela, ben lisede çok savurgan ve şımarık bir insandım. Derslere hiç asılmaz, hep haytalık peşinde koşardım. Sırf bu yüzden girdiğim üniversite sınavında çok yüksek bir puan yapamayıp istemediğim bölüme gitmiştim. Babama zamanında yalvardım ne olur mezuna kalayım, bir şans daha ver diye adam gözümün yaşına bile bakmadan direkt 17 yaşımda beni tek başıma yaşadığım şehirden 700 km uzaklıktaki şehre otobüse bindirip gönderdi. Baştan sinirlenmiştim ama şimdi iyi ki yapmış diyorum.
Daha sonra ilk okuduğum üniversiteye gitmeyi bırakıp sağda solda pilav satarak, sanayide dükkanda köfte pişirerek, garsonluk, komilik yaparak biriktirdiğim paralarla kendime test kitabı, deneme alıp devlet üniversitesinde hukuk fakültesini kazanıp uzatmadan okulu bitirdim birkaç ay sonra avukatlık stajıma başlayacağım.
Bunları kendimi acındırmak için anlatmıyorum. Zamanında babam bana çocukken kızdığım hareketi yapmasaydı ben ne olgunlaşabilirdim ne erkek gibi dirayetli davranabilirdim. Erkek çocuğuna alttan alttan sorumluluk yükleyeceksin. Yeri gelince malın mülkün çok olsa bile ona o yokluğu zaman zaman göstereceksin ki hayatın, para kazanmanın kolay olmadığını anlasın. Şu anda etrafımdaki erkek çocuklarının yetiştirilme tarzına bakıyorum hepsi tabiri caizse hanım evladı gibi yetişiyor. Benim de sizin gibi bir arkadaşım var adam ailesinden farklı bir şehirde yaşamasına rağmen hâla annesini eve getirip yemek yaptırtıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hacı selam,
Bu konudaki 3 yıl önceki mesajları okuyorum, kim ne yazmış diye. 3 yıl önce de aynı mesajları yazıyorsun, şimdi de :)
Senin içinde evlilik ukde kalmış. Evlilik yapamadığın için sürekli evlilik ve türk kızları ile ilgili olumsuz haberler, mesajlar bulup, bunlar ile de kendi yaptığını onaylıyorsun/onaylatıyorsun. Açtığın konular da evlilik ile ilgili. Evli insanlar evlilik hakkında bu kadar düşünmüyor :)
Hem rus hem de türk kız arkadaşlarım oldu. Hiçbiri de paragöz değildi, yeri geldi hesap ödediler. Arabam falan da yoktu. Toplu taşıma ile gezdik. Etniğin de hiçbir şekilde ödemi yok, önemli olan karakter. Rus gold digger da var, afrikalısı da.
Kadın için hiçbir şey yapmıyorum, yapmıyoruz. Evlilik denilen şey ortak bir amaç uğruna hayatların birleştirilmesidir. Ben ne yapıyorsam, hem maddi hem manevi olarak kız arkadaşım da onu yapıyor. Bunun aksi farklı bir durum zaten.
İnternete haber olarak çıkanlar bu "aksi durumlar". Mutlu evliliği olanlar haberlere mutluyuz diye çıkmıyor zaten.
Gördüğüm kadarı ile PS5 oynamak sana keyif veriyor. Ama gidip PS5 oynayan kız arkadaş bulmayıp sadece söyleniyorsun hocam.
Bizim evde de PS5 var. Eşim benden hem daha iyi hem de daha fazla oynuyor.
Kızlarda film yok, kültür yok, muhabbet yok demişsin.... Olanı da var, olmayanı da. Gidip Bağcılar'da bütün gün boş boş gezen erkek arkadaş da bulsan, onunla da muhabbet edemezsin, sana boş gelir. Gidip dengine göre kız arkadaş bulacaksın, 2-3 yıl vakit geçireceksin, daha sonra da her şey olumlu ise, evlilik için oturur konuşursunuz. Görücü usulü evlenip, birbiriyle taban tabana zıt kişiler anlaşamayıp boşanınca, sen de evliliğin kötü bir şey olduğunu sanmaya devam edip, mutlu oluyorsun.
Mutlu olmak için evlenmek gerekmiyor kesinlikle. Şu anki hayatınla da mutlu olabilirsin. Lakin dediğim gibi, evlilik konusunu takıntı haline getirmişsin. 4 yıldan beri aynı konuları açıp aynı konulara yorum yapıyorsun. Evlilik sana göre olmayabilir. O zaman evlilik hakkında bu kadar düşünmene gerek yok hocam.
-
Hocam senin benim ps 5 ile alıp veremediğin ne anlamadım ,oyun odası yapmışım ve bu keyif veriyor bunda ne sıkıntı var ha bugün tüm gün dışardaydım ,istediğin zaman kız bulabiliyorum.quote:
Orijinalden alıntı: Thesis StatementHacı selam,
Bu konudaki 3 yıl önceki mesajları okuyorum, kim ne yazmış diye. 3 yıl önce de aynı mesajları yazıyorsun, şimdi de :)
Senin içinde evlilik ukde kalmış. Evlilik yapamadığın için sürekli evlilik ve türk kızları ile ilgili olumsuz haberler, mesajlar bulup, bunlar ile de kendi yaptığını onaylıyorsun/onaylatıyorsun. Açtığın konular da evlilik ile ilgili. Evli insanlar evlilik hakkında bu kadar düşünmüyor :)
Hem rus hem de türk kız arkadaşlarım oldu. Hiçbiri de paragöz değildi, yeri geldi hesap ödediler. Arabam falan da yoktu. Toplu taşıma ile gezdik. Etniğin de hiçbir şekilde ödemi yok, önemli olan karakter. Rus gold digger da var, afrikalısı da.
Kadın için hiçbir şey yapmıyorum, yapmıyoruz. Evlilik denilen şey ortak bir amaç uğruna hayatların birleştirilmesidir. Ben ne yapıyorsam, hem maddi hem manevi olarak kız arkadaşım da onu yapıyor. Bunun aksi farklı bir durum zaten.
İnternete haber olarak çıkanlar bu "aksi durumlar". Mutlu evliliği olanlar haberlere mutluyuz diye çıkmıyor zaten.
Gördüğüm kadarı ile PS5 oynamak sana keyif veriyor. Ama gidip PS5 oynayan kız arkadaş bulmayıp sadece söyleniyorsun hocam.
Bizim evde de PS5 var. Eşim benden hem daha iyi hem de daha fazla oynuyor.
Kızlarda film yok, kültür yok, muhabbet yok demişsin.... Olanı da var, olmayanı da. Gidip Bağcılar'da bütün gün boş boş gezen erkek arkadaş da bulsan, onunla da muhabbet edemezsin, sana boş gelir. Gidip dengine göre kız arkadaş bulacaksın, 2-3 yıl vakit geçireceksin, daha sonra da her şey olumlu ise, evlilik için oturur konuşursunuz. Görücü usulü evlenip, birbiriyle taban tabana zıt kişiler anlaşamayıp boşanınca, sen de evliliğin kötü bir şey olduğunu sanmaya devam edip, mutlu oluyorsun.
Mutlu olmak için evlenmek gerekmiyor kesinlikle. Şu anki hayatınla da mutlu olabilirsin. Lakin dediğim gibi, evlilik konusunu takıntı haline getirmişsin. 4 yıldan beri aynı konuları açıp aynı konulara yorum yapıyorsun. Evlilik sana göre olmayabilir. O zaman evlilik hakkında bu kadar düşünmene gerek yok hocam.
Yarın mualla diyen bi kadınla evlensem nolacak neden bi hayatı zorlaştırayım neden maddi yükünü altına gireyim,neden o dırdırı çekeyim neden ? Çapkınlık yapmak varken niye :))
Ben kadınların içinde çalıştım büyüdüm evli bi kadının bana dediği laf şuydu kocam itaat ettiği sürece mutlu olur ,benim gibi düşünenlerin farkı itaat etmemesi.
Yukarda adam yazmış görücü usulü tanıştım adamın bi kilotunu istememiş kız ben şunu anlamıyorum neden bi kadınla bi ömür yaşayayım ?
Ben bu ülkede evli hiçbi erkeğin mutlu olduğuna inanmıyorum buna öğrenilmiş çaresizlik denir yani seçenek yok kapiş :)
-
Hocam 5 yıldır forumda aynı konuları açıp evliliği kötülüyorsun. Dediğim gibi evli olanlar bu kadar konuşmuyor bu konu hakkında. Senin contalar yanmış hafiften evlilik konusunda :)
Ps5 ile alıp veremediğim yok. Ps5 oynayacak bir eş bulabilirdin diyorum. (bunu anlamadıysan tartışacak bir şey yok zaten hocam :)
Her kız kilotuna kadar istemiyor. Sen o haberleri bulup bütün kızları öyle sanıyorsun sadece. Mutlu ediyorsun bu şekilde kendini.
Herkes evlenmek zorunda değil. Evlilik yapmadan da mutlu olabilirsin. Lakin sen evlenmemişsin ama içinde ukde kalmış. Sürekli evlillik ile ilgili konuları takip edip yorum yapıyorsun. Açtığın konuların hepsi evlilik ile ilgili.
-
Yapilan iyilik goreve dönüşmüş. Türk toplumunun kronik hatasıdır. İyilik derhal kesilip araya mesafe konarak tepki gosterilebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3 ayda 150 binden fazla boşanma davası görülüyor:) direkt avukattan duyduğum ,evli insanlar buraya yazamıyor çünkü korkuyor kardeşim,biri görür huzuru bozulur.quote:
Orijinalden alıntı: Thesis StatementHocam 5 yıldır forumda aynı konuları açıp evliliği kötülüyorsun. Dediğim gibi evli olanlar bu kadar konuşmuyor bu konu hakkında. Senin contalar yanmış hafiften evlilik konusunda :)
Ps5 ile alıp veremediğim yok. Ps5 oynayacak bir eş bulabilirdin diyorum. (bunu anlamadıysan tartışacak bir şey yok zaten hocam :)
Her kız kilotuna kadar istemiyor. Sen o haberleri bulup bütün kızları öyle sanıyorsun sadece. Mutlu ediyorsun bu şekilde kendini.
Herkes evlenmek zorunda değil. Evlilik yapmadan da mutlu olabilirsin. Lakin sen evlenmemişsin ama içinde ukde kalmış. Sürekli evlillik ile ilgili konuları takip edip yorum yapıyorsun. Açtığın konuların hepsi evlilik ile ilgili.
Evli bi adamı al dışarı iki tek at öyle bi konuş :)) arkadaşım evli adam sabah akşam içen biri sırf karısı istiyor söyleniyor diye her cuma kızın ailesinin cumasını kutluyor :)))
Sizin çevrenizide anlamadım nerde yaşıyorsunuz öyle her kız melek gibi cennettenmi yazıyorsunuz 80 ili gezdim paraya önem vermeyen kıza denk gelmedim
-
Merhaba arkadaşlar, hayırlı cumalar.
Evliler buraya yazamıyor diyorsunuz da, her evli insan mutsuz değil. Son zamanlarda mutsuz ve huzursuz evlilikler aşırı arttığı için herkes aynı sanılıyor.
Benim işlerim yoğun olduğu için eskisi gibi konuya yazamıyorum.
Ben 2 erkek çocuk babası ve 19 Yıllık evliyim. Çok şükür eşim beni bende eşimi severim.
-
Evliler de mutsuz olan çok... Nerden biliyorum enson gittiğim hatun bekar dan çok evli erkekler geliyor demişti.. Hatta gelenlerin neredeyse hepsi evli evde karısı ile tartışıyor sonra karısı yatağa almıyor bize geliyorlar diye konuşmuştuk... Acı ama gerçek eskorta evliler daha çok gidiyor.
Kesinlikle çok doğru bi kız arkadaşım var artık evli adamlardan sıkıldım diyiyor :) en samimi bi kaç arkadaşım var evli adamlar her gün pavyon eskort ben bekarım daha rutin hayatım var ciddiyimquote:
Orijinalden alıntı: U&S
Evliler de mutsuz olan çok... Nerden biliyorum enson gittiğim hatun bekar dan çok evli erkekler geliyor demişti.. Hatta gelenlerin neredeyse hepsi evli evde karısı ile tartışıyor sonra karısı yatağa almıyor bize geliyorlar diye konuşmuştuk... Acı ama gerçek eskorta evliler daha çok gidiyor.
Evlilerde bi azgınlık var ağa ,evli olup azmayan adam görmedim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aşağıdaki chart 1983 – 2019 yılları arasındaki uçak kazalarını ve detaylarını gösteriyor. Sayı olarak oldukça fazla. Ve her uçak düştüğünde de çok büyük haber oluyor. Ancak toplam uçuşların içinde yüzdelik olarak küçük bir alan kaplıyorlar. Uçak kazası oluyor diye, uçağa binmeyi bırakıyor muyuz ?
tekrar ediyorum hocam. Evlenmeden mutlu olabilirsiniz ama bu senaryoda evliliğe bu kadar takılmış olmazsınız. Sabah akşam evlilik ile ilgili konular açıp bu konulara yorum yapıyorsunuz. Bu da demek oluyor ki içinizde ukde kalmış. Evli olmayıp mutlu olan adam bu konulara uğramaz zaten.
İstanbul'da yaşıyorum çevremdeki kızların tamamı iyi niyetli. Türkiye'de çok fazla serseri , suça meyilli erkek de var ama benim çevremde değil hiçbiri. Çevremdekiler okuyan, yazan, gezen ve kendini geliştiren insanlar.
PS5 oynayan gamer kız bulamamış olmanız sizin suçunuz hocam
-
Eskort kadınların hepsi söylüyor evde karısı vermeyen bize geliyor diye... Evli adamlar bile cinsel ihtiyaçlarını dışarıda gideriyor... Bu şekilde evli olsan ne bekar olsan ne... Bekarken en azından kafan rahat...
Sırf bu konu için uzun zamandır konuşmadığım arkadaşlarımı arayıp hal hatır sordum. Evlenip boşananlardan tutun da uzaklaştırma alanlara kadar çeşit çeşit...
Toplumda neden bu kadar çok boşanma olabilir ki? Boşanma anına ne getiriyor ki? Nasıl karar veriliyor? Seni boşuyorum ya da boşanmak istiyorum ya da boşanıyorum artık..
Gerçekten toplum olarak bozulduk mu? Dedem ve anneannem 50 yıldan fazladır evliler. Neden boşanmadılar? Ya da diğer uzun süre evli kalanlar...
Evlendim diyen arkadaşlarıma 'hafta sonu müsaitsen bir yerde buluşalım lak lak ederiz' diye davette bulundum 'eve sormam lazım, karımla konuşmam lazım, gelmeye çalışırım ama eşime söylemem lazım' gibi şeyler söylediler. Tamam haber ver de neden izin istiyorsun? Karınız komşuya giderken 'gidebilir miyim' diyor yoksa 'ben Ayşe yengelere gidiyorum yemeğini altını yeni kapattım otur ye' mi diyor?
Evlilikte kadın erkek çok farklı ya. Koskoca adamlar, okumuş yüksek yerlere gelmiş adamlar çocuk gibi izin istiyor. Çok garip ya.
Ulan alt tarafı kafede oturup 2 çay içicez. Paket yapıp eve götürmicem.
-
Yaş 32. Miraslardan gelenle evim olsun(çok yaşlı akrabalar) maaşımla tek başıma geçinir giderim. Spor ve oyun bağımlısıyım. Kendi evime kuracağım mini spor ve oyun odası hayaliyle yaşıyorum. Elimden her iş gelir. Evlilik bana her yönüyle eğreti geliyor. Kızı alabilmek için yüzük alıyorsun, takı alıyorsun, düğün, hepsi mide bulantısı. Kadın sana ne alıyor? Hiçbir şey.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal Head -- 31 Ocak 2025; 16:48:18 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X