Şimdi Ara

Evlilikle ilgili bir soru (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam bulabilecegimi hiç düşünmüyorum. Bu yaşıma kadar kimseye yan gözle bakmadım. Yanlış faaliyetlerde bulunmadım. Efendi aile çocuğu oldum. kızların hiç dikkatini çekecek bir tip değilim. Yanlış anlamayın inanın tip boy pos olarak kötü değilim gayet güzelde konuşurum ne istiyorlar bu yaşıma kadar anlayamadım. Oturup bir sohbet etsen soğuma geliyor direk ne tarih ne felsefe ne birikim hicbirsey yok instagramdan kafalarını kaldirmiyorlar nasıl ev gecindirilir nasıl hesap kitap birikim yapılır tasarruf edilir umurlarında değil. Marka telefonu statu olarak görüyorlar ben 8. Bin tl lik telefon kullaniyorum garipsiyorlar instagramim yok diyorum inanamiyorlar Keşke bu devirde yaşamasaydım. Ben pes ettim artık hocam. Midem kaldırmıyor artık o kadar iğrenç şeylere şahit oluyoruz duyuyoruz ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miralay05 -- 23 Aralık 2024; 10:48:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • babaden zengin olmayan bir erkek için evliliğin ne ifade ettiğini şöyle yazayım:

"you have one shot" diye bi tabir vardır ingilizce'de. yani "tek sıkımlık kurşunun var" anlamında. sen bu kurşunu, hiç nişan almadan, rastgele bi tarafa sıkar mıydın? sıkmazdın değil mi?

hatta şöyle soralım: kurşunu şuanda hemen sıkıp harcamaya mecbur musun? belki başka bi zaman "ulan keşke anne-banamın zoruyla o kurşunu sıkmasaymışım, şimdi ihtiyacım oldu" diyeceksin?

babadan zengin olmayan bi erkek isen, evlenmek için tek kurşunun var.

ve şuna emin ol ki: kaçan tren diye birşey yok. sen erkeksin. şuanda sen 27 yaşındasın ya, şuanda 27 yaşındaki diğer bi kız senle evlenmek ister (yani seni yaştan elemez) sen 7 yıl bekar bekleyip 34 yaşına gel, 27 yaşındaki kızlar gene senle evlenmek isterler.

erkek için tren anca 35'ten sonra yavaş yavaş motoru çalıştırıp istasyondan ayrılmaya başlar.

anne-babalar için evlilik farklıdır. onlar evliliğin yükünü sırtlayacak kişiler değiller. onlar sadece "torun okşama" yoluyla evliliğin ekmeğini yiyecek olan taraftalar. bu sebeple, alel acele seni evlendirmeye yönlendirmeleri normal.

eğer 40 sene önce yaşıyo olsaydık, erkeği 20-22 yaşında evlendiriyolardı, ama o zamanlar babalar oğullarına çok destek çıkıyolardı. o şartlarda her erkek 20-22'de evlenmeyi ister. ben de isterdim eğer o şartlar sağlansaydı.

ama şartlar çooook değişti. artık genç erkekler babalarından bi destek alamıyolar. hayatlarının yüklerini kendileri sırtlıyolar.

bu önemli çünkü eğer senin yapacağın evliliğin yükü senin sırtında olacaksa, o zaman o evliliği yapmaya senin adına başkası karar verme hakkına sahip değildir. yükü kim sırtlayacaksa, kararı da o verir.

bunu anla ve karşına ilk çıkan kızla evlenme hatasına kapılma. yük senin sırtında, yetki de senin elinde. başkasının ne dediğine çok ipleme.

çünkü yarın yükün altında ezildiğinde başkası senin yardımına gelmeyecek. sen ezileceksin.

bu sebeple, kararını doğru ver.

ve acele etme.

tek kurşunun var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 23 Aralık 2024; 11:11:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• haa unutmadan, çook önemli olan şeyi söyliyim:

- mesela ileride bi zaman araba almayı düşünen birisin, ama henüz almış değilsin.
    - ev almak istiyosun, ama henüz almadın ve piyasanın geleceğini kestiremiyosun.
    - ileride bi zaman evleneceksin, ama henüz evlenmedin.

bu durumda sakın "araçların fiyatları uçarsa napacam" ya da "bu kızla evlenmemi söylüyolar, ne yapacam şimdi ben" diye kendini baskı altında hissetme.

rahat ol çünkü sen şuanda olabilecek en mükemmel durumdasın. kurşunun henüz cebinde.

hızlıca evlenmen gerekmiyo, evlen diyenler yüzünden stres olma, rahatla.
    araçların fiyatları uçmayacak, uçsa da 1-2 seneye düşecek, her zaman araç almak mümkün olacak, rahatla.

en kötü şey, kurşunu yanlış yere sıkıp, boşa harcamaktır. asıl o zaman kafanı duvarlara vurursun.

bu yüzden rahatla. hiç stres yapma.

• herkes kendisi için en doğru kararı verecek sağduyuya sahiptir. içinizdeki sese güvenin.

bir karar size alenen yanlış görünüyosa, yapılamaz gibi duruyosa, o kararı almayın.

bir kararı almak size çoook büyük stres yaptırıyosa, o karar yanlıştır. almayın o kararı.

"o kararı almalısın" diye akıl veren büyüklerinizle ilgili şu soruyu sorun kendinize:

1- bu büyüğüm benim bu kararı almamı zorluyo.
    2- peki ben bu kararı aldığımda, sonra perişan olursam, bu büyüğüm benim elimden tutacak mı? o güce-imkana sahip mi?

eğer cevap "hayır" ise, o büyüğünüzün ne dediğine iplemeyin.

• insanlar genelde hep: "sen daha gençsin, sen anlamazsın bak biz sana büyük tavsiyesi veriyoz, sen bunu yap sonra pişman olmayacan" derler.

halbuki işin aslı şu:

1- sen genç değilsin. 27 yaşındasın. yetişkin birisin. dedelerimiz o yaşta 3 çocukğa sahiptiler. sen gayet zekisin ve her şeyden anlayan birisin. kendi zekana kulak ver.
    2- komşu komşunun eşeğini her zaman türkü söyleyerek arar. bunu unutma.

• Antor kullanıcısına yanıt

o kadar haklısın ki

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.