Arkadaşlar 27 yaşındayım Ailem ısrarcı bir sekilde evlilik icin tanıştırmak istiyor. kız universite mezunu ev hanımı aklıma takılan 60k gelir ile tek maaş ev gecindirilebilir mi tavsiyeleriniz neler? Evim yok kirada yaşayacağım. Sizce bekleyeyim mi bu konularda epey tecrubesizim hiç kız arkadaşım olmadı bu arada < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Evlilikle ilgili bir soru
-
-
Kızla bir kahve içmediniz mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam önce tanışın birbirinize kanınız kaynıyacak mı ısınacak mısınız sonra evlenmeye karar verirseniz bir şekilde düzeninizi kurarsınız zaten sizden daha az gelirle evlenen birçok arkadaşım var hepsi de memnun başlarda zorluklar olur elbet ama ruh eşinizi bulduktan sonra bunlar tatlı gelir hem ne demiş büyükler zahmetsiz rahmet olmaz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çalışmayan birisi ile evlenmeye kalkma hangi devirde yaşıyoruz? Fena değil maaşın, dengini bul.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Keşke zamanında konu sahibi gibi düşünebilseydim,
50 yaşıma rağmen halen bekar kalırdım...
-
Nerede yaşıyorsun? O maaş ile metropol bir şehirde tek maaş zor
Beklemenin sonu yok. 35 yaşında felan evlendim. 40 yaşındayım 4 yaşında oğlum var. 50-55 yaşından sonra nasıl peşinde koşacam bilmiyorum. Bu işin en güzeli evlenebildiğin kadar erken evlenmek. Kadın içinde erkek içinde. Sonra enerjiniz kalmıyor. Kadının doğurganlık yaşı geçiyor. Anne babanız yaşlanıyor hastalık, dert v.s artıyor.
Tabi bizim insanımız yok işi, evi, arabası, takısı, çeşit çeşit para saçmalı düğün tantanası olduğu olduğu için hayatta gecikiyor. Çok rafine olmadan başkasına alışılabilecek yaş 18-23 aslında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 21 Aralık 2024; 23:51:26 > -
Tanışma anlaşma ısınma kısmına bişey diyemem ama büyükşehirde yaşıyacaksan 60k ile zor. Yarısı kiraya gidecek artı ek masraflar vs..
İç Anadolu büyükşehir hocam kiralar 20 30k arası seyrediyor
Dengim olanlarda bize bakmıyor hocam gözleri çok yükseklerde tipim felan iyi boy 187 ama maddi açıdan bu arkadaşların gözünde tercih edilmeyen kisimdayim aileden destek göremeyeceğim destek verebilecek durumları yok denemedim değil denedim ama direk arabamın modeli ailemle yaşadığım muhite lafı dolandirip getiriyorlar 1 i değil 2 si değil hocam
Beklentini düşük tutarsan neden geçinilmesin o paraya bana sorarsan evlenme zaten ilerde evlilik diye bisey kalmayacak
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence küçük şehir olsaydı veya tek maaş olmasaydı daha rahat olurdu. Bu arada 60 bin lira maaş kötü değil ki,beğenmeyenler veya olmaz diyenler ne iş yapıyor çok merak ettim.
60K gelirle geçim mümkün, ama bütçe çok önemli. Kira, faturalar, gıda ve birikim için net bir plan yapmalısınız. Evlenmeden önce şu soruları netleştirin:
Ayle baskısı mı, yoksa gerçekten hazır mısınız?
Tanıştırılacak kişiyle uyum ve iletişim sağlanabiliyor mu?
Gelecekteki hedefleriniz ortak mı?
Tecrübe eksikliği doğal, acele etmeyin. Kendinizi geliştirin, önce tanıyın, sonra karar verin. Maddi ve manevi hazırlık önemli.
Not: Neredeyse 41 yaşına geldim benim de hiç kız arkadaşım olmadı
Hemen evlen hemen hiç düşünme çok ciddiyim
20k kira faturalar 40k ile gayette geçinilir
İnsanlar 17k ile hayatta kalma mücadelesi veriyor
Cebine kalır 30-40, faturalar elektrik doğalgaz cep tel su derken 4-5 gider. hiç borçsuz evlendiğini düşünürsek. Geçinirsin ama sosyal aktivite minimum olur. Yatırım yapmak yaşam kaliteni arttırmak zor olur.
Sevmediğin biriyle hiç bu streslere girme bence.
27 yaş henüz genç. O zamanlar ben de aynı psikolojideydim. 30 yaş yaklaşıyor, çevrende evlenenler başlıyor, ailenin artık yaşın geldi baskısı geliyor. Fakat sonradan bu düşüncenin çok yanlış olduğunu anladım. Şimdiki aklım olsaydı evlenmezdim, üzerine de boşandım zaten. 30'larını bekle derim, hem maddi olarak biraz daha oturmuş olursun, aklında bu sorular olmaz, hem de psikolojik olarak...
-
Emin ol böyle bir durum yok, yanlış çevredesin.
Sandığından daha değerlisin. Piyasa böyleymiş deyip işsiz bir kızla evlenme. Çevremde senin bu saydığın özelliklere sahip olup da çalışmayan biriyle evlenen yok. Yazık etme kendine, bekle bulursun birini.
Evlilik artık günümüzde o kadar karmaşık bir olaya evrildi ki bazen düşünüyorum ama işin içinden hiç çıkamıyorum.
Bazen yanımda öyle birini istiyorum ki benim ne zaman derdim olsa yanımda olsa onun bir derdi olduğunda ben onun yanında olayım. Birbirimizin ufak tefek kusurlarına takılmayalım gül gibi geçinip gidelim işte birbirimizden başka kimsemiz yok nihayetinde. (anne baba hariç onları ayrı tutuyorum.)
Dün sahile gittim tek başıma öyle saatlerce oturdum. Normalde sahile araçlar girebiliyordu ama bariyer koymuşlar artık girilemiyor. Bende gittim mangal kurdum tek başıma. Ama herkes eşiyle sevgilisiyle gelmiş ağırıma gitti tabi.
29 yaşındayım artık hayatım maddiyattan ibaret değil. Çok şükür ki para ile alınabilecek istediğim herşeyi aldım neredeyse. Para pul artık beni mutlu etmiyor edemiyor. Artık benim para ile satın alınamayacak manevi değerlere ihtiyacım var.
Bence senin iş olur bir çay iç derim.
Benzer içerikler
- monopoly ipotek kuralları
- duvara yumruk atmak
- ne pas recharger ne demek
- yedikule hastanesi paralı mi
- karşıyakadan otogara nasıl gidilir
- yeşil nasim
- prompt mühendisliği
- telegram indirim kanalları
- para sayma makinesi bim
- türk çay emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X