Şimdi Ara

Evren-Uzay Hakkında Düşüncelerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biraz uzun bi yazı olacak o yüzden hemen geçiyorum.

Düşündüğümüz zaman çizgisini doğrusal almak yerine çembersel bi şekilde alalım. Bu çembersel zaman çizgisindgçizgisideki bir nokta doğumun ve doğum noktasına yaşayarak geldiğinde ölümün oluyor. Ve bu çemberde her bir noktada bir "sen" varsın. Senin 5 saniye öncen, 10dakika önceki halin, bebeklik halin vs. hepsi bu çemberde. Sen aynı anda hem ölüyorsun hem de tekrar doğuyorsun.

Böyle bir durumda her şey tekrar ediyor. Ben hep bu hayatı yaşıyorum, ben doğduğumda ölümüm oluşuyor. Öldüğümde ise doğumum oluşuyor.

O zaman ben kendi geleceğimi zaten yaşamış oluyorum. Yani benim geçmişim nasıl yaşandıysa geleceğim de zaten yaşanmış.( Ayrıca bu geleceği dejavu yaşayarak hatırlayabiloyorum aynı geçmişi hatırladığım gibi)
    Ortada şöyle bi soru oluşuyor: gelecek zaten yaşandıysa benim özgür iradem var mıdır? Bu konudaki düşüncem ise evet gelecek zaten yaşandı ama ben gelecekte ne olduğunu bilmiyorum.
    Mesela bir örnek üzerinden, benim önümde 2 yol var birini seçicem ama ben bu yolu zaten seçmişim ama hangi yolu seçtiğimi bilmiyorum neyi seçtiğimi öğrenmemin tek yolu o seçimi yapmak. Biraz Schrödinger'in kedisi gibi. O seçim zaten yapıldı ama o seçimin ne olduğunu öğrenmek için seçim yapmam lazım.

Şuanki evren üzerinde böyle bir düşünce yürüttüm fikirlerinizi merak ediyorum, okuduysaniz teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Her şey söylenebilir ama bunu kontrol etmek önemli, kontrol edilemediği için de sadece bir varsayım olarak kalıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekan neresi zamani düşündunde paralel evren mi bir loopta dönüyoruz fakat bu loopa sokan kim bizi neye gore kime gore donuyoruz tanridan bahsetmiyorum burda tanri sensin fakat sen uremedikten sonra bu loop nasil donucek merak ettim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Basit bir sistemi biz kendimiz karmaşık hale getirmeye çalışıyoruz bence. Dejavu; görsel materyallerin kısa süreli bellekte daha tam işlenemeden uzun süreli belleğe kaydolması, kısa süreli bellekte işlendiğinde ise a bunu ben biliyorum durumu yaşanması olarak izah edilmiş. Yani ruhani bir şey, metafizik bir durum yok ortada.

Buna ilişkin bir diğer teori ise gözlerden birinin diğerinden daha hızlı bir şekilde verileri aktarması, sonucunda ise daha yavaş aktarılan veri sonucunda bilginin halihazırda var olduğu yani dejavu gerçekleşiyor.

Diğer canlıları ele aldığımızda yaptıkları seçimleri özgür iradeleri ile mi alıyorlar. Yoksa yaşama içgüdüsü ile mi? Bizde de aynı durum var. İçinde bulunduğumuz durumun şartlarına göre ihtiyaçlarımızı gidermek için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bir patlama duyduysak önceliğimiz hayatta kalmak oluyor ve sadece buna odaklanıyoruz. Ölüm anındayken bile beynimiz Dmt salgılayarak bizi hayatta tutmaya çalışıyor. Karnınız tok sırtımız pek ise mutluluk hormonunu artırarak yaşama bağımızı artıracak işlere yöneliyoruz.

30 trilyon hücremiz olmasına karşın 38 milyon bakteri taşıyoruz ki vücudumuzun çoğunluğu bile bize ait değil. Diğer canlılara göre üstün zekamızı çok üstün zannederek anlam yüklüyoruz her şeye. Aslında gerçek; sadece yaşamaya, soyun devamına çabalayan basit varlıklarız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ölüm yoktur !!

Biz gömülünce (eski) dalga fonksiyonuna dönüyoruz. Yani parçacık fonksiyonu çökmüş oluyor ve > gerçek < evrenin, bu bütünleşmiş enerji ağının bir ("parçası") dalgası oluyoruz. Kuantum fiziğinde ölmek yoktur ve bu geçersizdir. Parçacık pozison değişikliği söz konusu ve buna (bu pozisyona) sizin bilinciniz karar verir. 

Aslında şu anda da enerji formundayız ama duyularımız bunu 4 boyutlu ortamda algılamakta yetersiz ve bu sebepten dolayı maddenin, gerçek (katı) olduğu yanılgısına kapılıyoruz. 

Bilinen evrende madde yoktur, her şey dalga-enerji fonksiyonlarından meydana gelir ve bilincimiz sınırsız bir enerji ağının içinde yer almaktadır.

Evrendeki tüm "maddeler" (enerji) sabit alan ve zaman dilimine ait değildir. Kuantum ölçekte sizin bedeniniz, zamanın ve mekanın farklı dilimlerine (geçmiş, an ve geleceğe) evrendeki tüm enerji ağına her an bağlı durumdadır.

Yani mikro ölçekte (gerçekte) SÜPER pozisyondasınız.

"Oldükten" sonra karbon haline gelen beden (ve tüm "maddeler") bu karmaşık ("zamansal") ZAMANSIZ, sınırsız bağlarını sonsuza dek korumaya devam etmektedir.

Bunlar kuantum fizik tarafından doğrulanan gerçeklerdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.