Şimdi Ara

evrenin yasi sorusu cevabi?????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bikkemberger B kullanıcısına yanıt
    Açıklanmadı kardeş.
  • bu soruyu işlem yaparak çözen var mı?

formulu biliyordum sınavdan önceki gün bakmıştım ama sınav anında uzaklığın yanındaki 10^9 u işleme almadım 8.3 yaptım
  • Grafikteki verileri birbirine bolunce hepsinde 12,5 cikiyordu.Bu kadar tesaduf olmaz dedim ve isaretledim.Bakalim ne olacak

• Çıkı Çıkı Baba kullanıcısına yanıt
    zaten doğrusal niye hepsini böldün ki
  • ben 12,5 yaptım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 13,7 cevap evren 10 tane yoktur 1 tanedir her yerde yazıyo

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • R4V3N kullanıcısına yanıt
    Ben onu işleme aldım yine 8.3 buldum.
    Galiba 12.5 cevap.
  • bu sorunun konusunda evrenin yaşı 6.5-13.5 milyar yıl arasında tahmin edilmektedir diyordu.yani sorunun 3 şıkkı bu duruma göre kafadan elenebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tichion

zaten doğrusal niye hepsini böldün ki

Sinav heyecani hocam iste daha yeni yeni kendime geliyorum

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inceuclusarj -- 22 Haziran 2014; 16:10:16 >
  • Grafik doğrusal diye 2/3'le çarpılmayacak diye bir şey mi olur kardeşim ya, hayret bir şey.sanki biz bilmiyoruz doğrunun eğimini bulmayı.lanet olsun böyle işe
    Kaldı ki sorudaki gezegenler doğrunun üstünde bile değildi salak herifler yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekta_simsek55 -- 22 Haziran 2014; 16:09:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ballantines001

13,7 cevap evren 10 tane yoktur 1 tanedir her yerde yazıyo

hiç anlamadığı belli arkadaşın. orda sabit hızla kabul ettiği için cevap 12,5 geliyordu. gercekte 13,7 olması bi anlam ifade etmiyor. gercekte sabit hızlı değil çünkü
    cevap 12,5 tir

Edit: x=v.t => 1 ışık yılı ışığın bir yılda aldığı yoldur. burdan cevap 12,5 milyar yıldır.
    fizikte yuvarlıyarak işlem yapılabilir kimya ve fizikte daha önce ösym yuvarlamalı soru sormuştur. grafiğin üzerinde olması şart degil teğet geçiyor diye işllem mi yapmıycaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hastasiempre99 -- 22 Haziran 2014; 16:13:58 >

• quote:

konuyu aç öğren konuyu ondan sonra buraya gel. sana 6 tane evren var diyen yok zaten.evrenin yaşının hesaplanması galaksilerin uzaklaşma miktarına göre hesaplanır 13,7 yi yüzlerce galaksi incelenerek bulmuşlar kabul ama soru sadece bu üç galaksiye göre evrenin yaşı ne bulunur diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hastasiempre99

quote:

hiç anlamadığı belli arkadaşın. orda sabit hızla kabul ettiği için cevap 12,5 geliyordu. gercekte 13,7 olması bi anlam ifade etmiyor. gercekte sabit hızlı değil çünkü
    cevap 12,5 tir

Edit: x=v.t => 1 ışık yılı ışığın bir yılda aldığı yoldur. burdan cevap 12,5 milyar yıldır.
    fizikte yuvarlıyarak işlem yapılabilir kimya ve fi

x=vt den değil Hubble sabitinden yapılır o soru.Hubble sabiti V/d dir. 2/3 . 1/H yapılır.
    Grafiğin eğimi hubble sabitidir.Onu ters çevirip 2/3 ile çarparsak cevap 8,333 bulunur ve 8 e yuvarlarız
    fizikte daha önce ösym yuvarlamalı soru sormuştur. grafiğin üzerinde olması şart degil teğet geçiyor diye işllem mi yapmıycaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.