Şimdi Ara

Evrim Teorisi mufredattan kalkti, Big Bang ise 'tartismali' ilan edildi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
579
Cevap
0
Favori
17.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Peki öyleyse, o kadar eminsen gerekli yerlere başvur senin genomunu incelesinler. Eğer maymun ile ortak ataya sahip olmadığın gerçekse evrim teorisi çöker. Hadi bakalım, icraat görelim.

• DarkTechno kullanıcısına yanıt

Gerekli yerlerdeki evrim kafalılar mı yapacak bu testleri? Çünkü benim alimlerim zaten bu saçmalığa anca kafirler inanır diyor. Dinen bizler yaratıldık hiçbir zerremiz birşeylerden devşirilmedi.

Sen inansan da inanmasan da bu gerçek değişmez delikanlı :)

• Kayrabey kullanıcısına yanıt

Sen de yapabilirsin bu testi. Kendi genomunu diz, şempanzenin genomunu al ve karşılaştır. Sonuçlarını da yaz. Hadi görelim boş laf yapma.

Dedemiz ortak değil zorlama işte delikanlı :)

Aksine zorlayan sensin tatlış :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞAKACI

:) hala kıvırıyorsun hala eveleyip geveliyorsun cahilliğini sergiliyorsun. Ortak atam diyorsun ama ondan üreyemiyorsun neyin ortaklığı bu :) neye ortaksınız :) hiç eveleyip geveleme bir şeyi iddia ediyorsan ispat edeceksin. Valla kim silinir kim kalır bilemem ama atam diyorsan atan olduğunu ispatlayacaksın. :) bilim ispat gerektirmiyor mu? niye bunca insan yaşadı öldü bir kanıtınız yok? sana büyük fırsat işte ilk ol :) maymundan çocuk sahibi olarak atan olduğunu ispatlayabilirsin :) artık o nobelide alırsın :)

Bilmediğin, bilmediğin gibi de anlamak istemediğin nokta ortak ataya sahipsin diye çiftleşebilme gerekliliği gibi bir durum yok. Öğrenmek de istemiyorsun. Bu yüzden cahilsin ve hep cahil kalacaksın. Senin ve varsa çocukların için üzülüyorum.

• sen kendin ve varsa evlatların için üzün illa maymun ile ortak ata olacağım diye dertlenen sensin :) bende tamam diyorum madem ortaksın ortak bir evlat yap görelim ortaklığınızı diyorum hala gelmiş bana ne diyor. Eveleyip gevelemenin alemi yok bak siyahiside çinliside avrupalısıda bilmem neside birbirinden üreyebilyor. Ama ne hikmetse atam dediğin ortağım dediğin türden üreyemiyorsun :) neyi geveliyorsun çok bilmiş zat üreyemediğin bir ortak atan mı var yani :)

neyse ispatlarsan yazarsın yoksa bana yok şöyle yok böyle diye teori ile gelme pratiğe dök :)

Dedene rahmet demeyi isterdim ama  

• ŞAKACI kullanıcısına yanıt

Önce bazı yetenekleri olması lazım bunu yapabilmesi için  

Dincilerin aklının hep bel altına çalıştığını bir kez daha görmüş olduk sayende :)

Ben niye maymun ile ortak ata olayım diye dertleneyim ki? Gerçek bu zaten. Sadece maymunla değil dünya üzerindeki bütün canlılarla aynı ortak ataya sahibiz. Ben senin gibi hayallerde yaşamadığım için gerçekler beni rahatsız etmiyor.

Aklını bel altından çıkarırsan belki düşünme organına kan gider de evrim teorisini doğru düzgün öğrenmeye karar verirsin belki, ne dersin?

Eksik ol  

bel altı ne yav üremeyince nasıl insanlık devam edecek üremeyi bile bel altı olarak algılayan sözde bilimsel olduğunu sanan pek cahil zat illa üremek için cinsel ilişkiye girmene gerek yok derdin o ise atan ile ilişkiye girmeden de üreyebilirsin :)

lafı değiştirme hangi atan ile ortak atan ile üreme istiyorsan üreyebilirsin seçim senin ama madem atam diyorsun atandan üreyeceksin ki ispat edebilesin. Üreyemediğin bir atandan nasıl ortaklık bekliyorsun neyin ortağısın acaba?

dediğim gibi boşa zaman kaybısın laf değil icraat ispat et işte ne eveliyon geveliyon

Bunlar evlenince okey oynarlar yatakta :)

Yedekte tutuğum tarihi eser niteliğindeki laptop'umun bozuk cd rom'u bile senden daha anlamı sesler çıkarabiliyor :) Aynı durum senin yancın olarak takılan Kayra için de geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 12 Şubat 2024; 17:59:25 >

Ortak atadan üreyemezsin çünkü artık o başka tür olmuş sen başka tür. Ortak ata ise aynı soy çizgisine sahip türler için kullanılan bir terim. Kanıtları paleontolojide, morfolojide ve genetik analizlerle mevcut. İspatla dediğiniz şey çoktan ispatladı.

Bakın anlıyorum. Dini gerekçeler ile bunlara karşısınız. İnanmak zorunda da değilsiniz. Hükümet bu konuları müfredatta çıkarttı ama öğretmen alımlarında yapılan kpss sınavlarında biyoloji müfredatının içinde Evrim var. Her yıl 2 ila 3 soru geliyor. Üniversite müfredatında da Evrim konusu var. Çünkü Evrim biyolojinin içine yerleşmiş ve asla reddedilemeyecek bir gerçek. Onsuz biyolojide hiçbir şeyi açıklamayız.

Siz inanmak istemiyorsanız inanmayın. Bunda hiçbir sorun yok. Fakat siz inanmıyorsunuz diye o şey yok olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 12 Şubat 2024; 18:16:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav başka tür olmuşsun vs diye eveliyorsunuz. Öyle bir ispatınız yok ortak diye uyduruyorsunuz işte madem üreyemiyorsun ortaklığın neye dayanıyo eee biri türlerin kökeni diye birşey uydurmuş ispatsız delilsiz bizde ona inanıyoruz. Ee ortada hiçbirşey yok şuanda yada geçmişte bir üreme bir karşım yok anca boş boş konuşuyorsunuz. Bu bneim dinim ile alakalı olan birşey değil Sizin ALLAH ın varlığına inanammakta ki ısrarınıza sarıldığınız bir saçmalıktan öte değil. O benim atam uzaktada olsa görmesekde duymasakda modunda yaşıyorsunuz. Deliliniz yok ispatınız yok delillendirebileceğiniz birşey yok ee ortak atam dediğiniz türler hala dünyada bir ortaklığınız yok beraber üreyemiyorsunuz boş konuşmaktan başka bir icraat yok ama hala inat ediyorsunuz. Dediğim gibi madem ortak atanız madem böyle bir teoriniz var ispatlayacaksınız.

Benim inanmamam beni ilgilendirir ama sizin ispatlayamadığınız delillendiremediğiniz birşey bilimsel olamaz kanıtsız bilim olmaz kanıtınız yok. Benim inanıp inanmamam ile ne alakası var ortada kanıt yok kanıt, işte size şans diyorum ortak atanızda canlı yaşıyor nefes alıyor sizde canlısınız yaşıyorsunuz nefes alıyorsunuz üreyinde ortaklığınızı görelim diyorum daha ne olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 12 Şubat 2024; 18:23:34 >

Şempanze yi aşşağılamışsın,bak bu olmadı  

• Evrim teorisini sadece "insan şempanzeden türemiştir" olarak bilenler, yani bilmeyenlere, Türlerin Kökeni kitabını okumalarını tavsiye ederim. Böylece, önce konu hakkında bilgi sonra konu hakkında fikir sahibi olurlar. Facebook, YouTube gibi kaynaklarda yazılıp söylenen 3-5 yalan yanlış bilginin sizi yönlendirmesine izin vermeyin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İlk önce baştan şunu söyleyeyim ki evrim fikrinin gerçekliğini bilmek herhangi bir dine inanmamayı veya yaratıcının varlığını inkar etmeyi gerektirmez. Bu sizin ön yargınız.

İkincisi ortak atadan anladığınız şey ne? Tüm canlıların ortak atası mı, omurgalıların ortak atası mı? İnsan türünün ortak atası mı? Primatların ortak atası mı? Eğer söz konusu tüm canlıların ortak atası ise bu konuyu Evrim Teorisi açıklamıyor zaten. O konuyu açıklayan abiyogenez veya pansperma teorisi gibi teoriler var.

Fakat örneğin insan türünün ortak arasından bahsediyorsak bu konuyu Evrim teorisi açıklar. Elimizdeki kanıtlar ise abiyogenez teorisine kısayola bir hayli fazla. Bakın geçmişte yaşayan farklı türlerin hangi türden olup olmadığı üreme ile açıklanmaz. Dna ve protein benzerikleriyle açıklanıyor günümüzde. Örneğin insan türünün son ortak atası Sahelanthropus tchadensis'e kadar gider. Ortak ata kavramı daha önce dediğim gibi bir soy hattındaki türlerin taksonomisini yapmak için kullanılır. Örneğin omurgalıların ortak atası kordalılar denilen notokord denilen ilkel omurgaya sahip hayvanlardır.

Bir diğer şey ise üreme mevzusu. Evet biyolojik tür kavramının temel olgusu üreme ile verimli yani kısır olmayan canlılar üretmektir. Fakat zaten milyonlarca yıl önce başka türlere çevrilmiş iki farklı türün üreyebilmesini nasıl bekliyorsunuz? Klasik örnek at ile eşek farklı türlerdir fakat nadiren de olsa yavruları üretken olabilir çünkü bu iki tür nispeten yakın geçmişte türleştiği için yakın türlerdir. Oysaki bir ayı ile bir filin çifteşmesini bekleyemeyiz. Bu iki tür de memeli sınıfından olmasına karşın uzun zaman önce türleşmişlerdir. Yani üreme mevzusu ortak atanın belirlenmesinde değil bugünki türlerin yakın akrabalık ilişkilerinde kullanılan bir yöntemdir. Üstelik biyolojideki tek tür tanımı da bu değil. Biyolojik tür tanımı bakteri gibi mikroorganizmaları açıklamada yetersiz kalır.

Son sözüm. Evrim görüşümü kabul etmek kimseyi dinden çıkarmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 12 Şubat 2024; 19:19:49 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.