Şimdi Ara

Evrim Teorisi mufredattan kalkti, Big Bang ise 'tartismali' ilan edildi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
579
Cevap
0
Favori
17.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bahsettiğin kişiler ayetleri hadisleri büküp dinden çıkmış kişilerdir. İşidin kafasını kestikleri tipler bunlar. Kafirlere dokunmuyorlar ama dine dokunanların kafalarını kesiyorlar. Sakat iş yani benden demesi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Zaten bu bahsettiğin kitle ile tartışmaya hiç gerek yok ki, dış dünyaya kapalı belli bir çerçeveden at gözlükleri ile bakan verilen aklı geliştirmemiş asırların aktardığı bilgilerden feyz almamış bir kitleyi kırabilme durumu çok zor olacaktır.

O sana diyecek bizi çamurdan yarattı ol dedi olduk bitti sen ise diyeceksin ki bir big bang gerçekleşti zamanla dünya şeklini aldı ay yörüngesine oturdu mikroorganizmalar ortaya çıktı bu organizmalar üreyerek çoğaldı vs.vs. yani anlatmaya çalıştığım şey biri maneviyat ile arka plandaki işleyişe tamamen gözlerini körü körüne kapatmış sorgulamanın anlayama çalışmanın verilen aklı irdelemenin dinden çıkma korkusu ile olayı kapatmış bitmiş. Diğeri ise akıl bilim ve asırların mirasları ile analiz etme fikirler yürütme teoriler ortaya çıkartma arayışına girmiş.

Bu ikisini birleştirebilen bir insanın varoluş yaratılış evrimleşme noktasında kafasında soru işaretleri kalacağını zannetmiyorum.

• fbilker1907 kullanıcısına yanıt
    Sen dinden çoktan çıkmışsın sadece kendine itiraf edemiyorsun.

Ahzap 50 yi oku ve dünyaya nasıl bir katkısı var üzerine biraz düşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 12 Şubat 2024; 12:10:28 >

Bunca yazdığım şeylerden sonra sonuç olarak bunu çıkartıyor isen senin de at gözlüğü takanlardan bir farkın yok. Tek farkın o gözlükler az önce bahsettiğim gibi dini açıdan takanlardan değil de başka türlü kullananlardansın..

Yahu doğru 1 tanedir. Sen alternatifler yaratıyorsun. At gözlüğü bende değil.

Bu sabaha dair attığım şu mesajlar içerisinde doğru olmayanlar nedir açıklayabilir misin lütfen

Çamurdan yaratılışı inkar ediyorsun da. Birazdan başlarsın orada öyle demek istemiyor diye.

Kusura bakma dostum yazdıklarımdan bu noktaya varabilecek, bu denli analiz yeteneği az, perspektifi dar biriyle fazla tartışmalara giremiyorum. İstersen bir kez daha detaylıca oku sonra yine devam edebiliriz. "Birazdan başlarsın orada öyle demek istemiyor diye." öyle bir karakterim yok aksine ne dersen haklısın, düşünebildiğin ancak hayal edebileceğin kadar biriyim der geçerim..

Atla deve değil dostum. Bal gibi çamurdan yaratılışı inkar ediyorsun. Bana laf atarak sonucu değiştiremezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 12 Şubat 2024; 12:17:8 >
  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Ortak soy fikri DNA ile çöktü zaten

Tam tersi olmasın sayın Şakacı. Umarım şaka yapıyorsunuzdur. Biraz da siz açıklayın bakalım. Ortak ata yok ise insan ve şempanze DNA'sında aynı yerde birebir aynı endojen retrovirüsler nasıl var açıklar mısın?

Dünyanın şekli düz mü yuvarlak mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DarkTechno kullanıcısına yanıt
    Aids neden sadece şempanze ile insanı etkiliyor acaba?

• cokbaska kullanıcısına yanıt
    Arkadaş modernist akımına kapılmış tabiki yuvarlak diyecek. Hatta bigbangin kuranda olduğunu savunacak.

Ama lafı sana bana atacak, dünya düz diyenlere değil. Dünya düz diyenlere laf attığı gün gelişme var diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 12 Şubat 2024; 12:44:4 >
  • Sinirlicim allah hayvanlarıda toprakdan yarattı bizleride bir bütünün parçasıyız.

Bizde hayvanız zekamız sadece bazı özelliklerimiz daha üstün onlardan daha üstün yaratıldık.

Bir şempanze kafesine girsen şempanzeler aynı yüze sahip vücuda sahip bir sürü,kabile görürsün,sen anana babana bile tam olarak benzemiyorsun milyarlarca insan içinde yüz kemiklerinin oranı, cildin saçın boyun posun farklı sanki başlı başına farklı bir tür gibisin

O atan gördüğün şempanzede oyle bir özellik yok,primatlardada yok aynı tür olarak hepsi birbirinin benzeri copy pasti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Şubat 2024; 13:10:9 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Bilim senin inancına göre işlemiyor. Sana saçma gelmesi hiçbir şey ifade etmiyor. Rastlantı ya da tesadüf diye bir tanım yok. Söylediklerine güvendiğin kişiler ne söylemişse senin de bilgilerin ve fikirleri o kadarından ibaret. Evrim teorisine dair birincil kaynaklardan hiçbir şey okumadığın çok belli oluyor.

Evrim canlıların gen ve dağılımlarının nesilden nesile değişmesidir. Türleşme evrimin bir sonucudur. Evrim süreci ilk canlının oluşumundan canlılığın tamamen sona ermesine kadar devam edecek bir süreçtir. Genler demiyor ki ben çok değiştim artık, artık değişmeyeceğim diye. Her nesilde küçük küçük değişimler birikiyor.

Balığın dinazora pat diye dönüşmesi gibi bir şey yok, pokemon değil bu. Akciğerli balıklardan bazıları karaya çıkıyor. Yani balıklardan bir kol ayrılıyor. Kara yaşamına uyum sağlayabilen bireyleri hayatta kalıp neslini devam ettiriyor, sağlayamayanları elenip gidiyor. Balıktan dinazorlara gelene kadar arada bir dünya hayvan türü var.

En son bir profesör evrim islamda vardır diyordu , çağırdık space odasına bayağı bir laf dayağı yedi kaçtı gitti, sonradan yine çağırdık gelmedi

Biz space odalarda deist panteist olduğunu söyleyen prof ilahiyatcılar duyduk , taklacı modernistliğin kralını yapabilirdiler ama yapmadılar.Tabii o yaştan sonra sıfırdan kariyer zor üstüne toplum baskısı para kazanma derdi vs hepten terk edemiyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cokbaska kullanıcısına yanıt
    Ya çoğu zaten inançsız. Ekmek kapısı ama işte.

Patronun neyden hoşlanıyorsa onu yaparsın. Denklem bu kadar basit. Memurken bende rol yapardım. Bağımsızlığımı ilan edince rahata erdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 12 Şubat 2024; 13:17:43 >
  • DarkTechno kullanıcısına yanıt

Sizinkide bir inanç din şu an hiç bir somut ıspatı yok içinizdeki inanç düşmanlığından tanrısızlığa çıkartıyorsunuz ıspatı net olmayan bilimsel tezleride salça olarak kullanıyorsunuz.

5-10 cm hamsi gibi su yaratığının milyonlarca yıl içinde tesadüfler sisilesi ile 40 metrelik bir deve dönüştüğüde bana mantıki gelmiyor ha sana gelebilir saygı duyarım. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Şubat 2024; 13:19:9 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Hala hiçbir somut ispatı yok diyor. 

Senin bilimsel kaynak okuduğun mu var ki ispatı olmadığına karar veriyorsun? Efendilerin ne söylerse sen de aynı şeyleri tekrarlıyorsun. Kendine ait fikrin yok. İslam yoğun ülkelerin neden geri kaldığına dair canlı örneksin.

Yukarıda bir soru sordum Şakacı rumuzlu üyeye. Sana da soruyorum, cevapla da göreyim.

Saygı duyuyormuş... Senin saygını istemiyorum, sen mümkünse saygı duyma bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 12 Şubat 2024; 13:27:16 >
  • Evimdeki tesadüf kavramını anlamıyorsunuz, düz olarak alıyorsunuz çünkü.

Evrim bir aklın müdahalesi ile gerceklesen bir süreç değil kendiliğinden yürüyen bir süreç. Yani evrimin bizi daha güçlü, daha akıllı, daha harika canlılar yapmak gibi bir amacı yoktur. Evrime neden olan ve her nesilde gervekleştiğini bildiğimiz birçok mutasyon rastgele gercekleşir.

Yani bu mutosyanlar yararlı olabileceği gibi etkisiz veya zararlıda olabilir. Bunu hiç kimse bilemez.

Peki hersey rastgele oluyorsa ve evrim rastgele aslında her yöne doğru gelişiyorsa şu anki canlıları, organları sistemleri nasıl böyle bir sistemle açıklayabilirim.

Zamanında çok güzel bir örnek işitmiştim size de yazayım, olayı harika biçimde kılıyor.

Bir şempanze düşünelim. Bu şempanzeyi bir daktilonun basına oturtalım ve diyelim ki bu şempanze rastgele tuşlara basarak bize Shekspire'in Macbeth eserini yazacak. İnanır mısınız? Hayır aklı basında kimse inanmaz sizin evrimin rastgele bir süreç olduguna inanmadığınız gibi.

Fakat şöyle bir şart koyduğumuzu varsayalım. Şempanze her yanlış tuşa bastığında bu tuştaki harf asla yazıya geçmeyecek fakat doğru tuşa rastgele bastığında o harf yazılacak. Böylece ne kadar yanlış tuşa basarsa bassın onlar asla yazıya geçmeyecekken sadece doğru tuşa bastığında yazılıyorsa evet o şempanze eninde sonunda Macbeth'i yazacaktır.

Peki bu örneğin evrime ilgisi nedir. Şöyle ki her canlıda sürekli her yöne mutasyon ve evrim yasanıyor. Fakat genel nufus içerisinde zararlı mutasyon lar geçirenler ya anında yada uzun vadede aynı nufusu diğer üyelerine karsı dezavantajlı hale düştüğünden soyunu yeterince aktaramayıp yokluyor. Ancak yararlı veya uyumlu mutasyonlar gecirenler ise tam tersi nufus içerisinde avantaj saglayıp diğer üyelerden daha çok üremeye baslıyor ve bu yararlı mutasyonu genel nufusa yaymaya baslıyor.

İşte bu nedenle evrim rastlantısal olmasına karsın zararlı mutasyon gelecek nesillere gecemezken faydalı olanlara sahip bireyler çok üreme sansı elde ettiğinden yeterince zaman gectiğinde tür bu sekilde değişmeyi basarıyor. Maymun bu sayede Macbeth'i yazabiliyor. Tesadüf bu sayede sonuç veriyor.

@kerimcem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 12 Şubat 2024; 14:22:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.