Şimdi Ara

Evrim teorisi ne güzel bir şey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir soru soruyorum, sonra evrim aklıma geliyor ve direkt olarak rahatça durumu açıklayabiliyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=5GqwaJyRI1I

• Cosmos'daki daha iyiydi sanki

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F01EF196D

Cosmos'daki daha iyiydi sanki

Evet bunda açıklama da yapıyor. Ben müziği yüzünden beğeniyorum üsttekini.

• Yulardakiler kadar olmasa da yukardakilerin nasil deger kazanacagina dair bir uyari olmasindan dolayi..

https://youtu.be/Y-6PFKc9_Dg

Sahabe veya bedevinin diskisi bulunsaydi burdan mekkeye 571 imamla ayni anda hatim indirme toreni yapar masrafinida ortulu odenekten hallederdik..

Carl in sesindeki sevecenligi bi ben mi abartiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 22 Eylül 2018; 2:49:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

Yulardakiler kadar olmasa da yukardakilerin nasil deger kazanacagina dair bir uyari olmasindan dolayi..

https://youtu.be/Y-6PFKc9_Dg

Sahabe veya bedevinin diskisi bulunsaydi burdan mekkeye 571 imamla ayni anda hatim indirme toreni yapar masrafinida ortulu odenekten hallederdik..

Carl in sesindeki sevecenligi bi ben mi abartiyorum..
    Burası Türkiye olur valla.

• HIGHER kullanıcısına yanıt
    Kolay soru olunca hen cevabi bulmussun..

Daha zor sorular bulup geliyorum.

Hahh buldum.

Bilmece bildirmece el ustunde kaydirmaca.sabun.nedir..

• quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Evet bunda açıklama da yapıyor. Ben müziği yüzünden beğeniyorum üsttekini.

Alıntıları Göster
    Bu arada gereksiz bir bilgi olarak ekleyeyim: Celal Şengör, Carl Sagan'ı da sevmez. Neden bilmiyorum

Gerçi sevdiği pek kimse de yok sanırsam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu arada gereksiz bir bilgi olarak ekleyeyim: Celal Şengör, Carl Sagan'ı da sevmez. Neden bilmiyorum

Gerçi sevdiği pek kimse de yok sanırsam

Alıntıları Göster
    Carl Sagan hakkında ne dedi, onu merak ettim?
    Bir sürü insandan alıntı yapıyor, alıntı yaptığına göre sevdiği bir çok insan var demek ki. Ben Celal kadar vefakar bir adam görmedim.

• quote:

Carl Sagan hakkında ne dedi, onu merak ettim?
    Bir sürü insandan alıntı yapıyor, alıntı yaptığına göre sevdiği bir çok insan var demek ki. Ben Celal kadar vefakar bir adam görmedim.

Alıntıları Göster
    Bir söyleşisinden sonra dışarıdaki sohbette öyle bir şeyler geçmişti. Birileri keşke "Sagan gibi belgeseller hazırlasanız" demişti, o da biraz burun kıvırmıştı.

Mesela evrim konusunda önemli bilim insanlarından biri olan Stephen Jay Gould öldüğünde de pek sevinmiş denir. Gerçi onun sebebi belli

• quote:

Bir söyleşisinden sonra dışarıdaki sohbette öyle bir şeyler geçmişti. Birileri keşke "Sagan gibi belgeseller hazırlasanız" demişti, o da biraz burun kıvırmıştı.

Mesela evrim konusunda önemli bilim insanlarından biri olan Stephen Jay Gould öldüğünde de pek sevinmiş denir. Gerçi onun sebebi belli

Alıntıları Göster
    Başka bir sebebi olabilir bence Sagan konusunda.

İnternette şöyle bir yazı buldum

''celal şengör* son zamanlarda oldukça popüler olan richard dawkins'le kıyaslamış bu zatı:
    ''19. yüzyılın en büyük tartışmalarından biri doğal seleksiyonda kimin seçileceği konusundaydı. richard dawkins'e kadar biyologlar ve paleontologlar belli fikirlere sahiptiler. dawkins bireyin seçildiğini iddia etti. bir şekilde değişiyorsun ve bu değişiklik yararlıysa yola devam ediyorsun. neyin seçileceğine gen karar veriyor. seçilen kendini korumayı başarabilen, çevre koşullarıyla en iyi başa çıkabilendir. gen kendini korumak için ne gerekiyorsa yapacaktır, dolayısıyla 'gen bencildir'! gen organizmayı umursamaz. organizmayı ancak, organizma o gen ile hayatına devam ediyorsa ve nesiller boyunca devam edecekse umursar. ikisi de, evrimci olmasına rağmen bilimsel açıdan dawkins'in düşmanı olan stephen jay gould ise seçilenin popülasyon olduğunu söyler. ona göre evrimin bu şekilde işlemesi mümkün değildir, çünkü o zaman bütün bir popülasyonun ortaya çıkışını veya yok oluşunu, zıplayan evrim eğrisini gözlemleyemeyiz. jeolojik zaman açısından. gould ile dawkins arasında anlaşmazlık buradadır. dawkins biyolog olarak bakar, hücre seviyesinde genler açısından inceler; gould paleolontolog olarak, popülasyon açısından.''
    bu kıyaslamanın ardından şengör'ün yargısı şöyle:
    ''bana göre, iki centilmen de haklı. ama ikisinin de unuttuğu üçüncü bir faktör var, o da çevre.''

• quote:

Başka bir sebebi olabilir bence Sagan konusunda.

İnternette şöyle bir yazı buldum

''celal şengör* son zamanlarda oldukça popüler olan richard dawkins'le kıyaslamış bu zatı:
    ''19. yüzyılın en büyük tartışmalarından biri doğal seleksiyonda kimin seçileceği konusundaydı. richard dawkins'e kadar biyologlar ve paleontologlar belli fikirlere sahiptiler. dawkins bireyin seçildiğini iddia etti. bir şekilde değişiyorsun ve bu değişiklik yararlıysa yola devam ediyorsun. neyin seçileceğine gen karar veriyor. seçilen kendini korumayı başarabilen, çevre koşullarıyla en iyi başa çıkabilendir. gen kendini korumak için ne gerekiyorsa yapacaktır, dolayısıyla 'gen bencildir'! gen organizmayı umursamaz. organizmayı ancak, organizma o gen ile hayatına devam ediyorsa ve nesiller boyunca devam edecekse umursar. ikisi de, evrimci olmasına rağmen bilimsel açıdan dawkins'in düşmanı olan stephen jay gould ise seçilenin popülasyon olduğunu söyler. ona göre evrimin bu şekilde işlemesi mümkün değildir, çünkü o zaman bütün bir popülasyonun ortaya çıkışını veya yok oluşunu, zıplayan evrim eğrisini gözlemleyemeyiz. jeolojik zaman açısından. gould ile dawkins arasında anlaşmazlık buradadır. dawkins biyolog olarak bakar, hücre seviyesinde genler açısından inceler; gould paleolontolog olarak, popülasyon açısından.''
    bu kıyaslamanın ardından şengör'ün yargısı şöyle:
    ''bana göre, iki centilmen de haklı. ama ikisinin de unuttuğu üçüncü bir faktör var, o da çevre.''

Alıntıları Göster
    Mesele bilimsel değil zaten Gould'un yanardöner Marksizmi

• tabi canım bir mikrobu tanrı edinin
    dinin adı doğal seleksiyon olsun
    uymadıkça deney üstüne deney yapın uyduruncaya kadar

herkes bir şeyle uyuyor merak etme
    ama uyandıkları vakit karşılarına çıkan hakikat kimini alçaltır kimini yükseltir
  • Marxismde açıklıyor
  • quote:

Mesele bilimsel değil zaten Gould'un yanardöner Marksizmi

Alıntıları Göster
    Şimdi anlaşıldı.
    Yalnız ne kadar bilim adamı olunsada bir konuda bilgin yoksa, üstün körü biliyorsan konuyu, bazen sokaktaki akpli bile senden daha çok konuyla ilgilendiği için daha doğru konuşuyor konu hakkında. Gerçi hiç böyle bir şeye denk gelmedim, örnek vermek açısından diyorum yani. Celal Şengör'de buna benzer bir olayı anlatıyordu ama isimleri falan unuttum. Bir tane fırıncı mı ne varmış, sonra bilim adamı bunun bulduğu şeyi, bilim adamı olmadığı için ciddiye almıyormuş ama fırıncı adam çok ciddi ve gerçek bilim yapmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 22 Eylül 2018; 10:2:22 >

• Uyandıklarında gerçeği görmek

Uyutulanlarmi var aramizda

• HIGHER kullanıcısına yanıt
    Favorilerden

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cheritto

Favorilerden

Cosmos'u izlediğim için, ayrıca bunu da izlemek, ölmüş beygire bir kırbaç daha vurmak gibi geliyor. Eğer farklı şeyler anlatıyorlarsa, izlemek isterim.

• quote:

Cosmos'u izlediğim için, ayrıca bunu da izlemek, ölmüş beygire bir kırbaç daha vurmak gibi geliyor. Eğer farklı şeyler anlatıyorlarsa, izlemek isterim.

Cosmos en son ne zaman izlemiştim onu bile unuttum :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evrim teorisi overrateddır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.