Şimdi Ara

Evrim ve Tesadüf (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
220
Cevap
1
Favori
3.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Makro evrim de yok. Mikro evrim de yok. Medium evrim de yok. Slim fit evrim de yok. Laboratuvar deneyi dediğin şey insanın müdahalesinin olduğu bir ortamdır. Evrim teorisinde tanımlanan hikayenin geçtiği şartlara zıttır. Laboratuvar deneyi şuna benzer: Hamuru açarsın. Üzerine biraz sos, biraz peynir serpiştirirsin. Hatta biraz soğan biber ve zeytin serpiştirirsin. Atarsın fırına. Birkaç dakika gözlemlersin. Sonra açıklama gelir. "Hey ahali pizza gerçekten hep vardı ve milyarlarca yıldır bu şekilde kendi kendine oluştu." NAH! ( burda şu meşhur el işaretini yaptığımı hayal edin) Bunu diyemezsin.

Laboratuvar deneyi demek müdahale var demektir. Gereken şartların tasarlandığı bir ortamdır laboratuvar. Evrim teorisi adlı dininizle zıt şartlarda işleyen bir ortamdır.

Evrim teorisine uygun düşecek bir laboratuvar deneyi şu şekilde işlemelidir: laboratuvarın bulunduğu bina kendi kendine inşa olmalı. Odalardan birş tesadüfen laboratuvar olarak gelişmeli. Evet evet, tesadüfen ve gelişim.Elektrik su vb tesisat kendi kendine tesadüfen döşenmeli. Pipet lam lamel mikroskop otoklav besiyeri şu bu vesaire araçlar, gereken sıvılar çözeltiler kendi kendine oluşmalı. Eşyalar kendi kendilerine bir araya gelmeli. Bu saymakla bitmez geri kalan malzemeler için şimdi o güçlü hayalgücünüzü kulllanın. Aklı ve bilinci olan bir canlının müdahalesi olmayacak! Bu arada hayatımın belli bir süresini laboratuvarda geçirdiğimi belirtmek isterdim ama ben egomu yendim. Herneyse;

Laboratuvarın kendiside içerdiği şartlarda tesadüfen deneyinizin amacına uygun bir şekilde bir araya gelmeli ve siz bunu sırf uzaktan gözlemlemelisiniz, hani bilimsel deney dediğiniz süreci sırf gözlemden ibaret hale indirgediniz ya ! , o zaman evrim teorisinde iddia edilen şartlara uygun bir deney yapılmış olur. Sırf gözlemleyerek. Asla bilinçli bir gözlemci müdahalesi olmayacak. Yoksa gözlemcinin vücut ısısı bile elinde tuttuğu besiyerinde değişikliklere sebep olur.

Sonuç olarak tasarlanmış bir deneyle tasarımın inkar edildiği bir teoriyi destekleyemezsiniz. Asıl cahillik budur. Millet size kıçıyla güler.

Gözünüz gönlünüz açılsın:https://www.google.com/search?q=besiyeri&tbm=isch&oq=besiyeri

Birde insanlara kuru kuruya cahil yaftasından vazgeçin. Çok belli oluyor rahatsızlığınız. Cevap vermezsiniz olur biter. Hani desteksiz temelsiz gelişen ahlakınız varya.. Aslında yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• TRT 2 trolü seniii

işte böyle. çağır celal hocanı kurtarsın seni
  • Yalnız insanda bir düşünme, bişi olur ya, ben evrim hakkında bilgim olmadığı zamanlarda bile, eski insanlar ile şimdikiler arasındaki farkı anlayıp bir değişim var diye düşünüyordum. Bu düşünceye eski filmler ve eski videolar sayesinde varmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MadDeveloper

Makro evrim de yok. Mikro evrim de yok. Medium evrim de yok. Slim fit evrim de yok. Laboratuvar deneyi dediğin şey insanın müdahalesinin olduğu bir ortamdır. Evrim teorisinde tanımlanan hikayenin geçtiği şartlara zıttır. Laboratuvar deneyi şuna benzer: Hamuru açarsın. Üzerine biraz sos, biraz peynir serpiştirirsin. Hatta biraz soğan biber ve zeytin serpiştirirsin. Atarsın fırına. Birkaç dakika gözlemlersin. Sonra açıklama gelir. "Hey ahali pizza gerçekten hep vardı ve milyarlarca yıldır bu şekilde kendi kendine oluştu." NAH! ( burda şu meşhur el işaretini yaptığımı hayal edin) Bunu diyemezsin.

Laboratuvar deneyi demek müdahale var demektir. Gereken şartların tasarlandığı bir ortamdır laboratuvar. Evrim teorisi adlı dininizle zıt şartlarda işleyen bir ortamdır.

Evrim teorisine uygun düşecek bir laboratuvar deneyi şu şekilde işlemelidir: laboratuvarın bulunduğu bina kendi kendine inşa olmalı. Odalardan birş tesadüfen laboratuvar olarak gelişmeli. Evet evet, tesadüfen ve gelişim.Elektrik su vb tesisat kendi kendine tesadüfen döşenmeli. Pipet lam lamel mikroskop otoklav besiyeri şu bu vesaire araçlar, gereken sıvılar çözeltiler kendi kendine oluşmalı. Eşyalar kendi kendilerine bir araya gelmeli. Bu saymakla bitmez geri kalan malzemeler için şimdi o güçlü hayalgücünüzü kulllanın. Aklı ve bilinci olan bir canlının müdahalesi olmayacak! Bu arada hayatımın belli bir süresini laboratuvarda geçirdiğimi belirtmek isterdim ama ben egomu yendim. Herneyse;

Laboratuvarın kendiside içerdiği şartlarda tesadüfen deneyinizin amacına uygun bir şekilde bir araya gelmeli ve siz bunu sırf uzaktan gözlemlemelisiniz, hani bilimsel deney dediğiniz süreci sırf gözlemden ibaret hale indirgediniz ya ! , o zaman evrim teorisinde iddia edilen şartlara uygun bir deney yapılmış olur. Sırf gözlemleyerek. Asla bilinçli bir gözlemci müdahalesi olmayacak. Yoksa gözlemcinin vücut ısısı bile elinde tuttuğu besiyerinde değişikliklere sebep olur.

Sonuç olarak tasarlanmış bir deneyle tasarımın inkar edildiği bir teoriyi destekleyemezsiniz. Asıl cahillik budur. Millet size kıçıyla güler.

Gözünüz gönlünüz açılsın:https://www.google.com/search?q=besiyeri&tbm=isch&oq=besiyeri

Birde insanlara kuru kuruya cahil yaftasından vazgeçin. Çok belli oluyor rahatsızlığınız. Cevap vermezsiniz olur biter. Hani desteksiz temelsiz gelişen ahlakınız varya.. Aslında yok.
    Bakıyorumda saçma iddiandan vazgeçtin, anlık gözlenme cevap verememişsin. Ha bunu savunacaksan ilk önce evrimi bırak da verdiğim örneklere tek tek anlık gözlem örneği ver. Mesela 200 milyon yıl önce pangea, yani kıtaların tek bir kıta halinde olduğunu biliyoruz ama bu hiçbir şekilde göremedik. Evrimi bu yüzden reddediyorsan bunları da reddeceksin, ne de olsa verdiğim örnekler de anlık gözlenemiyor.

Lenski'nin bakteri deneyime gelirsek sana göre bu deney tasarımın sonucu öyle mi. İlk öncelikle söylemek istediğim ele alacağımız deney, Prof. Dr. Richard Lenski'nin yaklaşık 30 yılına mal olmuş, sayısız üst düzey dergide düzinelerce makalenin yayınlanması ile sonuçlanmıştır. Deneyin temel amacı mutasyonlar ve seçilim baskısı (bu durumda Doğal Seçilim) etkisi altında canlıların nasıl değiştiğini gözlemek istemektedir. E. coli bakterileri, eşeysiz olarak üreyen bakterilerdir; dolayısıyla Cinsel Seçilim gibi evrim mekanizmalarının etkisi bu deneyde göz ardı edilebilmiştir. Senin iddiana gelirsek deneyde besiyeri kullandıklarına dair olan iddiana, yani ben bunu bilemiyorum kullanmış da olabilirler, kullanmamışta olabilirler. Buradaki önemli mesele besiyeri nedir besiyeri kullanıldığı için mi bakteriler evrim geçirmiştir tabii ki hayır, açıklayalım. Besiyeri, mikroorganizmaları laboratuvar ortamında büyütmek için kullanılan besin solüsyonu şeklinde tanımlanabilir. Peki şunu söyleyelim diyelim ki deneyde besiyeri kullanıldı, bakteriler hızlı büyüdüğü için mi evrimleşti? Bu söylediğini tekrar düşün bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 31 Ağustos 2018; 21:17:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MadDeveloper

Makro evrim de yok. Mikro evrim de yok. Medium evrim de yok. Slim fit evrim de yok. Laboratuvar deneyi dediğin şey insanın müdahalesinin olduğu bir ortamdır. Evrim teorisinde tanımlanan hikayenin geçtiği şartlara zıttır. Laboratuvar deneyi şuna benzer: Hamuru açarsın. Üzerine biraz sos, biraz peynir serpiştirirsin. Hatta biraz soğan biber ve zeytin serpiştirirsin. Atarsın fırına. Birkaç dakika gözlemlersin. Sonra açıklama gelir. "Hey ahali pizza gerçekten hep vardı ve milyarlarca yıldır bu şekilde kendi kendine oluştu." NAH! ( burda şu meşhur el işaretini yaptığımı hayal edin) Bunu diyemezsin.

LAAAYYYYNNNN!!! Adam binanın kendi kendine oluşması lazım demiş la laa

Efsane mantık ya, efsaneee

• dediklerinizden teorinin temelinin dönmek olduğunu, ispat edemedikçe bir şeyler uydurarak kandırma sanatında ustalaştıklarını anlıyorum.

ya okumuyor ya da anlamak istemiyorsunuz. oktar evrimin reklemını yapan şaklabandan başka bir şey değil. yukarıda çıkan sonuca ve evrim sapkınlığının en azından forumda öncülerinden olması hasebiyle anlamak istemediğinizi düşünüyorum

başta dedim temeli çürük binaya ben girmem. girip de enkazın altında kalanın feryadına da zerre kadar itibar etmem
  • 2018 yılında bu konudaki bazlı mesajlara üzülüyorum sonra ülke neden gelişmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Peony -- 31 Ağustos 2018; 21:42:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • asderty A kullanıcısına yanıt
    sumsağı burnun ortasına yiyince nasıl da bağırıyon öyle
    insanın kulakları sağır olacak az yavaş
    ne oldu evrimin yalan olduğunu itiraf etmene ne engel oldu
    seni bağırtan o mantık işte sarıldığın sapık dinin mantığı
  • bu kadar laf edeceğine iki dakika düşün bakalım
    labaratuvar ortamı dediğiniz şeylerin aynı şekişlde doğada oluşma ihtimali nedir
    alıntı yaptığın kişi bir labaratuvar varsa bir karışan var diyor bir karışanın olması sizin bütün söylediklerinizi yalanlar. labatuvar kurmak evrimi çürütmektir.

sonuç olarak göz boyama yöntemiyle insanlar aldatımaktadır
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Hahaha labaratuarda olan doğada olmazmış senin bu dediğini kabul edersek hiçbir deney doğru değil. Cern'de o kadar deney boşuna yapılıyor yani, hadron çarpıştırıcısı falan bunlar hikaye değil mi :)
    Bakteriler'in yaşam alanı bağırsaklardır bağırsakta mı deney yapmasını bekliyorsun ya ds dur dur bir fizikçinin uzayda mı deney yapmasını istiyorsun :) O kadar matematiksel denklem hepsi yalan boşver Allah yaratmış işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 31 Ağustos 2018; 21:54:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beyler mhtmden umudunuzu kesin, boşa çabalamayın, ben uzun zaman önce blokladım, mutluyum
  • hahaahhhahahaahahhaahhaahaha

doğada olanı deneyle açıklamaya çalışmak evrimin köküne kibrit suyu dökmektir ve yapan da dökmüş ateşe vermiştir. sizin gibi sivri zekalar yine de anlamamıştır.

bakteri yaşam alanı bağısak

bağırsağın oluşmasını sağlayan bakteri

ya bi dakka ya

bağırsak yoksa bakteri yok denmeliydi bu bakteri nereden çıktı lan

tüh ya yine evrim yalan çıktı
  • hiç boşuna uğraşma meydan boş olunca atar tutarsın

kopyala getir şuraya iddia ettiğin cümleyi

yoksa yalancının önde gidenisiniz

herşeyin yapan Allahtır. bunda en küçük şüphem yok. ama ben süt içmesi gereken bebenin ağzına eti tıkayacak biri değilim. anlayana
    Bağırsağın bakteri sayesinde oluştuğunu kim söyledi? Bu bir deney ve bakterilere insan müdahalesi ile evrim geçirilmesi gibi bir saçmalık mümkün değil, deneyi anlamadan konuş dur. İlk önce doğal seçilim ve mutasyon neymiş bunları bir öğrenip gel. Hadi evladım, yorma beni bir de yazmayı öğren her cümlede boşluk bırakıp alta geçilmez, ilkokulda öğretmediler mi sana bunu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Bu kadar saçma bir lafı senden BİLE duymayı beklemezdim, ona katılıyor olamazsın

Sizin mantığa göre dünyadaki tüm canlıları yok edip, atmosferi, sıcaklığı, dünyanın hatta güneş sisteminin tamamını 4 milyar yıl geriye alıp, sonra içine tek hücreli canlıyı koyup, milyarlarca yıl (dışarda bi yerde) bekleyip, türleşme olup olmadığına bakmamız lazım

Siz şimdi deneyi, bilimi gerçekten böyle bir şey mi zannediyorsunuz

Aklıma arog filmindeki sahne geldi. Özkan bi kutunun içine girip 10 saniye bekliyordu, sonra çıkıp cem yılmaza "bak zamanda 10sn ileri gittim, daha çok bekleyince daha da ileri gidebilirim" diyordu, sizinki de o hesap

Bi ara birisi vardı forumda (belki ikinizden biridir), dünyanın güneşe düşmemesinin nedeni öbür taraftan jüpiterin çekmesi diyordu. Bu dediğiniz ondan bile daha komik

Eğer ağır bi trol değilseniz ilkokula tekrar başlamanızı tavsiye ederim, çünkü bu olmamış. Sizin bilim kültür seviyenize ilkokul 4.sınıf demek, 4.sınıf öğrencisine hakarettir...

• evrime bakıyorum bir değil 2 değil 3 değil milyonlarca düşük olasıklı olay gerçekleşmiş, canlılara bakıyoruz evet evrim var ama bu kadar tesadüf nasıl olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Last Peony

2018 yılında bu konudaki bazlı mesajlara üzülüyorum sonra ülke neden gelişmiyor
    bana mı diyorsun?
    Ha şöyle de gözün sevem.

• asderty A kullanıcısına yanıt
    quote:

Aklıma arog filmindeki sahne geldi. Özkan bi kutunun içine girip 10 saniye bekliyordu, sonra çıkıp cem yılmaza "bak zamanda 10sn ileri gittim, daha çok bekleyince daha da ileri gidebilirim" diyordu, sizinki de o hesap
    Bu işte o akıllı bilinçli tasarımı inkar eden evrim dinini birşeyler tasarlayarak kanıtlamaya çalışan laboratuvar deneyine denk geliyor.

quote:

Sizin mantığa göre dünyadaki tüm canlıları yok edip, atmosferi, sıcaklığı, dünyanın hatta güneş sisteminin tamamını 4 milyar yıl geriye alıp, sonra içine tek hücreli canlıyı koyup, milyarlarca yıl (dışarda bi yerde) bekleyip, türleşme olup olmadığına bakmamız lazım

Sizin mantığınıza göre işte bunu yapamadığınızda evrim din oluyor. Din.

quote:

LAAAYYYYNNNN!!! Adam binanın kendi kendine oluşması lazım demiş la laa

Bilmem farkında mısın? İroni ?

Ek: Tepkilerinle itiraf ettiğinin farkındasın. Öfkeden sarhoş olmuşsun. Gerçekler acıtır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MadDeveloper -- 31 Ağustos 2018; 23:55:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C8C79990A

evrime bakıyorum bir değil 2 değil 3 değil milyonlarca düşük olasıklı olay gerçekleşmiş, canlılara bakıyoruz evet evrim var ama bu kadar tesadüf nasıl olmuş.
    Mesela sayısal lotoyu tutturabilmek için ne kadar oynamak lazım? Peki tek hücreliden çok hücreliye geçiş için ne kadar ihtimal lazım, yani ne kadar bölünme, ne kadar tek hücre lazım.

Fazla düşünmeden, düpdüz istatistik, düpdüz matematik hesabı yapalım. Tek hücreli bakteriler yaklaşık 3 milyar yıl boyunca yalnızmış dünyada. Nerden biliyoruz kısmı da bilim. Dinazorları nerden biliyorsak, bunu da araştırıp bulabilirsin, konumuz bu değil.

Uygun ortamda bakteriler 20 dakkada bile bölünebilir. Biz 1 saat diyelim. 1 bakteri bölünmeye başladığında evrim mantığı işlemeye başlıyor. 1.saate 2, 2.saatte 4, diye diye, mesela 15.saatte 32bin tane oluyor. Birkaç gün içinde trilyon kere trilyon kere trilyon tane falan olur. Ondan sonra doğal ortam limitine gelse bile ölen, çoğalan devam eder. Milyarlarca yılda o kadar çok bakteri, o kadar çok ihtimal gerçekleşir ki sıradan bir insanın aklı hayali almaz. Bu kadar denemeye karşı sayısal lotonun katrilyon, kentilyon, septilyon kez tutturulma ihtimalinin lafı bile olmaz.

Böyle düşününcede trilyonda bir ihtimalin peş peşe gelmesinin de pek mantıksız yönü kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 1 Eylül 2018; 0:1:37 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.