Şimdi Ara

Evrime inanmıyorum ama bilim de kullanıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Evrim ben inanıyorum ya da inanmıyorum denilecek bir şey değil. Mesela sen yer çekimine inanmıyorum diyebilir misin? Diyemezsin çünkü var. İşte evrim de öyle. Zaten var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İTÜ Kimya

Evrim var olan bir şeydir. İnanılacak veya inanılmayacak bir şey değildir.

Sıvıların bulunduğu kabın şeklini alması nasıl varsa evrim de o ölçüde vardır. Evrim var olan bir şey. Birisi inanıyorum veya inanmıyorum diyorsa oradan uzaklaşın.

Evrime inanmıyorum demek; yer çekimine inanmıyorum demekle aynı mantık hatasına sahiptir.

Hocam zaten evrime inanmayan baska bir tabirle reddeden kitle genelde yer cekimi yani kutle cekimine de inanmiyor. Göğün onları ittiğini, dünyanın düz oldugunu dusunuyorlar. Bu kadar fizikçi, matçı bilmiyor yanlış hesaplıyor ama onlar dogruyu biliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoNickMan -- 9 Eylül 2017; 21:47:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 'şimdiki maymunlar neden insan olmuyor' bırakın artık bu klişe cümleleri.küçük bi araştırmar yapsanız kendinizi bu kadar düşürmeyeceksiniz.evrim insanların tek bir maymundan geldiğini söylemez.evrim canlıların tek bir ATA dan evrildiğini söyler.yani insanlar ve maymunların atasının aynı olduğunu söyler.o atadan türeyen türler şempanze goril orangutan insan gibi vs türler ortaya çıkmıştır.tıpkı tavukların,serçelerin,güvercinlerin tek bir atadan türediğini savunduğu gibi.evrim bu genellemeyi canlı türlerinin iskelet yapısı,organları vs bir çok özellikleri aynı olan türlerin akrabalığına dayandırıyor.bunda anlamayacak ne var.
  • Evrime inanmayan insanlar zaten bilimle alakası olmayan tiplerdir, bilimsel açıklamak boşuna

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben evrim e şöyle inanıyorum.

Afrika da balta girmemiş ormanlarindaki yerliler, çıplak ayakla normal bi sekilde dağ bayır dolaşıyorlar. Şehirde yaşamış bir insanın ciplak ayakla, dağ bayır dolaşması mümkün ama 3-5 adım sonra ayağına bişey batar sonra 1 hafta kendine gelemez. Afrikadaki abimiz, Afrikalı olduğu için değil, doğuştan bu ortamda olduğu için vücut kendini ona göre önlemini almış. İşte benim için evrim budur.

Aynı fikirde olmaya bilirsiniz ama benim düşüncem böyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: herseyinhayirlisi

Evrim ben inanıyorum ya da inanmıyorum denilecek bir şey değil. Mesela sen yer çekimine inanmıyorum diyebilir misin? Diyemezsin çünkü var. İşte evrim de öyle. Zaten var.

Yaw he he

• turbolinea . kullanıcısına yanıt
    knk 2017 olunca noluyo insanlar yozlaşıyomu noluyo bi açıkla lütfen
  • Evrimde bazı şeyler doğru olabilir ama yanlış da olabilir. sonuçta bu bir teori ve bazıları maymundan geldiğini düşünmek istemiyor bende istemiyorum, ama evrimin bazı kısımlarını kabulleniyorum örneğin zürafaların boynunun yapraklara uzanmaya çalıştığı kabul edilebilir geliyor fakat maymunlar kısmı kabul edilebilir gelmiyor belki gerçekten öyledir ama maymundan geldiğim gerçeği veya gelmediğim gerçeği benim bilmek istediğim bir gerçek değil.
  • Aypon kullanıyom ben, bilim kullanıyom taam mı.

• biradamdiro B kullanıcısına yanıt
    Valla sen düşünen olarak yaratılışı kabul ediyorsan kolay gelsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evrim inanılacak bir şey değil zaten. Evrim bir inanç türü değil.

Ayrıca evrim İslam dinine aykırı bir teoride değil. Adaptasyonun çok daha gelişmiş ve daha uzun zamana yayılmış versiyonudur.

Bana göre Tanrının varlığının doğa gibi yüksek mühendislik örneği bir sistemin yaratıcısının kanıtıdır evrim.

İslam dinine inanan birinin evrim teorisine sıkı sıkı sahip çıkması gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esposito Bandolero

bütün dünyada evrimin kanıtı olarak gösterilir.harun yahya kimdir bilmiyorum ama sciencedirect ve google akademik gibi sitelerde yayınlanan makaleleri okursan seni aydınlatabilirler.

harun yahya ****
    edit: adamın ismi sansürlüymüş. şu kedicikli adam xd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graviton G -- 10 Eylül 2017; 4:42:25 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.