Şimdi Ara

evrimin temel kanunları (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
0
Favori
5.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gezegenlerinin yörüngesi olduğu doğrudur. Ama biraz yakın olsaydı yada uzak olsaydı gibi tabirler doğru değildir. Yörüngelerde sapmalar olabilir . Sadece 70 yıl gibi ortalama bir insan ömrü bu tarz olaylarda çok kısa bir süredir. Güneş her geçen saniye milyonlarca ton kütle kaybediyor zaten. Sistemimizde hassas bir denge olduğu da doğru değil ama kaba bir denge var diyebiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

maymunla ortak ata ne la biyoljik olarak bu mümkün mü

bu cümleden sonra buna cevap vermeye çalışan ... neyse

ahahah bir de mümkün mu diyor

bunlar 1, düz dünyacılar 2 alüminyum

• M0at M kullanıcısına yanıt
    olabilile olmaz o işler var mı yok mu tespit edilen bir sapma var mı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • asderty A kullanıcısına yanıt
    yaşam nerede var dünyada işte o yörünge dünyayı hayattar kılan diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmt042 -- 12 Mart 2018; 0:44:43 >
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Evet. Her yıl 15cm uzaklaşıyor güneşten. Ayrıca ay da dünyadan uzaklaşıyor. Dünyanın kendi etrafındaki dönüş hızı da azalıyor. Şimdi sendeyiz...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    cevap yazmamış sadece inkar etmişsin olabilir bu da senin bilim anlayışın

• quote:

yaşam nerede var dünyada işte o yörünge dünyayı hayattar kılan diyorum

Dünyanın ilk oluşum zamanlarında yöründesinden çıkan bir gezegenin dünyaya çarptığı, daha sonra da milyonlarca küçük-büyük asteroidin yörüngesinden çıkıp dünyaya çarpmasına ne diyorsun?

Dostum açıkladım ya dünya güneşten her yıl 15 cm uzaklaşıyor. Sistem sonunda bozulcak sadece uzun zaman sonra.

Ne inkarı yahu? Ben bilimin söylediğini söylüyorum. Aç gözletini aç. Bilimi, deneyleri, gözle görülenleri inkar eden sensin. İnanacaksan bari bunları inkar etme. İzlediğin kişi sana doğruyu söylemiyor belli ki. Aklını kullan biraz!

ben aslında yörünge değişikliğini somuştum ama makale güneş küçüldüğü için diyor yani yörüngede kayma yok güneş kütlesi küçülüyor. ama aklıma şu geldi o zaman bir günlük 24 saat sistemi değişmeli değişmiyorsa demekki yörünge değişmiyor dönme anında gidilen mesafe aynı

yok böyle şey demek bilim oluyorsa tamam

• quote:

ben aslında yörünge değişikliğini somuştum ama makale güneş küçüldüğü için diyor yani yörüngede kayma yok güneş kütlesi küçülüyor. ama aklıma şu geldi o zaman bir günlük 24 saat sistemi değişmeli değişmiyorsa demekki yörünge değişmiyor dönme anında gidilen mesafe aynı

Yine hepsi yanlış.

1.Kütlesi küçülüyor, hacmi değil. Uzaklaşınca yörünge büyüyor yani.

2.24 saat, güneş etrafında dönmesinden değil kendi etrafında dönmesinden kaynaklanır.

3.kendi etrafında dönüşü de yavaşlıyor yani günler uzuyor.

bilmiyorum yaşam başlamadan önce olabilir sebep sonuç ilişksi var ama çok bildiğim bir mesele değil benimkisi tahmin olur

Bir gün ve gexenin oluşmasını sağlayan dünyanın kendi ekseni etrafında dönüşü ya hani bizim burda bahsettiğimiz ise dünyanın güneşin etrafındaki dönüşü. Diyorsunuz ki güneş küçüldüğü için diyor yani yörünge de kayma yok tabi ki de kayma var. Sebebi olması neden yörüngedeki değişimin olmadığının kanıtı olsun ki. Bir gün güneş yok olucak bu bir gerçek bildiğimiz bilgilere göre o gün de güneş yok oldu ama o yüzden yörüngede kayma var sayılmaz mı diyeceksiniz.

• quote:

yok böyle şey demek bilim oluyorsa tamam

Yok böyle şey diye nerde yazmışım bulamadım. Senin için 30 satır yazı yazdım. Tek tek açıkladım, karşılığı bu mu?

• quote:

veya

Medyada ve akademik kaynaklarda sürekli olarak telkin edilen “maymun insan” imajını destekleyecek hiçbir somut fosil delili yoktur. Evrimciler, ellerine fırça alıp hayali yaratıklar çizerler, ama bu canlıların fosillerinin olmayışı, onlar için büyük bir sorundur. Bu sorunu “çözmek” için kullandıkları ilginç yöntemlerden biri ise, bulamadıkları fosilleri “üretmek” olmuştur. Bilim tarihinin en büyük skandalı olan Piltdown Adamı, işte bu yöntemin bir örneğidir.

Piltdown Adamı: İnsan Kafatasına Orangutan Çenesi!

Ya hocam maymun insan diye birşey yok , evrim teorisi maymundan insana geldik diye birşey demiyor ki ... primat diyor homo sapien yada homo erectus yada homo neandertalis bunların hepsi uydurma mı ? Homo sapien ile neandertal bi süre aynı dönem dünyada yaşamışlar homo sapien insansa ilk atası adem ise neandertalin atası kim ? Homo habilis var bir ton bulunan insansı varlık iskeleti var yani bunları insan iskeletine maymun çenesi taktılarla açıklayamassınız ..

Evrime inanmak diye birşey yok bu aksi kanıtlanamamış bir gerçek aynı yer çekimi kanunu gibi yani sen dersen yer beni çekmiyor hava aşşa itiyor oda senin inancın olur kanıta da ihtiyaçın yok zaten..

1 uykun geldi galiba aynı şeyi demişiz
    2 doğru ozaman mevsimler değişir değişiyor da zaten
    3 yani gelecek zamanda 24 saat 25 olcak

• serty23 kullanıcısına yanıt
    ara form yok varsa göster yok

Yörüngede değişiklik yok demişsin. Ama değişiklik var.

25 saat olur gelecekte. İlk zamanlar 20 saat civarıymış diye aklımda kalmış.

Mevsimler de ayrı bir konu 15cm ile alakası yok. En azından 3000-5000 yılda görülecek değişikliğin yörüngeyle alakası yok. Ama dikey salınımıyla olabilir. Evet bir de dünyanın dikey salınımı var.

• ugarb kullanıcısına yanıt
    Yoo kanıta gerek yok, zaten öyle. Bir birinden bağımsız benzer davranışlar aynı türlerde olur. Mesela bir kedi ile kaplanın huylarını düşün nasıl benzer. Maymun da bu şekilde insana benzer. İllaki kanıtlamak için bilimsel kanıtlara ihtiyacın olmadığını anlatmaya çalıştım sadece. Bilimsel olarak zaten ispatlı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.