arkadaşlar kablosuz klavye mouse almayı düşünoyorum. forumlardan incelediğim kadarıyla EX110 bana en uygunu. ama tabi daha bu set hakkında yeteri kadar bilgi sahibi değilim. teorik olarak özellikleri şu şekilde:
Kit Bileşeni 1 : Logitech Cordless Klavye Kit Bileşeni 2 : Logitech cordless optical mouse Çalışma Tipi : Optik (Mouse) Wheel (Tekerlek) : Var Bağlantı : 27MHz RF Kablosuz, USB veya PS/2 modul Tuş Dizilişi : Q (Türkçe) Multimedya Control : Var (Ses, video kontrol) İşletim Sistemi : Windows 2000, XP Güç : 2xAAA pil veya 2xAA pil Mouse Özellikleri : 800dpi optik tarama KB Özellikleri : Su dökülmesine karşı dayanıklı (60ml) Geliştirilmiş fonksiyon tuşları Garanti Süresi (Yıl) : 5
bu özelliklerinin yanında bilmek istediğim bir çok yönü var.
1-) sıfır duruş açısı deniyor klavye için ama ben bu şekilde istemiyorum yani en azından biraz eğimli olsun arkasında hiç ayak yok mu eğim oluşturabilmek için. 2-) slim klavyelere benzediği söyleniyor. tabi ben alırken deneyeceğim kullanımının kolaylığını vs. kullananlar için söylüyorum tuşlar yeterince yumuşak mı hızlı yazılabiliyor mu? 3-) gene kullananlar için söylüyorum mouse'ı için vasat diyorlar oyun performansı nasıl mouse'un? 4-) özelliklerinde 27 mhz gibi bi ibare söz söz konusu. bu normal koşullarda kaç metreye denk geliyo. en azından 2.50-3.00 metrede kullanmak istiyorum yeterli mi? 5-) ürünün fotoğraflarında hiç alıcıyı göremedim. nasıl bir alıcısı var görünüm itibariyle. 6-) pille çalışan bu aletin pil şarj aleti var mı yoksa ayrıyetten ona da mı masraf edeceğiz. :(
sorularım bu kadar. bu arada ben EX110 üzerine biraz fazla yoğunlaştım. benim set için ayırdığım miktar 70 lira. bu koşullarda bana önerebileceğiniz klavye mouse seti var mı? (slim klavyeler ilk tercihimdir)
şimdiden teşekkürler...
1) Klavyenin kendi ayakları var bu sayede oldukça rahat kullanabiliyorsun.
2) Pek slime benzediği söylenemez. Tuşlar çok rahat ilk aldığında biraz sert geliyor ama 1 2 güne kadar normale biniyor. Fikir almak için koyduğum fotoya bakabilirsin,
Teknik bir arızadan dolayı fotoğrafları koyamadım. Ama fikir vermesi açısından şunları söyleyebilirim, microsoftun kablosuz klavyelarinden biraz daha kısa ama kalınlık olarak neredeyse aynı. tuşlar çok az biraz daha sert
3)Mouse'u kutusuna çıkarttığım gibi tekrar koydum. Çünkü hem mouse hem klavyeyi tek usb portundan dağıtmak yerine klavye için ayrı usb çıkışı mouse için ise ayrıeten ps2 çıkışı koymuşlar. Alternatif olarak önceden kullandığım ve şu an kullanmakta olduğum a4tech'in x7 mouse'u var gerçekten çok kullanışlı, çok güzel.
4) Maalesef uzun mesafede kullanmayı aklına bile getirmemen gerekiyor tamamen masa üstünde kullanılmak için tasarlanmış kablo kalabalığından sıkılanlar için. Şimdi senin için bir deneyeyim dedim alıcısıyla karşı karşıya olsa bile en fazla 1 mt uzaktan etki edebiliyor. araya bir engel geldiğinde ise tamamen işlevini yitiriyor zaten.
5) Buda alıcımızın fotoğrafı, Logitech yazısının olduğu bölümü transparan yapmışlar hoş görünüyor. Alıcı görüntü olarak şık.
6) Maalesef şarj aleti alman gerekiyor. klavye için 2 tane aaa, mouse için 2 tane aa(kalem) pil sağlaman gerekiyor. pil ömrü olarak düşündürecek gibi satıcı 6 aydan bahsediyordu.
tamam cok sagol kardesım gercekten almayı dusundugum bır urundu. ıyıkı varsın benı buyuk bır yanlıstan kurtardın bu ozellıklerde bır setı almayı kesınlkle dusunmuyorum. pekı senın ozellıkle onerdıgın bı klavye mouse setı varmı? (tabı dıger arkadasların da cevaplarını beklıyorum. :D)
Rica ederim
Klavye setlerinde uzman sayılmam ama forumda en çok övülen klavyenin logitech mx3200 olduğunu gördüm,