Şimdi Ara

Excel - ASP Uygulama - String Türü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Asp ve Excel çalışmasını bulduğumda çok sevinmiştim. İnceledim ve kendime göre şekillendirdim, fakat ne göreyim!; 500 İç Sunucu Hatası hemen işe koyuldum nedir sebebi diye elde ettiğim şey ise Sayı olarak belirlenen değişken hücresinde excel içinde kelime olduğu anda hata alıyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek birisi var mı kod aşağıda ben tüm sütunları listelemek ve kelimeye göre aratabilmek istiyorum.

<form id="form1" method="post" name="form1" action="excel.asp">
    <label></label>
    <p> </p>
    <table style="BORDER-COLLAPSE: collapse" id="sorgu" border="1" cellspacing="1" bordercolor="#d2d2d2" cellpadding="1" width="359">
    <tbody>
    <tr>
    </tr>
    </tbody>
    </table>
    <table style="BORDER-COLLAPSE: collapse" id="table1" border="1" cellspacing="1" bordercolor="#d2d2d2" cellpadding="1" width="91%">
    <tbody>
    <tr>
    <td bgcolor="#ccd0ff" width="5%" align="left"><span style="FONT-WEIGHT: bold"><div>No</div></span></td>
    <td bgcolor="#ccd0ff" width="30%" align="left"><span style="FONT-WEIGHT: bold">Eserin Ylk Dizesi</span></td>
    <td bgcolor="#ccd0ff" width="10%" align="left"><span style="FONT-WEIGHT: bold">Söz Yazary</span></td>
    <td bgcolor="#ccd0ff" width="10%" align="left"><span style="FONT-WEIGHT: bold">Makam</span></td>
    <td bgcolor="#ccd0ff" width="10%" align="left"><span style="FONT-WEIGHT: bold">Form</span></td>
    <td bgcolor="#ccd0ff" width="10%" align="left"><span style="FONT-WEIGHT: bold">Usûl</span></td>
    <td bgcolor="#ccd0ff" width="10%" align="left"><span style="FONT-WEIGHT: bold">Bestekâr</span></td>
    <td bgcolor="#ccd0ff" width="7%" align="left"><span style="FONT-WEIGHT: bold"><div>Yndir</div></span></td>
    <td bgcolor="#ccd0ff" width="7%" align="left"><span style="FONT-WEIGHT: bold"><div>Alternatif</div></span></td>
    </tr>
    <%
    dim sayi
    sayi= CDbl(request.form("textalan"))
    if sayi<>"" then
    '--------------------------------------------------------------------------------------------------
    baglanti = "DBQ=" & Server.MapPath("xlsveri2.xls") & "; DRIVER={Microsoft Excel Driver (*.xls)};"
    Set baglantiobje = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
    Set kayitlarobje = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
    baglantiobje.open baglanti
    sql="select * from [Sayfa1$]"
    kayitlarobje.Open sql, baglantiobje, 1,3
    '----------------------------------------------------------------------------------------------------

do while not kayitlarobje.eof
    if kayitlarobje("TCNO")= sayi then
    %>

<tr>
    <td align="left"><div> </div></td>
    <td align="left"><%=kayitlarobje("ESERINILKDIZESI")%></td>
    <td align="left"><%=kayitlarobje("SOZYAZARI")%></td>
    <td align="left"><%=kayitlarobje("MAKAM")%></td>
    <td align="left"><%=kayitlarobje("FORM")%></td>
    <td align="left"><%=kayitlarobje("USUL")%></td>
    <td align="left"><%=kayitlarobje("BESTEKAR")%></td>
    </tr>
    <%
    end if
    kayitlarobje.movenext
    loop
    kayitlarobje.close
    Set kayitlarobje = nothing
    baglantiobje.close
    Set baglantiobje = nothing
    end if
    %>

</tbody>
    </table>
    </form>

dim sayi
    sayi= CDbl(request.form("textalan"))
    if sayi<>"" then

'--------------------------------------------------------------------------------------------------
    baglanti = "DBQ=" & Server.MapPath("xlsveri2.xls") & "; DRIVER={Microsoft Excel Driver (*.xls)};"
    Set baglantiobje = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
    Set kayitlarobje = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
    baglantiobje.open baglanti
    kayitlarobje.Open sql, baglantiobje, 1,3
    '----------------------------------------------------------------------------------------------------

do while not kayitlarobje.eof
    if kayitlarobje("TCNO")= sayi then

Kırmızı ile belirttiğim yerlerle alakalı olduğunu biliyorum ama ne yazmalıyım buraya ki sadece sayı değil de hem metin hem kelime hem sayı olarak aratabilme ve listeleme imkanım olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UgurSirin -- 11 Nisan 2011; 18:20:37 >

• sorunu çözebildiyseniz banada yardımcı olabilirmisiniz?
  • Tabi ki nasl yardımcı olabilirim ?
  • Yarın mesai var. E-Posta'ma iletirseniz kodun çözümünde yardımcı olurum. UgurSirin(at)live(dot)com
  • bu sorunu bende yaşıyorum nasıl çözebilirim, yardımcı olabilirmisiniz
  • ben excelden veri çekiyorum fakat aynı sütunda mesela cinsi sütununda yüzde ve metin olarak veri olunca hata veriyor göstermiyor örneği aşağıda verdim sorunu nasıl çözebilirim

<% on error resume next
    Response.Expires = 0
    strConnection = "DBQ=" & Server.MapPath("excel.xls") & "; DRIVER={Microsoft Excel Driver (*.xls)};"
    Set cn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
    Set rs = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
    cn.open strConnection

rs.Open sql, cn, 1,3
    %>

<table border="1" width="50%" id="table1">

<%
    do while not rs.eof
    %>

<tr>
    <td><%=rs("barkodu")%></td>
    <td><%=rs("sayisi")%></td>
    <td><%=rs("cinsi")%></td>

</tr>

<%
    rs.movenext
    loop

rs.close
    Set rs = nothing
    cn.close
    Set cn = nothing
    %>
    </table>

• wave41 W kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Excel Driver yerine Oledb ile bağlantı yaparsanız soruna çözüm bulabilirsiniz.

strConnection = "DBQ=" & Server.MapPath("excel.xls") & "; DRIVER={Microsoft Excel Driver (*.xls)};"

strConnection = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source="&Server.MapPath("excel.xls")&";Extended Properties='Excel 8.0;HDR=Yes;IMEX=1'"
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    php database veri eklemede hata
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet oldu çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wave41 -- 6 Şubat 2015; 21:47:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.