merhabalar, belki anlatamadim baslikta, aramasi da zor oldugu icin belki bulamadim, yardimci olabilir misiniz lutfen? ilk tablom birkac yilin gun gun ruble dolar merkez bankasi kurlarini iceren bir excel dosyam var. ikinci tablomda gecmis yillardan veriler cekip, o verilerin yanina ustteki excel dosyamdan kurlari yanina otomatik eklemesini sitiyorum.
ilk tablom(kurlar): 25.02.2018 55.72 26.02.2018 55.76
ikinci tablom(gecmis yil verileri): 25.02.2018 120.000 rub - 2154.40 usd 26.02.2018 50.000 rub - 925.93 usd
ilk tablomdaki kurlarin, ikinci tablomda ayni tarihteki satirlarin en sagina yazmasini istiyorum.
yani soyle soyliyim. asagidaki fotolarda kirmizi kutu icindeki bos yere, diger kirmizi kutu icindeki kurlari eklemek istiyorum. manuel olarak degil ama. surukle kopyala asagi cek filan olarak degil.
Kaynak verilerinizde tekrarlayan tarih yoksa ; düşeyara formülünü araştırın . Sanırım işinizi görür.
Merhaba,
DÜŞEYARA (VLOOKUP) formülü önceki yorumda söylendiği gibi işinize yarayabilir ancak kısıtlarını bilmeniz gerekir.
SUMIF, SUMIFS, SUMPRODUCT gibi formüller ile de aynı sonuca ulaşabilirsiniz.
XLOOKUP formülü de online aboneliğiniz varsa en güncen sürümde en kolay, basit ve detaylı şekilde işininizi görecektir.
Kolaylıklar dilerim.
Beyler cok sagolun, dediklerinizi denerken (vlookup xlookup vs) sadece lookup i deniyim dedim bir de, o sekilde oldu. Aradigim formul LOOKUP mis. Tesekkur ediyorum.