visul basicte yaklaşık 200 tane kopyala/yapıştır yapmak zorundayım. işin kötü tarafı kopyaladığım yer tek hücre yapıştırdığım yer ise birleştirilmiş hücre olduğundan aynı anda yapıştıramıyorum. ben de bu soruna karşılık taa eski zamanlardan kalma bilgilerimle ve biraz araştırmayla bu sorunu makroyu düzenleyerek yapmaya karar verdim. ama sorun şu ki a1 hücresini kopyala derken tamam, sayacı da ekledim ama burdaki 1 integer ını her seferinde bir artırıp tanıtamıyorum. o satıra geldiğinde hata veriyor. bu tanıtma-arttırma işini nasıl yaparım? Yani ilk döngüde A1 de, ikinci de A2 de ... işlem yapmalıyım. beceremedim bir türlü
Sub Makro2() ' ' Makro2 Makro ' 222 '
' Dim sayaç As Integer Dim bayaç As Integer Dim cayaç As Integer
"A" değeri ile sayaç değişkenini bu şekilde birleştiremezsin. biri değer diğeri değişken. aşağıdaki şekilde kullanmalısın.
Range("A" & sayac).Select ve Range("A" & bayac, "A" & cayac).Select
quote:
Orijinalden alıntı: recaihercai
Range("Asayaç").Select
"A" değeri ile sayaç değişkenini bu şekilde birleştiremezsin. biri değer diğeri değişken. aşağıdaki şekilde kullanmalısın.
Range("A" & sayac).Select ve Range("A" & bayac, "A" & cayac).Select
hayatımda ilk deneyişimde hiç bir zaman çalışan bir program yapmayı becerememiştim. Ama walla bravo ilk deneme de çalıştı. çok teşekkür ederim, eline sağlık.