Arkadaşlar merhaba, benim küçük bir sorum olacaktı,
Excelde bildiğiniz üzere otomatik doldurma gibi bir özellik var, bu özellik sayesinde formülleri bile doldurmamız mümkün. Benim sorum ise bunun üzerine,
Burada "..." olarak belirttiğim yerlerde veri var ve devam ediyor, "-"ile belirttiğim bölgeler ise boş. Sorun şu ki, ben sırasıyla A1, A2, A3... satırlarının her birine C1 hücresindeki sayının eklenmesini istiyorum. Ama ben B1 ve sonrasında B2 hücresine formülümü yazıp, bu iki hücreyi seçerek aşağıdaki hücrelere bu formülü doldurmaya çalıştığımda, excel formüldeki A'nın yanındaki rakamları bir arttırıyor güzel ama C1 hücresini de bir arttırıyor! Bu da benim işime gelmiyor. Bu veriler yaklaşık 2000 satır falan gittiği için ve bu işlemi tekrar tekrar yapmam gerektiği için bir kısayol bulmam gerekli. A1+C1 yazmak yerine A1+200 yazmak da işime yaramıyor çünkü o sayıyı (200 sayısını mesela) değiştirdiğim zaman bütün formülleri tekrar düzenlemek zorunda kalıyorum.
Sorum şu ki; ben otomatik doldurmayı kullanırken A1 artsın ama C1'de sabit kalsın, bunu nasıl yapabilirim?
Z sütunu aynı rakam olduğu için Z1=Z2=.....=Zn toplandığı rakamlarda aynı olacaktır..ben bu taktiği kullanıyorum...
c1 de sabit kalsın istiyorsan $işareti kullan
$c1 dersen sadece C sütununu sabitler, (sağa doğru çekersen c-d-e-f-g diye gitmesin diye. $c$1 dersen c1 hücresini sabitler. aşağı da doldursan sağa da dolsursan c1 deki veriyi hesaplar hep.