Excel'de bir şey yapmak istiyorum. Ne kadar uğraştıysam da yapamadım.
Şöyle ki, mesela bir sütunda insanların adı, diğer sütunda yaşadıkları şehir var. Ben bir hücreye isim girince yanındaki hücrede şehrin gözükmesini istiyorum.
Şimdiden teşekkürler. (Tabi bu sonra teşekkür etmeyeceğim anlamına gelmesin.)
nası yani kardeşim açsana biraz daha da yardımcı olalım
Açıklayıcı olmamış. Ne yapmak istediğini anlatırsan belki yardımcı olabiliriz. Projene göz dikmeyiz.
evlat, bu beni aşar bi konu. buradan forumdaki excel erbablerına seslerniyorm. arkadaş foruma dışardan gelmiş. bi soru sormuş. misafir sayılır. boş döndermeyin cevaplayın adamın sorusunu. forumumuzun kapasitesini gösterin. hadi bakim. eyvallah..
eğer formulünü kullanırsan olursanırım yeni eğer bu hücrede ahmet gördüğünde şu hücereye ankara yaz dersen olur ama mehmet te ankarada yaşıyorsa ne olcak ozmzn onda sorun yasarsın
anladım üstadım bunu vlookup (düşeyara) ile yapabilirsin ancak nasıl yapıldığını anlatmam biraz zor eğer dosyayı gönderirsen yapıp sana gönderirim hemde bakarak öğrenmiş olursun
daha sonra dosyayı nasıl uyguladgınız burayada anlatında bizde ögrenelim..
quote:
Orijinalden alıntı: maxelll
daha sonra dosyayı nasıl uyguladgınız burayada anlatında bizde ögrenelim..
tabiiki, arkadaş doyayı gönderirse düzenlemeyi orada yapıp adımlarını da burada tariflemeye çalışırım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme