Arkadaşlar excelde visual basic ile goal seek fonksiyonunu kullanmaya çalıştım ama beceremedim. Yardımda böyle bir açıklama buldum:
expression.GoalSeek(Goal, ChangingCell) expression Required. An expression that returns a Range object. Must be a single cell. Goal Required Variant. The value you want returned in this cell. ChangingCell Required Range. Specifies which cell should be changed to achieve the target value.
Ve buna göre böyle bir formül hazırladım:
h = Worksheets(2).Range("D14") c = h / 2 AxialLoad = 0 AppliedAxialLoad = Worksheets(2).Range("D18") . . . AxialLoad.GoalSeek(AppliedAxialLoad,c)
AxialLoad programın başlarında sıfır kabul ediliyor daha sonra, goal seek kullanmadan önce, başka bir değer alıyor.Burada AppliedAxialLoad kullanıcı tarafından girilen bir değişken. Acaba bu yüzdenmi hata(Syntax Error) veriyor? “Goal” sabit bir sayımı olmak zorunda? Veya formülü yanlışmı kullanıyorum? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Saygılar.
Ara/BUL/Değiştir fonksiyonunu kendin de yazabilirsin.2 text box, duyarlık için bir combobox ve tamam ve iptal düğmeleri işini görür.For next döngüsü ve if şartı kullanacaksın.
ben biraz acemiyim, kendim döngü yapmaya kalksam iteratif bi döngü nasıl yapabilirim?
Hücre formatında da çalışabilirsin range formatında da. Hücre; (i,j) burada i ve j integer yani tamsayı olacak.Duyarlık değerini 30 seçersek 30x30 luk bir kare matriste arama yapacak.duyarlık1=duyarlık2 olsun mesela; for i=1 to duyarlık1 for j=1 to duyarlık2 if cells(i,j).value=istenen ifade then cells(i,j).value=değiştirilen ifade next j next i
Bu bir örnek.Bu mantıkla yapabilirsin.
ilginiz için teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme