Şimdi Ara

excel yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba excelden yardımcı olabilecek kimse var mı? çok acil yardım lazım

• Böyle yaparak yardım alma olasılığınız çok az.

Sorununuzu açıkca belirtirseniz, bilgisi ve vakti olan birisi yardımcı olacaktır.
  • Anladım. Sorumu paylaşayım o zaman. Elimdeki veri setini açıklayamıyorum ama bir örnek üzerinden anlatayım. Elimde sicil numaralarına göre sıralı 1 den 100 e kadar kayıtlı çalışanlar var bu çalışanların isim soy isim, telefon numaraları, adresleri ayrı ayrı hücrelerde yazılı. bir başka listede sicil numaraları karışık olarak verildi ve bir sicil numarası birden fazlada kullanıldı. Örneğin 50 numaralı sicilin yanına çalışan kişinin isim soy isim, telefon numaraları, adresinin yazmasını istiyorum. Bu veri setini örnek olması açısından yazdım 100 veri olsa elle yapardım ama elimdeki veri seti 2500'den büyük.
  • yani 50 yazınca yanına tablodaki bilgileri gelsin istiyorsun
    DÜŞEYARA formülü işini görür umarım

https://support.office.com/tr-tr/article/D%C3%9C%C5%9EEYARA-i%C5%9Flevi-0bbc8083-26fe-4963-8ab8-93a18ad188a1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akcan -- 1 Ağustos 2016; 14:19:14 >
  • Hocam bu formülle sanırım tek bir veriyi buluyor ben tamamını yazmasını istiyorum bunun için makro yazmam gerekmez mi?
  • Duseyara formulundeki indis sayısı kısmına direk rakam yazmayın, sutun() yazın, formülü diğer hücrelere cektiginizde indis sayısı da otomatik olarak değişir.

Yapamazsan bir örnek tablo ver, akşam eve gidince formulu yapar gönderirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makro yazmanıza gerek yok. Düşeyara formulü ile istediğinizi yapabilirsiniz.

İlk formlülü oluşturduktan sonra aynı formülü yandaki sütünlara da kopyalayın.
    Sonra bulunacak sütün sırasını sırayla değiştirin.

Örnek olarak. ABCD sütünlarında sıralı listemiz var. I sütünunda ise karışık sicil listemiz var.
    Onun yanına düşeraya ile isim adres bilgilerini çekiyoruz.

excel yardım

Formülü oluştururken. Öncelikle ; =düşeyara( yazıyoruz. Sonra bulunacak veriyi seçiyoruz. =düşeyara(I2; noktalıvirgül ekleyip
    arama yapacağımız listeyi seçiyoruz noktalıvirgül koyuyoruz. =düşeyara(I2;A:D; , burada liste farklı bir dosyada da olabilir, sorun olmaz.
    Yanlız formüle başlamadan önce, veri listesinin olduğu dosya açık olmalı.
    =düşeyara(I2;A:D;2; 2 yazıyoruz noktalıvirgül ekliyouz. Formul; bulunmasını istediğimiz veriyi listede bulduğunda listenin 2. sütunundaki veriyi hücreye yazacak.
    en son 0 ekleyip parantezi kapatıyoruz. =düşeyara(I2;A:D;2;0). 0 listede aradığımız verinin birebir aynısını aradığımızı belirtiyor.
    Yazmazsak benzer bir veriyi bulup yanlış sonuç döndürme riski var.

Formulleri incelerseniz. J K L sütünündaki formuller aynı. Sadece bulunmasını istediğimiz sütün sırasına uygun rakamı farklı yazıyoruz.

Formullerin açılmış hali.
     excel yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 1 Ağustos 2016; 22:29:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL YARDIM PDF.JS HATASI
    6 yıl önce açıldı
    Excell yardım
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cdemir kullanıcısına yanıt
    I2;A:D;2; 2
    Formülde koyu renk yaptığım 2 sayısı aslında sütün indis sayısıdır.
    Formülü sağa doğru kopyaladiginda bu sayıyı elle düzeltmen gerek.
    Bunun yerine sütün() kullanabilirsin.
    Sutun()-1
    Sutun()-2
    Ya da
    Sutun()+1
    Sutun()+2. Vs vs şeklinde ilk formüle ayar yaparsan diğerlerinde burası otomatik gelir

• Öner kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Söylediğiniz gibi sütun formulü de kullanılabilir.
    Ama sadece sutun formulü ile de sorun çözülmüyor. O şekilde kopyalanırsa formül yine düzgün çalışmaz.
    I2 yi de sabitlemek lazım. ($I2 olarak).. .
  • I2 bin her halükarda sabitlenmesi gerek zaten.

• Hepinize çok teşekkür ederim. Sorun çözüldü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

I2 bin her halükarda sabitlenmesi gerek zaten.

Eğer hücrenin içine girip, seçip, kopyalama yapılacaksa, sabitlemeye gerek yok..
    Sütun formulünü kullanmadan, elle seçip kopyalayıp, sütün sayılarını değiştirip, sonra aşağıya çekerek yapıştırırım genelde ben..
    Mesela yukarıda eklediğim örnekde de I sütunu sabit değil..

-----------------------------------------------------------

@statistician89 rica

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.