Şimdi Ara

excelde eğer formülü ile ilgili yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    EĞER(parametreler2!B5="Sk - 1";parametreler2!B5&" :"; ???? &.......

bu şekilde bir formülüm var
    formülde bahsi geçen alanda Sk - 1 yazmıyor ise formülün devamını (&... şeklinde devam ediyor) uygulamamasını yani işlemi bitirmesini istiyorum (end gibi)
    bunun için formülde ???? yazan yere ne yazmam gerekli ?
    formülün tamamı aşağıya ekliyorum

arkadaşlar işin içinden çıkamadım
    yardımınızı rica ediyorum.
    formülün amacı sk1 var ise raporlarını yazmak ve bir sonraki işlem olarak sk2 var ise onun raporlarını yazmak
    yok ise bir sonraki adıma geçmemesi lazım. yani sk2 yok ise sk3 ü yapmasın.
    hatayı fotolar ile ekliyorum

=
    EĞER(parametreler2!B5="Sk - 1";parametreler2!B5&" :
    "
    &EĞER(parametreler2!C5="Nebati Toprak";parametreler2!D5&" - "¶metreler2!E5&" metre arası "¶metreler2!C5&", ";"")&EĞER(parametreler2!C5="Alüvyon (Qal)";parametreler2!D5&" - "¶metreler2!E5&" metre arası "¶metreler2!C5&", ";"")&EĞER(parametreler2!C5="Dolgu";parametreler2!D5&" - "¶metreler2!E5&" metre arası "¶metreler2!C5&", ";"")¶metreler2!G5&" - "¶metreler2!H5&" metre arasının "¶metreler2!F5&EĞER(VE(parametreler2!F5="Gaziantep Formasyonu (Tmga)");(" ,
    RQD değerinin ise % ")&(parametreler2!I5)&(" ")&(" olarak hesaplanan birimin kaya kalitesi ")¶metreler2!J5&" olduğu tespit edilmiştir."&("

");EĞER(VE(parametreler2!F5="Fırat Formasyonu (Tmf)");(" ,
    RQD değerinin ise % ")&(parametreler2!I5)&(" ")&(" olarak hesaplanan birimin kaya kalitesi ")¶metreler2!J5&" olduğu tespit edilmiştir."&("

");EĞER(VE(parametreler2!F5="Yavuzeli Bazaltı (Ty)");(" ,

");EĞER(VE(parametreler2!F5="Ardıçlıtepe Formasyonu (Tar)");(" ,

");EĞER(VE(parametreler2!F5="Aslansuyu Formasyonu (Ta)");(" ,

");EĞER(VE(parametreler2!F5="Alüvyon (Qal)");(" olduğu tespit edilmiştir.

"))))))))

excelde eğer formülü ile ilgili yardım lazım excelde eğer formülü ile ilgili yardım lazım excelde eğer formülü ile ilgili yardım lazım excelde eğer formülü ile ilgili yardım lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evigbrend -- 14 Ağustos 2015; 21:15:19 >

• Merhabalar.

Ekteki linkte istemiş olduğunuz işlemi yapan örnek dosya var.

B sütunundaki herhangi bir veriyi silince altındaki satırlarda olan verileri birleştirirken dikkate almıyor.

Kendi dosyanızdaki formulü bu formüle uygun olarak değiştirebilirsiniz.

http://www.mediafire.com/?aq8fobblywfifu1

excelde eğer formülü ile ilgili yardım lazım

=EĞER(B5="";"";EĞER(B6="";C5&D5;EĞER(B7="";C5&D5&C6&D6;EĞER(B8="";C5&D5&C6&D6&C7&D7;EĞER(B9="";C5&D5&C6&D6&C7&D7&C8&D8;EĞER(B9<>"";C5&D5&C6&D6&C7&D7&C8&D8&C9&D9;""))))))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.