Arkadaşlar yanlış yere başlık açtıysam kusura bakmayın ama excell de bir hesaplama yapmak istiyorum ama yapamadım lütfen yardım edin arkadaşlar... Sadece her ay düzenli ödediğim faturaları ödedikten sonra üzerini boyuyorum boyadığım zaman kalan tutarda onu algılamasını ve otomatik olarak düşmesini istiyorum örneğin kalan 500 ise o ay 38 ödediğimde bana direk düşen miktarı yazsın yani üzerini boyadığımda kalandan da hemen düşsün varmı bir babayiğit bunu bilen kursta öğrenmiştim ama şimdi unutumm lütfen yardımmmmmm Allah rızası için...
1 Haziran 38 2 Temmuz 38 3 Ağustos 38 4 Eylül 38 5 Ekim 38 6 Kasım 38 Toplam 228 Kalan
şöyle yapabilirsin. ödeme yapacağın ayları yazarsın ödeme yaptıkça ayın karşısına rakamı yazarsın, toplamda o ana kadar yaptığın ödemeler, kalanda da kalan tutar yazar(kalan da ki formulü n mantığı aynı ben örnek olsun diye 456 yazdım toplam miktar kaçsa onu yazarsın her ödemeyi yazdığında o düşer.)
Çok saol teşekkürler ama ben ayları yazdım karşısına tutarları girdim ödedikçe boyuyorum ve kalan tutar dan düşmesini istiyorum bunu bilen biri varmı
Arkadaşlar yokmu bilen biri...
Merhaba bunun iki yolu olabilir;
Birincisi koşullu biçimlendirme özelliği ile yapılabilir. Eğer hücre herhangi bir renge sahipse o hücreleri topla 500 den cıkar gibilerinden bişeyler yapabilirsin
İkincisi eğer kod yazmasını biliyorsan makro ile yapabilirsin. Boyayacagın rengin kodunu bulur IF kosulunu kullanarak bir buton yardımıyla hesaplamaları yaptırabilirsin.
Kolay gelsin
çeşke bu kod yazmasını bilseydim evet son dedğin doğru ama bunu nasıl yapabilirm bilmiyorum çünkü bu formulü nasıl yazacağımı bilmiyorum