Şimdi Ara

excell de takımkadrosu oluşturmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar excell de takım listesi oluşturmam gerekiyor, ama bazı sorunlar var,

1) Futbolcunun ismini listeden seçince numarası çıksın istiyorum ama 24 tane futbolcu olduğu için eğer komutunu sadece 10 tane kullanabiliyorum.

2) Futbolcunun isimlerini listeden seçme menüsünü bulamadım. Hangi menüden nereye girmem gerekiyordu liste oluşturmak için..???

İlginize şimdiden teşekkürler...

• arkadaşlar hiç anlayan yok mu excel den.?
  • virtual basic ile yapabilirsin galiba...
  • ama visual basic bilmiyorum... kolay öğrenebileceğim bi site var mı..???
  • arkadaşlar bildiğiniz visual basic öğreten site var mı.??
  • Yeni gördüm ama şimdi vaktim yok. Akşama yazarım. Sorunun gayet kolay. Endişeye mahal yok. (umarım vaktin vardır.)
  • sorgula--->liste-->
    ve düşeyara bunlardan yapacaksın vb ye gerek yok
  • Düşeyara ile istediğini yapabilirsin..

Öncelikle ekteki dosyayı bilgisayarına kopyala ve uzantısını xls olarak değiştir.
    Dosyayı açınca Sayfa 1'de düşeyara formülü yazılı.. A1'deki rakamları değiştirdikçe karşılarına ilgili harfler çıkıyor. 1 = A , 2 = B.....
    Sayfa2'de ise Liste var.. Bunları kendi isteğine göre düzenleyebilirsin..

Biraz düşeyara komutu hakkında bilgi vereyim. Bunları öğrendikten sonra kendin bu formülü uygulayabilirsin.

=DÜŞEYARA(A1;Sayfa2!$A$1:$B$24;2;0)

A1 : Bulunmasını istediğin rakam yada karakterlerin hücre adresi.

Sayfa2!$A$1:$B$24 : ise listenin adresidir
    Eğer liste aynı kitap içinde ise liste sabitlenmiyor. Formülü aşağıya doğru kopyalayınca listede kayıyor. Eğer aynı kitaptan liste kullanacaksan bu listeyi sabitlemelisin.
    Normalde ilk seçinde böyle yazar. " Sayfa2!A1:B24 " listeyi sabitlemek için Sütün ve satır referanslarını önüne $ işareti koyman gerekiyor.. Örn. A1 ==> $A$1

2 : Bu rakamda istenen bilgi bulununca satırın kaçıncı sütünundaki verinin yazdırılacağını belirliyor..
    Örn. 5 sütünlü bir listede 3 sütündaki veri çağırılabilinir..

0 : Bununlada bulunacak değerin 1'e 1 aynı olması gerektiği bildiriliyor. Bu yazılmazsa listedeki benzer bir veri bulunur..

Notlar: Listede aramak istediğin veriler ilk sütünda olmalıdır.. İsim 1. sütünda numara 2. sütüunda ise arama yapılmaz.. İstediğin sütündaki veriyi yazdırmak için listede 1. sütündan itibaren saymalısın..

Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 21 Temmuz 2005, 10:10:57 >

• Ben başka bir yöntem denedim.
    Verilerini iki ayrı sütuna gir.
    Sayfaya ikicombobox (açılırkutu) çizip (form menüsünden) girdi aralığı olarak bu comboboxlardan birine adları diğerine numaraları girdim.
    Sonra da iki comboboxu aynı hücreye bağladım.
    Böylece kutulardan hangisinde bir değer seçersem hücre bağlantısı aynı olduğu için diğerine karşı değer giriliyo. Bayaa şık bişey oldu.
    Örnek için pm'den mail adresi bırakınız.
  • ARKADAŞIM BU LİNKE BAK SANIRIM SORUNUN HALLOLACAK
    http://www.excel.web.tr/index.php
  • Arkadaşlar yardımlarınızla nihayet sorunu hallettim.

Ayrıca cdemir bir formul bu kadar net ve güzel bi şekilde herhalde anlatılamazdı. Çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.