Bildirim
excell eğer formülü kullanımı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
cevabı buldum. Tamamlandı yazanların sayısını bulmak için =EĞERSAY(E3:E26;"Tamamlandı") , devam ediyor için =EĞERSAY(E3:E26;"Devam ediyor") formülünü kullanarak yaptım -
Merhabalar;quote:
Orijinalden alıntı: hikmettufekci
cevabı buldum. Tamamlandı yazanların sayısını bulmak için =EĞERSAY(E3:E26;"Tamamlandı") , devam ediyor için =EĞERSAY(E3:E26;"Devam ediyor") formülünü kullanarak yaptım
B8 hücresinde 300 yazsın, D8 hücresinde 250 yazsın
E8 hücresinde istediğim sonuç; 300 >250 Uygundur.
yada;
B8 hücresinde 250 yazsın, D8 hücresinde 300yazsın
E8 hücresinde istediğim sonuç; 250 < 300 Uygun Değildir.
yani sonuç alanında her zaman B8 ve D8 hücrelerindeki verileri de yazsın. Bunu "Eğer" komutu ile sağlayabiliyor muyuz? -
Merhabalar E8 hücresine bu formülü kopyalayabilirsiniz :)
Eşitlik durumunda da uygun olacağını düşünerek formulü bu duruma göre ayarladım.
Eğer eşitlik durumunda, farklı bir işlem yapılacaksa, bilgi verirseniz o duruma göre düzenleme yapabilirim.
=EĞER(B8=D8;B8&" = "&D8&" Uygun";EĞER(B8>D8;B8&" > "&D8&" Uygun";B8&" < "&D8&" Uygun Değildir"))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 30 Mayıs 2018; 17:25:57 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X