Öncelikle şunu belirteyim bir yazılımcı değilim yapay zekanın yönlendirmesiyle birşeyler yaptım ve çalışıyor. İnternette yazan çoğu şeyi denedim auto py exeyide kuramadım. kitap sırtlarını hesaplamasını yapan bir kod Google drive klasörü linki ![]() SIRT - Google Drive https://drive.google.com/drive/folders/1GZ978qfNOk4AwGqVpVhxCrNFy43gTSJ5?usp=sharingyardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur_ozokten -- 12 Şubat 2025; 9:50:1 > |
Python Exe veya Portable yapamıyorum yardımcı olabilcek varmı?

-
-
Python .exe olmaz zaten.
-
python için bunun gibi çeşitli anlatımlar mevcut. Sonuçta python kurmadan çalıştırıyor ve banada lazım olan aslında bu.
Burak Kocaaslanyoutube
Python ile yazılmış bir programın nasıl executable dosyaya dönüştürülebileceğini ve de içerisinde resim var ise nelere dikkat edilmesi gerektiğini uygulamalı anlatmaya çalıştım. Umarım eğitici ve faydalı olur. İyi seyirler. #Python #Py #Ecexutable #Exe #Dönüştürmehttps://www.youtube.com/watch?v=uBTZqUPZGwE -
Şuradan:
https://pypi.org/project/auto-py-to-exe/
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bunu denedim çalıştıramadım sebebini bilmiyorum. basıyorum açılmıyor yazılım.
-
auto-py-to-exe geri planda PyInstaller kullanıyor, esas işi yapan o.
PyInstaller deneysel bir şey, standart değil, "tıkladım, olmadı", olmaz tabii... uğraşıp duracaksın, şansına hemen de çalışabilir.
Yapay zeka da şu anda herşeyi cevaplamıyor. Burada birisi sordu "basit bir matematik sorusunu bile cevaplayamadı" diye... ben de girdim aynı soruyu sordum, yine yanlış cevapladı, "ama bak şurada bir toplama hatası yaptın" dedim, "aa, evet haklısın, tamam düzeltiyorum" deyip doğru cevabı verdi. Yani şu anda yapay zeka hap gibi cevaplar vermiyor hiç kimseye, özellikle bedava sürümü. Tahminim bilerek öyle bir modda çalıştırıyorlar. Bir uzman gibi doğru cevap verdiği halini bence aylık 80-100bin tl'ye kullanıma açacaklar bugünün parasıyla (ama 3-5 kişilik iş yapacağı için işveren için yine kazançlı olacak).
Bu alanda kullanılan en iyi paket Pyinstaller dir. Python exe haline çevirilebilir fakat doğası gereği normal şartlar altında bu mümkün değil. Harici bir araç kullan gerek
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
pyinstaller veya her neyin nesiyse, Python dosyası derlemiyor. Python bir derleyici değil. Bu tür uygulamalar birer kurulum yöneticisi. (.setup dosyası oluşturur) O dosyanın içinde neler bulunması gerektiğini sen bileceksin ve sen ekleyeceksin. (python.exe, python.dll, xxx.pyc v.s.) ve bunlar kurulumdan sonra doğru dosya yolları içinde bulunmalı.
-
Tek bir phyton dosyası olduğunu ve gerekli olan tüm kütüphaneleri yüklediğinizi varsayarsak:
pip install pyinstaller
komutu exe çıktısı alman için gerekli kütüphaneyi ekler.
pyinstaller script.py
komutu ise basit bir şekilde dosyanın exe çıktısını alır. script.py yerine kendi dosya adınızı giriniz.
Konsol Penceresiz (GUI) Uygulama İçin:
pyinstaller --onefile --noconsole script.py
Hatalarda: Modulenotfounderror görürseniz: --hidden-import modul_adi onefiledan sonra ekleyin.
-
kardeşim zaten 4 5 saat uğraştım olmadı direk buraya paylaşmadım yani.
Benim ihtiyacım bu bilgili olan birinden yapmasını istedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur_ozokten -- 20 Şubat 2025; 13:57:20 > -
yine denedim ama hayır olmuyor.
-
import sys import subprocess # PyQt6 yüklü mü kontrol et, değilse otomatik yükle try: from PyQt6.QtWidgets import ( QApplication, QWidget, QLabel, QLineEdit, QPushButton, QVBoxLayout, QTableWidget, QTableWidgetItem, QMessageBox, QScrollArea, QHBoxLayout ) except ImportError: print("PyQt6 kütüphanesi eksik. Otomatik olarak yükleniyor...") subprocess.check_call([sys.executable, "-m", "pip", "install", "PyQt6"]) from PyQt6.QtWidgets import ( QApplication, QWidget, QLabel, QLineEdit, QPushButton, QVBoxLayout, QTableWidget, QTableWidgetItem, QMessageBox, QScrollArea, QHBoxLayout ) # Kağıt türlerine göre kalınlık değerleri (mm/yaprak) kagit_kalinliklari = { "70 gr 1. hamur": 0.7, "80 gr 1. hamur": 0.8, "90 gr 1. hamur": 0.9, "110 gr 1. hamur": 1.1, "60 gr Enzo": 0.9, "70 gr Enzo": 1.1, "60 gr Ivory": 0.75, "70 gr Ivory": 0.95, "80 gr Ivory": 1.05, "80 gr mat kuşe": 0.9, "90 gr mat kuşe": 1.0, "115 gr mat kuşe": 1.2, "130 gr mat kuşe": 1.4, "170 gr mat kuşe": 1.8, "200 gr mat kuşe": 2.2, "80 gr parlak kuşe": 0.9, "90 gr parlak kuşe": 1.0, "115 gr parlak kuşe": 1.2, "130 gr parlak kuşe": 1.4, "170 gr parlak kuşe": 1.8, "200 gr parlak kuşe": 2.2 } class KitapSirtKalınlıkHesaplayici(QWidget): def __init__(self): super().__init__() self.setWindowTitle("Kitap Sırt Kalınlığı Hesaplayıcı") self.setGeometry(200, 200, 600, 600) # Başlık etiketi self.title_label = QLabel("📖 Kitap Sırt Kalınlığı Hesaplayıcı", self) self.title_label.setStyleSheet("font-size: 18px; font-weight: bold;") # Sayfa sayısı etiketi ve giriş kutusu self.sayfa_label = QLabel("Sayfa Sayısı:", self) self.entry = QLineEdit(self) self.entry.setPlaceholderText("Örn: 120") # Hesapla ve Temizle butonlarını içeren yatay layout self.button_hbox = QHBoxLayout() # Hesapla butonu self.button_hesapla = QPushButton("Hesapla", self) self.button_hesapla.clicked.connect(self.hesapla) self.button_hbox.addWidget(self.button_hesapla) # Temizle butonu self.button_temizle = QPushButton("Temizle", self) self.button_temizle.clicked.connect(self.temizle) self.button_hbox.addWidget(self.button_temizle) # Sonuç tablosu self.table = QTableWidget(self) self.table.setColumnCount(2) self.table.setHorizontalHeaderLabels(["Kağıt Türü", "Kalınlık (mm)"]) self.table.setColumnWidth(0, 300) self.table.setColumnWidth(1, 150) # ScrollArea ekleyerek tabloyu kaydırılabilir hale getir self.scroll_area = QScrollArea(self) self.scroll_area.setWidgetResizable(True) self.scroll_area.setWidget(self.table) # Arayüz Düzeni layout = QVBoxLayout() layout.addWidget(self.title_label) layout.addWidget(self.sayfa_label) layout.addWidget(self.entry) layout.addLayout(self.button_hbox) layout.addWidget(self.scroll_area) self.setLayout(layout) def veri_dogrula(self, sayfa_sayisi): """ Girilen sayfa sayısının geçerli olup olmadığını kontrol eder. """ if not sayfa_sayisi.isdigit(): return "Geçersiz giriş! Sayfa sayısı sadece rakam olmalıdır." sayfa_sayisi = int(sayfa_sayisi) if sayfa_sayisi <= 0: return "Sayfa sayısı 0 veya negatif olamaz!" return None # Geçerli giriş def hesapla(self): """ Sayfa sayısına göre kitap sırt kalınlığını hesaplar ve tabloya ekler """ sayfa_sayisi = self.entry.text().strip() # Veri doğrulama hata_mesaji = self.veri_dogrula(sayfa_sayisi) if hata_mesaji: self.hata_goster(hata_mesaji) return sayfa_sayisi = int(sayfa_sayisi) yaprak_sayisi = sayfa_sayisi / 2 # 2 sayfa = 1 yaprak olarak kabul edilir. self.table.setRowCount(len(kagit_kalinliklari)) # Satır sayısını belirle for i, (kagit, kalinlik) in enumerate(kagit_kalinliklari.items()): sonuc = yaprak_sayisi * kalinlik self.table.setItem(i, 0, QTableWidgetItem(kagit)) self.table.setItem(i, 1, QTableWidgetItem(f"{sonuc:.2f} MM")) def temizle(self): """ Tabloyu ve giriş kutusunu temizler """ self.entry.clear() self.table.setRowCount(0) def hata_goster(self, mesaj): """ Kullanıcıya hata mesajını gösterir. """ msg = QMessageBox(self) msg.setIcon(QMessageBox.Icon.Warning) msg.setWindowTitle("Hata") msg.setText(mesaj) msg.exec() # Uygulamayı başlat if __name__ == "__main__": app = QApplication(sys.argv) pencere = KitapSirtKalınlıkHesaplayici() pencere.show() sys.exit(app.exec())
Kod
Yığını:Bu kod muhtemelen çalışacaktır. Daha fazla isteğiniz için web sitemden ulaşınız.
Yükleme talimatları:
python --version where python pip --version python -m ensurepip --default-pip python -m pip install PyQt6 pip install pyinstaller pyinstaller --onefile --noconsole dosya_adiniz.pyKod
Yığını:Sonucu:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madengineer34 -- 27 Şubat 2025; 1:10:47 >
-
ya arkadaş yıl olmuş 2025 ne diye hala exe'yle falan uğraşıyorsunuz, tek sayfalık şey, üstelik responsive değil window size fixed, font size fixed, yok python yok Qt yok bunları exe yap o kadar uğraş sonra sadece PC'de çalışsın
html+biraz css+javascript ile yapın herkes kullansın cepten, tabletten, PC'den, yapıp JsBin'e koyayım isterseniz, kopyalar kullanırsınız işte
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 27 Şubat 2025; 12:44:39 >
ve yaptım bile
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
kardeşim teşekkür ediyorum eline koluna sağlık
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X