Şimdi Ara

EXIF e dokunmadan resim sıkıştırma ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar...elimde gereksiz biçimde çok yüksek çözünürlükle çekilmiş fotoğraflar var ben bu fotoğrafları optimize etmek istiyorum elimde şu an pixresizer isimli bir program var.program cok kullanışlı fakat exif bilgilerini siliyor.bu bilgilere dokunmadan toplu optimizasyon yapacak bir program var mıdır?

• picasa exifleri silmeden toplu şekilde ufaltıyor diye biliyorum.
    bir de nikon view nx indirip onunla da aynı işlemi kalite kaybına hiç uğramadan yapabilirsiniz.
  • irfanview ile yapiyorum ben. basit görünebilir lakin exif bilgisine hiç bir müdahale ve ilave yapmadan boyut ve sıkıştırma işlemini yerine getiriyor.
  • Aslında pek çok program bu işi yapıyor. Tek dikkat etmeniz gereken şey, kaydederken exif bilgisini tut seçeneğinin aktif olması. Mesela ben gimp kullanıyorum. Orada ileri kayıt seçeneklerinde "Save Exif Data" diye bir seçenek var. Bu işe yarıyor. Photoshop'ta da benzer bir seçenek. var.
  • vso image resizer.
    ücretsiz hemde.
  • İrfanview kullanıyorum bu konuda gayet başarılı gibi.

Sıkıştırma kalitesi olarak kendiniz de seçebiliyorsunuz. %...70-80-90 gibi
  • hepinize cok cok teşekkür ederim.vso ve picasayı kullandım.işime yaradı gerçektende..photoshoptada yeniden boyutlandırma var fakat toplu boyutlandırma yapılıp yapılmadığını bilmediğimden size sordum.tekrar cok teşekkürler emeğinize sağlık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tiff olarak kaydetme
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben de irfan view kullanıyorum ihtiyacım olduğunda

quote:

Orjinalden alıntı: prokizya

İrfanview kullanıyorum bu konuda gayet başarılı gibi.

Sıkıştırma kalitesi olarak kendiniz de seçebiliyorsunuz. %...70-80-90 gibi
  • Peki bu işi fotoğrafın kalitesini bozmadan toplu olarak yapabilen bir program varmı. Ben küçültme işini PS da yapıyorum fakat tek tek zor oluyor...
  • Xnview...
    Türkçe programdır.
    Exif silmeden ve kalite kaybı olmadan fotografları resize eder.
  • quote:

Orjinalden alıntı: On7_li

Peki bu işi fotoğrafın kalitesini bozmadan toplu olarak yapabilen bir program varmı. Ben küçültme işini PS da yapıyorum fakat tek tek zor oluyor...

toplu olarak da irfanview ile bütün bi klasör içindeki dosyaları istediğiniz boyuta kaliteye dönüştürebilirsiniz. ister dosya türü değiştirin, ister scale yapın ister pixelleri değiştirin, ister kompres yapın. fark etmez. her şeyi yapar =)

1,25 mb lik setup dosyası vardır. Türkçe dahil onlarca dil desteği de vardır.. çok severek kullanırım yıllar yılı..

kalitesini bozup bozmamasını ayarlayabilirsiniz tamamen kullanıcı seçimine bağlı.
    EXIF bilgilerine de hiç bir müdahalede bulunmaz..
  • advanced jpeg compressor tavsiye ederim.

max. kalitede sıkıştırıldığında zerre kadar kayıp bile olmuyor.
    Toplu sıkıştırma yapıyor.
    exif bilgilerini saklı tutabiliyor.
    ayarları verdikten sonra save profil oluyor. diğer açılışta load profillle önceki verdiğiniz ayarlar toplu halde tek tıkla geliyor.
    noise(kumlanma) ayarı verilebiliyor.
    Dah birçok ayar.
    Tavsiye ederim.
    İndirmek için resime tıkla
     EXIF e dokunmadan resim sıkıştırma ???

• inceleyelim hemen.
  • Ben ACDSee 5.0 kullanıyorum çok uzun bir zamandır, her işimi görüyor, exifide koruyor...
  • picasa ile nasıl yapıldığını söyleyebilir misiniz ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.