Şimdi Ara

EXPER EASYPAD (P10AN/G) ve VIEWSONIC VIEWPAD 10s ROM YÜKLEME REHBERİ (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.091
Cevap
12
Favori
93.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nevruz.ahmet kardeş malesef flash bellek sorunu çözülmedi. Ama harici harddisk sorunu çözüldü. Yani 500gb harddiste yazma silme yapıyor ntfs mounter ile ancak flash bellekte yapmıyor. Hadi onu ntfs ile formatlayıp kullanayım desem fotoğraf makinesinin belleğini ne yapacağım? Anlayacağın benim bahtım kapandı bu konuda büyük sorunum çözüldü küçük sorunum çözülmedi
  • arkadaslar

VegaCreami basari bir sekilde kurdum gayet iyi calisiyor fakat, usb den cihazi bagladigim zaman, SD card `Bigisayarim ` kisminda gozukmuyor. Surucu ile ilgili degil sanirim cunku `adb shell ` calisiyor. Fakat ben Bilgisayarimdan sd card in icerigini acip dosya atmak istiyorum.

Daha once USB baglantisini ac/kapa diyorduk cihazdan ama artik oda cikmiyor. Bunu nasil cozebilirim??
  • Bu roma acayip bağlandım ben geçen gün youtube videolarının yarısında kesiliyor diye, bu rom betadan kurtulana kadar honey ice'ı kullanmaya karar verdim ve kurdum. Baktım beni sarmadı akşam yeniden bunu kurdum bağımlılık yaptı

O zaman hemen şu can alıcı soruyu soralım

Video sorununu nasıl çözerim bilen var mı? Videoyu seyrederken yarısında duruyor
  • hocam sizde usb ac/kapa olayı varmı? ve bilgisayarımda cihazı flash disk gibi gorebiliyormusunuz?
  • Üstad, Usb aç kapa derken? Bilgisayara usbden cihazı bağlayıp içini görmeyi mi kastediyorsun? Eğer bunu soruyorsan bende de olmuyor. Ama benim için problem değil zira bilgisayardaki bir dosyayı tablete yüklemek istediğimde flash diske atıyorum, flash diskten de tablete atıyorum. Ama betadan kurtulsun hepsi düzelir. Şimdilik elimizdekilerle idare edeceğiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_carleone82

arkadaslar

VegaCreami basari bir sekilde kurdum gayet iyi calisiyor fakat, usb den cihazi bagladigim zaman, SD card `Bigisayarim ` kisminda gozukmuyor. Surucu ile ilgili degil sanirim cunku `adb shell ` calisiyor. Fakat ben Bilgisayarimdan sd card in icerigini acip dosya atmak istiyorum.

Daha once USB baglantisini ac/kapa diyorduk cihazdan ama artik oda cikmiyor. Bunu nasil cozebilirim??

m_carleone82, VegaCream beta 2.1 romda, tableti açtıktan sonra usb kablosunu bilgisayara bağlayınca 10-15 saniye sonra VegaCream_BETA-2 adı altında hemen görmeniz gerekiyor. Eğer olmuyorsa, tabletinize Ntfs Mounter programını kurup birde öyle deneyin. Shutle Tools programı ile uğraşmanıza gerek yok. Eğer haala olmazsa Shutle Toolsu da bir deneyin. Olması lazım eğer 2.1 beta kullanıyorsanız.

• nevruz.ahmet kardeş shuttle tools hiç bir işe yaramıyor bu konuda. Peripherale getiriyorum bi işe yaramıyor, halbuki diğer romlarda oluyordu. Ha belki windows ta olabilir hiç denemedim ama linuxta kullanamıyorum. Öbür romları linuxta rahat kullanıyordum.

Ha gerçi benim için önemli değil. Videoları yarım oynatma sorununu bir çözdüm mü tamamdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: gercekelektronik738

nevruz.ahmet kardeş shuttle tools hiç bir işe yaramıyor bu konuda. Peripherale getiriyorum bi işe yaramıyor, halbuki diğer romlarda oluyordu. Ha belki windows ta olabilir hiç denemedim ama linuxta kullanamıyorum. Öbür romları linuxta rahat kullanıyordum.

Ha gerçi benim için önemli değil. Videoları yarım oynatma sorununu bir çözdüm mü tamamdır

gercekelektronik738, farklı browser denedin mi? Opera, maxton, chrome, firefox vb. Bahsettiğin adroidin kendi rom'unda da oluyor mu? Ben uygun bir browser bulacağına inanıyorum. Yani youtube sitesine ,farklı browser kullarak girip bir dene istersen.

• Dostum, bayağı browser denedim. Androidin kendi browseri,opera, dolphin ve maxton
    başka browser deneyeceğim bakalım ne çıkacak?
  • Yukarıda sözü edilen bilgisayarın tableti bir usb birimi gibi görmemesi ıcs sürümlerinde bende de var. pek önemsememiştim.Vega ıcs beta 2.1 kurmak için öncelikle android 2.2 yi kurduktan hemen sonra pc ile tablet birbirine bağlıyken pc tableti gördü.daha sonra vega ıcs beta 2.1 kurunca görmedi o zaman üste yazılan soru ve cevapları daha dikkatli okudum ntcs mount programını kurdum,shuttle tool programıyla denedim olmadı .bir keresinde shutter tool programında denerken,pc (win7) aygıt yüklemesi yapıyordu ki ,tamam oldu galiba derken pc vega ıcs beta2.1 sürücüsü bulamadı ikazı verdi.
    Tahminimce ıcs den kaynaklanan pc ile uyuşmamazlık sorunu oluyor bazı tablet ve pc lerde.
    Bakalım nasıl çözümlenecek.başına gelenler deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alonestalker

Yukarıda sözü edilen bilgisayarın tableti bir usb......

alonestalker, ben de 2.1 kullanıyorum. Tablet açıkken usb kablosunu karşılıklı olarak takdım. 10 sn. usb aygıtını buldu ve tanıdı. Daha sonra usb kablosunu çıkarıp her takmamda hemen windows7, tableti bir usb flash bellek gibi gördü. Yani aynı rom kullanıyoruz. Sizde olmamasının sebebini anlayamadım. Bende exper var. Ntfs mounter harici bir şey de kurmadım. İlginç bir durum.
  • Arkadaslar tesekkurler cevaplar icin. Fakat ben USB veFlashdiskleri mount etmeyi kastedmedim. Onlar calisiyor sorun yok..

Simdi Androidli bir aygiti bilgisayara bagladigimizda eskiden 2 sey cikardi

1-USB Debuging * ADB icin... ve calisiyor. hic bir sorunum yok.
    2-USB file transfer ON/OFF... *on yapinca sd card gecici olarak unmount olurdu, biz bilgisayardan klasorleri acar icine dosya atardik.. sonra tekrar off derdik, ve android sd cardi mount ederdi...

simdi bende adb calisiyor... USB ve flash disklerde calisiyor...
    Ama ben bilgisayardan cihazin icindeki mount olmus sd carta, bilgisayarim penceresinden dosya atamiyorum... bunu nasil yapabilirim ???

su resimdeki seyi kastediyorum
    http://www.flickr.com/photos/osde-info/5571638902/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_carleone82 -- 17 Haziran 2012; 15:49:26 >

• Bilgi amaçlı olarak söylüyorum,merak eden olabilir vegacream beta 2.1 de, kablosuz logitech m180 mouse shuttle tools ile tanıtıp sorunsuz çalışıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaslar tesekkurler cevaplar icin. Fakat ben USB veFlashdiskleri mount etmeyi kastedmedim. Onlar calisiyor sorun yok.....

su resimdeki seyi kastediyorum
    http://www.flickr.com/photos/osde-info/5571638902/

m_carleone82, bizim de bahsettiğimiz aynı şey. Beta 2.1 de, açık olan bir tableti bilgisayara usb kablosu ile bağladığında Sdcard takılmış olarak görüyor. Ve de istediğiniz dosyayı, tabletinize kopyalayabiliyorsunuz. Bahsettiğimiz şeyler aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevruz.ahmet -- 17 Haziran 2012; 16:58:23 >

• Evet hocam ayni seyden bahsediyoruz tamam hem fikirim.

Iste benim sorunum da bu , bilgisayarda gormuyor tablet. acaba hangi surucuyu kullaniyorsunuz?
  • MRB ARKADASLAR EXPER EASYPAD P10ANG 3G LI MODELI ALMISTIM BABAMA HEDIYE ETMEK ICIN ALMISTIM SAGOLSUN ARKADASLAR YARDIMCI OLDULAR FAKAT ROM YUKLEME ISLEMINI YAPAMADIM, APX MODUNDA ACILMIYOR. SD KARTADA ROM YUKLEDIM ORADANDA ACILMADI, BIR TURLU YENI ROM YUKLEYEMEDIM. TABLETTE VIEWCOMB YUKLU, ESKI ORJINAL ROMA DONMEK ISTIYORUM. SORUNUM COZULURSE FM TRANSMITTER HEDIYE EDICEM. LUTFEN YARDIM EDIN.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada Google Maps latitude gibi yer gösterici uygulamalar yok. :(
  • quote:

....
    acaba hangi surucuyu kullaniyorsunuz?

Hangi sürücü derken romu kasteddiyseniz daha önce yazmıştım vega cream 2.1 beta diye. Win7 kurulu dizüstümde.Olmadıysa beta 2.1 romu bir daha kur istersen.Nasılsa kaybedeceğin bir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gabayir

MRB ARKADASLAR EXPER EASYPAD P10ANG 3G LI MODELI ALMISTIM BABAMA HEDIYE ETMEK ICIN ALMISTIM SAGOLSUN ARKADASLAR YARDIMCI OLDULAR FAKAT ROM YUKLEME ISLEMINI YAPAMADIM, APX MODUNDA ACILMIYOR. SD KARTADA ROM YUKLEDIM ORADANDA ACILMADI, BIR TURLU YENI ROM YUKLEYEMEDIM. TABLETTE VIEWCOMB YUKLU, ESKI ORJINAL ROMA DONMEK ISTIYORUM. SORUNUM COZULURSE FM TRANSMITTER HEDIYE EDICEM. LUTFEN YARDIM EDIN.

gabayir, daha önce verdiğim linkte apx modda nasıl tableti nasıl bilgisayara tanıtacağın yazılıydı. Şunun gibi:
    1- Tableti kapatın ve şarj cihazını takın.
    2- İki ucu erkek USB kablo ile tablet ve bilgisayarı birbirine bağlayın.
    3- Tabletin ON/OFF düğmesiyle fiziksel BACK düğmesine aynı anda basın ve 1-2 sn bekleyin.
    4- "BİR" deyip ON/OFF düğmesini; "İKİ" deyip BACK düğmesini bırakın.
    5- Bilgisayarınız APX aygıtı bulacaktır ancak driverini yükleyemeyecektir.
    6-http://www.exper.com.tr/Downloads/USB_driver.rar adresinden indirdiğiniz sürücüyü kullanarak APX cihazın sürücüsünü aygıt yöneticisnden elle yükleyin.
    7- Driver yüklendiğinde, aygıt yöneticisinde "nvidia....." şeklinde kurulan sürücüyü göreceksin.
    8- Tablet artık APX modda ROM yüklemeye hazırdır.
    9- Yüklenmek istenen ROM'a ait EXE dosyası tıklanır ve “Press enter to continue” yazısı gelene kadar beklenir.
    10-Yükleme ekranı kapandıktan sonra usb bağlantısı çıkartılır ve tablet açılır.

5. adımda, aygıt yöneticisinin altında Bilinmeyen aygıtlar başlığının altında Apx yazısını görmen gerekir. Eğer görememişsen 3. ve 4. adımları defalarca tekrar et. 20-30 defa belki. Dikkat edeceğin bir şey de şu: Bazen tablet 3. satırdaki tuşlara basılınca açılır.Fakat ekrana görüntü gelmez. Bu esnada açık olduğu için tablet defalarca malum tuşlara basanda apx modunu görmez. Tableti kapatman gerekir. En kısa yolu da: power tuşuna 6-7 sn. basılı tutarsan tablet kapanır. Ayrıca Apx modda tanıtım yaparken, tabletin adaptörü takılı olursa daha kolay olur. Yani elektrik prizine ve aynı anda bilgisayara tabletin bağlı olsun. Apx modda sonunda göstermeyi başarırsan işin %80'i tamam demektir. Geri kalan ise, apx'i usb_Driver.rar dan çıkardığın sürücüyü göstererek tanıtmak. Bu da işin %15'i. En kolayı da Aygıt Yöneticisinde, Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicileri yani Usb aygıtları altında Nvidia ....... diye tanıtmayı başarmışsan, VegaCream 2.1.exe dosyasına çift tıklama ve bitmesini beklemek. Zaten bitince Enter'a basman gerektiğini söyleyecek. Sonra usb kabloları çıkar ve Power düğmesine 5-6 sn. basılı tut ve tableti aç.Bu kadar. Denemeden olmaz. Uğraşman lazım. Transmitter meselesini de ikide bir dile getirmezsen iyi olur. Bizim de niyetimiz hayır burdaki bütün arkadaşlarımın olduğu gibi. İhhtiyacı olan bir arkadaşımıza takdim edersiniz.Kolaylıklar dilerim.

ftp://ftp.exper.com.tr/SURUCULER/Exper-Tabletler/EASYPAD-P10AN/ROM/EasypadRomG%FCncelleme.pdf

• quote:

Orijinalden alıntı: gabayir

MRB ARKADASLAR EXPER EASYPAD P10ANG 3G LI MODELI ALMISTIM BABAMA HEDIYE ETMEK ICIN ALMISTIM SAGOLSUN ARKADASLAR YARDIMCI OLDULAR FAKAT ROM YUKLEME ISLEMINI YAPAMADIM, APX MODUNDA ACILMIYOR. SD KARTADA ROM YUKLEDIM ORADANDA ACILMADI, BIR TURLU YENI ROM YUKLEYEMEDIM. TABLETTE VIEWCOMB YUKLU, ESKI ORJINAL ROMA DONMEK ISTIYORUM. SORUNUM COZULURSE FM TRANSMITTER HEDIYE EDICEM. LUTFEN YARDIM EDIN.

Öncelikle transmitter istemiyorum,tableti apx moda alma zor bir işlemdir,rom yüklemenin en zor bölümüdür,apx moda almak için denemeler yap sabırlı olmasın,en sonunda mutlaka olacaktır,apx moda aldıktan sonra gerisi zaten kolay
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.