Şimdi Ara

Explorer.exe'nin sabit %50 CPU Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Explorer.exe nin sürekli olarak %100 veya %50 Cpu kullanması başıma ilk defa geldi ve çoğu insanın bu sorunu çözemeden format atmak zorunda kaldıklarını gördüm.
    Kendi bilgisayarımda sorunu halletmemin hemen akabinde çözümü burada paylaşmak istedim:

Bilgisayarınızın ağırlaştığını hissetmenizden sonra görev yöneticisine bakıp explorer.exe 50 CPU gördüyseniz çözüm için doğru yerdesiniz.

Bilgisayarınız normal bir şekilde açıldıktan sonra herhangi bir sorun gözükmezken .mpeg .av gibi codec dosyalarının olduğu dosyaya girdiğinizde explorer.exe bir anda %50 lere fırlayacak ve explorer.exe yi sonlandırana kadar %50 olarak kalıcaktır.Bu sorunun nedeni bilgisayarınızda bulunan virüs bulaşmış bir codec dosyasıdır. .Eğer dosya görüntüleme biçiminiz ayrıntılar olarak seçiliyse bu sorun kendini belli etmez. Fakat döşeme seçiliyse dosyaların thumbnaillerinin oluşturulması için explorer.exe işlem yapacak ve o anda virüs bulaşmış codec dosyası çalışmaya başlayacaktır. Sorununuzun bu olup olmadığını içinde video bulunan bir dosyayı açıp klasör üzerinde sağ tıklayıp görüntüleme seçeğini döşeme olarak seçerseniz ve dosya içindeki videoya bir kez tıklayıp ayrıntılar kısmında küçük resimin oluşmasını bekleyerek öğrenebilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra explorer.exe %50 yi buluyorsa korkmayın doğru iz üzerindesiniz ve çözüm hemen aşşağıda:

1-) Önceliklehttp://technet.microsoft.com/tr-tr/sysinternals/bb896653.aspx adresinden, Explorer.exe yi hangi dosyanın ve eklentilerin bu kadar zorladığını bulabilmek için Process explorer programını indiriyoruz.
    2-) Explorer.exe'nin CPU kullanımı %50 iken programı açıyoruz. Aksi takdirde explorer.exe'yi neyin zorladığını bulamayız.
    3-) Programda adres gezginin hemen sağında zaten CPU kullanım değerleri yazıyor. Explorer.exe yi buluyoruz. Sağ tıklıyoruz ve özelliklere(properties) basıyoruz
    4-) Yukarda yer alan sekmelerden Konular(Threads) sekmesine basıyoruz.
    5-) Gelen ekranda CPU ve CSswitch Delta kullanımının en fazla olan dosya en yukarda olucaktır.Start Address kısmından dosyanın adını öğreniyoruz.(Benimkisi emzmp4soruce.dll idi.Fakat bu dosyanın adı her kullanıcı için faklılaşabilir.)
    6-) Bulduğumuz dosyanın üzerine tıklayıp alttan Module seçeneğine tıklıyoruz.
    7-) Karşımıza gelen ekrandan Konum: "C:\....................." kısmından dosyanın nerede olduğunu öğreniyoruz.
    8-) Dosyanın nerede olduğunu öğrendikten sonra bu dosya için alttan Kill seçeneği ile işlemi sonlandırıyoruz.
    9-) Dosyayı normal yol ile silemeyiz. Explorer.exe bu dosyayı kullandığı için silinmesine izin vermeyecektir.
    10-) Dosyayı silebilmek için Başlat>çalıştır a tıklıyoruz. cmd yazıp entera basıyoruz
    11-) Gelen komut ekranına del "C:\..................... (Yani " işaretiyle beraber dosyanın adresini) yazıyoruz.
    12-)Görev yöneticisinden explorer.exe yi sonlandırıyoruz ve hızlıca cmd ekranında enter'a basıyoruz.Evet hayır mı diye soracak hemen yine e yazıp entera basıyoruz.

Explorer.exe ayarları değiştirmediyseniz otomatik olarak kendisi başlayacaktır.Bu yüzden dosyayı silebilmeniz için Explorer.exe yi sonlandırdıktan hemen sonra cmd den enter'a basmanız gerekiyor.Fakat explorer.exe başlamadıysa çalıştıra explorer yazıp entera basarsanız explorer.exe yeniden çalışacaktır.

Sorununuz çözüme ulaştı geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shit.kaka -- 3 Nisan 2013; 10:13:37 >

• DOSTUM DEDİkleini yaptım fakat dosya kendini tekrar kopyalıyor 3 4 sn sonra Yardım edebilir misin bi çözüm bulamadım pek virüs programları combofixi falan denedm olmadı virüs aynı dediğin gibi çalışıyor :)
  • Silmen gereken dosyayi tam olarak tespit ettigine emin misin ?
    Sorunu hala cozemediysen cpu yu zorlayan dosyanin adini soylersen yardimci olabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.