120 Gb lık WD harici harddisk almıştım, USB girişli... Başka makinende sorun yaşanmıyor ancak benim makineye takınca, yeni alet bulundu deyip görünüyor. Fakat, herhangi bir bilgi yüklemek için üstüne tıkladığımda, aleti çıkarırmış gibi uyarı sesi geliyor ve görünmüyor. 5-10 saniye beklediğimde tekrar yeni alet bulundu diyor. Tekrar üstüne tıkladığımda tekrar uyarı sesi geliyor... Zor da olsa quick format attım... Dokunmadığım sürece hiçbir sorun yok; alt tarafta "güvenli kaldır" sembolü de duruyor. Ama kullanamıyorum... Hatta şöyle de bişey var, kasanın ön tarafındaki USB lerde görünmüyor, sadece arkadaki USB lerde; o da yukarıda anlattığım gibi.. (USB driverları da son sürümlü) Ne yapmamı önerirsiniz?
Büyük ihtimal usb aygıtınızda sorun var ancak öncelikle USB kablonuzdan şüphelenmek gerek. Farklı bir USB kablosu ile aygıtıınızı deneyiniz.
aslında kablo değilde kablonun girdiği dişi yerde bir temassızlık olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: dejaay
Büyük ihtimal usb aygıtınızda sorun var ancak öncelikle USB kablonuzdan şüphelenmek gerek. Farklı bir USB kablosu ile aygıtıınızı deneyiniz.
Laptopa bağlayıp format attım. Ayrıca abimin bilgisayarında da denedim çalışıyor. Kabloda sorun olmadığına eminim.
Benim bilgisayarımın USB girişinde temassızlık olsaydı işlem yapmadığım sürece "donanımı güvenle kaldır" simgesi sağ altta bulunuyor olur muydu? İşlem yapmaya çalıştığım anda kendi kendine kaldırıyor donanımı...
Arkadaşın dediği gibi o zaman, bilgisayarınızın USB girişlerinden şüphelenmek lazım. Bunun için bilgisayarınızda başka bir usb aygıtı deneyiniz. Aynı sorunu yaşayacak mısınız ?
bir fikir : kurulu programlardan birinin sürücüsü bunu yapıyor olabilir. örnek, alcohol %120 nin eski bazı sürümlerinde benzeri sorunlar oluyordu, alcohol ün kendi yüklediği sürücüler yüzünden, daha sonraki sürümlerde düzeldi.
quote:
Orjinalden alıntı: tan
bir fikir : kurulu programlardan birinin sürücüsü bunu yapıyor olabilir. örnek, alcohol %120 nin eski bazı sürümlerinde benzeri sorunlar oluyordu, alcohol ün kendi yüklediği sürücüler yüzünden, daha sonraki sürümlerde düzeldi.
Olma ihtimali yüksek... Samsung PC studio adlı program hata vermişti yüklerken... Belki o nedenle olabilir... Şu an başka yerdeyim, dener denemez cevap yazacağım buraya...
benzer bir sorun bende de var 120 gb wd taşınabilir disk aldım...
masaüstü bilgisayarlarda çalıştığı halde hp 9030 1.6 centrino işlemcili dizüstü bilgisayarımda çalışmıyor...
dizüstünde hiçbir tepki vermiyor... sadece ilk aldığımda 1 kez çalışmıştı...
yardımcı olan olursa sevinirim.
Uzun bir süre sonra format atıp yeniden deneyebildim... Sadece HP'nin yazıcı için gerekli olan bir programından başka bir yazılım yok fakat gene aynı hata oluştu... Formattan sonra ilk defa taktım ve "aygıt bulundu; gerekli güncellemeler alındı; kullanılmaya hazır" mesaj balonları belirdi... Ardından birkaç film dosyası kopyalamaya çalıştım...Kopyaladı... Fakat içine girip çalıştırmayı denediğimde tekrar aynı sorun belirdi..
aygıtı kendi kutusundan çıkan kablo ile çalıştırıyorsun değil mi?