Çatlayın patlayın. Takır takır yatıyor maaş. Çatır çatır yiyoruz. |
EYT lilere Erken Emeklilik Vergisi Gelsin. (2. sayfa)
-
-
memur ve emekli maaşları hızla düşmeye başlayacaktır eski günlerdeki gibi yoksa devlet belini doğrultamaz
-
EYT nin bedeli Türk milleti olarak enflasyon kanalı ile ödeniyor zaten.
EYT , tasarruf ile ödenecek bir para değil. Artı deprem bölgesi harcamaları için 1 trilyon TL para da bütçeye bindi.
Onunda yükü var.
Türkiye nin yıllık bütçe harcaması aşağı yukarı 350 milyar dolar.
EYT maliyeti için yıllık ek kaynak 17 milyar dolar mı ney. Bu artarak devam edecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
eytyi çıkaranlara ne gelsin?
-
Benim icadım formül uygulansın.
Elbette genç emeklilerin hakkı geriye alınamaz ama mevcut emeklilere yaşa göre emekli maaşı ödensin. Mesela 50 yaş altı 3 bin lira alsın. 50-55 yaş arası 10 bin alsın. 55-60 yaş arası 15 bin alsın. 60-70 yaş arası 25 bin alsın. 70-80 yaş arası 35 bin alsın. 80-90 yaş arası 50 bin alsın. 90 yaş üstü 100 bin alsın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam çevremde 40 yaşında olup EYT sayesinde emekli olan birçok kişi var. Hatta bir tanıdığımızda iste EYT sayesinde emekli olabiliyormuş, onun yaşında 40 küsür ama maaşım düşüyor, sağlığım el veriyor, o yüzden çalışmaya devam edeyim diyip emekli olmadı.
-
Bakanları falan da bugünlerde EYT ye yükleniyor bunlara da burada mesai yapmak kalıyor.
Şu tuik enflasyon rakamları ile bu bağlanma oranları ile çok zor ama EYT bütçeye yük olmuştur denilebilecek en yakın tarih 2050 yılı ve sonrasıdır.
Neyse vatansız trollerin görevi ülkenin milletin çıkarları veya doğrularmış gibi bende cevap yazıyorum.
-
Niye eyt siğorta paralarını ödemediler mi ?
-
eyt hakkımız diye dernekler kuran sokaklara dökülenler kimlerdi acaba hükümeti köşeye sıkıştıracagım diye her fırsatı değerlendirenler hazineye getirecegi ek yükü hiç düşündüler mi acaba hiç sanmıyorum 1991 yılında iş hayatına başlayan birine 25 yıl çalısacaksın 5500 gün prim ödersen eemekli olabilirsin diyorsun sonra emekli olamassın diyorsun nasıl olacak bu iş 31 yıl çalısmışlığım ve 10609 gün prim ödemişliğim var ve EYT liler ile aynı kefeye konuluyorum benim fazla ödediğm gün ve primler ne olacak burdan klavyeden sallamak kolay
-
40 yaşında emeklilik gerçekten milletin sırtına yüktür.
-
Recep Tayyip Erdoğan ve Mehmet Şimşek bunu beğendi.
Bu eyt demokrasinin boktanligini gösteriyor. Hükumet iktidarda kalmak için ülkenin geleceğini mahvetmeyi göze alıyor. Muhalefet de oy için aynı vaatleri veriyor.
Bi kralimiz olsa şu yasayı iptal eder geçerdi
Eriyecek asgari emekli maaşına yakın alacaksın
birisi şu los muertos'a söylesin; guadalajara'daki kartelinin işleri ile uğraşsın, eyt lilere kafa yormasın...
-
akp sistematik bir şekilde 2 aydır ekonomik sıkıntıları eyt'lilere yüklüyor. Devletin her kesiminden her hafta eyt'liler için açıklamalar yapılıyor. İnsanları eyt'lilere karşı kışkırtıyorlar.
-
Büyük yanlış yapıldı, ortalama 30 yıl maaş alacaklar, biz ve bizim çocuklarımız eyt lileri 30 yıl besleyeceğiz. Tam emekli olacağız, öleceğiz.
-
Rasyoneliteden tamamen uzaklaşmış, kara deliğe dönüşmüş bir sosyal güvelik sistemimiz var. Herkesi memnun/mutlu edecek bir politika mümkün değil maalesef...
-
düz mantık. 12500 kendi alıyor 12500 de eşi. 25000 ev kendinin. okuyan cocuk var devlet okulunda. ucu ucuna anca yetiştirir.
not: 15 ay sonra emekliyim :D
-
AKP kurulduğunda, AKP'nin üç numaralı ismi yapılan Bülent Arınç aynen diyor ki:"Bu kadar israf olmasa vergi bile almamıza gerek kalmazdı" Adam sadece israfı katmış, başka şeyler de katmamış...
Bizim millet gerçekten tuhaf, gözü komşusunun üç kuruş parasında. Komşusunun aldığı üç kuruşu görür ama futbolcudan alınan komik vergiye itiraz etmez.
-
eyt aşağı eyt yukarı bu tamamen kendi rezilliklerini perdelemek için yapılmış bir propagandadır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X