Yok öyle 40 yaşında emekli olup bir ömür milletin sırtına yük olmak. 60 yaşına kadar erken emeklilik vergisi ödesinler. Maaşlarının %80i stopaj olarak kesilsin. Ben 65 yaşında emekli olacağım bunlar 40 yaşında emekli oldular. Bunlar maaş qlacak diye benim standartım düşecek , kazandığım paramın alım gücü azalıyor < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 24 Temmuz 2024; 21:17:30 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
EYT lilere Erken Emeklilik Vergisi Gelsin.
-
-
-
Her hafta bir eyt konusu açılmak zorunda mı? Olan oldu. Bir de kaç kişi 40 yaşında emekli oldu? Eyt=40 yaşında emeklilik demek değildir. 56-57 yaşında zaten emekli olacak insanlar 50'de olmaya hak kazandılar eyt ile. 65'te olacaktı da eyt geldi 40'ta oldu gibi algı yaratmayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merak etme, yeni emekli olacak herkes yılbaşından itibaren bağlanan maaşını görünce ufak bir şok yaşayacak
-
Eyt'nin yıllık maliyeti 600 milyar TL. Yani Mehmet Şimşeğin açıkladığı yeni vergi paketinin hepsi 40 yasındaki delikanlı emeklilere verilecek.
İşin acı yanı şu ki normalde Şimşeğin bu vergi paketi ile bütçe açıklarını tamamlaması gerekiyordu ancak EYT saolsun Şimşek 600 mar TL ek gelir yaratacak yeni bir vergi paketi daha hazırlıyor.
Yani Eyt'nin ücreti primden Sgkdsn değil doğrudan vergi olarak bizim cebimizden çıkıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 21 Temmuz 2024; 20:14:24 >
Gençler
Eytlileri bırakıp
Abo nun peşine düşün(aylık bağlama oranı)
2008 de hiç edildi.
Nasıl böyle millet uyuyor
Çoğunluğun haberi yok
Adamın maaşı 6-7 çıkıyorda lütufla 10-12 veriyorlar.
Aklınızı başınıza alın.
Ekonominin kötü olması,
Herşeyin pahalı olması eyt ile alakalı değil.
Size patlayan
Emekliye patlamıyor mu sanıyorsunuz.
Var mı o kadar maliyet gerçekten? Herkes birtakım rakamlar söylüyor ama abartıyorlar mu bilmiyorum.
Bir de yanlış algı var. EYT'liler zaten diğerlerine göre erken emekli olacaklardı. Emeklilik yasası çıktığında halihazırda çalışanlara kademeli olarak yaş şartı gelmişti. Benim tanıdığım EYTliler zaten, EYT çıkmasa bile 50'li yaşlarda emekli olacaktı.
Ben 56'da olacaktım mesela.
Yani 65'te olacaklardı da, şimdi 40'da emekli oldular diye sürekli vurgulama var. Bu doğru değil.
1 milyon 700 bin diyor bakanlığın sitesinde. Doğruysa çok uçuk bir sayı bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Satoshi. -- 21 Temmuz 2024; 21:7:16 > -
12500 hocam daha neyin şokunu yaşayacak.
-
EYT artık kabullendik ona bir şey dediğimiz yok. Bir şekilde oldu.
Fakat Emekli maaşlarındaki dengesizlik çok can yakıyor. Babamın 9200 günü var. 20 - 25 yıldır sigortalı çalışıyor. EYT ile emekli olanlar ile nerdeyse aynı maaşı alıyor. Bi kaç bin TL fazla alıyor sadece.
Bu aradaki dengesizlik resmen bir fiyasko. Bu insanlar o kadar yıl çalıştı, vergisini verdi 40 - 45 yaşında emekli olanlar ile nerdeyse aynı maaşları alması yıllarını heba etmeleri anlamına geliyor. Resmen çöpe atılmış bir hayat.
Sorgulatıyor insana bu gibi şeyler, "Ben de emekli olduğumda bu şekilde olacaksam niye boşuna sigorta yatırıyorum ? " diye.
Çalışanların sigorta yaptırması bir tercih olmalı artık. Sigorta yaptırmak istemiyorum bu parayı kendime istiyorum gibi....
60-65 yaşından sonra bu şekilde sefil bir hayat yaşayacaksam, Gençken o sigorta paralarını çatır çutur yerim... Hiç bir işe yaramıyor emekli maaşları. HİÇ BİR İŞE.
-
devlet EYT yüküne çözümü çoktan buldu.
emeklilik sistemini fiilen bitirdiler. şimdi henüz alışamadığımız için "emekli maaşı nasıl olur da asgari ücretten daha düşük olur" diyoruz. ama önümüzdeki senelerde emekli maaşı çok daha şiddetli şekilde düşürülecek.
bırak EYT'liyi, 65-70 yaşındaki adam bile aldığı emekli maaşıyla mutfak masraflarının yarısını karşılayamaz duruma gelecek.
emeklilik kavramı tamamen sona erecek.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Vergi ile olmaz. Eyt liler dahil 60 yaş altının emeklilikleri iptal edilsin. Alınan maaşlar faiziyle geri alınsın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşım 57 yaşında emekli olacaktı. 43 yaşına bastı ve emekli oldu. Günaydın...
-
Sadece bu iktidar değil geçmiş iktidarlar da SGK (SSK-Bağkur-ES gibi 3 kurumu eski isimleri ile) çatır çatır yiyip soğana çevirdikleri için sistemi iyice bozduk.
Normalde sistem 4-5 çalışanın 1 emeklinin ihtiyaçlarını karşılaması üzerine olması gerekirken şu anda 1.4 gibi bir orana gerilemiş durumda.
Kısacası yetmiyor.
EYT hakkımız diyen tayfanın çoğunluğu Bağkur'luydu. İsteğe bağlı SSK yaptırıyordu. Böylece daha fazla prim ve maaş alma planları vardı. EYT ile olan bu esnafların çoğunun emekli maaşının olması, hayatları boyunca sağlık güvencelerinin olması sağlandı. Şimdi keyifle işlerine devam ediyorlar ve prim ödemeleri de yok. Sesleri çıkmıyor, muazzam mutlular.
Bu iş böyle olmaz.
-
Şimdi bu olay sayesinde insanlar bundan 25-30 sene önce emekli oldular. O zaman gençlerden neredeyse kimsenin "Benim hakkım yeniyor insanlar erken yaşta emekli ediliyor" diye ağladığını hatırlamıyorum...
Sonra birden dendi ki biz bu yasayı değiştirdik...25 sene önce de biz diyorduk 60 yaşında emekli olacağız diye...Neyse ki yasa biz çalışmaya başladığımız dönemdeki ilk haline döndürüldü ve hakkımız geri verildi olay bundan ibaret. Sizin bu şekilde ağlamanız da bir şeyi değiştirmeyecek. Yerine dikkat çekilmesi gereken çok daha önemli konular var. Ama siz bilirsiniz isterseniz ağlamaya devam edebilirsiniz tabi...
-
Türkiye'deki ekonominin kötü gidişinin sorumlusu eyt'lilermi ? Verilmiş, kazanılmış hak geri alınmaz.
-
hay eyt başınızda parçalansın e mi
ama artık anlayın ya. arkadaş eyt akp nin yarattığı bir sorundur. kademeli geçiş uygulanırken herkes yaşını bekleyip emekli oluyordu.
benden bir yaş büyük adam emekli olurken bana 6- 7 sene icat ettiler.
yani düzeni bozan karıştıran yine akp dir.
sonra seçimlerde baktılar ki millet bunları öpecek, bu sefer iyice sıvadılar. yaş haddini iyice kaldırıp 40 yaşında adamı da emekli ettiler.
sen eytliye kızacağına bunu yapanlara kız.
ayrıca emekli yaş sınırı 50 olmalıdır. 65 diye siyonistlere çalışmasınlar. bunlar herkesi masa başında oturuyor mu sanıyor acaba? öyle bile olsa 65 çok.
emekliye verdiğin zaten bir ekmek parası 65 nedir?
-
Çocukken sigorta girişi yapıldı o zaman. Genelde normal işe başlayan ve prim dolduran insanlar zaten 50'li yaşlarda emekli olacaklardı, biraz erkene alınmış oldu. Tanıdıklarım genelde normalden 4- 5 sene önce emekli oldular eyt ile.
Arkadaşım 14 sene geri bastı. Zira benimde girişim olsaydı bende 1 kasımda emekliydim.
-
40 yaşındaki delikanlılardan ne vergisi çok ayıp çok...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
|
Gençler
Eytlileri bırakıp Abo nun peşine düşün(aylık bağlama oranı) 2008 de hiç edildi. Nasıl böyle millet uyuyor Çoğunluğun haberi yok Adamın maaşı 6-7 çıkıyorda lütufla 10-12 veriyorlar. Aklınızı başınıza alın. Ekonominin kötü olması, Herşeyin pahalı olması eyt ile alakalı değil. Size patlayan Emekliye patlamıyor mu sanıyorsunuz. |
Benzer içerikler
- hak yemek ile ilgili ayetler
- nur tuğba aktay boşandı
- erlik kimdir
- fissler boykot mu
- su bayiliği ne kadar kazandırır 2024
- chery icar v23 türkiye fiyatı
- imei kayıt ücreti
- doa iade makinesi
- dünyanın en büyük uçak kazaları
- togg renkleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X