2019 daki sağlam ti soruları neydi acaba hocam?2019 daki fonksiyon ve polinom soruları lti den daha zordu ve bu sınavdaki sorular o sorulardan da zordu.Özgün soru değildi 2019daki lti ler süreklilik sorusu belki ama o soru bile tanımı bilen biri için 3-4 dakika içinde çıkabilirdi. |
EYÜP B HOCAMIN DEĞERLENDİRMESİ (4. sayfa)

-
-
eyüp b popülizmden en uzak hoca
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam lisedeki mat hocalarınızı düşünün benimkilerden bazıları 30 u geçemez hdksbckd
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Abi ayt matematikte ilk sayfayı çözdükten sonra turlayacak adam gibi soru yoktu ne anlatıyorsunuz valla.
Hocam arkadaşın kaf apotemi çözmüş 35 civarından 25 civarına düşmüş muhtemelen (hepsi doğru değilse) sen hala abartıldığı kadar zor değil yazmışsın oraya yapma Allah aşkına.
Ben tekrar diyorum her soru zor değildi kesinlikle ama zor olan sorular cidden düşünmesi zordu buna ek olarak hemen hemen her soru cebir istiyordu ulan 40 tane ayt mat isaretleyen 5 tane Allah'ın kulu yok piyasada hocam nasıl çok zor değildi.Hadi ben salağım hadi bu konuya yazan diğer herkes de benimle birlikte salak olsun ya kalanlar?Bu çok ağır bir şey hocam yani buradaki çoğu insan denemelerde 35-40 arasındaydı zaten alayimiz 25-30 bandına düştük belki 1-2 yukarı olan vardır.
Usta yine sayisallara nefes aldırmışlar biyolojide ve kimya genelinde (duyum,fizik zor diye biliyorum.)edebiyat tarih coğrafya hani çok zor değildi belki ama zordu yani
Olum o Halit Ziya sorusu bile diğer edebiyat sorularının yanına girse herkes önünü ilikler.Bir tane önde olan adam sormadılar,tarih fena değildi coğrafya belki zor değildi ama bakmadan 6/6 da imkansız gibiydi.
2019'da irsalimesel geldi bir olayı o tarihte tapo Kağan zaten coğrafya tarafında ekonomi demiş altta ekonomi yazmış cevabı vermiş bu sene onlarla alakası falan yoktu yani Uygur metini sormuş adam(dediklerimin çoğunu doğru yaptım ama inkâr mı edelim doğru diye)
2019 yılında tutturdular bir küme polinom,o basit polinom denklemi yazma mantığını bilen herkes yapardı ama bu senekinde grafik üstünden önce yorum yapacan vs vs.Yine çok uzadı,benim sıralama olarak beklentim yok ama abartıldığını düşünmüyorum.Bok gibi geçti zaten çoğumuzun tyt sınavı öyle bir tyt üstüne bu ayt çözüldu onu da unutmayin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Muhtemelen bu 40 soru 200-300k insana (bu sinava ciddi giren öğrenci sayısı) na gore hazirlanmis.
Fakat bu sinava 2 milyon öğrenci giriyor. Sinavin ortalama ogrencisine gore cok absurt sinavdi gercekten. Hadi tyt neyse ilk 20 soruda o kadar is yoktu da ort mat bilgisindeki adamin ayt matta 3-5 soru disinda yapabilecegi soru yoktu sıkıntı burada bence.
20-30 tane yaptim diye kendini hirpalayanlar cogunlugun neti dustu ,ki olması gereken buydu, niye uzuluyorsunuz anlamiyorum bu kadar mi net bagimlisi oldunuz ?
Polinom , binom gibi bazi 3-5 soru da verilen egitime uygun sorular degildi bence. Konunun ana detayi ve bazi soru cesitlerini verirsin , oradan soru uretip zorlarsin ki olmasi gereken bu. Ama bu sorular verilen egitime gore zorlanmasi gereken soru cesitleri degildi bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 29 Haziran 2021; 1:25:48 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mbayediagne10
Muhtemelen bu 40 soru 200-300k insana (bu sinava ciddi giren öğrenci sayısı) na gore hazirlanmis.
Fakat bu sinava 2 milyon öğrenci giriyor. Sinavin ortalama ogrencisine gore cok absurt sinavdi gercekten. Hadi tyt neyse ilk 20 soruda o kadar is yoktu da ort mat bilgisindeki adamin ayt matta 3-5 soru disinda yapabilecegi soru yoktu sıkıntı burada bence.
20-30 tane yaptim diye kendini hirpalayanlar cogunlugun neti dustu ,ki olması gereken buydu, niye uzuluyorsunuz anlamiyorum bu kadar mi net bagimlisi oldunuz ?
Polinom , binom gibi bazi 3-5 soru da verilen egitime uygun sorular degildi bence. Konunun ana detayi ve bazi soru cesitlerini verirsin , oradan soru uretip zorlarsin ki olmasi gereken bu. Ama bu sorular verilen egitime gore zorlanmasi gereken soru cesitleri degildi benceHocam polinom sorusu kesinlikle bize verilen müfredata aşkın bir soruydu ama binom sorusu eğer onun bir P(1)=katsayılar toplamı sorusu olduğunu anlarsanız basitti. Ama hak veriyorum, o sorunun aslında bir polinom olduğunu çıkaramayacak çok kişi var. Ya da polinom dediğiniz sorudan grafik yorumu çıkarabilmek ancak geogebrayla ders alan bir fen liselinin yapacağı cinstendi. Bu tip puştluk kokan soru çok fazlaydı, verileri eksik verip kalan veriyi de isteyip onun üstüne cevap bekleniyordu.
-
hocam boşver bu gençlere laf anlatmaya değmez, gelmişler burda birbirlerini gazlıyolar yarın bi gün sınav açıklanıp da patladıklarında burda ağlamaya devam ederler
Bu halimize 2018 gelmezse yazık gerçekten demek ki herkes makineye falan dönüşmüştür geçen sene 9k kişi fullemişti bakalım şimdi ne olacak
Hocam bu sınav 2019la karşılaştırılamaz bence. 2019da girdim ilk senemdi. Tüm sene adam akıllı AYT mat çalışmadım, bazı konulara 11. sınıf bilgimle girdim bazılarına son 2 hafta baktım(lti) ve 22 doğru gelmişti. İyi bir net değil ama az çok konular hakkında fikri olan bir iki soru çözmüş kişiler-sadece ben değil çevremde de genelde netler 20-28 arasındaydı- 20-25 tane yapabiliyorlardı çünkü kek sorular vardı. 2021 sınavına girmedim ama evde inceledim ve bence kek diyebileceğimiz soru sayısı 7-8i geçmez bu sınavda. 18 de aynı. Logaritma dizi trigo denklem soruları çok kekti hatırladığım. Geometrisi zordu o sınavın. 20 zaten değerlendirme dışı anlamsız bir sınavdı. Yani kısaca şunu söylemek istiyorum 18 ve 19 sınavlarında az çok bilen birinin 20, biraz çalışmış deneme çözmüş birinin 30 yapmaması için bir sebep yoktu bence. Ancak 2021 sınavında durum böyle değil. Sınavdaki soruların 3/4ü sağlam sorular. Sadece soru zorluğu da değil olay bu sınavda psikoloji faktörü de var. Bir soru yapamazsın sonra 2-3 kek soruyu yaparsın kendine gelir devam edersin veya turlama taktiği yapanlar için önce kek soruları seçerler bir özgüven kazanırlar sonra zorlara girişirler.Bu sınavda turlama da yapılamazdı soruların zorluk seviyesinden dolayı. Zaten eyüpb, behzat gibi sağlam hocalar da benzer şeyleri söylemiş. Özellikle behzatın kitaplarındaki seviyeyi düşününce o bunu söylüyorsa harbiden öyledir. MF kısmı için yorumum yok ama TM için edebiyat-sosyal kısmı da 18 ve 19a göre sertti. Edebiyatta 200k olan arkadaşım bile 2019da 21 doğru yapmıştı çünkü yapılabilirdi sorular. Bu sene sağlam adamlar bile 21 yapamamış olabilir. Bir halit ziya sorusu sormuşlar sınava girenlerin yarısı yanlış yapmış neredeyse. Bir de dikkatimi çeken şu oldu: Zamanında hocam(2018 senesinde) ÖSYM'nin genelde bir soruda yaygın olarak yapılacak bir işlem hatası ile çıkacak şıkkı koymadığını söylemişti. Çıkmış sorulara baktığımda gerçekten öyleydi. Bu durumda bir işlem hatası yapan öğrenci şıklarda göremeyince baştan çözüyor ve doğruyu buluyordu. Hatta edebiyatta bile böyleydi bu genelde doğru cevap kabak gibi ortada oluyordu. Bu sene bu da olmamış hem edebiyatta hem matematikte. Dediğim halit ziya sorusunda şıklarda eğer abdülhak şinasi olmasa yüzde 90 doğru yapardı soruyu ancak abdülhak şinasi işin içine girince birçok öğrenci yanlış yapmış.
Ha tabi bence yine sıralamalar 2019dan çok iyi gelmez 2019a yakın gelir diye düşünüyorum. Her ne kadar zorluk artsa da imkanlar ve öğrenci kalitesi de artıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabricioramirez -- 29 Haziran 2021; 6:59:27 >
-
Eyüp B hoca, farkını ortaya koydu. Adaylara hayal satmadı, boşa gaza getiren motivasyon cümleleri kurmadı.
Üniversiteye ZRANNKK diye gireceksin denilen adaylar, Umudunu yitirme GÜZEL İNSAN başaracaksın diye umut pompalanan
adayların çoğu, sınavda sert tokat yediler. Sudan çıkmış balığa döndüler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stefann_Kuntz -- 29 Haziran 2021; 7:22:55 > -
o sınavdan sonra ne yapacağımı şaşırdım aw. sorgulamadığım hiçbir şey yok. benliğimi, düşüncelerimi, çalışmalarımı anneme ne diyeceğimi, hayallerime ne olacağını, bunları hak edecek ne yaptığımı, aklına gelebilecek her şeyi.
ayt salonundan bıraksan çıkmazdım 10dk ağladım orda. annem dışarda beklemesin diye gittim yoksa beni orda gömseler gıkım çıkmazdı. öyle bir sınavdı. bu ülkede ne iyi gitmiş ki iyi bir sınav bekliyoruz . ya baban zengin olacak ya yandaş olacaksın. siyasete girmek istemiyorum hiç ama bu ülkedeki ileri gelen insanların ya da hiç kimsenin umrunda değiliz. bu ülkeyi kalkındıracak olan nesilleri öldürüyorlar farkındaysanız. lgs tayfadan başlayarak yks tayfayı da dahil ederek. bu gidişle bu mandacılık gizli bir şekilde değil apaçık gözler önünde yapılacak. size yemin ediyorum sorguluyorum yaşamımı ya yemin ederim. naptım ben diye diye ağladım aq salonda. kim verecek bunun hesabını. ben abarttığımı düşünmüyorum ama başkaları bu işleri çok hafife alıyor. üstteki mallara da takılmayın. akça eğitim bile bazı soruları hala çözemedim diyordu bir videosunda. bazı youtube kanallarındaki gevşekler de 2020den bir tık zordu demiş. kimseye inanmayın. bu sınavı anca matci, killingroad, papaz gibi adamlar çözer belki vardır tanımadığım çözen ama bu sınavı benim hocalarımın önüne koy yapamaz. git benim liseme yemin ediyorum ıhıhıhı ben buna sonra bir daha bakayım der sorsan. antalyanın 4 5 okulundan biri. emeği geçen herkesin benden çekecekleri var. zor toplanırız artık, belki de toplanamayız. çok zor aq dünyası çook
-
-
Eyüp hocamın yayını izledim.Yaptığı yorumlara katılıyorum.
Eleyecek tabi memleket okumuş işsiz kaynıyor devlet iş imkanı saglamakta yetersiz üni mezunu olmasın istiyorlar artık azaltmak derdindeler.
Hocam kontejanlar azalmadı. Sınav zorlaştı. Her yıl verilen Mezun sayısı böyle yaparak azalır mı sizce?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-808822E40 -- 29 Haziran 2021; 21:44:29 >
Azalmaz ise okumuş işsizler ordusuna katılırlar maalesef.
Up
up
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X