Şimdi Ara

Ezan saatinde müzik durması..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kimine göre komik gelebilir,ancak yerimde her an erişemediğim bilgisayarım üzerinden çalan tüm müziklerin ezan vakti durmasını istiyorum.Bunun için kullanabileceğim bir program ya da muhtelif uygulama,script vs. var mıdır?
    Rica ediyorum sadece ciddi cevapları bekliyorum.
    Tüm cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Konuyu yanlış yere açmış olabilirim,konunun uygun kategoriye taşınması moderatör arkadaşlarlarımdan ricamdır.

• Alternatif öneri olarak, röle çıkışlı uzaktan kumanda alıcı verici setleri var. Uzaktan kumandayı kullanarak alıcıdaki röle ile kullandığınız anfinin elektriğini veya hoparlöre giden hattı açıp kapatabilirsiniz.

Alıcılarda 2 çeşit çalışma modu var. Birincisi uzaktan kumanda düğmesine bastığınız sürece röle çeker. Bu çalışma modu size uygun değil.

Diğer çalışma modu, kumandadaki tuşa bastığınızda röle çeker ve çekili kalır. Tekrar aynı tuşa bir daha bastığınızda röle eski haline geri döner. Sizin için uygun olan çalışma modu budur.

Yazılım ile çözmek (tam saatini tutturmak, okuyan müezzinin okuduğu makama bağlı olarak bitiş zamanını tuturmak) biraz zor. Ezan saatleri günlerin uzamasına ve kısalmasına göre değiştiği için bilgisayar saatinizin, bulunduğunuz yerdeki ezan okunma saati ve müezzinin saatinin senkron olması gerekmekte :)

Uzaktan kumanda ile kontrol sizin ellerinizde olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 14 Ocak 2020; 22:46:15 >

• rafet32 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle değerli yorumunuz için çook teşekkür ederim.
    Uzaktan kumanda ile kontrol edebilmem pek mümkün değil,ki olabilse bile teamviewer gibi uzak masaüstü programlarını telefonuma bağlamam ile halletmek benim için daha basit bir çözüm olurdu hocam.Ancak benim istediğim biraz yazılımsal.Evet saatleri tutturmam pek mümkün değil ama ezandan 30 dk önce ve sonra da müzik dursa ve devam etse de olur.Biraz araştırdıktan sonra windows’a özel zamanlayıcılı eylem oluşturabilindiğini fark ettim ancak kullanmayı da maalesef pek bilmiyorum desem yerinde olacaktır.Tekrar teşekkür ederim.
  • Donanımsal alternatif çözüm olarak kablosuz klavyeler var 4-5 metre veya daha uzak mesafelerden çalışabiliyorlar. Üzerindeki MUTE tuşunu kullanabilirsiniz.

Veya aşağıda anlatacağım yöntem ile görev zamanlayısısı ile MUTE tuşuna otomatik olarak istediğiniz saate bastırabilirsiniz.

Anlatılan adımlar Windows 10 X64 sisteminde denenmiştir. Biraz uzun bir anlatım olacak ama her adımı mümkün mertebe anlatmaya çalıştım.

1- Öncelikle C sürücüsü altında 1 isminde bir klasör oluşturunuz. (c:\1)
    2- Notepad i açınız ve aşağıdaki kodları kopyalayıp notepade yapıştrınız.

$obj = new-object -com wscript.shell
    $obj.SendKeys([char]173)

3- Ardından farklı kaydet diyerek c:\1 içerisine audio.ps1 ismi ile kaydediniz.

4- Bu powershell scripti MUTE klavye komutunu sisteme gönderiyor. Her çalıştırdığımızda sanki klavyedeki mute tuşuna basmış gibi etki göstermektedir. Ses açıksa kapatır, kapalı ise açılır. Bizim uygulayacağımız senaryoda bu olacak. Görev zamanlayıcısı ile bu işi peryodik hale getireceğiz.

Müzik çaldığını kabul edelim.
    12:30:00 da çalıştığınsa ses kapatılacak
    12:35:00 da çalıştığında ses daha önce kapalı olduğu için yeniden açılacak

bunun gibi hangi ezan vakitlerini istiyorsanız o zaman aralığını kapsayan ( yarım saat öncede olursa olsun dediğiniz için kontrol sizin elinizde, görev zamanlayıcısından saatleri düzenleyebilirsiniz ) günlük peryodik çalışacak görev listesi oluşturduğunuzda istediğinize ulaşacaksınız.

5- Görev Zamanlayıcısını çalıştırınız. ve açılan pencereden aşağıdaki Temel Görev Oluştur a tıklayınız.

6- Göreve amacınıza uygun bir ad veriniz.

7- Sonraki adımları aşağıdaki resimlerdeki gibi tamamlayınız. Saat ayarını buradada ayarlayabilirsiniz veya benim anlattığım şekilde daha sonrada düzenleyebilirsiniz.

8- Açılan özellik penceresinden aşağıdaki resimdeki ayarlarını yapınız.

9- Tetikleyiciler sekmesini seçip, 2 numaralı yeri seçip, 3 numaralı Düzenle butonuna tıklayınız.

10- Açılan pencerede artık istediğiniz saati ayarlayınız ve Tamam düğmesine tıklaınız. Saati değiştirmek istediğinizde yine bu ekrandaki saat değerini değiştireceksiniz.

11- Artık bu ayarlar ile 12:40:00 da mute tuşuna basılmış olacak.

12- Aynı işlemler ile yeniden yaparak farklı bir isimle farklı bir saate yeniden bir görev oluşturun.

13- Her vakit için yukarıdaki örnekdeki gibi 2 görev oluşturun.

Umarım sorunsuz uygulayabilir ve işinizi çözebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 15 Ocak 2020; 9:40:21 >

• rafet32 kullanıcısına yanıt

Hocam işiniz gücünüz rast gitsin,ayağınıza taş değmesin.Gerçekten aşırı emek verilmiş bir cevap olmuş,bunu da herkes yapmaz.
    Ellerinize kollarınıza sağlık,çok teşekkür ederim,saygılar efendim.
    Çok kaliteli iş çıkarmışsınız.

• Değerli arkadaşım,sizin de cevabınız için öncelikle çok teşekkür ederim.

Öncelikle konuyu açarken,bu cevabın da gelebileceğini düşünerek,konu içeriğine "Kimine göre komik gelebilir" cümlesi ile başladım.
    Beni tanımadığınızı ve tanımadığınız kişiler için ileri geri konuşmanızın hoş olmadığını söylememe gerek yoktur sanırım..Sonuç olarak kaç yaşında insanlarız.Yazdığınız şey beni çok üzdü,çünkü gerçekten insanlara çok saygı duymaya çalışan bir kişiyim ki,her türlü pisliği yediğimi de hiç düşünmüyorum.Burada yani iş yerimde aşağı yukarı 12-13 kişi çalışıyoruz ve yarısından çoğu da oruç tutmuyor ve buna karışma cürreti de hiç görmedim kendimde.Ülkenin ne hale geldiğini elbette umursuyorum,çünkü ben bu vatanın evladıyım.Atatürk "Biz sınıfsız ve kaynaşmış bir toplumuz" demişti.ama keşke Atatürk'ü sadece bir simge/ikon olarak kullanacağımıza,ilke ve inkilaplarına gerçekten uysak.

Tekrar teşekkür ederim.

• Hocam bu arada dediklerinizi 64 bit windows 10 sistemi üzerinde harfiyen uyguladım.Zamanı geldiğinde bir pencere açılıyor ve anında kapanıyor ama ses kapanmıyor ya da hiç kısmıyor.Neden olabilir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    müzik ve sigara
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Red Stapleryoutube
    How to fix Task Scheduler 0x1 error
    https://www.youtube.com/watch?v=VrysmzdF4Vc

Sorunum şu şekilde çözüldü,ihtiyacı olan olursa buyursun.
  • hellboy940 H kullanıcısına yanıt
    Problemi çözmenize sevindim.
    İyi formlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.