Şimdi Ara

Ezberci Anlayışla Anca Bu Olur Zaten (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
3
Favori
1.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyiki bebeyken çarpım taplosunun sadece 2 lerini ezberlemişim
  • Kanada da olmak vardı anasını satayım
  • Tamam eğitim sistemi berbat da bu çocukta da pek ışık yokmuş videoya bakılırsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Mayer

Tamam eğitim sistemi berbat da bu çocukta da pek ışık yokmuş videoya bakılırsa.

Çocuk ne yaptığını bilmiyor sadece.
  • zamanla düzelecek arkadaşlar.bizim zamanımızda vatandaşlık diye ders vardı anasını satayım.vatandaş olmayı öğretiyordu
  • mala döndü eğitim sistemi daha da zor toparlar

• Bu eğitim sistemine karşı, ben de köylü Ekrem'im arkadaş!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Milfka -- 9 Mart 2014; 18:05:04 >
  • İlkokulda sizde mi boyleydiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.S.A.P

Bizden de belki dünya çapında isim yapacak kişiler çıkacak belki bu çocuk sayısal veya bilimsel alanda bir çığır açamayacak fakat tarım alanında dünya da yeni bir başlangıç yaşatabilecek biri olabilir fakat eğitim sistemi sağolsun böyle insanlar da matematik üzerinde veya edebiyat vs. üzerinde telef oluyor. Neden herkesin mühendis, mimar, avukat, doktor olması isteniyor anlamıyorum bırakın çocuk kendi istediği alanda ilerlesin neymiş çocuk astronot olmak istiyormuş çocukla herkes dalga geçiyor neden? Serbest bırakın çocuk hayalinin üzerine gitsin yapabilirse kendisinde bu şartlar varsa zaten hayalini başarır başaramazsa da kendine daha uygun bir yön mutlaka bulacaktır. Türkiye de uzay bilimi bile yok hede hödö diyecek arkadaşlara da şimdiden cevap vereyim Türkiye de olmayabilir fakat NASA da çalışan Türk de var bunu da unutmayın.
    Eğitim sistemine gelirsek gerçek anlamda REHBER öğretmenler yardımı ile çocuklar ilköğretim'den sonra mesleki alan üzerinde geliştirilmeli. Hayali avukat olan bir kişiye matematik sormak, hayali mühendis olmak isteyen bir kişiye edebiyat sormak nasıl bir mantık.
    Sanırım bu resim de herşeyi özetliyor.
     Ezberci Anlayışla Anca Bu Olur Zaten

Mühendis olmak isteyen birine edebiyat sormuyorlar zaten. Avukat olmak isteyenende matematik yapacak tabii ki, matematik yapmıyorsa ne yapacak hocam? Psikoloji bölümüne girmek için; edebiyat,coğrafya,matematik,geometri yapılması gerekiyor. Bence çok doğal, sınavda psikoloji ile ilgili soru sormayacaklar tabii ki. Limiy soracaklar, türev soracakşar. Eğitim sisteminde bu konulara gelene kadar o kadar çok şey var ki...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• öncelikle söyleyeyim ki AĞIR MAĞARA. bir de hoca utanmadan kameraya çekmiş... bu videoda gülünmesi gereken çocuk değil hocadır.
  • Okumayı sevmiyorsunUz bide eğitim sistemini beğenmiyorsunuz bi gidin Allah aşkına

• Yazik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu eğitim sisteminden bir mok olmaz ama ben de çarpım tablosuna bir kere bakmadan öğrendim. Bu birazda kişiyle ilgili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okullu Mehmet Pasa

zamanla düzelecek arkadaşlar.bizim zamanımızda vatandaşlık diye ders vardı anasını satayım.vatandaş olmayı öğretiyordu

kardeş daha ne zamanı kaldı bunun? PISA'da yıllardır Türkiye sonlarda geziyor.

çok iğrenç ve dandik bir sistemin içindeyiz.

bu iktidarla bu ülkeden hiçbir şey olmaz
  • YGS de sorulmuyor mu? Benim demek istediğim ilköğretim de öğrenci yönlendirilecek yani arada bir lise var lise de ise yönlendirildiği meslek üzerinden gerekli dersleri görecek mesela çocuk bilgisayar mühendisi olacak lise de Veritabanı Yönetim Sistemi, Algoritma, Yazılım Dili(pek çok seçenek olduğundan isim belirtmiyorum) gibi mesleki açıdan önemli dersler ve mühendislik yolunda ilerleyeceği için belirli düzeyde matematik gösterilecek. Edebiyat, Dil Anlatım, Coğrafya, Trafik, Din bu öğrencinin gelecekte ne işine yarar?

Avukat üzerinden gidersek de bu kişiye de aynı şekilde avukatlık dersleri(dersleri bilmediğim için isim belirtemiyorum) ve minimun düzeyde ek sözel dersler gösterilecek. Üniversite sınavı ise mesleki ve minimum kültür derslerinden sorulacak.

Psikoloji okuyan biri meslek hayatında Türevi, Limiti ne yapacak allah aşkına?

• Çarpım tablosu neden ezberlenir ki zaten anlamış değilim.

Onun yerine çarpmayı bilmek daha mantıklı değil mi. Kafadan yaparsın işlemi verirsin cevabı ezberlemeye ne gerek var.
  • Çarpım tablosu yeni sistemde ezberletilmiyor. Bunun yerine katlamalar öğretiliyor.
    Video oldukça eski.
    Eksiği hocaya veya çocuğa bulmanın manası yok. Kaçınız ilkokul üçüncü sınıfta çarpım tablosunu ezbere biliyordu ki?
    Olay sadece gülümsemek için yapılmış. İlla ki bir kulp aramak zorunda değilsiniz.
  • O öğretmene kim bu hakkı tanıyor, çekip yayınlamak ne demek ?

Belki gülüp geçecek bir yapısı yok çocuğun, millet dalga geçince belki kafasına takacak.
  • öğretmen bunu niye videoya çekmiş acaba?Ağlanacak halimize gülüyoruz.
  • Sonrada ulke niye gelismiyor , ulan ezberle kim birsey uretebilir

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.