Şimdi Ara

F/P NVMe PCIe SSD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde H81 bir anakart var ve ofiste kullanmak için hard disk almışlar ancak o da çok yavaş işimizi görüyor. NVMe PCI-e SSD almayı düşünüyorum bu anakarta göre alınabilecek en iyi bellek nedir? Nette bu karta baktığımda ssd portunun olmadığını gördüm ancak benimkinde var

F/P  NVMe PCIe SSD

msinfo32.exe'den baktığımda böyle gözüküyor

• Cpu-z indirip çalıştırınız. Mainboard sekmesinin resmini konuya ekleyiniz. Attığınız fotoda sadece çipset görünüyor. Belki anakart sadece m.2 sata destekliyordur.

Ya da hiç riske girmeyip 2.5 inç sata ssd bakınız. Farkı anlamazsınız zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 hafta önce bu rami aldım.

İllaki nvme alacağım diyorsan bir şey diyemem de 2.5" sata ssd de alabilirsin, arkadaşın dediği gibi hissedilir bir fark olmaz o sistemde. pci dönüştürücü ile nvme takabilirsin, ben şu anda o şekilde kullanıyorum ancak benim sistemde bios güncelleyince bu özellik açıldı. anakartın üreticisinin sitesine girip bunları kontrol etmen lazım. bilmiyorum, uğraşamam, yardım gerekiyor diyorsan çok düşünmeden sata ssd al geç bence.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Regedittende baktım ancak model olarak sadece bu gözüküyor çipset olduğu konusuna bende çok baktım ancak bir sonuç bulamadım anakartın internetteki resimlerinde veya modellerde mssd girişleri yok ancak benimkinde var , cpu-zyi buna geçenlerde kurdum bir sıkıntı falan olabilir mi diyede mainboard sekmesi yoktu sanırım onda

• Hades. H kullanıcısına yanıt

Hocam onu ben kendi bilgisayarımda kullanıyorumda biliyorum olayını hatta alayımmı diye bir bakındım ancak anakartta bir x16 birde x1 yuvası olduğundan dönüştürücü ile koysam performansı baya bir düşer diye sorguladım ancak satadan 2 3 kat daha hızlı olacaktır , birde tekstil işi yaptığımızdan dolayı nvme tercih ediyorum iş yoğunluğunda 500gblık dosyayı biryere atmak çok zahmetli iş bunda ssd yuvası sadece onu sorguluyorum taksak problem çıkartır mı falan diye.

• 2300e satılan kingston nv2 ssd, yazma hızında 600 mblara iniyor. Etiketteki yüksek hız sizi yanıltmasın.
    F/P  NVMe PCIe SSD

gigabyte
    H81M-H M.2 (rev. 1.0) Specification | Motherboard - GIGABYTE Global
    https://www.gigabyte.com/Motherboard/H81M-H-M2-rev-10/sp#sp

Burada gigabyte'ın bir tek modelini buldum. Pcie 2.0 x4/x2 hızını destekliyor. Teorik olarak 2000 mb hızı geçemeyecek. Pratikte muhtemelen daha az alacaktır.

Bir de ssd harici o sisteme takacağınız harddisk / usb bellek vb hangi bileşen 400-500 mb/s hızlara çıkabilecek? Dosya aktarımında fark göreceksiniz?

İlla m.2 alacağım diyorsanız buna bakarsınız, amazon satıyor. Uyumsuz olursa iadesi kolay olur. Herhalde 1 TB anca işinizi görür.
    Kingston NV2 NVMe PCIe 4.0 SSD 1000G M.2 2280 -SNV2S/1000G

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Yardımınız için teşekkürler hocam

Ancak benim anakart intelin olduğu için gigabytenın sitesindekinden farklı olabilir

Yinede sizin söylediğiniz gibi attığınız linkteki ssdiyi alıp takıp bakıp testini yaparım diskmark ile eğer uyumsuz olur isede dönüştürücü ile dener bir kanıya varmaz isemde dediğin gibi iade etmeside kolay olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.