Merhaba arkadaşlar Benim gibi F-Secure programını kullanıp ağa bağlanmada problem yaşayan arkadaşlara yardımcı olmak istedim. Umarım faydası olur. Bu ayarları yapmadan önce ağımdaki vista (benim işletim sistemimde vista) ve xp kullanan bilgisayarlara bağlanamıyordum. Ama artık sorunsuzca bağlanabiliyorum.
1. Adım
F Secure programını açıp internet kalkanı sekmesine tıklıyoruz.
2. Adım
Açılan bölümde internet kalkanını ofis şeklinde değiştiriyoruz.
3. Adım
Daha sonra güvenlik duvarı bölümünden yapılandır kısmını açıyoruz.
4. Adım
Açılan bölümde Ekle düğmesine basarak devam ediyoruz.
5. Adım
Bu bölümde kurallarımız için bir isim vereceğiz. Herhangi bir isim olabilir. Daha sonra "izin ver"i işaretleyip ileri düğmesine basıyoruz.
6. Adım
Burada ise Herhangi bir IPv4 adresini işaretleyip yine ileri düğmesine basıyoruz.
7. Adım
Bu bölümde ise yuvarlak içine aldığım bölümdekileri işaretleyip ileri düğmesine basıyoruz. Bu satırları işaretlediğimizde soru işareti çıkacaktır. Soru işaretine tıkladığımızda resimde de göreceğiniz gibi iki yana ok şekline gelecektir.
8. Adım
Bu bölümde de Uyarı yok seçeneğini işaretleyip devam ediyoruz.
9. Adım
Bu son bölümde ise son düğmesine basıp işlemi tamamlıyoruz.
Halen daha ağa bağlanmada sorun yaşayan arkadaşların Windows güvenlik duvarı ayarlarını kontrol etmesini öneririm. Ayrıca bilgisayarların birbirini görmesi için çalışma grubu adlarının aynı olması gerektiğini de hatırlatırım.
Not: Bu çalışma tamamen bana aittir. Bu ayarları ağımızdaki sorunu çözmeye gelen bilgisayarcıya bakarak öğrendim. O yüzden çok teknik sorularınızı yanıtlayamam.