Şimdi Ara

F VE Q KLAVYE KARŞILAŞTIRMASI (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
655
Cevap
12
Favori
342.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben genelden bahsettim hızlı olsun diye değil de şekil olsun diye yazanlar var derken...tabi ki hızlı olması amacıyla yazanlar da vardır sen yanılıyosun gibi bişey söylemedim..ayrıca f klavyeye de karşı değilim yanlış anlaşılmasın..sadece türkçeye daha uygun diye heryerde kaldırılmasına insanlara zorla sunulmasına karşıyım..ben kaç yıldır q klavyeye alışmışım bi daha yeni baştan klavye mi öğrenecem..kim hangi klavyeyi rahat kullanıyosa onu kullansın..
  • Bari bilgisayarlar yaygınlaşma aşamasındayken F'ye alıştırsalardı... Ya da Türkiye'ye giren bütün klavyeleri F yapma zorunluluğu gelseydi...

Biz ne satıldıysa onu kullanmak zorunda kaldık... Artık değiştirilmesi zor... Ben de istemezdim q klavye ama yapacak birşey yok...

Bilgi için teşekkürler
  • Turkceyle alakasi olmayan bi klavye uydurup satmislar yillarca. üstelik özerinde calisma yapilmis dilimize uygun hale getirilmis bir tus düzeni hazirlanmis hatta kanunlarla korumaya alinmis. buna ragmen q'nun yayginlasmasin göz yumanlara ne demeli..

Aliskanliklardan vazgecmek zordur ama cocuklarmiza bari dogru bir aliskanlik kazandiralim, kendimiz de fe'ye gecelim.

Milliyetcilik falan diyen arkadaslar, bari bunda biraz ciddyet gösterin, daha uygun ve ve dilimiz için hazirlanmis birseyden bu kadar korkmayin.

en bastaki mesaji okudum ve biraz düsününce q klavye kullanmak cok sacma geliyor ilk isim fe klavye almak olacak.
    konu hakkinda bir yazi, foruma bu yazi sonrasinda ulastim:http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=825327

• herşeyimiz bitti bir q'muz f'miz kaldı
    bunu da hallettik mi dünyanın en ileri teknolojisine sahip ülkelerden biri olacağız

fransızlarında kendi klavyesi vardır almanlarında fakat çoğu bizim gibi q kullanır, ama bizden kat kat ileridedirler. demek ki neymiş, olay daha başka yerlerdeymiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12henry14 -- 15 Mart 2009; 22:48:49 >
  • arkadaşlar q klavyede 3 dakikada 60 kelime yazıyorum f klavyeye geçsem mayısa kadar 3 dakikada 100 kelimeyee ulaşabilir miyim?
  • Arkadaşlar milliyetçiliği bir kenara bırakın artık ingilizce evrensel bir dil oldu bir Japon bir Türkle ingilizce sayesinde rahatlıkla anlaşabilir yazışmalarımızın çoğunu ingilizce yapıyoruz bu konuyu alevlendirmenin bir manası yok.

Gelelim F klavye kullanımına, iddia ediyorum Q klavye kullanıpta Türkçe 10 parmak dakikada 140-150 kelime yazıyorum diyen var ise muhtemelen sıkmıştır. 110-120 kelime doğrudur.

Ben ticaret lisesi mezunuyum okulda öğrendik F klavyeyi ve yaklaşık 12 senedir F klavye kullanıyorum. Okulda kara tahtamızın hemen üstünde parmakların dakdiloda nasıl durduğunu gösteren bir şema vardı. Ben yazmaya başladığımda hiç dakdiloya bakmadım hep o şemaya bakdım, şu an hakikaten nasıl yazdığımı bilmiyorum sadece düşünüyorum ve ekranda yazısı çıkıyor diyebilirim.

Sınavlarımız 20dakika civarında olurdu sadece kağıdın ön yüzünü hatasız dolduranlar 100 alabilirlerdi. Ben kağıdın arkasınıda doldurup hocadan yeni kağıt isterdim sınavda kaşeli kağıt kullanıldığı ve sayılı olduğu için vermezdi bende oturur beklerdim sınavın bitmesini, 12 senedir çok hızlanamadım herkesin bir limiti var tabi bilgsayarda yazmak daha kolay sıkı çalışmayla herşey yapılabilir. Eğer F klavyeye devlet sınavına gireceksiniz çalışın yoksa Q klavye size yeterde artar bile yormayın kendinizi hayatın tadını çıkarın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkse -- 19 Mart 2009; 20:31:11 >

• Beyler bizim okulumuzda F klavye kullanılıyor :) Her okulda böyle mi bilmiyorum..Çalışma için sağolasın kardeş baya dikkatimi çekti.Ben Q klavyeye alıskınım ama F yede alısmaya çalışıyorum.Benim babam iş yerinde F klavye kullanıyor ve eve geldiğinde Klavye Ayarlarından Klavyeyi F klavye yapıyor..Gerçekten biraz değişik birşey ama bakacam.Tabi ben Q cu oldugum için F biraz garip geliyor..
  • Arkadaşlar bu yazıyı hazırlarken bu kadar popüler olabileceğini tahmin etmemiştim. Demek ki F klavyenin emek ürünü olduğunu anlayan, bilen çok kişi varmış.
    Müsait bir zamanda yaplan eleştiriler ışığında yazıyı güncellemeyi düşünüyorum. (Yazımı diyemiyorum çünkü konu yazanı aştı, F klavyecilerin katkılarıyla ortak bir hale geldi, )

Bilinçli her arkadaş bir şeyler yapabilir. F klavye için çeşitli sloganlar da üretebiliriz.
    Belki benim nickimden (Akıncı) dolayı ikide bir konunun milliyetçiliğe çekilmesinden rahatsız oluyorum. F klavye bilimsel bir sonucun ürünüdür belli ideolojinin dayatması değildir. Eğer ideolojik bir ürün olsaydı bugün Q an çok F klavye kullanıcısı olurdu.
  • F klevyenin dünyanın en bilimsel klavyesi olduğunu kim inkar edebilir,ki, tabiki on parmak yazanlar bunu bilir sanki sen düşünüşorsun klavye kendi yazıyor
  • birçok kurum ki buna ibm türkiye dfahil f kulanıyor. üniversiteden bir arkadaşım sekreterlik yapıyor ve f klavye ile inanılmaz hzızlı yazıyor. ama ben okul labaratuarlarında f klavye yüzünden kafayı yiyordum. bir internet sitesini yamam 1 dakikay buluyordu. anlyorum sadece evde kendimiz kullansak tamam ama f alışınca her yerde karşımıza çıkan q klavyede benim fde yaşadığımı yaşamakta var.
  • Q alışmışız, yani pcye kullandığımdan beri Q kullanıyorum artık Fye geçmem. 8 senesi var en az.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ReBeR

birçok kurum ki buna ibm türkiye dfahil f kulanıyor. üniversiteden bir arkadaşım sekreterlik yapıyor ve f klavye ile inanılmaz hzızlı yazıyor. ama ben okul labaratuarlarında f klavye yüzünden kafayı yiyordum. bir internet sitesini yamam 1 dakikay buluyordu. anlyorum sadece evde kendimiz kullansak tamam ama f alışınca her yerde karşımıza çıkan q klavyede benim fde yaşadığımı yaşamakta var.

arkadaşım hala anlamamışsın f kullananlar on parmak kullanırlar yani tuşların üzerindeki yazılarla işleri olmaz işte bu yüzden 5 saniyede her klavyeyi f ye çevirip yazarlar yani tuşların üzerine iki saat bakıp harf aramazlar
  • f klavyeyi kendi çabalarım sonucu öğrendim,kaç yıldırda öyle kullanıyorum.bakmadan klavyeye yazmak süper oluyor,ve çok hızlı
  • Bu günden İtibaren Fe klavye kullanıcam...

Q klavyeye
  • ben kü klavyeye alıştım napmam lazım
  • Zararın neresinden dönülse kardır.
    Hükümete baskı yapalım, bir yıl içinde kapalı alanlarda Q klavye kullanmayı yasaklasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iceyhan

arkadaşlar q klavyede 3 dakikada 60 kelime yazıyorum f klavyeye geçsem mayısa kadar 3 dakikada 100 kelimeyee ulaşabilir miyim?

Bu çalışmana bağlı. Ben de senin başladığın zamanlarda başladım f klavyeye. Şu an dakikada 300-350 Vuruş yazabiliyorum.
    Bir kelime yaklaşık 5 vuruş etmekte. Bu da dakikada 50-60 arası değişiyor. 3 dakikalık 150 yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mihl

quote:

Orjinalden alıntı: ReBeR

birçok kurum ki buna ibm türkiye dfahil f kulanıyor. üniversiteden bir arkadaşım sekreterlik yapıyor ve f klavye ile inanılmaz hzızlı yazıyor. ama ben okul labaratuarlarında f klavye yüzünden kafayı yiyordum. bir internet sitesini yamam 1 dakikay buluyordu. anlyorum sadece evde kendimiz kullansak tamam ama f alışınca her yerde karşımıza çıkan q klavyede benim fde yaşadığımı yaşamakta var.

arkadaşım hala anlamamışsın f kullananlar on parmak kullanırlar yani tuşların üzerindeki yazılarla işleri olmaz işte bu yüzden 5 saniyede her klavyeyi f ye çevirip yazarlar yani tuşların üzerine iki saat bakıp harf aramazlar

Evet arkadaşım haklısın. F kullanan 10 parmak kullanır. Alıştıktan sonra da klavyenin üzerinde harf yazıyor mu, klavye f mi q mü ortadan kalkar. Sen sadece klavyenden yazarsın. Zaten f i 10 parmak yazarsan harika olur, eğer 2 parmak baka baka yazarsan bu senin için bir işkence hâlini alır.Keşke Türkiye' deki herkese f klavye kullanmayı teşvik edebilsek. İnanın çok faydası görülür. Ben şu an Adalet Meslek Lisesi öğrencisiyim ve bizde 10 parmak f klavye de bakmadan yazma dersleri var. Bildiğiniz gibi Zabit Katipliği bölümü. Bundan dolayı memnunum. Dakikada 90 kelime ve daha fazla yazanlar bile var. Kısa zamanda hızlı ve bakmadan yazmanın yolu bence f klavyeden geçiyor. Q klavye eski daktilolarda kullanılırmış. Bu eski daktilolarda da tabi demirlerin birbirine vurmaması için; en çok kullanılan harfler hep uzaklara yerleştirilmiş. F klavyenin mucidi Syn. İhsan Yener de bunun üzerine f klavyeyi Standart Türk Klavyesi olarak ortaya çıkartmıştır. F klavyede q ya nazaran en çok kullanılan harfler genel parmakların sırasında olduğu için yazım daha kolay oluyor. Genel sıra da parmaklar şu sırada; uiea ü t kmlyş (x) ( Bazı klavylerede x harfi üstte rakam sırasında ) Biraz da olsa bilgi verebildimse ne mutlu bana.

Saygılarımla....

• Valla ben şu an Q kullanıyorum ama 6 parmağı geçmiyor kullandığım parmak. Sağın tüm gücünü işaret parmağı alıyor arada orta parmakla destekliyorum ama sol elim tamamen çalışıyor. Ama ilk işim F klavye almak olucak galiba. Paylaşım için çok teşekkürler.
  • on parmak kullanmak her zaman için iyidir.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.