Şimdi Ara

F VE Q KLAVYE KARŞILAŞTIRMASI (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
655
Cevap
12
Favori
342.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben şunu anlamıyorum; diyorlarki aldığım bilgisayarın klavyesi Q idi ve ben de Q öğrendim. Hele Fe Klavye bilip de, sırf aldığı bilgisayarın klavyesi Q diye onu öğrenmeyi seçenleri hiç mi hiç anlayamıyorum.
    Ben klavye kullanımını lise de daktiloda öğrendim. Daha sonra internet kafe lerde bilgisayar kullanmaya başladım ve ordaki bilgisayarların klavyeleri hep Q idi. Ama ben hiç Q öğreneyim, zaman bunu gerektiriyor diye bir düşünceye kapılmadım ve her seferinde Q üzerinde F kullanmaya devam ettim.
    Zaman geçti web programlamaya merak saldım. Ve gördüm ki Fe Klavye ile öyle hızlı program yazabiliyorum ki. İyi ki Fe klavyeyi öğrendim ve hep kullandım.

Şimdi aldığım bütün bilgisayarlarda Fe Klavye istiyorum veya Q üzerinde Fe yazmaya devam ediyorum. Birkaç gün önce iMac aldım (almanyada) ve Fe klavye istedim burda yok dediler.

-------
    Belki kullanan arkadaşlar vardır onlara bir soru sormak istiyorum, mac Fe Klavyede üstteki sayıların olduğu yerdeki karakterler biraz farklı geldi. Ben windowsda Fe Klavyeye devam ettim. Hiç mac de Fe kullanmamıştım.
    Daktilo kullandığım yıllarda orda hangi karakterler vardı hatırlayamıyorum ama en azından şapka ^ işareti 3 ün üstündeydi.
    Harf ve rakamlarda sorun yok ama üst karakter tuşuna basılınca rakamların bulunduğu yerde farklı işaret çıkıyor. Acaba windowsdaki Fe klavye mi bizim standartlarımız dışında.
    Programlamada en çok kullanılan karakterler iMac de biraz farklı yerde. Bu yüzden program yazmam biraz sekteye uğradı diyebilirim.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. iMac deki sayıların olduğu yerdeki üst karakterler mi hatalı windowsdaki mi? Eğer mac deki hatalı ise nasıl düzeltebilirim? böyle bir imkan var mı?
    -Mesela "imkan" yazarken şapka işaretini ekleyemedim-

Herkese saygılarımı sunuyorum...

• Her iki klavyeyi kullanan biri olarak F klavyenin gercekten cok daha hizli yazdirdigini soyleyebilirim. Bes sene kadar Q kullandiktan sonra bir tesaduf sonucu F ile tanistim, simdi evde F buroda Q klavye kullaniyorum. Magazalarda F klavye bulmak cok zor, ama kisa surede bu kampanyalarla ulkemizde F klavye kullanan cok artacak ve her magazada bulunabilecek diye dusunuyorum.
  • Moralini bozmak gibi olmasın ama F klavye bu gidişle tarih olacak. Her alanda olduğu gibi bu konuda da bilinçsiziz.
  • Bir teknoloji perakendecisinde çalışıyorum. 70 çeşit klavye satıyoruz ve sadece 3-4 çeşidi F klavye maalesef.
  • Ben de önceleri F klavye arıyordum fakat fazla seçenek olmadığını görünce teflon etiket kullanmaya başladım. Klavye ergonomik, bilekliği ve ek fonksiyon tuşları olunca q da olsa alıyorum. Eve gelince de hemen etiketi basıyorum.

s_arslan
    MAC'i bilimiyorum ama windowslu pclerde numerik tuş açıksa
    ALT tuşu basılı iken şu rakamları girerek aşağıdaki harfleri yazabilirsin.
    Â 0194 â 0226
    Î 0206 î 0238
    Û 0219 û 0251

Dnatılar karaktar eşlemden diğer karakterlere ulaşılabilir.
    MAC'da da belki böyle bir özellik vadır.
  • öncelikle teşekkürler

windowsdaki numerik tuşların üst karakterlerinde sorun yok
    örneğin parantez 8 ve 9 da
    ama iMac de 5 ve 7 de

bunun gibi yukarıdaki numerik tuşlardaki alt ve üst karakterlerin yerleşiminde farklılıklar var.

tr.wikipedia.org
    Dosya:KB Turkey f yeni.svg - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:KB_Turkey_f_yeni.svg

windowsdaki Fe Klavye tam burdaki gibi üstteki karakterler tam tutuyor.

Fe Klavye kullanan arkadaşlar sizdeki Fe Klavyede numerik tuşlardaki karakterler yukaridaki resimle aynı mı?

Herkese hayırlı akşamlar diliyorum.

• Bu konuyu açan akıncı arkadaşıma teşekkür ediyorum. ben yaklaşık 15 senedir q klavye kullanıyorum ve burada yazılanları okuyunca q klavyenin ne kadar berbat bir klavye oldugunu farkettim. F klavyenin tuş dizilimi çok güzel. şu anda F klavyeye alışmaya çalışıyorum ve bu yazıyıda f klavye ile yazıyorum (15 dakika oldu ) q klavyeye alışanların düşünmeden f klavyeye geçmesini tavsiye ederim, tahminimce ilk birkaç gün zor geçicek sonrası q klavyeden daha rahat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmate088 -- 14 Mayıs 2010; 16:07:38 >
  • Benim durumum daha kötü. On parmak Q klavye biliyorum ve F klavyeye geçiş çok sancılı olacak.
  • bende f klavye ile jandarma karakolunda tanıstım karakoldaki tüm bilgisayarlar f klavye acaba diger devlet daireleridemi ögle. kısa dönemiz diye oturttular pc nin basına oneee klavye farklı harfleri bulamıyorum
  • Emniyette de ağırlıklı olarak F kalvye kullanıyorlar.
  • f kullanınca ellerim ellerime giriyorq gerçkten güzel bir tür
  • çok güzel çalışma olmuş elinize sağlık
  • Tercih meselesidir. Klavyede bile milleyetçilik yapan arkadaşlara katılmıyorum. Size hangisi uygunsa onu kullanın. Ben küçüklüğümde Q klavye ile başladım ve ona alıştım. Eğer F ile başlasaydım onu kullanıyor olurdum. Biraz alışma meselesi bu.
  • F klavye tarihe gömülecek diyen arkadaşlar. milli eğitim bakanlığının ve hükümetin yeni politikasını duymamışlar sanırım. artık devlet sadece f klavye kullanacak. hem okullarında, hem bütün işyerlerinde, askeriyede, emniyette, ve benim gördüğüm ziraat bankasında f klavye kullanılıyor. bende devlet memuruyum çalıştığım kurumda f klavye olduğundan ve çok yazı yazmam gerektiğinden on parmak öğrenmek istedim 2 ayda çok güzel ve hızlı bir şekilde f klavye ile on parmak yazmaya başladım. artık önüme çince bir klaveyede koysanız denetim masası bölge dil seçeneklerinden türkçe f i eklerseniz yok aldığım laptop Q klavye yok internet kafeler Q klavye diye düşünmezsin..... F KLAVYE kesinlikle müthiş bir araştırmanın ürünü. Devlette sahip çıkacak bu klavyeye. bu konuyu gereksiz milliyetçilik olarak algılamayın sizde sahip çıkın....
  • 5 yıldır F kullanıyorum , nedeni de okuduğum lisede ders olarak 3 yıl görmüştüm , olay tamami ile bakanlıkla ilgili tüm okullarladada adliyelerde olduğu gibi f klavye kullanılırsa zamanla Q klavye kullanımı cok aza indirgenecektir.
  • bilgisayar ile karşılaştığım günden bu konuyu görünceye dek, Q klavye kullandım. sağolsun Akıncı hocamın vesilesiyle Fe klavyeyi keşfettim.
    quote:

Zamanında f klavyeye alıştıran olsaymış yada biri böyle anlatsaymış.Ben acemiydim bilmiyordum beni uyaranlar neredeydi?

zamanında demek çok basit bir kaçış şekli oluyor maalesef... 3-5 gün sabrederek pek ala Fe klavyeye geçiş yapılabilinir.

(dip not: @serkan0640, imzanın linki yok.... oysa ki ilgimi çekmişti )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cok_yasa_kamil -- 27 Temmuz 2010; 3:03:04 >
  • f klavye resmi dairelerde çok kullanılıyor
  • Q klavyeden daha iyisini tanımam F klavyede neymiş
  • saçmalayanlar olmuş biraz. ben F yada Q farketmez vede 10 parmak yazan insandan hız farkım yok, alıskanlık olmus monitore bakarak yazmaktan. neyse konum bu değildi F klavye icin satin alincak iyi bi marka ne olabilir sizce
  • Malesef yeterince marka yok. Fakat daha önce yazdığım gibi hoşunuza giden klavyeyi alın ve teflon etiketl yapıştrın. İstediğiniz zaman çıkartabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.