Şimdi Ara

F VE Q KLAVYE KARŞILAŞTIRMASI (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
655
Cevap
12
Favori
342.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yazının tarihine baktım 2006 son mesaja baktım bu geçenlerde atılmış horlatmış olmayacağım sevindim :D
    bu yazı güzel zamanında merak etmiştim ama hiç araştırmamıştım tesadüfen bu konuyu imzanızda gördüm paylaştığınız için emek verip yazdığınız için teşekkür ederim evde bir yerlerde F klavye olacaktı bugün içinde bulup denemek istiyorum

iyi forumlar dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

yazının tarihine baktım 2006 son mesaja baktım bu geçenlerde atılmış horlatmış olmayacağım sevindim :D
    bu yazı güzel zamanında merak etmiştim ama hiç araştırmamıştım tesadüfen bu konuyu imzanızda gördüm paylaştığınız için emek verip yazdığınız için teşekkür ederim evde bir yerlerde F klavye olacaktı bugün içinde bulup denemek istiyorum

iyi forumlar dilerim

başlık arada bir tatile giriyor sonra yine meraklının birisi hortlatıyor başlığı
  • hoparlörlü f klavye bulamamıştım Q klavye alıp bütün tuşları çay kaşığıyla söküp f düzenine göre dizdim ve klavyeyi f tercihinde uygulayıp kullandım...inanmayan varsa videosunu dahi gönderirim...şimdiki grundig laptopu f klavye almak için genel merkezi aradım ve bana MAALESEF F KLAVYE ürün tercihi sunamıyoruz dedi...imkanı olsa bununda tuşlarını söker f yaparım..
  • f kullanıyorum, çokta memnunum... kullandığım bütün klavyelerin tuşlarını sökerek f klavyeye dönüştürdüm... notebook um dahil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: meymendi

hoparlörlü f klavye bulamamıştım Q klavye alıp bütün tuşları çay kaşığıyla söküp f düzenine göre dizdim ve klavyeyi f tercihinde uygulayıp kullandım...inanmayan varsa videosunu dahi gönderirim...şimdiki grundig laptopu f klavye almak için genel merkezi aradım ve bana MAALESEF F KLAVYE ürün tercihi sunamıyoruz dedi...imkanı olsa bununda tuşlarını söker f yaparım..

kardeş bende casper var, bütün tuşlarını söküp f olarak dizdim... bu sahip olduğum 3 üncü bilgisayarım üçüne de yaptım bunu....
  • Vay be 5 sene olmuş ben buraya yorum yazalı Doğrusunu söylemek gerekirse hiç denemek istemedim F klavyeyi ama bu yazıyı tekrar okuyunca iştahlandım. Tuşları tek tek söküp F olarak bir denemek lazım. Çok bilek ağrısı çekeriz yoksa gerek sol elin serçe parmağı.
  • sol eli olmayanlarıda düşünmek gerek...amcamın oğlu hollandada...iki elinden herhangi biri olmayanların tamamının f klavye kullandığını ve türkiyeden getirttiklerini söylüyor...üstelik çoğuda tek elle bakmadan yazıyormuş...tuhaf doğrusu oysa dillerine göre Q daha uygun anlayamadım...!!!
  • f'in gözünü seveyim.

http://turkish-speedtest.10fastfingers.com/

burdan çalışma veya hızlandırma çalışması yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: azelea

f'in gözünü seveyim.

http://turkish-speedtest.10fastfingers.com/

burdan çalışma veya hızlandırma çalışması yapabilirsiniz.

müthiş bir link vermişsin arkadaşım. ben birini örnek alarak öğrendim birileri de benden örnek alarak(5 kişi kadar) 10 parmak f klavyede yazmayı öğrendi. işlemlerin hızlı yapılması için gerçekten önemli devlete müthiş karı olur on parmak yazmanın her alanda hızlanır. iş ve işlemler hızlı olur zamandan tasarruf, enerjiden tasarruf olur.

• Bir ara bende F klavye'ye merak sardım aldım bir tane fakat kullanamadım,vazgeçtim sonra.Çocukluktan beri 20 yıldan fazla Q-Klavye kullandığım için F-klavye garip geldi.Aslında çocukluğumda babam avukat olduğu için bir süre F-daktilo kullanmıştım ama sonra devam ettirmeyince ve ilk gelen bilgisayarlar Q-klavyeye sahip olduğu için daha çok buna alıştım.20 yıldır Q-klavye kullanıyorum.Aslında 20 yıl önce görevlerini yapması gerekenler Q-klavye yerine ülkemize giriş yapan bilişim firmalarına F-klavye zorunluluğu getirseydi öz-klavyemiz olan F-klavye'yi kullanabilirdik.

Bizim nesil mağdur oldu,gelecek nesiller olmaz inşallah!

Bu forum sayfasını görünce F-klavyeye merak sardım tekrar.Bakalım bu sefer vazcaymam inşallah!!!

• Öncelikle şunu belirteyim ;

oranın buranın klavyesi diye birşey yok. bu alışkanlıktan ibarettir. konu başındaki sayfalarda arkadaşlar diyorlar ki ; EF diye okunmaz. Fe denilir... yorumlara bakıyorum hepsi F 'e F' te gibi ifadeler var. Yahu madem türkçeye yatkın bir kelime ise DÜNYA LİTERATÜRÜNDE niye bir adı yok ? F bir komut tipi isim... Türkçe Klavye diye anıyormusunuz ? hayır. :)

Hızlı yazma konusuna gelirsek kimse F te Q ya karşı daha hızlı yazılır iddasının arkasında duramaz. Eğer varsa bir babayiğit F le karşıma gelsin. 195 kelimeyi geçebiliyorsa onun elini öperim. Bükemediğin bileği öpeceksin ;)

Harflerin dizilişinde ise türkçemize uzak kalanlar çok var yok değil. ama beyin koordinat meselesi bu... 20 yıllık bilgisayar kullanıcısı olan bir adam alıştığı bir klavye diline bir 20 yıl daha ayırmak istemez heralde...yoksa ben mi çok karamsar düşünüyorum :)

işin şakası bi tarafada alışkanlıktan ibarettir bu...dünyanın hiçbir dili bir klavyeye %100 uyar diye birşey de yoktur...

herkese iyi forumlar...hoşkalın.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilemezsinki

Öncelikle şunu belirteyim ;

oranın buranın klavyesi diye birşey yok. bu alışkanlıktan ibarettir. konu başındaki sayfalarda arkadaşlar diyorlar ki ; EF diye okunmaz. Fe denilir... yorumlara bakıyorum hepsi F 'e F' te gibi ifadeler var. Yahu madem türkçeye yatkın bir kelime ise DÜNYA LİTERATÜRÜNDE niye bir adı yok ? F bir komut tipi isim... Türkçe Klavye diye anıyormusunuz ? hayır. :)

Hızlı yazma konusuna gelirsek kimse F te Q ya karşı daha hızlı yazılır iddasının arkasında duramaz. Eğer varsa bir babayiğit F le karşıma gelsin. 195 kelimeyi geçebiliyorsa onun elini öperim. Bükemediğin bileği öpeceksin ;)

Harflerin dizilişinde ise türkçemize uzak kalanlar çok var yok değil. ama beyin koordinat meselesi bu... 20 yıllık bilgisayar kullanıcısı olan bir adam alıştığı bir klavye diline bir 20 yıl daha ayırmak istemez heralde...yoksa ben mi çok karamsar düşünüyorum :)

işin şakası bi tarafada alışkanlıktan ibarettir bu...dünyanın hiçbir dili bir klavyeye %100 uyar diye birşey de yoktur...

herkese iyi forumlar...hoşkalın.

VARAN-1:
    F-klavye ingiliz yapımı ve standardı bir klavye olmadığı,ÖZ-Klavyemiz olduğu için dünya literatüründe yeri olmayabilir.Eğer Osmanlı imp. gücünü kaybetmeyip amerika ayarında bir ülke olsaydı emin ol dünya literatüründe bir yeri olurdu.

VARAN-2:
    F-klavye aynı zamanda F-daktilo aynı harf dizimine sahiptir.F-daktilolar uzun süreler mahkemelerde "karar yaz kızım" nidaları ile kullanılmakta olup,halen daha f-klavye biçiminde varlığını sürdürmektedir.Ve bu yazı işlerini üstlenen kişiler emin ol 195 değil 295-395 kelime yazıyorlardır.Çoğu on parmak kurslarından derece ile mezun oluyorlar.Daha sonrada mahkemelerde klavyeşöre dönüşüyorlar...

VARAN-3:
    20 yıl konusunda kısmen haklısın,ama bir süre şansımı deniycem belki bu f-klavye daha hoşuma giderse bunda kalabilirim.Belkide daha önce belirttiğim gibi benim için çok geç olmuş olabilir...
    Ama en azından yeni nesiller harcanmasın...

VARAN-4:
    Dünya da F-klavye ve ingilizlerin DVORAK klavyeleri o dilde kullanılan gramer ve kelime yapıları yıllar boyu incelendikten sonra, tuşlar o dilde kullanılan kelimelerin harf yapısına göre dizilmiştir.Yani bu klavyeler o dile en çok uyan klavyelerdir.En çok kullanılan harfler yakına,daha az kullanılan harfler daha uzağa yerleştirilmiştir.

VARAN-5:
    Ancak Q klavye standardı ne İngilizce ne de başka bir dile uygun olarak geliştirilmiştir. Sholes, icat ettiği yazı makinesinin mekanik harf kollarından herhangi ikisi aynı anda kağıda doğru havalandığında sıkışmaya neden olduklarını fark eder. Sholes bu problemin çözümü için, kullanıcının yazım hızını yavaşlatmak üzere harflerin yerlerini alabildiğine karıştırarak en çok kullanılan harfleri elin en zor ulaşabileceği yerlere yerleştirmeyi uygun görür ve Q klavye adını verdiğimiz harf dizilimi ortaya çıkar.

Dvorak’ın araştırmalarına göre, sekreterlerin parmakları gündelik yazı işleri sırasında Q klavyede 16 mil yol alırken Dvorak klavyesinde sadece 1 mil yol almaktadır.

tr.wikipedia.org
    Q klavye - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Q_klavye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 14 Mart 2012; 19:55:06 >

• Osmanlı imparatorluğu dönemi gelmiş / geçmiş ve bir daha öyle bir düzen ve otorite gelemiyeceği için öyle olsaydı böyle olsaydı söylemleri yersizdir...

Görüş ve önerilerinize saygı duyuyorum...hoşkalın.
  • Biz ülke olarak F klavye'nin değerini bilmiyoruz bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilemezsinki

Osmanlı imparatorluğu dönemi gelmiş / geçmiş ve bir daha öyle bir düzen ve otorite gelemiyeceği için öyle olsaydı böyle olsaydı söylemleri yersizdir...

Görüş ve önerilerinize saygı duyuyorum...hoşkalın.

"Yahu madem türkçeye yatkın bir kelime ise DÜNYA LİTERATÜRÜNDE niye bir adı yok ?"

Elbette kastettiğim aynı düzen değil.Yani onun kadar güçlü bir devlet haline gelmediğimiz sürece dünyada ne klavyemiz tanınır ne dilimizi kimse öğrenmeye çalışır.Ama zaman geçer devran döner demişler.Türkiye cumhuriyetimizde yeri gelir osmanlı veya amerika kadar güçlü bir devlet tekrar olabilir.Bunu bir kere başarmışız neden tekrar başarmıyalım.Bunu başarmak için değerlerimize sahip çıkmalıyız.Mesela buna klavyemize sahip çıkarak başlıyabiliriz...

Bende sizin görüşlerinize saygı duyuyorum.Sağlıcakla kalın!

• Dunya q kullanıyorssa q
    dunya ing. yazıyorsa ing.
  • çok güzel çalışma ellerine sağlık inşallah bir gün herkes dilimizin değerini anlar ve Q klavyeler piyasadan kalkar
  • Ellerine sağlık
  • Yazı yazmak için F klavye diye düşünüyorum. Fakat bilişim sektöründe yaygınlık önemli (o yüzden hepimiz windows kullanıyoruz ). Eğer yeni nesil F ile öğrenip hep F kullanırsa yaygınlaşır. Ben q üzerinde sorun yaşıyorum. Her zaman kendi bilgisayarında olmuyorsun ki. Notebooklarda F daha büyük sıkıntı sanırım, pek yok herhalde.

Ben f klavye kullanıyorum. 20 yıl kadar önce 10 parmak daktilo ile öğrendim. Ara verdikten sonra bilgisayarla Q kullanmaya başladım. İki yıldır da F kullanıyorum (Çoğu zaman Q klavye üzerinde).
  • Konuyu hortlatayım dedim. Gerçekten güzel bir çalışma ve bilinçlenmemiz açısından sıcak tutulması gereken bir konu.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.