Şimdi Ara

Fabrika Açmak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
2
Favori
1.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha düne kadar "Ne güzel mühendis olurum, masamın başında çizimlerle uğraşır, ufak tefek hesaplar yaparım" diyordum.

Şu an binaların, fabrikaların mekanik tesisatlarını (Isıtma, soğutma, havalandırma,sıhhi) yapan bir firmada çalışıyorum.Çarşamba günü yeni inşaatına başlanacak bir fabrika için teklif hazırlıyorduk.Malzemeleri tedarik edeceğimiz firma "Size %49 indirim, yeter ki bu projeyi alın" dedi. Beynimde bi an şimşekler çaktı. Bu adam bize %49 indirim yaptığında bile hala kâr ediyorsa, kim bilir ne kadar para kazanıyordur?

Ne üzerine üretim yapsam diye hayaller kurdum.Şu an için en mantıklı gelen sac/profil fabrikası ya da kalıp fabrikası. Yap/sat direkt, montajla falan uğraşma...
    Ne diyorsunuz genç dimağlar? Atılsam mı böyle bir maceraya?

Para konusunda turbo'ya danışmazsak olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muten Roshi

Daha düne kadar "Ne güzel mühendis olurum, masamın başında çizimlerle uğraşır, ufak tefek hesaplar yaparım" diyordum.

Şu an binaların, fabrikaların mekanik tesisatlarını (Isıtma, soğutma, havalandırma,sıhhi) yapan bir firmada çalışıyorum.Çarşamba günü yeni inşaatına başlanacak bir fabrika için teklif hazırlıyorduk.Malzemeleri tedarik edeceğimiz firma "Size %49 indirim, yeter ki bu projeyi alın" dedi. Beynimde bi an şimşekler çaktı. Bu adam bize %49 indirim yaptığında bile hala kâr ediyorsa, kim bilir ne kadar para kazanıyordur?

Ne üzerine üretim yapsam diye hayaller kurdum.Şu an için en mantıklı gelen sac/profil fabrikası ya da kalıp fabrikası. Yap/sat direkt, montajla falan uğraşma...

o kadar kolay değil bu işler yol yakınken vazgeç

• Tamda turbonun ihtiyaci olan seyler bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: davidddd

quote:

Daha düne kadar "Ne güzel mühendis olurum, masamın başında çizimlerle uğraşır, ufak tefek hesaplar yaparım" diyordum.

o kadar kolay değil bu işler yol yakınken vazgeç

Bir şey zor diye vazgeçmek bana göre değil

• forumda trol konulari acan o adama ammada deger verdiniz ha

dun aksam actigi konuyu (sirf dikkat cekmek amaciyla actigini dusunuyorum) gorunce buyuk bir trol oldugunu anladim.

• Muten Roshi kullanıcısına yanıt
    ben uyarımı yaptım sen bilirsin
  • Hayaller, ahh su hayallerde olmasa. Ama kâr dediğin doğru daha geçenlerde bi sirket yanindaki araziyi satmak istemeyen dedeye bir milyon kusur lira vererek satin aldi.

Edit: Ciddiysen ki sanmıyorum ama kiralik fabrika türü şeyler var, bi arastir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.U.I.M. -- 28 Mart 2015; 11:13:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ESKİ BİLGİSAYARI DÜZELTMEK
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Captain[Js]

Hayaller, ahh su hayallerde olmasa. Ama kâr dediğin doğru daha geçenlerde bi sirket yanindaki araziyi satmak istemeyen dedeye bir milyon kusur lira vererek satin aldi.

Edit: Ciddiysen ki sanmıyorum ama kiralik fabrika türü şeyler var, bi arastir

Ciddi olmak ne demek, şu an bu fikrin verdiği heyecanla alev alev yanıyorum adeta. Boş oturduğum zamanlar internete girip neler yapabilirim diye bakıyorum. KOSGEB'den yardım falan da alırım. Üretimi ne üzerine yapmalıyım, onun için net bir karar vermem lazım. Daha önümde askerlik var, düşünmek ve plan yapmak için bolca zaman demek bu

• Boyle bir maceraya atilmadan once kesinlikle bir rehbere ihtiyacin var. Devletin verdigi hibe kredilerinden haberin var mi? Proje fikri olan kisilere geri odemesiz olarak verdigi kredi turu. Daha bircok bilgi icin
    http://www.hibekredim.com sitesine bi bak istersen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ne yaptın

• quote:

Orijinalden alıntı: Willian Borges da Silva

Hocam ne yaptın
    THYde pilotluğu kazandım hocam. Ocakta eğitimim başlıyor.

• İnjeksiyon plastik işi bence en iyisi

• quote:

THYde pilotluğu kazandım hocam. Ocakta eğitimim başlıyor.

Alıntıları Göster
    Ben de senin durumundayım da neden vazgeçtin özel değilse

• @Tensegrity O işi de yaptım, hatta zirve noktasında diyebilirim. Mercedes ve Toyota ağırlıklı olmak üzere birçok otomobil firmasının arka stop ve farlarını üretiyorduk. Gerçekten de temiz iş ama en küçük hata size müşteri şikayeti olarak geri dönüyordu. Plastik enjeksiyonda görsel olmayan parçalar üretmek daha mantıklı olur.

@Willian Borges da Silva 2015'te askere gittim. Ben askerdeyken üniversitedeki ev arkadaşım pilotluğu kazandı. Biraz kafa yorunca hayalini kurduğum mesleğin pilotluk olduğunu anladım ve onu elde etmek için çalıştım. Neticeye de ulaştım, şu an mutluyum.
  • quote:

@Tensegrity O işi de yaptım, hatta zirve noktasında diyebilirim. Mercedes ve Toyota ağırlıklı olmak üzere birçok otomobil firmasının arka stop ve farlarını üretiyorduk. Gerçekten de temiz iş ama en küçük hata size müşteri şikayeti olarak geri dönüyordu. Plastik enjeksiyonda görsel olmayan parçalar üretmek daha mantıklı olur.

@Willian Borges da Silva 2015'te askere gittim. Ben askerdeyken üniversitedeki ev arkadaşım pilotluğu kazandı. Biraz kafa yorunca hayalini kurduğum mesleğin pilotluk olduğunu anladım ve onu elde etmek için çalıştım. Neticeye de ulaştım, şu an mutluyum.
    Hayırlı olsun hayatta başarılar

• Pilot mulakati ile ilgili konunu hatirlamistim hocam demekki istedigin gibi olmus sevindim baya hayirlisi olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.