Şimdi Ara

Kabin yapmak istiyorum !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

50watt amfi var.

Bu hoparlore kabin lazim. yüksekliği 25cm genişliği 25cm derinliği 20cm yapsam yeterli mi ? Bu hoparlore hava deliği şart mi ? Düz içi bos kabin mi yoksa labirent yapılmış kabin mi ? Labirent yerine hava çıkıs deliğini kabin içinde yılan gibi uzun kıvrık yapmak mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

16cm hoparlör 180watt 40rms 4yollu.

50watt amfi var.

Bu hoparlore kabin lazim. yüksekliği 25cm genişliği 25cm derinliği 20cm yapsam yeterli mi ? Bu hoparlore hava deliği şart mi ? Düz içi bos kabin mi yoksa labirent yapılmış kabin mi ? Labirent yerine hava çıkıs deliğini kabin içinde yılan gibi uzun kıvrık yapmak mi ?

tam olarak ne bu hoparlör? midwoofer tarzı birşey mi diyeceğim ama 4 yollu yazmışsınız
  • A.M.K kullanıcısına yanıt
    Aux çıkışı bulunan 4x50 watt teyp ve iki 16cm 4 yollu hoparlör var. Mid takim değil yani. Markası da roadstar rdh654.

Ben dediğim ölçülerde kabin yapıp 40cm hava deliği uzunluğu yapsam tek virajlı L seklinde uygun olur mu ?

• linyit43 kullanıcısına yanıt
    Kabin bence büyük,, 20cm sağdan sola,, 25cm boy, 25cm derinlik size fazlasıyla yeterli.. hatta size orjinal kabinden ölçü vereyim.
    20cm sağdan sola,, 23cm önden arkaya,, 30cm yükseklik. hava portu 22cm tabandan yukarıda, çapı 5cm, derinlik 14cm. hoparlör tabandan 3cm yukarıda.
    Hoparlör çapı 15cm. Kolay gelsin
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Simdi ben bunu 30cm yuksek 20 cm genişlik ve 23 cm derinlik yapsam 5cm çapındaki hava portunun kabin içindeki uzunluğu kaç? Hava portu kabin içinde düz mu kıvrık mi L biçiminde mi U biçimindeki ?

Normal düz,, 14cm boyunda..

Elime 3 PSU geçti 1 tanesi bozuk biri 15a 12v diğeri 11a 12v verebiliyor bende 11a olanı aldım kabloları ayarladim testleri yaptim. Yarin kargom gelir(hoparlörler) bir şeyler yapmaya başladım. Tesekkur ederim

Birde oto teybi var onu kullanicam 4x50 W simdilik 2 çıkışını kullanicam. Bunda 2x RCA çıkış var amfi bağlamak için buna tip31 bağlamak istedim ama o çıkışta ses aylarına bağlıymış ledin tam yanması için maç ses açmak gerekiyor tüm teypler boyle midir ?

Bu arada hava portu kabinin neresinde olacak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 23 Şubat 2015; 22:21:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araca kamera koymak istiyorum
    6 yıl önce açıldı
    Yayın Yapmak İstiyorum. !!!!!!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Yukarida mesajda hepsi yaziyorrdu.. Tam tabandan yerden yukarida 22cm yukarida. İsterseniz resmini cekip paitte düzenlerim

Çok daha rahat anlasilir bekliyorum

Kabin tahta kesiti 1cm dir,, verdiğim ölçüler hep dış taraftandır, dikkat ediniz.
     Kabin yapmak istiyorum ! Kabin yapmak istiyorum ! Kabin yapmak istiyorum !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 24 Şubat 2015; 18:02:59 >

Emin bey kabinden önce Baska sorunlar çıktı. Simdi hoparlör 180w amfi 50w hoparlore gore düşük biliyorum. Ama arkadisimin UNO aracında bagajda 2x200watt 16cm hoparlör var ve 4x50watt teyp ile beslerken hoparlörden güzel ses geliyor bass i love you ile dans ta ediyor.

Simdi evde yaptığım hareket etmiyor. Sesi de az geldi. 9wlik 2+1 ile yakin bir ses düzeyi var. Bass i love you ile hareket etmiyor. Eko ayarlarina baktim yok olmuyor. Kartondan emaneten kabin yaptım içine koyunca biraz bass sesi aldım ama bass i love you ile yine dans etmiyor. kabinlerle olacak gibi ama yine de normal verimi alamadım.

Bunda (amfide) 20K stereo anahtarlı pot vardı bozuk onu çıkartıp anahtarı ayrı yaptım 50k stereo pot taktim. İçinde 3x5cm potun bağlı olduğu kart var diyotlu miyotlu orası için potun 20k dan 50k ya çıkması ses kısalmasına etki eder mi ? 20k yapsam ses artar mi ? 11 amper ile besliyorum.

Kabin yapmak istiyorum !

Kabin yapmak istiyorum !

Kabin yapmak istiyorum !

Kabin yapmak istiyorum !

Teybin ses çıkışı çok düşük olabilir,,, bunlar 50w lık teypler değiller,, ortalama 10-15w. ses çıkış entegresini okuyabilirseniz datasına bakarız
    Üstünde 4x50 watt yazıyor ? Entegre adını okuyabilmem için kaset sokulan kısmıda almam gerek en kısa zamanda okumaya çalışırım.
  • Emin bey İçinde TDA2004 var yani 4x20 watt hatta 4x15 watt. Baslı müziklerde woofer kımıldamıyor bile meğerse sorun buymuş.

Şimdi size bir soru daha (çok soruyorum kusura bakmayın). Max 50TL bütçem var. Bu bütçe ile 4x50 watt oto teyp alsam yeterli olur mu ? Bu 2x20 olarak kullandığım ses hiç tatmin etmedi 4x50 watt alsam 2 katından biraz daha fazla ses elde eder mi 20w+20w+10w=50w 2 katından fazla olacak hesaba göre. Bu şekilde beni tatmin etmedi 9w 2+1 den biraz fazla ama 2+1 i kaldırıp yerine koyabilecek bir şey olmadı ikisi aynanda çaalışsa belki olur ama yüksek olması gerek. Size soruyorum 4x50 watt 50tl teyp mi ? 50tl ye başka bir öneriniz var mı ? Hoparlörler 180w
  • Hoparlorleri benzeri teypte deneyin.. Tam emin olmak icin.
    Teypte kirmizi-beyaz line out cikisi varmi.. 50tl ye 4*50w cikmayabilir. Saglam bir teyp icin ortalama 200tl ister..
    Yada line out cikisini, kendiniz anfi yapip, oradan baglanti yapmaniz icin soyledim.
    İstediginiz sagdece ses cikisini yukseltmek degilmi> bu devreyi yapinhttp://www.eeweb.com/project/burhan_baba/2x40w-stereo-btl-car-radio-power-amplifier yada tda7560 veya tda8571 yapabilirsiniz.. Fazla ugrasamam derseniz 4*70w otoanfileri size iyi gelir,, hoparlorleri o sekilde kullanamiyacaginizi biliyorsunuz,, kabin ile daha guclu bass alirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 26 Şubat 2015; 22:37:44 >

Ben bunu bilgisayarda kullanacağım da baskı devre yapamam pertinaksla çok uğraşırım. STK lara bakıyorum da bunların beslemeleri hep 30-40-50v civarlarında 12v ile 2x100 veya 2x150 watt yok mu ? Ya da iki devre yaparım tek başına 70w ya da 100w civarı var mı ?

TDA7294 e baktım hem basit hem kullanışlı (LİNK İÇİN TIKLA) . Ama ben bunu 11 amper 12v ile nasıl beslerim ? 11 amper yeterli mi 2x100 watt için ? Burada simetrikten bahsetmiş ben psu ile bu devreyi yapıp besleyebilirm iyim ? Yoksa TDA8560Q mu seçmeliyim ? Hoparlör 180 watt 40rms 4ohm.
    O hoparlorler 50-60w i gordugu zaman yanar. Normal calisma gucu 40w.. Siz tda7294 yapabilmeniz icin 12v degil,, 2 adet 24v a ihtiyaciniz var.. Pc poweri ile olmaz. 2*18v 200w sac trafo gerekir. Elinizdeki hoparlorler icin gerek yok..siz normal 12v 2*40w veya 4*40-50w lik devrelerden birini yapin..

Emin bey yavaştan başlıyorum.
    23cm yan tarafını 20cm yapacağım. 14cm portu 13cm yapacağım.
    31.5cm boyunu 30cm yapacağım
    ön taraftaki 20.5 cm i 20cm yapacğım.
    Portu aynen 22cm den yapacağım ancak benim mid takımı değil tek bir hoparlörüm var o yüzden üstteki 2 tweeter iptal olacak ve ortadaki tweerer yerine yani ön tarafa hava portu açacağım.

Buna göre uygun mudur ? Elimdeki 3 yollu 16cm hoparlör. TDA7377 ile besliyorum. Sizinkiler 100 wattlık benimkiler 30 wattlık kabin ölçüleri bu şekilde iyi mi ?

https://www.youtube.com/watch?v=9eqPHeKIKks

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 18 Nisan 2015; 19:43:54 >
    Telefonda oldugum icin tam bakamicam,, ben sizin olayi anladim, benim verdigim olcudeki yukaridaki teweter uzantisindan kırptıginiz boyutu, arkaya dogru uzatin.. Mesela boyu onceden 35, derinligi 30 ise. Boyunu 25 derinligi 35 yapin gibi

Önemli olan litreyi sabit tutmak zaten dediginiz gibi yapmaya bakarım. Ama ben hava portunu on tarafa koyacağım tweeter yerine delik olacak bende çok şey değişmez umarım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.